Polityka
- Smok-u
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Zieew. I kolejny raz przemądrzały Makiavel wierzy we wszystko co wyczyta. Wiesz ilu agentów mieli Niemcy wśród AK-owców? Mnóstwo. Przykład pierwszy z brzegu. Ponury, który opanował prawie całe Świętokrzyskie, a zdradził go jego zaufany człowiek o pseudonimie Monter, który był wtyką. Ty żyjesz w takiej swojej prostej, nieskomplikowanej rzeczywistości i podziwiam Ciebie, bo jakby wszyscy się ze mną nie zgadzali, a nawet podśmiewali (co ciekawe nie tylko na Naszym forum), to bym zaczął się chociaż trochę zastanawiać Nad sobą. Ale to zrobiłbym Ja, bo przecież nieomylny doktorek nie jest do tego zdolny. Kolejna rzecz, która mnie zastanawia od dawna, to w ogóle jakim Ty autorytetem jesteś? Masz na razie magistra jak duża część z Nas, pracujesz w ogóle? Zarabiasz na siebie, czy mieszkasz z rodzicami, którzy płacą za Twój doktorat? Druga rzecz, weź sobie znajdź jakiś znajomych, a nie całe życie spędzasz na tym forum, bo to już smutne się robi powoli.

- Makiavel
 - Juventino

Ciekawe, że nie zastanowiłeś się nad sobą rżąc z kolegami na wykładzie Rosatiego. Sytuacja wygląda tak, że Bartoszewski przeżył Auschwitz i działał dalej w podziemnych strukturach. Nie ma żadnych informacji o tym, że był donosicielem, wręcz przeciwnie. Opierasz się na stronach, które mają zerową wiarygodność i które są anonimowe. Tak zresztą jak wszyscy tutaj, którzy są bardzo do przodu. Opiniami anonimowych osób nie przejmuje się w najmniejszym stopniu. W przeciwieństwie do Ciebie wypowiadam się na tematy, na których się znam. Poświęciłem swój czas by taką wiedzę zdobyć. Co Ty robiłeś zamiast się uczyć - nie wiem i nie interesuje mnie to. Skąd wiesz, że moja rzeczywistość jest prosta i nieskomplikowana (co zresztą jest tożsame) - nie wiem, nie interesuje mnie to. Na tym kończymy dyskusję. Tylko bardzo emocjonalny stosunek do Bartoszewskiego skłonił mnie do jej podjęcia ale już przypomniałem sobie, że nie ma z kim dyskutować.

"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- zbysioJuve
 - Juventino

Wczoraj po ogłoszeniu śmierci profesora Bartoszewskiego przez radio RMF FM był puszczony wywiad z profesorem, w którym to się sam wypowiadał na temat zwolnienia z obozu. Nie przywiązywałem do tego zbytnio uwagi, ale z tego co opowiadał to, że po zasłabnięciu został przeniesiony do jakiegoś miejsca, coś chyba jak szpitala obozowego czy coś w tym stylu. Gdzie niby miało być lepiej a przynajmniej nie było tego okrutnego bicia. I następnie ci lekarze obozowi postanowili właśnie jemu dać szansę na przeżycie wówczas jako młodemu chłopakowi zamiast chyba komuś starszemu, którego poświęcono. Chyba jakoś tak było, nie pamiętam dokładnie, fakt , że wypowiadał się na temat wyjścia.
No cóż zmarł starszy zasłużony dla Polski człowiek i jakim by nie był człowiekiem, niezależnie jakie by nie były domysły odnośnie jego osoby, nie wypowiada się źle o zmarłych osobach. A, że zasług miał wiele w polskiej polityce to za to trzeba go cenić i raczej nie wtrącał się w te wszystkie spory polityczne.
Pokój jego pamięci. Nich spoczywa w spokoju.

