Mercato (Lato 2015)
- Arbuzini
- Juventino
Zaskoczył mnie ten gol Llorente przeciwko Grekom. Właśnie tak potrafiącego się urwać napastnika bardzo nam brakuje. Ciężki orzech do zgryzienia z tym Moratą i ogólnie atakiem. Śmialiśmy się, że Inter dał 12 mln E za Icardiego, ale to co nasi odwalili przy Alvaro to mistrzostwo świata. Nie wiadomo teraz jak ugryźć te wzmocnienia. Ogólnie szanuję Lwa, pokazał kawał charakteru przechodząc do nas. Jednak jego sprzedaż mogłaby okazać się ekonomicznym strzałem w dziesiątkę, ale przy tak niepewnej sytuacji z wychowankiem Realu ciężko cokolwiek prognozować.
Nie jestem fanem diamentu, szczególnie ze środkowym pomocnikiem ustawionym w roli ofensywnego. Znając życie kolejne mercato przyniesie męczenie buły o środkowego obrońcę oraz pomocnika. Zamiast tego powinniśmy się w pierwszej kolejności skupić na potrzebach, które wytworzyła zmiana systemu na 43X.
Nie jestem fanem diamentu, szczególnie ze środkowym pomocnikiem ustawionym w roli ofensywnego. Znając życie kolejne mercato przyniesie męczenie buły o środkowego obrońcę oraz pomocnika. Zamiast tego powinniśmy się w pierwszej kolejności skupić na potrzebach, które wytworzyła zmiana systemu na 43X.
- Robaku
- Juventino
No to się zaczęło - Pedulla poinformował, iż oferta Napoli za Manolo wzrosła do 13 mln euro, no i DeLaurentis wraz z Marotta są na łączach.
Jak dla mnie to kwota nie duża i mam nadzieje ,że trochę poutrudniamy wujkowi z Neapolu prace i tak wyciągniemy jeszcze z 3-4 miliony, bo uzyskanie ok. 8 baniek z Gabbiadiniego to byłoby niezle, w sam raz na Kramaricia
W ogole Marotta jest dziwny i nie wiem co o nim myśleć, czy to po prostu biznesmen czy to koleś który daj się wykorzystywać. DeLaurentis nie chciał robić z nami deali w sprawie Cavaniego czy też Zunigi, DellaValle nie chcieli gadac w sprawie JoJo czy Cuadrado a my próbujemy robic z nimi interesy i właśnie w zwiazku z tym ciężko mi się do Beppe w tej materii ustosunkować.
Jak dla mnie to kwota nie duża i mam nadzieje ,że trochę poutrudniamy wujkowi z Neapolu prace i tak wyciągniemy jeszcze z 3-4 miliony, bo uzyskanie ok. 8 baniek z Gabbiadiniego to byłoby niezle, w sam raz na Kramaricia

W ogole Marotta jest dziwny i nie wiem co o nim myśleć, czy to po prostu biznesmen czy to koleś który daj się wykorzystywać. DeLaurentis nie chciał robić z nami deali w sprawie Cavaniego czy też Zunigi, DellaValle nie chcieli gadac w sprawie JoJo czy Cuadrado a my próbujemy robic z nimi interesy i właśnie w zwiazku z tym ciężko mi się do Beppe w tej materii ustosunkować.
- Ivory
- Juventino
Taka tam lista (zapodana przez TS) bocznych obrońców, którymi Juve interesuje się. Które nazwiska realne i jednocześnie podnoszące jakość 'galowej' jedenastki?
- Darmian
- Zappacosta
- Vrsaljko
- Widmer
- Donati
- Gayà
- Adriano
- Rodriguez
BTW. Widział ktoś w akcji tego Gayę z Valencii?
- Darmian
- Zappacosta
- Vrsaljko
- Widmer
- Donati
- Gayà
- Adriano
- Rodriguez
BTW. Widział ktoś w akcji tego Gayę z Valencii?
- Arbuzini
- Juventino
Pomysł z Darmianem bardzo mi się podoba. Generalnie zrobiłbym czystki na bokach obrony (w sumie kolejne) i moim zdaniem konieczne jest posiadanie trzech bardzo sensownych bocznych obrońców, gotowych do gry praktycznie od strzała - prawego, lewego i uniwersalnego. Przedłużenie kontraktu z Lichtsteinerem zapewniłoby nam spokój na prawej stronie, oby strony doszły do porozumienia, bo klub ma sporo racji nie przystając na wszystkie warunki Szwajcara.
