Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 14:18

koki90 pisze: Swoją drogą ciekawi mnie to niezadowolenie Guardioli. Czy chodziło mu po prostu o zasadę, że chciałby żeby konsultowano z nim dokładnie każdy transfer, czy Vidal nie odpowiada mu do taktyki lub zwyczajnie piłkarsko, czy może chodzi o to, że Vidal to twardy charakter - a jak Zlatan opisywał w swojej biografii, to właśnie było kością niezgody pomiędzy Ibrą a Guardiolą.
Chodzi głównie o dziwną filozofię Pepa; ani Vidal, ani Ibra czy Mandżukić nie pasują do jego koncepcji i tak już zostanie. Nie sądzę żeby sam charakter piłkarza był przyczyną sporu: nawet w przypadku Zlatana. Szweda denerwował fakt, że Guardiola nie chciał mu wytłumaczyć, co robi źle. A prawda jest taka, że Lewandowski to pierwsza typowa '9', którą zaakceptował Pep.

Skoro już jesteśmy przy Bayernie, ciekawe czy Juve obserwuje tego Gianlucę Gaudino. Wiem, że w tamtym sezonie zadebiutował w bardzo młodym wieku i jest Włochem, może warto by zwrócić na chłopaka uwagę.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 15:28

rydwadydwa pisze:ciekawe czy Juve obserwuje tego Gianlucę Gaudino
Obserwuje, rok temu była wzmianka o nim http://www.juvepoland.com/news.php?id=29715

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 17:53

rydwadydwa pisze:
Skoro już jesteśmy przy Bayernie, ciekawe czy Juve obserwuje tego Gianlucę Gaudino. Wiem, że w tamtym sezonie zadebiutował w bardzo młodym wieku i jest Włochem, może warto by zwrócić na chłopaka uwagę.
Gaudino urodził się w Niemczech, ojciec był reprezentantem Niemiec, gra w reprezentacji Niemiec i matkę też ma Niemkę. Dziadka miał Włocha i tego byłoby na tyle. Czyli na dobrą sprawę Ty masz więcej wspólnego z Włochami, bo kibicujesz Juventusowi.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 18:27

Szikit pisze:
rydwadydwa pisze:
Gaudino urodził się w Niemczech, ojciec był reprezentantem Niemiec, gra w reprezentacji Niemiec i matkę też ma Niemkę. Dziadka miał Włocha i tego byłoby na tyle. Czyli na dobrą sprawę Ty masz więcej wspólnego z Włochami, bo kibicujesz Juventusowi.
Ja nie mam włoskiego imienia i nazwiska :roll:
Faktycznie myślałem, że więcej w nim Włocha, ale wiedziałem że chce grać dla Niemiec.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 18:42

No, a mnie ciekawi, jak tam sprawy z tym Alessio Di Massimo z Serie D? Czy będzie włączony do pierwszej drużyny czy nie? No w Primce sobie nie pogra bo jest 1996 rocznik, chyba o rok za stary już? Fajnie by było gdyby dołączył do 1 drużyny.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 19:02

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No, a mnie ciekawi, jak tam sprawy z tym Alessio Di Massimo z Serie D? Czy będzie włączony do pierwszej drużyny czy nie? No w Primce sobie nie pogra bo jest 1996 rocznik, chyba o rok za stary już? Fajnie by było gdyby dołączył do 1 drużyny.
Cały czas bez zmian - transfer dogadany od dawna, a zawodnik dojdzie do Juve w styczniu. Do końca sezonu pewnie potrenuje z Primaverą, przynajmniej wg donosów z TJ.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 21:17

Coman oficjalnie powiedział, że chciałby zostać wykupiony przez Bayern. Także tego... najlepiej będzie jeśli tak się faktycznie stanie i nie ma już co gdybać nad jego powrotem.

Trochę przesadzacie z tym charakterem Berardiego. Ludzie, którzy z nim pracowali i pracują wypowiadają się o nim w dobrym tonie, ale też podkreślają, że jest zamknięty w sobie . W takim kontekście trener w stylu Allegriego jest raczej lepszy od Conte, bo nie chodzi o ustawianie do pionu, a "otworzenie" faceta. Zresztą od tego bardziej są koledzy w szatni, a nie szkoleniowiec i tutaj Domenico zetknąłby się z zupełnie innym środowiskiem niż do tej pory.
Również nie przypadła mi do gustu wypowiedź jego agenta, jej ton był zdecydowanie zbyt roszczeniowy. Jednak umówmy się co do jednej kwestii. Mając 21 lat i za sobą trzy bardzo udane sezony (1 w Serie B, 2 w Serie A) prawdopodobnie nikt z nas nie chciałby dołączyć do Juventusu mając pewność, że główną taktyką dalej będzie 352. Zresztą podobnie wybrał nieodżałowany Verratti, który wybrał bardziej rozwojową ofertę PSG.

