Mercato (Lato 2016)
- wagner
- Juventino
Arbuzini pisze:Z dala od takich pomysłów.Co sądzicie o zainteresowaniu El Shaarawym?
Trochę się dziwię waszych reakcji. Odejście Zazy w styczniu jest raczej nie prawdopodobne, ale pewne. W prasie będą się pojawiać Osvaldy i Matrie i inne zawodniki. El Shaarawy się w te nazwiska wpisuje idealnie.Jacky pisze:

Po przyjściu Carlo to raczej się oddala. W ogóle skąd pomysł z Marokańczykiem ?Jacky pisze:Benatia juz sie zbliza...
- wojczech7
- Juventino
Raczej nie pomysł, a marzenie senne.wagner pisze:Po przyjściu Carlo to raczej się oddala. W ogóle skąd pomysł z Marokańczykiem ?Jacky pisze:Benatia juz sie zbliza...

Jak zazwyczaj nie rajcuje mnie zimowe mercato, tak tej zimy wyczuwam wiele atrakcji... :snackgy:
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Jeżeli chodzi o Mandragorę to naprawdę warto spróbować go sprowadzić w styczniu jeżeli w ogóle poważnie o nim myślimy, a to z racji, że mógłby w przyszłości zyskać status wychowanka. Jak wiemy mamy z tym spory problem, kadra robi się coraz szersza, a wychowanków brak. Z istotnych zawodników mamy właściwie tylko Markiza.
- Robaku
- Juventino
co prawda, calciomercato jako źródło jest lipne, ale to w zasadzie w Beppestyle. Ale to będzie oznaczało, że albo odpuszczamy Sime albo Lichego, bo jakoś nie chce mi się wierzyc w trójkę. Chyba ze Darmina byłby wymienny, raz grajac na lewej raz na prawej, a innym razem w pomocy.Haris pisze:calciomercatoweb.it podaje, że zaoferowaliśmy United 15 mln za Darmiana
Co do Chorwata, to po prostu nie chce mi się wierzyć, że nie jest z nami dogadany, jesli Neapol dawał podobno za niego 12-14 mln w lato a Sassuolo powiedziało - nie. Dla mnie to jasny sygnał, że chłopak jest gdzieś indziej przeznaczony.
- CzeczenCZN
- Juventino
Sportmediaset podaje, że Berardi nie chce przejść do Juventusu, z powodu - właśnie - który większość bagatelizowała, a ja się obawiałem i czułem że coś jest na rzeczy - Mianowicie kocha Inter...
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ter-266492
Niech przetłumaczy ktoś.
Haris może czas zmienić avatar...
433? Z drugiej strony o Faraonie też są ploty
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ter-266492
Niech przetłumaczy ktoś.
Haris może czas zmienić avatar...
Ale co to ma do rzeczy? I tak i tak musimy szukać następce dla Lichego.ozob pisze:Ploty o Vrsaljko i Darmianie sugeruja jedno. Odpuszczamy lub mocno zastanawiamy sie nad sensem wykupu Cuadrado, ktory w PO nie bedzie, a 3 w ataku grac nie bedziemy.
433? Z drugiej strony o Faraonie też są ploty

