Mercato (Lato 2015)
- sebatiaen
- Juventino
Takiego gracza za 11 mln euro sprzedajemy...
Po co oni tyle tych współwłasności porobili:(, te interesy są takie głupie...
Zaza i Berardi też połówki czy w przypadku Zazy cała karta warte po 15 baniek albo więcej, całe szczęście ze zlikwidowali współwłasności zklikwidowali bo pewnie Comana by oddali na współwłasność i byłby problem z kasą z wykupem.
Po co oni tyle tych współwłasności porobili:(, te interesy są takie głupie...
Zaza i Berardi też połówki czy w przypadku Zazy cała karta warte po 15 baniek albo więcej, całe szczęście ze zlikwidowali współwłasności zklikwidowali bo pewnie Comana by oddali na współwłasność i byłby problem z kasą z wykupem.
- jakku1
- Juventino
Bo to prawda. Agresti wczoraj pisał, ze w sprawie Gabbiadiniego prawie wszystko jest dogadane i pilkarz Sampy przejdzie do Napoli za 13-14 milionow. Te pieniadze, ktore dostaniemy za ten transfer, mamy przeznaczyc na Kramaricia.
Odejdzie z druzyny tez Giovinco, a przyjdzie jeszcze co najmniej jeden obronca. Na pewno ktos do srodka. Mowi sie Scharze, Saviciu, Nastasiciu, Ruganim, Rolando, etc. Nie wiadomo co z lewym obronca.
Danilo to operacja na lato, ale kontakt z Porto w tej sprawie zostal faktycznie zainicjowany.
Odejdzie z druzyny tez Giovinco, a przyjdzie jeszcze co najmniej jeden obronca. Na pewno ktos do srodka. Mowi sie Scharze, Saviciu, Nastasiciu, Ruganim, Rolando, etc. Nie wiadomo co z lewym obronca.
Danilo to operacja na lato, ale kontakt z Porto w tej sprawie zostal faktycznie zainicjowany.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jakku1
- Juventino
Jest nowych kilka plotek:
1. Zainteresowalismy sie Kurzawa (bardzo slabe zrodlo).
2. Gazzetta: Allegriemu podoba sie Rugani i byc moze bedziemy chcieli chlopaka sciagnac juz w styczniu. To samo dotyczy jednego z dwojki: Zaza, Berardi. Ale tylko pod warunkiem, ze Giovinco opusci klub.
3. Niektorzy sadza, ze najpierw sprzedamy Giovinco, potem kupimy Kramaricia, wypchniemy go na pol roku (albo dluzej) do Sassuolo a w zamian wezmiemy Berardiego lub Zaze. Ale to jest bardzo, bardzo naciagana hipoteza.
4. Wszystko juz prawie dogadane w sprawie Tello z Envigado. Placimy 1,2m za jego karte.
1. Zainteresowalismy sie Kurzawa (bardzo slabe zrodlo).
2. Gazzetta: Allegriemu podoba sie Rugani i byc moze bedziemy chcieli chlopaka sciagnac juz w styczniu. To samo dotyczy jednego z dwojki: Zaza, Berardi. Ale tylko pod warunkiem, ze Giovinco opusci klub.
3. Niektorzy sadza, ze najpierw sprzedamy Giovinco, potem kupimy Kramaricia, wypchniemy go na pol roku (albo dluzej) do Sassuolo a w zamian wezmiemy Berardiego lub Zaze. Ale to jest bardzo, bardzo naciagana hipoteza.