A propos Verrattiego. Środkowy pomocnik, który ma do nas dołączyć ma być registą, a nie b2b. Planowany jest powrót Marchisio na jego dawną pozycję. Toteż nie dziwi, że napaliliśmy się na Gundogana jak szczerbaty na suchary. Niemiec w formie to klasa światowa i chyba nie ma na rynku lepszego gracza, który mógłby do nas dołączyć. W dodatku zapewnia sporą elastyczność taktyczną, która jest jednym z głównych założeń na przyszły sezon.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 21:57

Arbuzini pisze: A propos Verrattiego. Środkowy pomocnik, który ma do nas dołączyć ma być registą, a nie b2b. Planowany jest powrót Marchisio na jego dawną pozycję.
Skąd to info?
Jak dla mnie bez sensu...dużo bardziej lubię Marchisio jako registę, grając na tej pozycji dojrzał piłkarsko, wg mnie im "wyżej" się go ustawia, tym gorzej gra. A zastąpić go może z powodzeniem Khedira, który też potrafi ładnie rozgrywać piłkę i dyktować tempo gry. Jak dla mnie powinniśmy szukać b2b, może Witsel by się nadał.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 22:09

Nie trzeba info patrząc na to jakich piłkarzy obserwujemy. Gundogan, Banega, Moutinho, Bernardo Silva, Isco, Soriano. Każdy to pomocnik, mniej lub bardziej nastawiony ofensywnie, ale o żadnym z nich powiedzieć nie można, że to rasowy b2b. Nawet Rabiot to bardziej łącznik między obroną a pomocą niż b2b.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2015, 22:41

Info pochodzi z goal.com, a RICTOR odpowiedział Ci co wynika z obserwacji.

Też nie przeszkadza mi gra Marchisio na regiście, całkiem dobrze się tam prezentuje (szczególnie w zeszłym sezonie), ale jako b2b potrafi wiele zaoferować i ciężko będzie go przebić. Zresztą trochę inaczej gra się z Gundo, a inaczej z Pirlo więc na sucho ciężko stwierdzić jakie zadania należałyby do jego głównych obowiązków. Mi Marchisio w zeszłym sezonie jako b2b podobał się w meczach z Realem i Barceloną i w jego grze na tej pozycji właśnie było widać tę dojrzałość piłkarza, który wie co znaczy rozgrywać piłkę. Oby jak najdłużej miał siłę zasuwać po całym boisku, bo lata lecą nieubłaganie i to jest jeden z głównych argumentów za pozostawieniem go na obecnej pozycji.

Akurat z pary Gundogan-Witsel wybrałbym zdecydowanie tego pierwszego - po prostu jest lepszym piłkarzem. W dodatku jeśli ma być to transfer będący swoistym 2w1 to taki kierunek transferowy staje się bardziej sensowny, prawda?