No cóż zmarł starszy zasłużony dla Polski człowiek i jakim by nie był człowiekiem, niezależnie jakie by nie były domysły odnośnie jego osoby, nie wypowiada się źle o zmarłych osobach. A, że zasług miał wiele w polskiej polityce to za to trzeba go cenić i raczej nie wtrącał się w te wszystkie spory polityczne.
Pokój jego pamięci. Nich spoczywa w spokoju.
- Makiavel
 - Juventino

@zbysioJuve Już trochę minęło od kiedy o tym czytałem, ale było to bodaj tak, że on już ledwo żył i go podrzucili pod szpital. Zresztą po wyjściu parę miesięcy był kurowany żeby wrócić do życia.

Rzecz w tym, że był człowiekiem wielkim, wspaniałym a te domysły to jest podłość małych ludzi. Postać jednoznaczna, wybitna, wzór i autorytet. Przez ponad 70 lat służył ojczyźnie, w najtrudniejszych czasach. Dyskutować powinno się o nauce, jaka płynie z jego życia, o jego słowach, spuściźnie a nie o tym czemu go z Oświęcimia wypuścili żywego. Całe szczęście, że tak się stało.jakim by nie był człowiekiem, niezależnie jakie by nie były domysły odnośnie jego osoby
- Shadow Marshall
 - Juventino

Profesor NICZEGO daje wykładu więc forumowa brać...tańczcie jak wasz drużynowy zagra. Myślcie i słuchajcie bo jego jest tylko racja. Komedia. Idę się napić wódki jak przystało na plebs.

- Karowiew
 - Juventino

Makiavel pisze: Ludzie rzucający się na takie informacje i kolportujący je to właśnie potencjalni donosiciele, kanalie wszelkiego typu. .
Zadałem sobie trud przeczytania kilku twoich postów i ręce mi opadły. Robisz łajno z tego tematu od dawna, ale to już przechodzi wszelkie granice.Zresztą samo to, że tak ochoczo się nią posiłkujesz świadczy, że w tamtych czasach pewnie byłbyś volksdeutschem, kablem albo szmalcownikiem. To ten typ mentalności.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
						- bajbek17
 - Juventino

Chłopaki potrzebuję porady jakiegoś normalnego, prostego, może być i długiego objaśnienia kto byłby najlepszym kandydatem na Prezydenta. Nie interesuję się polityka, ale los mojego ukochanego kraju to już inna bajka. Ja widzę to tak:
- Korwin coś gada z sensem, ale już od lat nie daje radę
- Kukiz gada z sensem, ale słyszałem, że jako bezpartyjny gość nie wiele może zmienić (jak narazie chyba mój wybór)
- Duda pionek? Czy może konkretny gość, który chyba jako jedyny ma szanse zdetronizować sprzedajnego UBeka (chyba mój drugi wybór z tego właśnie powodu).
- Komorowski, nie cierpię jego jak i większości tych partii z PO na czele, której interesem jest sprzedać Polskę i zarobić na tym grosza.
Jak wy to widzicie? Ja szczerze mówiąc gdyby nie sondaże głosowałbym na Kukiza, ale boję się, że właśnie przez niego głosy może stracić Duda, a nie Komorowski. Kto w ogóle głosuje na Bronisława? Nie czaje tego. Wydaje mi się, że sondaże nie mówią prawdy i są tylko po to by odstrzelić już na początku wszystkich poza Komorowskim i Dudą.

