Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 12:48

"Negotiations between the Swiss player and The Old Lady have broken down and the club are attempting to find a replacement", czyli żegnaj Lichy :płaczę: ? Nawet jeśli do tego dojdzie, to Juve nie ma prawa sprzedawać Szwajcara przed styczniem. No, chyba, że chce zaryzykować utratę tytułu :lol:
Robaku pisze: dają Evrze 4 mln
Jak dla mnie, to mogą go się pozbyć za kilko kiełbasy. Przynosi więcej szkód na lewej, a niżeli pożytku.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 12:52

Ouh_yeah pisze:Według mnie, sprawa Romulo nie jest przesądzona i to nie z powodów, o których pisze zahor (czyli właściwie braku powodów, bo sam nie wiem co miał na myśli mówiąc o ciągotach Marotty do wykupowania wypożyczonych zawodników niezależnie od tego, co prezentują, tak jakby poprzednie transfery miały cokolwiek wspólnego z kolejnymi, albo jakby połówka Isli kupiona za prawie 10 milionów miała wrócić do Udinese, ciekawe ile by zaoferowali, 2? ). Jeśli odeślemy Romulo, trzeba będzie się rozejrzeć za piłkarzem o podobnej charakterystyce i najlepiej też cenie. Czy znajdziemy kogoś sensownego za 6 milionów? Gdyby nie przedłużać kontraktu z Lichym, to można się szarpnąć i sięgnąć po jakiegoś naprawdę dobrego zawodnika za grubą kasę, ale jeśli Stefan zostanie i podpisze nowy, tłusty kontrakt, to potrzeba jedynie niezłego zmiennika, a takim bez wątpienia może być Romulo pomimo obecnych problemów ze zdrowiem.
Tłusty kontrakt Lichego ok 3mln to jest jakiś tłusty kontrakt? Gio bierze ponad 2,Evra ma ponad 3. Akurat odejście Lichego spowoduje,że będzie trzeba kupić kogoś konkretnego na prawą stronę, ale zapomniałeś,że bardziej potrzebujemy kogoś na lewą stronę.Puszczając Lichego za darmo finansowo na pewno Juventus nie zyska, sportowo też trzeba dobrze trafić. Gdybyśmy mieli kogoś dobrego na drugim boku to można coś kombinować, ale puszczając Szwajcara za darmo sprawiamy,że nie ma żadnego dobrego gracza na obu bokach a czy stać Marottę by ściągnął dwóch dobrych grajków na boki.Wg mnie będzie ciężko, lepiej dać 2 lata Lichemu i ściągnąć kogoś młodego zdolnego do rotacji, może wypali. Konkretny prawy obrońca to wydatek rzędu 20mln, a na lewą potrzeba jak wspomniałem dużo pilniej i tutaj też Marotta musiałby za kogoś konkretnego dać ok 20 baniek. Wątpię czy stać Juve na takie wydatki.
A co do Romulo, wg mnie nie jest taki gracz niezbędny, mamy Padoina,który może grać wszędzie w pomocy i na bokach obrony. Romulo głównie grywał na środku, taki gracz jest użyteczny, ale jak jest zdrowy, a Romulo urazy łapie co chwila także nie ma sensu go trzymać.

annihilator1988@
To raczej plotki, wystarczy dalej poczytać o Danilo, Porto za 10 swojego gracza nie puści chyba,że będzie miał dzień kontraktu :)
Rolando, który ostatnio się tułał po wypożyczeniach nie chcieli sprzedać do Interu za coś koło 6-7mln, także plotki o Danilo i 10 bańkach gdy sami dali więcej można między bajki włożyć:)
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2014, 13:01 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 2 razy.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 13:00

AdiJuve pisze:Akurat odejście Lichego spowoduje,że będzie trzeba kupić kogoś konkretnego na prawą stronę, ale zapomniałeś,że bardziej potrzebujemy kogoś na lewą stronę.Puszczając Lichego za darmo finansowo na pewno Juventus nie zyska, sportowo też trzeba dobrze trafić.
Ano zgadza sie. Dlatego wlasnie nawet jezeli uznac, ze Lichtsteiner na 3 miliony nie zasluguje (a z tym mozna polemizowac, biorac pod uwage zarobki chociazby wspomnianego Giovinco), to i tak dla Juventusu lepszym rozwiazaniem jest zaplacenie mu za duzo anizeli szukanie na gwalt nastepcy.
bramek pisze:Duże znaczenie ma również fakt, że nie opieramy swojj gry do przodu na skrzydłach. Ciężar rozgrywania akcji zdecydowanie się przeniósł. Jeszcze dwa lata temu ratowały nas tylko Piłki od Pirlo do Lichego. Teraz jest de facto trochę więcej polotu w grze, dużo więcej gry bierze na siebie Tevez. Myślę że stąd bierze się deprecjonowanie wartości poszczególnych zawodników, od których byliśmy uzależnieni jeszcze dwa lata temu.
Czekaj, czekaj, nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem. Juventus w coraz mniejszym stopniu opiera sie na skrzydlach, w zwiazku coraz mniejszy wplyw na gre do przodu ma Lichtsteiner, w zwiazku z czym z roku na rok wypada coraz lepiej w klasyfikacji kanadyjskiej :think: Mozesz rozwinac?
annihilator1988 pisze:"Negotiations between the Swiss player and The Old Lady have broken down and the club are attempting to find a replacement"
Kto o tym donosi? Redaktor kebab88?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 13:14