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 00:26

RICTOR o Van Gaalu pisze:jedną z jego zasad jest to, że w 2 stoperów jeden musi być prawo- a drugi lewonożny.
Wypisz, wymaluj zasada kołczów z foruma juvepoland :spiteful:
Robaku pisze:pewne jest to, że kilku zawodników odpalimy to nie poczujemy i to nie jest tylko Hernanes, Martin C czy Padoin. Ale w obecnym stanie rzeczy Perreyra i mimo wszystko Asa
W poscie, ktorego nie opublikowalem, bo padl mi net (Orange - nie polecam), z ciezkim sercem, ale rowniez typowalem powyzsza dwojke do odejscia. Argentynczyk w 3-5-2 tak naprawde nie ma gdzie grac, a Asa jest juz tak pogruchotany, ze nawet nie potrafi rozegrac 2 meczow pod rzad, co Khedira jeszcze jakos ogarnia :prochno:
Marat87 pisze:
Robaku pisze: Np. niech młodziak idzie teraz w zimę na Mapei, np. za Vrsalijko i odpalmy od razu Caceresa, bo chłopak to chyba już nie ma miłosci do klubu, jak i my do niego.
Odpalić dwóch środkowych obrońców i zostać z 3 stoperami na 3 pozycje? Raczej nie.
Benatia juz sie zbliza...
Yaro417 pisze:Asa (jeśli się wykuruje) będzie zapewne szykowny do zastępstwa dla A. Sandro
Od roku czytam polaczenie slow "Asa + jesli sie wykuruje". Chlop co 60min. ma odnowienie jakiejs kontuzji. Szkoda mi go, bo to naprawde bardzo dobry gracz, ale... wiadomo. Druga rzecz, ze lepiej prezentuje sie jednak na tym srodku pomocy, niz na lewej obronie (ocena jak najbardziej subiektywna).
Yaro417 pisze:Pereyra jest z kolei tak wszechstronny, że może grać i w środku pola, na 3/4, a nawet na skrzydle w ataku.
Powiedz mi prosze czy on rozegral jakies lepsze, niz solidne zawody w pomocy w 3-5-2? Hmm, chyba w tym ustawieniu zadnych nie rozegral, a jedynie cos w 4-3-1-2 :think: Lub czy grajac na trequ zaliczal kluczowe pilki i rzucal podania na nos do swoich kolegow? Nie przecze - na skrzydle ataku wyglada bardzo ciekawie, ale my tej pozycji miec raczej nie bedziemy. Za nich dwoch mozna wyciagnac naprawde spoko hajs i przeznaczyc go na kogos, kto bedzie uzyteczny i dostepny 10 miesiecy w sezonie.
rydwadydwa pisze:Co sądzicie o zainteresowaniu El Shaarawym?
:facepalm:
Vincitore pisze:Vidal w Bayernie się nie męczy, on po prostu nadal jest w kiepskiej dyspozycji
Ja, mimo wszystko nie pogardzilbym Chilijczykiem u nas. Kto wie, moze dzieki tej jego kiepskiej dyspozycji bylibysmy teraz na 2 a nie 4 miejscu? Tak po prawdzie, nawet mimo gorszej formy, niz w swoim prime time, to patrzac od poczatku sezonu Arturo przez wiekszosc czasu i tak bylby naszym najlepszym pomocnikiem. Teraz byc moze wyprzedzalby go Pogba i miejscami Markiz, ale reszta bez najmniejszych szans. Nie ma co gdybac, mleko sie wylalo <z_łezką>
rydwadydwa pisze:
Arbuzini pisze: A propos Verrattiego. Środkowy pomocnik, który ma do nas dołączyć ma być registą, a nie b2b. Planowany jest powrót Marchisio na jego dawną pozycję.
Skąd to info?
Jak dla mnie bez sensu...dużo bardziej lubię Marchisio jako registę, grając na tej pozycji dojrzał piłkarsko, wg mnie im "wyżej" się go ustawia, tym gorzej gra.
Kurka, ogladamy chyba jakies dwa rozne Juventusy :juve: Mam ogramna nadzieje, ze slowa Arbuza okaza sie zgodne z rzeczywistoscia, bo bomby Claudio sprzed pola karnego bardzo sie przydadza. No i po prostu na tej pozycji (b2b) daje wiecej pozytku druzynie.
Arbuzini pisze:Akurat z pary Gundogan-Witsel wybrałbym zdecydowanie tego pierwszego
Ich, to chyba mozna ustawic na dwoch roznych pozycjach, prawda? Ja bym chcial obydwu, bo Belga moze byc stosunkowo latwo wyjac, gdyz nie za bardzo podoba mu sie Rossija .

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 01:49

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Akurat z pary Gundogan-Witsel wybrałbym zdecydowanie tego pierwszego
Ich, to chyba mozna ustawic na dwoch roznych pozycjach, prawda? Ja bym chcial obydwu, bo Belga moze byc stosunkowo latwo wyjac, gdyz nie za bardzo podoba mu sie Rossija .
Zdecydowanie. Tylko moim zdaniem Pereyra nie odejdzie, a kolejny pomocnik spowodowałby zbyt duży ścisk w tej formacji. Zobaczymy jaki Allegri będzie miał na niego pomysł w drugiej części sezonu.

Bomby Marchisio <3

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 12:47

O co chodzi z tym Agnelli przebranym za szejka na okładce TJ?
Włoskie media podają, że Zaza poprosił o zgodę na transfer.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 12:49

Podobno ten Madragora już jest nasz. Możliwe nawet, żę dołączy do drużyny w styczniu. Może ktoś bardziej wiarygodny to potwierdzić ?:)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2015, 13:36

Haris pisze:O co chodzi z tym Agnelli przebranym za szejka na okładce TJ?
Juventus w dziesiątce klubów z największymi obrotami w poprzednim sezonie.

Zablokowany