Nie mam pretensji do Marotty, że robi interesy z Violą albo Napoli. Włoski rynek jest tak hermetyczny, że nie bardzo można wybrzydzać na partnerów biznesowych, zresztą w interesach nie powinno być miejsca na takie animozje. To jest poletko kibiców. Co mnie naprawdę wkurza to fakt, że nie jesteśmy w stanie ściągnąć jakiegoś sensownego lewego obrońcy na lata, a przecież teraz ten rynek wygląda obficie tak jak chyba nigdy, szczególnie wśród młodych zawodników - Rodriguez, Willems, Masuaku, Kurzawa, Mendy, Gaya, Rahman Baba, Amavi. Ci wszyscy piłkarze mają po 20-22 lata. Bogactwo takie, że aż ciężko wybrać tego, który okaże się dla Juventusu tym najlepszym. Trzeba wyściubić tylko nosa poza Serie A, bo tutaj żadnej okazji na bok obrony raczej nie znajdziemy.
Nie mam pretensji do Marotty, że robi interesy z Violą albo Napoli. Włoski rynek jest tak hermetyczny, że nie bardzo można wybrzydzać na partnerów biznesowych, zresztą w interesach nie powinno być miejsca na takie animozje. To jest poletko kibiców. Co mnie naprawdę wkurza to fakt, że nie jesteśmy w stanie ściągnąć jakiegoś sensownego lewego obrońcy na lata, a przecież teraz ten rynek wygląda obficie tak jak chyba nigdy, szczególnie wśród młodych zawodników - Rodriguez, Willems, Masuaku, Kurzawa, Mendy, Gaya, Rahman Baba, Amavi. Ci wszyscy piłkarze mają po 20-22 lata. Bogactwo takie, że aż ciężko wybrać tego, który okaże się dla Juventusu tym najlepszym. Trzeba wyściubić tylko nosa poza Serie A, bo tutaj żadnej okazji na bok obrony raczej nie znajdziemy.
- Osgiliath
- Juventino
Nie wiem, czy aż tylu (bocznych) obrońców nam trzeba, zważywszy nasz budżet.
Na prawej jest Licht i może grać Martin. W odwodzie niby mamy tego Vrsaljko i Zappacostę, nie mówiąc o zainteresowaniu Darmianem.
W środku Mamy Kielona, Bonu i Angelo. Z racji tego, że Barza chyba się nie wykaraska z kontuzji, a jeśli już to późno to na obecny moment w styczniu trzeba nam zapchajdziury, zaś od lata ma niby przyjść Rugani, a przebąkuje się coś o Nastasicu (deal w zimie i możliwość wykupu to byłoby coś) Licząc Ruganiego + Nastasica byłoby 5, a że, mam nadzieję, nie wrócimy już do 3-5-2 to chyba wystarczy.
Lewa strona... to ból największy, bo faktycznie nie mamy tam nikogo. Asa dawał radę, ale jest kontuzja, Evra to cień, zaś Padoin - nie powiem, ogarnia facet, jak na jego możliwości, ale to nie to, jeśli chodzi o Juve.
W tym względzie, wg mnie hajs powinien iść na Rodrigueza (Masuaku?) + jakiś na rezerwę [(przy wariancie, że Martin będzie w środku to odpada sens sprowadzenia Nastasicia) + Asa? - z racji tego, że środek zapchany] i by było.
Beppe i Fabio są ogarnięci i przy naszych skromnych środkach myślę, że coś wysępią.
Na prawej jest Licht i może grać Martin. W odwodzie niby mamy tego Vrsaljko i Zappacostę, nie mówiąc o zainteresowaniu Darmianem.
W środku Mamy Kielona, Bonu i Angelo. Z racji tego, że Barza chyba się nie wykaraska z kontuzji, a jeśli już to późno to na obecny moment w styczniu trzeba nam zapchajdziury, zaś od lata ma niby przyjść Rugani, a przebąkuje się coś o Nastasicu (deal w zimie i możliwość wykupu to byłoby coś) Licząc Ruganiego + Nastasica byłoby 5, a że, mam nadzieję, nie wrócimy już do 3-5-2 to chyba wystarczy.
Lewa strona... to ból największy, bo faktycznie nie mamy tam nikogo. Asa dawał radę, ale jest kontuzja, Evra to cień, zaś Padoin - nie powiem, ogarnia facet, jak na jego możliwości, ale to nie to, jeśli chodzi o Juve.
W tym względzie, wg mnie hajs powinien iść na Rodrigueza (Masuaku?) + jakiś na rezerwę [(przy wariancie, że Martin będzie w środku to odpada sens sprowadzenia Nastasicia) + Asa? - z racji tego, że środek zapchany] i by było.
Beppe i Fabio są ogarnięci i przy naszych skromnych środkach myślę, że coś wysępią.