Nie wiem jakie dokładnie ma wymagania Szwajcar, ale niektóre źródła donoszą, że chce 3 baniek na 3 lata, a to moim zdaniem niekorzystny układ dla Juventusu. Wystarczy spojrzeć na Evrę (oddałbym za darmo), a Rysiu jest zdecydowanie bardziej motorycznym zawodnikiem. Dałbym mu już tę kwotę, o którą się dopomina, ale przy maksymalnie 2 letniej umowie.

PSG wypożyczyło sobie Auriera i to jeszcze z prawem pierwokupu za 9 mln E. Szkoda, że Marottcie zez nie pozwala patrzeć w stronę Francji, bo przy takim konkurencie nie musielibyśmy się tak cackać z Lichtsteinerem.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 13:16

Robaku pisze:Jak dla mnie Lichy z sezonu na sezon ma coraz mniejszy wpływ na drużynę.
Nie jestem fanem statystyk, ale się nimi teraz posłużę, bo nie wiem jak można mieć z roku na rok coraz mniejszy wpływ na drużynę, równocześnie mająć z roku na rok coraz większy procent udziału przy bramkach (gol/asysta). 1 sezon - 5%, 2 - 7%, 3 - 12,5% do (póki co) 20% w obecnym.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 14:24

Arbuzini pisze:Pomysł z Darmianem bardzo mi się podoba.
A mnie nie. Mam wrażenie, że po jego jednym występie podczas Mundialu (chyba przeciwko Anglii - swoją drogą średnim, w przeciwieństwie do tezy, którą tutaj swego czasu forsowało parę osób) zaczęła tutaj panować wielka moda na Darmiana, lecz dla mnie to poziom wystarczający do ligowego średniaka, coś w okolicach levelu np De Silvestriego - czyli o wiele za niski, by móc ubiegać się o miano pełnoprawnego następcy Lichta. Kompletnie nie przekonuje mnie argument że jest Włochem, albo że może grać na obu flankach. Wszechstronność i narodowość nie mają dla mnie żadnego znaczenia w momencie, gdy jakość zawodnika nie jest wystarczająca. Jest Francja, gdzie momentami można wyhaczyć ciekawe nazwisko, jest Belgia i Szwajcaria, gdzie ostatnio coraz więcej interesujących zawodników...

Liczę, że uda nam się dogadać ze Stephanem. Trudno mi sobie wyobrazić Juventus bez niego i niestety trudno mi sobie wyobrazić, że uda nam się sprawdzić kogoś równie dobrego w jego miejsce.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 14:29

Za Darmianem przemawia jedynie to,ze jest wszechstronny,ale w Juve mamy już takiego gracza mianowicie Caceresa, który jednak jeżeli chodzi o umiejętności jest lvl wyżej od Włocha. Przedłużyć kontrakt z Lichym latem Ruani bądź Schar i przede wszystkim dobry lewy obrońca to obrona byłaby naprawdę solidnie wzmocniona.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 14:48

Mi jednak Darmian w roli bocznego obrońcy/wahadłowego podoba się bardziej od Caceresa. Nie widzę piłkarza Torino w roli podstawowego zawodnika, ale pierwszego rezerwowego na obie flanki, który prezentuje równy poziom niezależnie od strony boiska. Z Martinem jest niestety ten problem, że niby ma niezłe umiejętności, ale potrzebuje 2-3 meczów aby złapać odpowiedni rytm, a i tak przeważnie kiedy jest potrzebny to leczy kontuzję. Ten sezon to nie pierwszy taki przypadek, on przeważnie przez 1/3 sezonu leczy urazy albo dochodzi do siebie.

Moim zdaniem boki obrony to teraz absolutny priorytet. Wielkie kluby nie pozwalają sobie na półśrodki na tych dwóch pozycjach. U nas póki co wielki chaos, totalne zaniedbanie. Jedyny ogarnięty zawodnik - Lichtsteiner - ma kontrakt ważny jeszcze tylko przez pół roku. Negocjacje ws. jego umowy nie mogą się tyle przeciągać, kasa powinna mieć tu drugoplanowe znaczenie, najważniejsze nie przeholować z długością kontraktu. Jego obaj zmiennicy zdecydowanie zbyt łamliwi ostatnimi czasy, aby rozpatrywać ich jako dobre alternatywy. Lewa strona to bagno i wstyd dla klubu z takimi ambicjami. Evra, który przyjechał dograć do emerytury, poważnie kontuzjowany środkowy pomocnik, który w roli bocznego obrońcy zawsze w Juventusie zawodził i spisywany przez wszystkich na niebyt Padoin, który jako jedyny gwarantuje solidność na tej pozycji, ale też brak jakiegokolwiek błysku.

