Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 13:53

Arbuzini pisze:
Co sądzicie o zainteresowaniu El Shaarawym?
Z dala od takich pomysłów.
Jacky pisze::facepalm:
Trochę się dziwię waszych reakcji. Odejście Zazy w styczniu jest raczej nie prawdopodobne, ale pewne. W prasie będą się pojawiać Osvaldy i Matrie i inne zawodniki. El Shaarawy się w te nazwiska wpisuje idealnie. :ok: Teraz co komu i jaki wynalazek pasuje bardziej. Nie bądźmy naiwni, nie przyjdzie do nas żaden porządny napastnik do grania tych minut które ma/miał Dzadza.
Jacky pisze:Benatia juz sie zbliza...
Po przyjściu Carlo to raczej się oddala. W ogóle skąd pomysł z Marokańczykiem ?

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 15:04

wagner pisze:
Jacky pisze:Benatia juz sie zbliza...
Po przyjściu Carlo to raczej się oddala. W ogóle skąd pomysł z Marokańczykiem ?
Raczej nie pomysł, a marzenie senne. ;)

Jak zazwyczaj nie rajcuje mnie zimowe mercato, tak tej zimy wyczuwam wiele atrakcji... :snackgy:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 15:18

calciomercatoweb.it podaje, że zaoferowaliśmy United 15 mln za Darmiana

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 15:41

Jeżeli chodzi o Mandragorę to naprawdę warto spróbować go sprowadzić w styczniu jeżeli w ogóle poważnie o nim myślimy, a to z racji, że mógłby w przyszłości zyskać status wychowanka. Jak wiemy mamy z tym spory problem, kadra robi się coraz szersza, a wychowanków brak. Z istotnych zawodników mamy właściwie tylko Markiza.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 16:11

Haris pisze:calciomercatoweb.it podaje, że zaoferowaliśmy United 15 mln za Darmiana
co prawda, calciomercato jako źródło jest lipne, ale to w zasadzie w Beppestyle. Ale to będzie oznaczało, że albo odpuszczamy Sime albo Lichego, bo jakoś nie chce mi się wierzyc w trójkę. Chyba ze Darmina byłby wymienny, raz grajac na lewej raz na prawej, a innym razem w pomocy.
Co do Chorwata, to po prostu nie chce mi się wierzyć, że nie jest z nami dogadany, jesli Neapol dawał podobno za niego 12-14 mln w lato a Sassuolo powiedziało - nie. Dla mnie to jasny sygnał, że chłopak jest gdzieś indziej przeznaczony.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 17:37

Ploty o Vrsaljko i Darmianie sugeruja jedno. Odpuszczamy lub mocno zastanawiamy sie nad sensem wykupu Cuadrado, ktory w PO nie bedzie, a 3 w ataku grac nie bedziemy.

La fidanzata d'Italia
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 17:42

Sportmediaset podaje, że Berardi nie chce przejść do Juventusu, z powodu - właśnie - który większość bagatelizowała, a ja się obawiałem i czułem że coś jest na rzeczy - Mianowicie kocha Inter...

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ter-266492

Niech przetłumaczy ktoś.

Haris może czas zmienić avatar...
ozob pisze:Ploty o Vrsaljko i Darmianie sugeruja jedno. Odpuszczamy lub mocno zastanawiamy sie nad sensem wykupu Cuadrado, ktory w PO nie bedzie, a 3 w ataku grac nie bedziemy.
Ale co to ma do rzeczy? I tak i tak musimy szukać następce dla Lichego.
433? Z drugiej strony o Faraonie też są ploty :D

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 17:45

rydwadydwa pisze:Skoro już jesteśmy przy Bayernie, ciekawe czy Juve obserwuje tego Gianlucę Gaudino. Wiem, że w tamtym sezonie zadebiutował w bardzo młodym wieku i jest Włochem, może warto by zwrócić na chłopaka uwagę.
ponoć Milan się koło niego teraz zakręcił

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 17:55

wagner pisze:[Odejście Zazy w styczniu jest raczej nie prawdopodobne, ale pewne. W prasie będą się pojawiać Osvaldy i Matrie i inne zawodniki.
Ponoć Zaze może zastąpić Moutinho, a właściwie pieniądze z Zazy mają zostać zamienione na Portugalczyka.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Bunzlau

