Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2014, 11:12

Ja sie ciesze że nie kupiliśmy Super mario juz ie bałem ze go w promocji weźmiemy . Juve musi opierać sie na profesjonalistach dla których dobro zespołu jest najlepsze .
Szkoda Comana na razie mało gra bo jednak juve ma juz wykuta silna jedenastkę cieżko znalesc miejsce dla niego na razie sa kontuzje w obronie z przodu nie ma luk . mam nadzieje że przed meczem w Lm moze zagra w lidze np trzeba szanowac Apacza na LM bo jak nie zremisujemy to zima odejdzie np Vidal . jak bysmy wyszli z grupy w Lm to mozna kogos zaklepać i utrzymać stara gwardie .
Milik można wykupić czesc karty by latem miec praw do niego polak po takim czasie w juve to by było cos
vela jakies pół roku temu pisałem miałem nosa hihih

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 listopada 2014, 14:07

Liczyłem na Dybalę, ale po tym, co przeczytałem jestem w szoku:

http://www.seriea.pl/295513-dybala-nie- ... ionow.html

- Prezydent [Maurizio Zamparini] naprawdę mnie lubi. Wszyscy dobrze wiemy, że gdy daje mu się mikrofon, bardzo lubi mówić. Kiedy wszystko w zespole układa się dobrze, tak jak teraz, jest jeszcze bardziej gadatliwy – żartował 21-latek. Może mu przez to podpadnie? :prochno:

Btw. ostatnio przeglądam najlepszą 11-tkę tego sezonu według WhoScored, a tam niespodzianka na lewe obronie. Jordan Amavi - Francuz, 20 lat, wartość wg Transfermarkt 1,5 mln, gra w słabym klubie, ma świetne statsy w tym sezonie (głównie w defensywie):
http://www.transfermarkt.pl/jordan-amav ... ler/241229
http://www.whoscored.com/Players/134902 ... rdan-Amavi

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 29 listopada 2014, 20:44

zahor pisze:
AdiJuve pisze: prawdopodobnie ten młody Norweg tam trafi a,ze ma 15 lat
Zanim to dziecko bedzie mozna zaczac dosc regularnie wystawiac w meczach ligowych, troche czasu uplynie. My natomiast mowimy tutaj o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych latem 2015.
AdiJuve pisze:Real zrobił z Juve deal idealny w sprawie Moraty.
Z tym sie zgodze. Poki co Morata nie pokazuje niczego, czym mozna by uzasadnic poglad ze warto bylo wydac na niego te 20 milionow. Jezeli natomiast w pewnym momencie odpali i zacznie grac na miare tej kwoty (ale NIE na poziomie pilkarza za 30 milionow czy ile tam klauzula odkupu wynosi, NIE na poziomie rownorzednego konkurenta dla Benzemy), to mimo tego Real moze (nie musi, ja tylko twierdze ze nie jest to wykluczone) na powaznie rozwazyc wykupienie go za cene wyzsza od rynkowej z powodow, o ktorych pisalem.
Dla Realu u nich na ławce był wart 20mln także ciężko wyrokować, ale w sumie jednak się zgadzam,że mogą mieć taką fanaberię i go wziąć za te niespełna 30mln(30 mln to jakaś maksymalna cena odkupu).
Wtedy by się kasa zwróciła, może mają jakąś dżentelmeńską umowę,że jak Morata nie wypali to Real odda te 20 baniek:) Żeby się tylko nie okazał drugim Krkiciem.Zobaczymy niedługo półmetek sezonu,nic ciekawego nie pokazał a Ferdek z Tevezem wiecznie grać nie będą i przydałby się już teraz ktoś kto realnie powalczy z nimi o skład, pomagając drużynie i strzelając ważne gole. Llorente strzelił mniej od Moraty, ale gol z Malmo i 30 minut z Olympiakosem wystarczą by uznać go dużo bardziej wartościowym graczem dla drużyny.
Także transfer Kramaricia w tym kontekście, szukania napastnika nie tylko strzelającego ale strzelającego w ważnych momentach może okazać się trafnym wyborem :)

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2014, 23:27

Nie wiem jakim cudem ktoś porównuje w tym sezonie Morate i Llorente i wychodzi mu, że starszy Hiszpan gra lepiej. Gdyby Morata grał tyle co Llorente to miałby pewnie nie 4 a 6 albo więcej goli we wszystkich rozgrywkach. Dodatkowo Morata robi dużo więcej wiatru na boisku, ciągnie grę do przodu.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2014, 23:48

Co do Manolo - on na prawdę nie jest wystarczająco dobry/skuteczny by dojść do Juve. Powinniśmy odpalić za niego dobre kilka milionów i szukać kogoś w rodzaju Kramarica.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2014, 23:55