4. Wszystko juz prawie dogadane w sprawie Tello z Envigado. Placimy 1,2m za jego karte.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Sprzedać Giovinco, który ma pół roku kontraktu, kupić Kramaricia i jeszcze go wypożyczyć do innego klubu. Bilans: wydamy sporo kasy i będziemy mieli jednego napastnika mniej na drugą część sezonu. No i kto zapłaci za Giovinco, a raczej ile 

- Robaku
- Juventino
No dobra, ja wiem, że kontuzje są możliwe, ale ile w tym seoznie grał Coman i GIo. No ile? Morata też raczej bardziej nudzi się na ławie niż jest przemeczony grą, więc nie pomstował bym na pomysł, że zostaniemy z 4 napadziorów przez pół roku. Poza tym może od razu w zime wyjmiemy Berardiego który w ataku też może zagrać.Ouh_yeah pisze:Sprzedać Giovinco, który ma pół roku kontraktu, kupić Kramaricia i jeszcze go wypożyczyć do innego klubu. Bilans: wydamy sporo kasy i będziemy mieli jednego napastnika mniej na drugą część sezonu. No i kto zapłaci za Giovinco, a raczej ile
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dlaczego pieniądze z transferu Gabbiadiniego do Napoli nie mogą być spożytkowane, oczywiście mowa o pewnej części kwoty, na Shaqiriego?
Kwota całego transferu to około 13 mln €, nie chcemy z Sampdorią schodzić zbytnio z ceny, ale to nie odstrasza Napoli. W takiej sytuacji na naszym koncie znalazłoby się około 6,5/7 mln €.

- jakku1
- Juventino
To raczej chodzi o to, ze:Ouh_yeah pisze:Sprzedać Giovinco, który ma pół roku kontraktu, kupić Kramaricia i jeszcze go wypożyczyć do innego klubu. Bilans: wydamy sporo kasy i będziemy mieli jednego napastnika mniej na drugą część sezonu. No i kto zapłaci za Giovinco, a raczej ile
1. Giovinco zwalnia miejsce w ataku i 3.5m brutto pensji. Kasa na Kramaricia ma isc z transferu Gabbiadiniego bo za Giovinco duzo nie dostaniemy.
2. Sassuolo potrzebuje miec na juz zastepstwo dla np. Berardiego.
3. Kupujac Kramaricia i wypozyczajac go do Sassuolo lapiemy dwie sroki za ogon. Oni nam ogrywaja w Serie A bardzo ciekawego pilkarza przez pol roku, a my dostejmy niemal gotowego Berardiego.
Ale tak jak wspomnialem, to jest baaaardzo karkolomna teoria, jednak pewien sens tutaj widac (Giovinco -> Berardi, Gabbiadini -> Kramaric).
Edit: Di Marzio tez juz pisze o tym, ze bedziemy chcieli sciagnac Ruganiego w styczniu. Takze pojawiaja sie po raz kolejny nazwiska Vrsaljko i Darmiana.

- sebatiaen
- Juventino
Napoli podobno właśnie w stronę Darmiana spogląda.
Oni po zakupie Gabia... chcą kupić Emanuela, naszego byłego zawodnika i własnie Darmiana.
Ciekaw jestem co my zrobimy.
Kogo sprowadzimy, Rugani podobno wart jest 6 mln euro, tzn. podobno tyle połówka.
Skubią nas te klubiki co naszych mają na współwłasnościach, cfaniaczki jedne;)
Oni po zakupie Gabia... chcą kupić Emanuela, naszego byłego zawodnika i własnie Darmiana.
Ciekaw jestem co my zrobimy.
Kogo sprowadzimy, Rugani podobno wart jest 6 mln euro, tzn. podobno tyle połówka.
Skubią nas te klubiki co naszych mają na współwłasnościach, cfaniaczki jedne;)
- Osgiliath
- Juventino
Dlatego dobrze, że system tych współwłasności szlag trafił...sebatiaen pisze:Skubią nas te klubiki co naszych mają na współwłasnościach, cfaniaczki jedne;)
Takie Sassuolo, jak oddaliśmy im Berardiego, Zazę, Marrone (tak, wiem - kontuzja), Vrsaljko (wącham ukryty deal), Pochettino (raczej tam trafi) [nie mówiąc o innych dealach - Ziegler, Peluso] powinno mecz z nami od razu walkowerem oddać

Co do Manolo i Emanuela... dobra, nie są to jacyś słabi gracze, traktuję ich jako solidnych wyrobników, no ale skoro Juve myśli o czymś więcej niż Scudetto, to dla takich graczy poziom Juve to o szczebel za wysoko chyba. Wątpliwości mam co do tego Gabbiadiniego... Chłop niby nie jest zły, ale kurde, w tej Sampie tez szału nie czyni, a jeśli mielibyśmy z tego hajsu pozyskać tego Chorwata młodego + kosztem wypadku Gio to chyba taki hazard jest akceptowalny.