- Korwin coś gada z sensem, ale już od lat nie daje radę
- Kukiz gada z sensem, ale słyszałem, że jako bezpartyjny gość nie wiele może zmienić (jak narazie chyba mój wybór)
- Duda pionek? Czy może konkretny gość, który chyba jako jedyny ma szanse zdetronizować sprzedajnego UBeka (chyba mój drugi wybór z tego właśnie powodu).
- Komorowski, nie cierpię jego jak i większości tych partii z PO na czele, której interesem jest sprzedać Polskę i zarobić na tym grosza.
Jak wy to widzicie? Ja szczerze mówiąc gdyby nie sondaże głosowałbym na Kukiza, ale boję się, że właśnie przez niego głosy może stracić Duda, a nie Komorowski. Kto w ogóle głosuje na Bronisława? Nie czaje tego. Wydaje mi się, że sondaże nie mówią prawdy i są tylko po to by odstrzelić już na początku wszystkich poza Komorowskim i Dudą.
- -10-
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Zablokowanie przyznania pośmiertnie odznaczenia Orderu Orła Białego dla rotmistrza Witolda Pileckiego przez Bratoszewskiego, "tytuł profesorski", czy poparcie udzielane Platformie Obywatelskiej pokazuje, po której stronie barykady stał ten pan. 
@bajbek17
Osobiście zagłosuję na GRZEGORZA BRAUNA (bezpartyjnego kandydata) nr 1 na liście! Znajdziesz z panem Braunem mnóstwo materiałów na YT Cóż będę się rozpisywał, oglądaj:
Język angielski dla pana Brauna nie jest obcy:
Rozlicza się z mediami. Załatwia je na cacy:
Jeżeli masz czas:
Poza tym mnóstwo wykładów dostępnych na YT i kanał:
https://www.youtube.com/channel/UCFiCf3 ... OAA_O8urNA
Pan rezydent-prezydent Komorowski i pan Duda byli w Unii Wolności żadnej różnicy między jednym, a drugim nie ma.

@bajbek17
Osobiście zagłosuję na GRZEGORZA BRAUNA (bezpartyjnego kandydata) nr 1 na liście! Znajdziesz z panem Braunem mnóstwo materiałów na YT Cóż będę się rozpisywał, oglądaj:
Język angielski dla pana Brauna nie jest obcy:
Rozlicza się z mediami. Załatwia je na cacy:
Jeżeli masz czas:
Poza tym mnóstwo wykładów dostępnych na YT i kanał:
https://www.youtube.com/channel/UCFiCf3 ... OAA_O8urNA
Pan rezydent-prezydent Komorowski i pan Duda byli w Unii Wolności żadnej różnicy między jednym, a drugim nie ma.
					Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2015, 11:25 przez -10-, łącznie zmieniany 1 raz.

Z Juventusem od 1997 roku.
						- bajbek17
 - Juventino

-10- Pan Grzegorz Braun też wygląda na dobry wybór choć z jednym zastrzeżeniem, a mianowicie prawem do posiadania broni. Nie podoba mi się ten pomysł, bo z obecnego znajdującego się w Polsce "Co się kur... patrzysz" wzrosłaby liczba morderstw i samowolki jak w USA. Kara śmierci też jakoś do mnie nie przemawia choć jest również przestrogą dla takich jak wspomniałem wcześniej. A najważniejszy argument przeciw niemu to chyba to, że jednak nie ma on szans i oddanie głosu na niego przybliży obecnego Prezydenta do drugiej kadencji.

- minimav
 - Juventino

Krótko - każdy głos oddany na kandydata innego niż BeKa przybliża go przynajmniej do drugiej tury, gdzie mam nadzieję przegra. Najlepiej wykonaj test na latarniku wyborczym http://www.latarnikwyborczy.pl/ i oddaj głos na kandydata, którego poglądy najbardziej odpowiadają twoim, niezależnie od tego czy "nie ma szans wygrać", "ale o nim źle mówią" itd.bajbek17 pisze:-10- Pan Grzegorz Braun też wygląda na dobry wybór choć z jednym zastrzeżeniem, a mianowicie prawem do posiadania broni. Nie podoba mi się ten pomysł, bo z obecnego znajdującego się w Polsce "Co się kur... patrzysz" wzrosłaby liczba morderstw i samowolki jak w USA. Kara śmierci też jakoś do mnie nie przemawia choć jest również przestrogą dla takich jak wspomniałem wcześniej. A najważniejszy argument przeciw niemu to chyba to, że jednak nie ma on szans i oddanie głosu na niego przybliży obecnego Prezydenta do drugiej kadencji.
- klous17
 - Juventino