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2014, 15:00 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- Il Fenomeno
- Juventino
Nie no Robaku. Ja myślę, że DL niemiałby nic przeciwko, gdyby Juventus przebił 62-milionową ofertę PSG za Cavaniego...Robaku pisze:DeLaurentis nie chciał robić z nami deali w sprawie Cavaniego czy też Zunigi, [...] a my próbujemy robic z nimi interesy i właśnie w zwiazku z tym ciężko mi się do Beppe w tej materii ustosunkować.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Obrony aż tak nie trzeba przemeblowywać wystarczy ktoś konkretny na lewą stronę i ktoś za Barzagliego, Rogrizguez/Masuak i Rugani/Schar byłoby naprawdę super, oczywiście przedłużyć kontrakt z Lichym i w następne mercato szukać kogoś za niego, wolałbym po stokroć by teraz ściągnęli tylko kogoś na lewą stronę niż na oba boki, gdyż przy ograniczonym budżecie może się okazać,że przyjdzie dwóch średniaków i poziom wcale się nie podniesie. Lichy jaki jest taki jest, ale jeszcze rok powinni na nim polegać, bo jeżeli wymienią oba boki to może być naprawdę niefajnie, gdyż kasy raczej na 2 konkretne nazwiska nie będzie.
- wloski
- Juventino
Otóż to, zresztą jeżeli mamy sprzedać im Gabbe, który jakby nie było jest średniakiem to czemu nie?Il Fenomeno pisze:Nie no Robaku. Ja myślę, że DL niemiałby nic przeciwko, gdyby Juventus przebił 62-milionową ofertę PSG za Cavaniego...Robaku pisze:DeLaurentis nie chciał robić z nami deali w sprawie Cavaniego czy też Zunigi, [...] a my próbujemy robic z nimi interesy i właśnie w zwiazku z tym ciężko mi się do Beppe w tej materii ustosunkować.
- Vincitore
- Juventino
Mnie się marzy ten Masuaku z Olympiakosu. Przyznaję się bez bicia, że widziałem go w akcji zaledwie trzy razy, ale wolałbym go chyba nawet od Rodrigueza z Wolfsburga. Francuzi w znakomitej większości się u nas bardzo dobrze sprawdzali, dodatkowo chłopak gra nowocześnie jak na bocznego obrońcę, a u nas nabrałby jeszcze trochę dyscypliny taktycznej. No i wywodzi się z bardzo dobrego pokolenia młodych piłkarzy we Francji (Pogba, Sanogoo, Thauvin, Kondogbia, Zouma, Umtiti). Brać póki go pół Europy nie chce.
- annihilator1988
- Juventino
Nie wiem czy był news, czy nie, ale Di Marzio rzecze, że Juve ma w rękach Tomas Pochettino - oczywiście na "zasadach prawa Marotty". Chłopak miał przylecieć dziś rano do Włoch, aby podpisać kontrakt w okolicach wtorku-czwartku. Brak jest ścisłości co do tego, gdzie będzie przebywał do końca br. ale dziennikarze zgadzają się do tego, że zostanie wypożyczony. Najprawdopodobniej do Sassuolo
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2014, 16:45 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Robaku
- Juventino
Pojawił sie news, że w przypadku braku porozumienia z Lichym mamy spróbować sięgnąć po Danilo tego z Porto, a oferta ma opiewać na 10 mln, szczerze mówiąć portugalskiej nie sledze, ale piłkarze z tego klubu raczej nie zawodzą w przypadku kolejnych transferów, Do tego chłop młody ( rocznik 1991), wiec mógłby jakość zespolu podnieść. Ale w takim wypadku trzeba wypchnąć Lichego jeszcze w zimę, żeby zarobić jakies drobne.
- Robaku
- Juventino
http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... ID=HP_BN_2
wiadomo SKySport, ale może coś jest na rzeczy, jeśli był on nam oferownay 2 lata temu...
wiadomo SKySport, ale może coś jest na rzeczy, jeśli był on nam oferownay 2 lata temu...
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Do porozumienia z Lichym brakuje ok 0,5mln także szczerze wątpię by Marotta puścił go za darmo i wydawał grube miliony na zastępce. To nie w stylu Beppe. Zimą powinni się skupić przede wszystkim na jednym: klasowy lewy obrońca. W dalszej kolejności skrzydłowy, a kontrakty w czerwcu wygasają takim graczom jak Konopljanka,Ayew,Dzsudzsák,Danny Schöne,Milner szczególnie Ghańczyk,Anglik i Duńczyk wydają się całkiem rozsądnymi opcjami na darmowe ale bardzo solidne wzmocnienie formacji ofensywnych.
Kilku napastnikom też kończą się kontrakty z Adriano i Kramariciem a czele, ale są też wśród nich Pato,Gignac. No i chyba najbardziej łakomy kąsek w postaci Schara i Khediry. Marotta ma duże pole do popisu, bo lubuje się w ściąganiu gracze za darmo albo za grosze a w tym roku jest w kim wybierać:)
Kilku napastnikom też kończą się kontrakty z Adriano i Kramariciem a czele, ale są też wśród nich Pato,Gignac. No i chyba najbardziej łakomy kąsek w postaci Schara i Khediry. Marotta ma duże pole do popisu, bo lubuje się w ściąganiu gracze za darmo albo za grosze a w tym roku jest w kim wybierać:)
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2014, 18:20 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 2 razy.