Rzecz w tym, iż fakt, że trafią do Napoli oznacza dla tego zespołu wzmocnienie, nie znaczy od razu, że Napoli automatycznie w stosunku do nas się wzmacnia, kiedy u nas wylądowaliby na ławie.
Co niektórzy płakali tu po Immobile, a w perspektywie czasu nawet taki sobie zarobiony z niego hajs był błogosławieństwem patrząc na to, że facet jest w klubie - niedawnym finaliście LM, prezentując się przy tym nędznie.
Nie nastawiam się jakoś zbytnio tez na tego Darmiana. Facet coś tam zagrał na MŚ, ale na prawą, jak pisałem kilka postów wcześniej, mamy Lichego (na teraz) + Martina i w perspektywie drugiego młodego Chorwata, a na lewą raczej tez byłby uzupełnieniem składu a nie wzmocnieniem.
- sebatiaen
- Juventino
Ale kogo znajdziemy lepszego na lewą prawą obronę jeżeli nasi są zamknięci na rynek europejski przynajmniej jezeli chodzi o obrońców?
Kto w lidze włoskiej jest na poziomie Darmiana?
Wierzysz w to że nasi postawią na Rodrigueza? :shock:
Darmian na bok obrony najlepszy wybór z banalnego powodu, ciężko jest w miare tanio sprowadzić na tą pozycje dobrego grajka i nasi penetrują głównie rynek włoski.
Mnie najbardziej denerwuje że ten klub Sassuolo któremu już sporo graczy dostarczyliśmy stawia nam warunki, tak przynajmniej to wygląda.
Kto w lidze włoskiej jest na poziomie Darmiana?
Wierzysz w to że nasi postawią na Rodrigueza? :shock:
Darmian na bok obrony najlepszy wybór z banalnego powodu, ciężko jest w miare tanio sprowadzić na tą pozycje dobrego grajka i nasi penetrują głównie rynek włoski.
Mnie najbardziej denerwuje że ten klub Sassuolo któremu już sporo graczy dostarczyliśmy stawia nam warunki, tak przynajmniej to wygląda.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Do lata może pojawić się kilka ciekawych możliwości na lewą obronę. Marcelo zostanie rok kontraktu w Realu. Man City interesuje się Kurzawą z Monaco co może uwolnić Kolarova. Możliwe też, że sam Juventus zainteresuje się młodym francuzem. Nawet ten Darmian pewnie jest obserwowany, to że Napoli się nim interesuje nie znaczy że chłopak tam pójdzie w zimę.
- Robaku
- Juventino
Ale jakie Sassuolo nam warunki stawia co?sebatiaen pisze:
Przeciez oni nie są inistytucją charytatywną i oddadzą nam za darmo zawodnikow. To jest transakacja biznesowa. Jestem pewien, że jeśli oddamy im Kramaricia na sezon czy pół to kosztem np. obniżenia ceny za Domenico, poza tym Chorwat się u nich ogrywa i też daje to nam efekt.
Tak sobie myślę, że jeśli pogoniliśmy Ciro - króla strzelców za 18 baniek, to jednak nie trzeba płakać nad tymi 13-14 bankami nad Manolo, który bądź co bądź gra w Sampie, ale nie można powiedzieć, że to glówna siła Serie A.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Niby z Sassuolo Juve źle wychodzi na wymianach? Połówkę Berardiego dali za połówkę Marrone, którą potem oddali za Peluso. Berardi może Juve kosztować 15 + 1/2 karty Marrone/Peluso zależy jak kto woli także w perspektywie tego ile taki Hellas wołał za Iturbe nie jest złą ceną. Zaze też wzieli za 7,5 bańki,Juve ma prawo wykupu za 15, ale i tak raczej nie skorzysta. Sassuolo to chyba jeden z nielicznych klubów z którym Juve robi dobre deale. Nie to co takie Udine