Jest to nieprawda, to tak w ludziach zaszczepiła to propaganda "cywilizowanych krajów", psychopata i tak zabije tylko siekierą, mów co chcesz, ale ja wole kule w łeb...bajbek17 pisze:-10- Pan Grzegorz Braun też wygląda na dobry wybór choć z jednym zastrzeżeniem, a mianowicie prawem do posiadania broni. Nie podoba mi się ten pomysł, bo z obecnego znajdującego się w Polsce "Co się kur... patrzysz" wzrosłaby liczba morderstw i samowolki jak w USA.
Przykładem podobnej propagandy jest pedofilia w sieci, która ma na celu ocenzurowanie internetu...
- Makiavel
 - Juventino

Ja robię łajno? Kiepski żart. Ten temat to 50% albo więcej postów, które są łajnem. Wystarczy spojrzeć na poziom ostatnich postówKarowiew pisze: Zadałem sobie trud przeczytania kilku twoich postów i ręce mi opadły. Robisz łajno z tego tematu od dawna, ale to już przechodzi wszelkie granice.
Zablokowanie przyznania pośmiertnie odznaczenia Orderu Orła Białego dla rotmistrza Witolda Pileckiego przez Bratoszewskiego, "tytuł profesorski", czy poparcie udzielane Platformie Obywatelskiej pokazuje, po której stronie barykady stał ten pan.
To z ostatnich paru dni. Sensem istnienia tego tematu jest wylewanie wiader fekaliów na tych, z którymi piszącym nie po drodze. Zbieracie gówno, którego w internecie pełno i rzucacie tutaj na ludzi o innych poglądach: Bartoszewskiego, Geremka, Michnika... Ten Żyd, tamten czerwona hołota, ten mason, jeszcze inny miał ojca, brata, dziadka, babkę, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, kuzyna zbrodniarza, więc w żyłach ma pewnie zbrodniczą krew i moralnie jest zdyskredytowany - to jest esencja mnóstwa wypowiedzi tutaj. Ja tylko zauważyłem prawdę, która pewnie dla wielu jest bolesna - to jest mentalność kanalii. To o takich ludziach mówił Bartoszewski w słowachPan autorytet zeby spierdzielic z obozu ponad 30 ludzi sprzedal,
Ludziach grzebiących w życiorysach, starających się za wszelką cenę zdyskredytować, obrzucić gównem. Celowo piszę gównem bo chcę by to wyraźnie wybrzmiało. Normalni ludzie posługują się w dyskusji argumentami popartymi jakimiś faktami: dokumentami, opiniami świadków czy ekspertów. Szuje posiłkują się stronami stworzonymi przez podobnych sobie, których celem jest obsmarowanie łajnem myślących inaczej. Tworząc więc internetowe listy Żydów i masonów w polskiej polityce, rozpowszechniają podłe plotki gdy tylko zauważą, że jest jakaś drobna luka, która daje im pożywkę. Choć właściwie to może moje porównanie było lekko chybione - wymienione przeze mnie grupy postaci (szmalcownicy, volksdeutsche) osiągały wymierne korzyści ze swojej podłości. Tu mamy do czynienia z podłością bezinteresowną, pluciem jadem dla samej przyjemności wylania go.Ale polski sąsiad, który zauważył, że kupiłem więcej chleba niż zwykle – to jego musiałem się bać - przyznaje
To nie ludzie tacy jak ja stoją z transparentami by zmarła osoba poszła do piekła (casus pogrzebu Geremka), to nie ludzie tacy jak ja gwiżdżą 1. sierpnia na cmentarzu na Bartoszewskiego. To robią ludzie tacy jak Smok-u, Alex96 i wielu, wielu innych z tego forum.
Ja robię tu łajno? Nie, ja co najwyżej w to łajno wsadzam granat. Robię to jako jedyna, dla większości dyskutujących, nieanonimowa osoba tutaj .
- Dragon
 - Qualità Juventino

- Podziekował: 2 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Ogółem za to, niestety przesadziłeś. Za 30 dni się zgłoś po zdjęcie kartki.deszczowy pisze:.
-A do tego pajacyka na górze:
-Pędź, człeniu. Śmierdzi słomą z laczka.
-A przedtem zakop się pod ziemię ze wstydu i wbij tabliczkę "jełop".
.
pozdrawiam.

- zbysioJuve
 - Juventino