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 17:57

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Sportmediaset podaje, że Berardi nie chce przejść do Juventusu, z powodu - właśnie - który większość bagatelizowała, a ja się obawiałem i czułem że coś jest na rzeczy - Mianowicie kocha Inter...
No i pumex ponownie będzie triumfował. :smile:
To, że bliższy mu inter to jedno, druga sprawa to fakt, że boi się rywalizacji i tego, że jego sytuacja podobna będzie do sytuacji Zazy. Jeżeli to wszystko prawda to i racja tego, który ironicznie zauważył, że Berardi uważa się za tego, któremu z miejsca należy się miejsce w pierwszej jedenastce.
Jeśli chodzi o mnie to tak samo jestem do niego negatywnie nastawiony jak do jednego niedoszłego letniego transferu.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 18:09

No wlasnie. Zastepca Stefana bedzie musial grac z powodzeniem w 4-3-1-2 i 3-5-2. Cuadrado tego nie gwarantuje. Poza tym umowmy sie, ze Lichtsteiner jako doswiadczony rezerwowy to skarb i klub go nie sprzeda, a mial przeciez okazje w przeszlosci. Ponadto rozbrat z Urusem, ktory w zeszlym sezonie umiejetnie dzielil obowiazki ze Szwajcarem na prawej obronie zdaje sie sugerowac, ze pozycja w klubie tego drugiego jest bezpieczna.

La fidanzata d'Italia
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 18:13

Nie żeby coś, ale oby nie okazało się, że szczypeczek wszystko przewidział, i miał rację, a wszystko to już w połowie 2014 roku:
szczypek [url=http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?p=772061&highlight]w tym miejscu[/url] pisze:
mrozzi pisze:Niestety sam piłkarz postanowił w kolejnym sezonie w dalszym ciągu reprezentować barwy Sassuolo (chodzi pewnie o potwierdzenie klasy - jak dla mnie to mądry ruch z jego strony).
To znaczy ja powiem Ci szczerze, że nie śledziłem tych negocjacji jakoś dokładnie i nie czytałem wszystkiego, ale wydaje mi się, że zawsze jest coś takiego jak wola samego piłkarza i to tutaj widzę swoje wątpliwości co do tego czy rzeczywiście do nas dołączy. Potwierdzenie klasy brzmi dość zabawnie.
:roll:

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 18:37

Moim zdaniem jeśli Vrsaljko jest już dogadany z nami, to Lichy zostanie, a nadto w dalszym ciągu będziemy się pewnie starać o wykup Cuardado (o ile Chelsea nie postawi jakiejś zaporowej ceny lub jej nowy trener nie zmieni w jego temacie zdania i nie będzie go widział - podobnie jak Mou - w swych planach). Cuadrado może grać jako wahadłowy, prawy/lewy skrzydłowy w 4:3:3, a nawet na innych pozycjach - w tym sezonie zdarzyło mu się np. wystąpić na pozycji cofniętego napastnika. Taki piłkarz na ławce to prawdziwy skarb. A za 20 mln ciężko wyciągnąć lepszą opcję na tak wszechstronne wzmocnienie naszego składu.

Co do Berardiego, to wszystko będzie zapewne zależało od woli samego piłkarza, bo miejsca w pierwszej "11" z urzędu nie dostanie, tylko będzie musiał o nie walczyć. W stosowanie systemu 4:3:3 raczej nie wierzę (być może zobaczymy to ustawienie w CI jak w niektórych meczach poprzedniego sezonu). Ciekawi mnie za to jak Berardi zaprezentowałby się systemie 4:3:2:1 z Dybala za plecami Mandzura/Moraty? Swego czasu o takim ustawieniu pisał Arbuzini. To mogłoby zdać egzamin. Na treqa w lecie raczej nie mamy co liczyć, o ile zrealizujemy zapowiadane w mediach transfery Gundogana, Berardiego, Vrssljko i Cuadrado.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 18:56

Te ewentualne pieniadze przeznaczone na Cuadrado lepiej bedzie dolozyc do trequartisty.

La fidanzata d'Italia
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 19:06

annihilator1988 pisze:
wagner pisze:[Odejście Zazy w styczniu jest raczej nie prawdopodobne, ale pewne. W prasie będą się pojawiać Osvaldy i Matrie i inne zawodniki.
Ponoć Zaze może zastąpić Moutinho, a właściwie pieniądze z Zazy mają zostać zamienione na Portugalczyka.
Zamienić Zaze na Moutinho a w miejsce Włocha pozyskać Lavezziego jako dublera dla Dybali.

Zablokowany