Jak czytam o propozycjach typu Zappacosta to ogarnia mnie tylko smutek. Nie wiem skąd Marotta znajdzie pieniądze na ogarnięcie tego bajzlu, ale ihmo jak trzeba będzie sprzedać sympatycznych chłopaków żeby naprawić sytuację to nie ma się co za długo zastanawiać.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 15:09

zahor pisze:Kto o tym donosi? Redaktor kebab88?
Tutej tak piszą. Z całości tekstu wnioskuję, że powołują się na Sky Sport Italia. Tak wogóle to Okaka jest na celowniku kilku włoskich klubów, m.in. interu. Jak myślę o o tym piłkarzu, to przed oczyma ma Giorgio tłuczącego murzyna. I na koniec powracamy do nigdy niekończącej się opowieści: Juventus chce Kolarova :D
Edit
pumex pisze:Kolarov był fajny... 3 lata temu. Rezerwowy 29-latek z zarobkami rzędu 6 milionów euro rocznie to chyba nie jest najlepszy pomysł na załatanie dziury
E tam. Rozwiązanie całej sytuacji widzę tak: Evra dostaje kopa w tyłek za swoje łajzostwo - już w styczniu, Giovinco odchodzi za 2 mln do Torino, Szalonooki wysyła sms do Serba, że może dać mu góra 3 mln, a ten z kolei klaszcze jajami z zachwytu. Zamiast dwójki sierot Juventus ma wciąż obiecującego gracza. Proste :P Ale prędzej czegoś takiego doświadczymy latem
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2014, 16:04 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 15:42

Kolarov był fajny... 3 lata temu. Rezerwowy 29-latek z zarobkami rzędu 6 milionów euro rocznie to chyba nie jest najlepszy pomysł na załatanie dziury, która denerwuje kibiców od dobrych kilku lat.

Abstrahując od medialnych plotek, czasem mam wrażenie, że nasz zarząd przecenia doświadczenie, stawiając ten aspekt powyżej potencjału zawodnika. Innymi słowy, wolimy na pozór bezpieczne rozwiązania, bojąc się ryzyka, choć momentami aż prosi się o jakieś bardziej jajeczne transfery.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 16:13

Info z wczoraj. Sampa nie chce się osłabiać zimą i blokuje transfer Gabbiadiniego. Zdecydowane veto, czy podbijanie ceny?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 16:18

Arbuzini pisze:Info z wczoraj. Sampa nie chce się osłabiać zimą i blokuje transfer Gabbiadiniego. Zdecydowane veto, czy podbijanie ceny?
Cholera ich wie bo podobno pojawiła się wypowiedz prezesa Sampy, który marzy aby ponownie u siebie stworzyć duet marzen, w ataku , w postaci Cassano i Pazziniego, dlatego właśnie możliwym jest sprzedanie Manolo i Okaki, celem pozyskania wystarczającej ilości gotówki na jego Wunderteam :lol:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 16:33

Arbuzini pisze:Info z wczoraj. Sampa nie chce się osłabiać zimą i blokuje transfer Gabbiadiniego. Zdecydowane veto, czy podbijanie ceny?
W sumie dla nich te 13,5mln dzielone na 2 to marny zysk, zresztą dla Juve także, za czasów gry w Atalancie Juventus kupił połówkę za 5,5 bańki, potem drugą za tyle samo, no i za 5,5 sprzedał Sampie. Cena jaką oferuje Napoli to raptem 2,5 bańki więcej, także dzieląc to na 2 wychodzi,ze na transakcjach z Gabbiadinim oba kluby zarobią marnie, więc nie dziwi mnie,że Sampa nie chce za tyle puścić Manolo.Tym bardziej patrząc po ich sytuacji w tabeli, mają szansę na LE jeżeli formę utrzymają a jak się osłabią już zimą to ich szanse drastycznie zmaleją.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 17:50

pisze:Lichtsteiner
Dziwi mnie ta lekkość poświęcenia Szwajcara, nie dania mu tych X mln euro, po tym co dla nas zrobił, jak dla nas grał. Tym bardziej, że przytoczone statystyki ma z sezonu na sezon coraz lepsze (wydaje mi się że to ze względu na umiejętności jakie u nas zdobył, to jest przychodząc był świetnym obrońcą, a przeciętnym piłkarzem jeśli chodzi o ofensywę, teraz to już inny piłkarz, chce asystować i ma mocny ciąg na bramkę). Odbudowany Juve po aferze kojarzę z kilkoma piłkarzami z nim na czele. A w pamięci należy mieć jakich to mieliśmy fachowców na prawej stronie obrony -> Grygera i Motta.

PS: Chyba że włodarze Juve chcą w 100% postawić na Caceresa na prawej obronie, lubię go, ale trudno mi się jest przekonać do tego, że to półka naszego Szwajcara.. A do tego dodać jego skłonność do łamliwości.. No nie wyobrażam sobie w tak łatwy sposób naszej prawej strony bez Lichtsteinera jak niektórzy na forum, ale za pewno życie po życiu pewnie jest..

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2014, 18:38

Zablokowany