Hypeman pisze:Co do Manolo - on na prawdę nie jest wystarczająco dobry/skuteczny by dojść do Juve. Powinniśmy odpalić za niego dobre kilka milionów i szukać kogoś w rodzaju Kramarica.
Z drugiej strony pytaniem jest jaka funkcje Manolo powinien pełnic w Juve, bo jak dla mnie na pewno to nie byłaby typowa 9 czy 11, raczej jakis skrzydłowy schodzący. Chłop umie dograć i strzelic z dystansu, a do tego wolne, wiec wachlarz ma szeroki, ale to 1991 rocznik, wiec za chwile będzie miał 24, a jednak Kramaric to te same lata, a jednak jeszcze poważnych boisk nie powąchał.
Biorąc pod uwagę młodych, których Juve ma lub się interesuje to mamy takie zestawienie:
Berardi ( 1994), Gabbiadini ( 1991), Zaza (1991), Boakye ( 1991) no i Kramaric (1991), do tego ew. Vrsalijko (1992), Rugani (1994), Marrone ( 1990).
Myślę, że z tego zestawienia zostanie 3-4 zawodników w postaci Ruganiego, Vrsalijko, Berardi i kto? Własnie Zaza, Manolo czy Kramaric? Jesli Kramarić to spokojnie sprzedaż Marrone, Manolo i Richmonda może zaspokoić kwestie transferu związanego z Vrsalijko, Kramariciem i Ruganim.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2014, 00:08

Boakye jest 1993r.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2014, 12:04

Juventus pracuje nad transferem Erika Palmer-Brown'a. 17-latek, który ma być od miesięcy na radarze Starej Damy, może grać na każdej pozycji w obronie. Mówi się, że transfer mógłby wynieść góra 1,2 mln dolarów. Władze klubu póki co milczą na temat doniesień Alfredo Pedulli
Btw
Dla osób śliniących się na widok Kramaricia jest inny news. Ponoć Chelsea zaaferowała Chorwatowi 1,5 mln euro za rok, czyli dwukrotność oferty Juve. Sam piłkarz, jak już chyba wspominano na głównej, miał powiedzieć, że woli Juventus, bo wierzy, że może powalczyć tu o skład.
Edit
AdiJuve pisze:W walkę o Kramaricia włączył się podobno niestety Arsenal a to klub,który jako jeden z niewielu z topu jest wstanie zagwarantować Chorwatowi dość regularną grę bo mają tylko Girouda
I co wygra w Arsenalu? :D
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2014, 12:43 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2014, 12:21

Makiavel pisze:Nie wiem jakim cudem ktoś porównuje w tym sezonie Morate i Llorente i wychodzi mu, że starszy Hiszpan gra lepiej. Gdyby Morata grał tyle co Llorente to miałby pewnie nie 4 a 6 albo więcej goli we wszystkich rozgrywkach. Dodatkowo Morata robi dużo więcej wiatru na boisku, ciągnie grę do przodu.
Morata niech ma i 10 bramek tylko co po jego bramkach jak będą to tylko gole na dobicie rywala?
Ferdek uratował Juve w LM z Olympiakosem i otworzył wynik z Malmo, mi to wystarczy by uznać go za bardzo wartościowego gracza mimo słabszej formy w jakiej niewątpliwie się znajduję.
Tylko jest różnica pomiędzy bramką na 1-0 a tą na 6-0. Bramka bramce nie równa, jedna coś daje o z kolei inna jak by nie padła to w kontekście zdobyczy punktowej nic by nie zmieniła, takie strzela właśnie Morata.
Dale nie rozumiem tych zachwytów na Moratą, 4 bramki nic nie znaczące i robienie wiatru, gość za 20mln i wszyscy się nim tak jarają. Na razie gra poprawnie, nic więcej, bez jego goli Juve by się obyło. Zacznie strzelać ważne bramki to wtedy można będzie go chwalić, na razie nie ma za bardzo za co. Gio robi jeszcze więcej wiatru jak gra, i co z tego?

W walkę o Kramaricia włączył się podobno niestety Arsenal a to klub,który jako jeden z niewielu z topu jest wstanie zagwarantować Chorwatowi dość regularną grę bo mają tylko Girouda, także może być o niego ciężko. Tutto zaczęło łączyć z Juve znowu Rolando, mam nadzieję,że Marotta nie pójdzie na łatwiznę i powalczyć o Schara a nie weźmie gracza Porto.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2014, 12:28

annihilator1988 pisze:Juventus pracuje nad transferem Erika Palmer-Brown'a. 17-latek, który ma być od miesięcy na radarze Starej Damy, może grać na każdej pozycji w obronie. Mówi się, że transfer mógłby wynieść góra 1,2 mln dolarów. Władze klubu póki co milczą na temat doniesień Alfredo Pedulli
Jestem bardzo ciekawy tego gracza. Jest na liście "Top 50 Wonderkids": http://www.teamtalk.com/gallery/2483/95 ... ball-today

Nota bene jest też Filippo Romagna z Primavery JUVE. Młodego gracza JUVE scharakteryzowali słowami: "a tough tackling but elegant passing style allows him to play in both defence and midfield".