- PrzemasJuve
- Juventino
ponoć Milan się koło niego teraz zakręciłrydwadydwa pisze:Skoro już jesteśmy przy Bayernie, ciekawe czy Juve obserwuje tego Gianlucę Gaudino. Wiem, że w tamtym sezonie zadebiutował w bardzo młodym wieku i jest Włochem, może warto by zwrócić na chłopaka uwagę.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- annihilator1988
- Juventino
Ponoć Zaze może zastąpić Moutinho, a właściwie pieniądze z Zazy mają zostać zamienione na Portugalczyka.wagner pisze:[Odejście Zazy w styczniu jest raczej nie prawdopodobne, ale pewne. W prasie będą się pojawiać Osvaldy i Matrie i inne zawodniki.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Bunzlau
- Juventino
No i pumex ponownie będzie triumfował.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Sportmediaset podaje, że Berardi nie chce przejść do Juventusu, z powodu - właśnie - który większość bagatelizowała, a ja się obawiałem i czułem że coś jest na rzeczy - Mianowicie kocha Inter...
To, że bliższy mu inter to jedno, druga sprawa to fakt, że boi się rywalizacji i tego, że jego sytuacja podobna będzie do sytuacji Zazy. Jeżeli to wszystko prawda to i racja tego, który ironicznie zauważył, że Berardi uważa się za tego, któremu z miejsca należy się miejsce w pierwszej jedenastce.
Jeśli chodzi o mnie to tak samo jestem do niego negatywnie nastawiony jak do jednego niedoszłego letniego transferu.
- ozob
- Juventino
No wlasnie. Zastepca Stefana bedzie musial grac z powodzeniem w 4-3-1-2 i 3-5-2. Cuadrado tego nie gwarantuje. Poza tym umowmy sie, ze Lichtsteiner jako doswiadczony rezerwowy to skarb i klub go nie sprzeda, a mial przeciez okazje w przeszlosci. Ponadto rozbrat z Urusem, ktory w zeszlym sezonie umiejetnie dzielil obowiazki ze Szwajcarem na prawej obronie zdaje sie sugerowac, ze pozycja w klubie tego drugiego jest bezpieczna.
La fidanzata d'Italia
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie żeby coś, ale oby nie okazało się, że szczypeczek wszystko przewidział, i miał rację, a wszystko to już w połowie 2014 roku:
:roll:szczypek [url=http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?p=772061&highlight]w tym miejscu[/url] pisze:To znaczy ja powiem Ci szczerze, że nie śledziłem tych negocjacji jakoś dokładnie i nie czytałem wszystkiego, ale wydaje mi się, że zawsze jest coś takiego jak wola samego piłkarza i to tutaj widzę swoje wątpliwości co do tego czy rzeczywiście do nas dołączy. Potwierdzenie klasy brzmi dość zabawnie.mrozzi pisze:Niestety sam piłkarz postanowił w kolejnym sezonie w dalszym ciągu reprezentować barwy Sassuolo (chodzi pewnie o potwierdzenie klasy - jak dla mnie to mądry ruch z jego strony).
- Yaro417
- Juventino
Moim zdaniem jeśli Vrsaljko jest już dogadany z nami, to Lichy zostanie, a nadto w dalszym ciągu będziemy się pewnie starać o wykup Cuardado (o ile Chelsea nie postawi jakiejś zaporowej ceny lub jej nowy trener nie zmieni w jego temacie zdania i nie będzie go widział - podobnie jak Mou - w swych planach). Cuadrado może grać jako wahadłowy, prawy/lewy skrzydłowy w 4:3:3, a nawet na innych pozycjach - w tym sezonie zdarzyło mu się np. wystąpić na pozycji cofniętego napastnika. Taki piłkarz na ławce to prawdziwy skarb. A za 20 mln ciężko wyciągnąć lepszą opcję na tak wszechstronne wzmocnienie naszego składu.
Co do Berardiego, to wszystko będzie zapewne zależało od woli samego piłkarza, bo miejsca w pierwszej "11" z urzędu nie dostanie, tylko będzie musiał o nie walczyć. W stosowanie systemu 4:3:3 raczej nie wierzę (być może zobaczymy to ustawienie w CI jak w niektórych meczach poprzedniego sezonu). Ciekawi mnie za to jak Berardi zaprezentowałby się systemie 4:3:2:1 z Dybala za plecami Mandzura/Moraty? Swego czasu o takim ustawieniu pisał Arbuzini. To mogłoby zdać egzamin. Na treqa w lecie raczej nie mamy co liczyć, o ile zrealizujemy zapowiadane w mediach transfery Gundogana, Berardiego, Vrssljko i Cuadrado.
Co do Berardiego, to wszystko będzie zapewne zależało od woli samego piłkarza, bo miejsca w pierwszej "11" z urzędu nie dostanie, tylko będzie musiał o nie walczyć. W stosowanie systemu 4:3:3 raczej nie wierzę (być może zobaczymy to ustawienie w CI jak w niektórych meczach poprzedniego sezonu). Ciekawi mnie za to jak Berardi zaprezentowałby się systemie 4:3:2:1 z Dybala za plecami Mandzura/Moraty? Swego czasu o takim ustawieniu pisał Arbuzini. To mogłoby zdać egzamin. Na treqa w lecie raczej nie mamy co liczyć, o ile zrealizujemy zapowiadane w mediach transfery Gundogana, Berardiego, Vrssljko i Cuadrado.
- Sorek21
- Juventino
Zamienić Zaze na Moutinho a w miejsce Włocha pozyskać Lavezziego jako dublera dla Dybali.annihilator1988 pisze:Ponoć Zaze może zastąpić Moutinho, a właściwie pieniądze z Zazy mają zostać zamienione na Portugalczyka.wagner pisze:[Odejście Zazy w styczniu jest raczej nie prawdopodobne, ale pewne. W prasie będą się pojawiać Osvaldy i Matrie i inne zawodniki.