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2014, 13:15

annihilator1988 pisze:Juventus pracuje nad transferem Erika Palmer-Brown'a. 17-latek, który ma być od miesięcy na radarze Starej Damy, może grać na każdej pozycji w obronie. Mówi się, że transfer mógłby wynieść góra 1,2 mln dolarów. Władze klubu póki co milczą na temat doniesień Alfredo Pedulli
O tym ziomku się pisało już na początku tego roku. Wtedy raporty donosiły, że odrzucili naszą ofertę w wysokości miliona dolarów. Fajnie by było sobie wychować jakiegoś piłkarza z USA, tak samo jak i Azjatę, ze względów marketingowych oczywiście.
annihilator1988 pisze:Dla osób śliniących się na widok Kramaricia jest inny news. Ponoć Chelsea zaaferowała Chorwatowi 1,5 mln euro za rok, czyli dwukrotność oferty Juve. Sam piłkarz, jak już chyba wspominano na głównej, miał powiedzieć, że woli Juventus, bo wierzy, że może powalczyć tu o skład.
Di Marzio donosił, że my mu też oferujemy 1,5 miliona euro rocznie. Natomiast jeśli chodzi o jego słowa, to nie były one raczej deklaracją w stylu "wolę Juve od x", co grzeczną odpowiedzią "liga włoska fajna, nie boję się konkurencji w Juve" na pytanie włoskiej stacji. Jakby go zapytali Angole, to by pewnie powiedział, że BPL też jest fajna i też jest gotowy do walki o skład w Chelsea/Arsenalu/czymś jeszcze innym.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2014, 17:02

Mamy grudzień, więc jak się domyślacie są nowe plotki. Juventus ma zastawiać siatki na Daley Sinkgraven'a. 19-letni ofensywny pomocnik miałby zająć miejsce Pogby, gdyby ten (kiedyś) odszedł. W walce o piłkarza Heerenveen Stara Dama musiałby pokonać Ajax oraz Manchester United, zaś sam transfer zostałby sfinalizowany latem - choć media nie wykluczają styczniowej przeprowadzki (dogodna oferta). Obecny dorobek to: 3 gole, 2 asysty i rola podstawowego gracza drużyny

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2014, 17:35

annihilator1988 pisze: Edit
AdiJuve pisze:W walkę o Kramaricia włączył się podobno niestety Arsenal a to klub,który jako jeden z niewielu z topu jest wstanie zagwarantować Chorwatowi dość regularną grę bo mają tylko Girouda
a co wygra w Juventusie? Mistrzostwo ligi nie liczącej się już w Europie i zagra w fazie grupowej LM? To samo może mieć w Grecji albo w Polsce jeśli obniży standardy na LE. Przykre ale prawdziwe na ten moment. Inna sprawa, że kontrakt pewnie też dostanie w Anglii odpowiedni.

Wojttek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2014, 17:46

eastsider pisze:
annihilator1988 pisze: Edit
a co wygra w Juventusie? Mistrzostwo ligi nie liczącej się już w Europie i zagra w fazie grupowej LM? To samo może mieć w Grecji albo w Polsce jeśli obniży standardy na LE. Przykre ale prawdziwe na ten moment. Inna sprawa, że kontrakt pewnie też dostanie w Anglii odpowiedni.
Lepsze mistrzostwo "ogórkowej" ligi, niż coroczne drżenie o LM. A co do kontraktu, to faktycznie, zapomniałem, że w Juventusie płaci się piłkarzom w ziemniakach i węglu.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2014, 00:03

AdiJuve pisze:Llorente strzelił mniej od Moraty, ale gol z Malmo i 30 minut z Olympiakosem wystarczą by uznać go dużo bardziej wartościowym graczem dla drużyny.
Nie zgadzam sie. Ogolnie myslalem, ze TEN sezon bedzie zyciowym w wykonaniu Llorente, no ale niestety... Jestem hejterem Moraty (moze raczej tej ceny za niego), ale to on jest bardziej perspektywiczny niz Bask. Probowalbym opchnac Lwa, a w jego miejsce pozyskac jakiegos crack'a, zeby to Morata byl dla owego rezerwista.
Hypeman pisze:Co do Manolo - on na prawdę nie jest wystarczająco dobry/skuteczny by dojść do Juve. Powinniśmy odpalić za niego dobre kilka milionów i szukać kogoś w rodzaju Kramarica.
Mam takie pytanie: kiedy pierwszy raz uslyszales o Chorwacie?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany