Mercato (Lato 2015)
- Arbuzini
- Juventino
Nie, przyszedł na bardzo dobrych warunkach. Jest w optymalnym wieku, jak już udało mu się zagrać to prezentował się lepiej od Evry. Przede wszystkim przychodził jako zawodnik rezerwowy, a nie ktoś do pierwszego składu.@D@$ pisze:Evra cię zawiódł, a Romulo nie? Mnie zawodzi to, że nie gra a potem krytyka spada na Lichtsteinera, który musi grać co 3 dni.
Konoplyanka i Ayew to dobrzy skrzydłowi, ale trzeba też pamiętać, że zabierają jedno miejsce non-EU. Jeśli Allegri ma dalej stawiać na diament w środku pola to dobrze byłoby poszukać zawodnika, który odnajdzie się zarówno na skrzydle, jak i w roli trequartisty.
- kacopys
- Juventino
Marotta bierz Mate! To byłaby dla mnie prawdziwa petarda, w United mu nie idzie a w 4-3-2-1 byłby idealnym rozwiązaniem. Tylko to by nas kosztowało i podobno on sam wolałby wrócić do PD.
Ehh może poszliby na wymianę za Giowinko xD
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Mata jedynie gdy w drugą stronę powędruje Vidal, kto wie czy nie wyszłoby to nam na zdrowie, gdyby United dołożyło jeszcze z 15 mln.
Dużo będzie zależeć od awansu do następnej fazy LM, także jeżeli chodzi o podejście samych zawodników i ich wiary w możliwość osiągnięcia dobrego wyniku w Juventusie. Kolejny sezon bez pucharów na najwyższym poziomie może zniechęcić Vidala czy Pogbę, a wiadomo, że niezadowolony piłkarz kosztuje znacznie mniej niż zadowolony...
Dużo będzie zależeć od awansu do następnej fazy LM, także jeżeli chodzi o podejście samych zawodników i ich wiary w możliwość osiągnięcia dobrego wyniku w Juventusie. Kolejny sezon bez pucharów na najwyższym poziomie może zniechęcić Vidala czy Pogbę, a wiadomo, że niezadowolony piłkarz kosztuje znacznie mniej niż zadowolony...
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Twój typ - oczywiście z Ligue 1- to:...Arbuzini pisze: Konoplyanka i Ayew to dobrzy skrzydłowi, ale trzeba też pamiętać, że zabierają jedno miejsce non-EU. Jeśli Allegri ma dalej stawiać na diament w środku pola to dobrze byłoby poszukać zawodnika, który odnajdzie się zarówno na skrzydle, jak i w roli trequartisty.
- Arbuzini
- Juventino
zoff pisze:Twój typ - oczywiście z Ligue 1- to:...Arbuzini pisze: Konoplyanka i Ayew to dobrzy skrzydłowi, ale trzeba też pamiętać, że zabierają jedno miejsce non-EU. Jeśli Allegri ma dalej stawiać na diament w środku pola to dobrze byłoby poszukać zawodnika, który odnajdzie się zarówno na skrzydle, jak i w roli trequartisty.

Nie mam. Napisałbym, że Lacazette (jeśli ma być to Ligue Ę), ale to raczej nie ten typ zawodnika.
- Zabek
- Juventino
Pastorezoff pisze:Twój typ - oczywiście z Ligue 1- to:...Arbuzini pisze: Konoplyanka i Ayew to dobrzy skrzydłowi, ale trzeba też pamiętać, że zabierają jedno miejsce non-EU. Jeśli Allegri ma dalej stawiać na diament w środku pola to dobrze byłoby poszukać zawodnika, który odnajdzie się zarówno na skrzydle, jak i w roli trequartisty.

- wagner
- Juventino
Ja tam mam swoje typy.zoff pisze: Twój typ - oczywiście z Ligue 1- to:...
Pastore. Ale możliwość jego odejścia z Paryża jest chyba na ten moment bardzo mała, musiał by tego chcieć sam zawodnik, ale bądź co bądź tam (w PSG) kiedyś musi zrobić się ciasno, myślałem że przypadnie to właśnie na sezon 2014/2015, ale PSG wstrzymało się z wielkimi transferami i kupa.
Ale na pewno są na rynku francuskim jeszcze inne opcje, te mniej atrakcyjne jak choć by Payet, piłkarz ukształtowany, którego jestem zwolennikiem. Dziwie się, że dopiero teraz gra regularnie w reprezentacji Francji.
Czy bardziej perspektywiczni Thauvin, wspomniany Lacazette czy Carrasco.
PS: Choć trzeba sobie to jasno powiedzieć, że rynek francuski traktowany jest u nas po macoszemu. Raczej jesteśmy nastawieni na sprowadzanie zawodników z Hiszpanii, Anglii czy Włochy niż z Francji.
PS2: I jeszcze komentarz do jednego nazwiska które co rusz się pojawia w prasie. Shaqiri. Boję się, że chłopak stał by się półśrodkiem. Ani znacząco nie podnoszącym naszej gry, ale też nie obniżający jej poziomu. Ja sam wolał bym kogoś innego niż jurny Szwajcar. Ale to takie moje..
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
To samo powiedział mi mój kumpel, fan Chelsea, że jak Juve szuka teraz jakiegoś kreatywnego ofensywnego pomocnika do 4-3-1-2 to Mata byłby idealny, bo w Manchesterze nie są z niego zadowoleni i chcą go sprzedać po promocyjnej cenie. Wiecie tylko ile tam zarabia? 10 mln euro.kacopys pisze:Marotta bierz Mate! To byłaby dla mnie prawdziwa petarda, w United mu nie idzie a w 4-3-2-1 byłby idealnym rozwiązaniem. Tylko to by nas kosztowało i podobno on sam wolałby wrócić do PD.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Facet musi się podobać. Wydaje mi się że to jest ten typ zawodnika, którego nawet Stevie Wonder by wytypował jako cel na letnie mercato.Arbuzini pisze: Nie mam. Napisałbym, że Lacazette (jeśli ma być to Ligue Ę), ale to raczej nie ten typ zawodnika.
Pastore - nie wiem. Gra chyba aktualnie najlepszy sezon w PSG, poprzednio brylował tylko w meczach z Barcą czy Chelsea o stawkę. Wszystko zależy od ceny, prowizji czyli kasy. Jeśli na warunkach takich jak Menez do Milanu to jestem baardzo na tak.
- kacopys
- Juventino
Nie wiedziałem że 10 mln :? , w Chelsea miał 3-4 mln? Jedyna możliwość to jakby sam się zgodził na obniżkę, ale z 10 do ilu by się zgodził...Crunny pisze: To samo powiedział mi mój kumpel, fan Chelsea, że jak Juve szuka teraz jakiegoś kreatywnego ofensywnego pomocnika do 4-3-1-2 to Mata byłby idealny, bo w Manchesterze nie są z niego zadowoleni i chcą go sprzedać po promocyjnej cenie. Wiecie tylko ile tam zarabia? 10 mln euro.
Dzięki za uświadomienie

- annihilator1988
- Juventino
Ponoć Juventus jest blisko zakontraktowania za darmo Schara, a co za tym idzie piłkarz mógłby dołączyć do drużyny dopiero w czerwcu
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Schar i Kramaric za darmoszke, Shaq(wypozyczenie z wykupem w lato), Berardi ,jakis lewy obronca i letnie mercato jak ta lala.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Szkoda,że rynek francuski dla Marotty wręcz nie istnieje;/
Lacazett już podczas dwumeczu z Lyonem ciepło się wypowiadał o Juve, na boki on i Berardi wtedy wraz z obecnym atakiem Allegri miałby pełne pole do popisu:)
L'Equipe łączy z Juve Toulalana, 31 lat w czerwcu do wzięcia za darmo, kiedyś super gracz, ale lata swoje ma.
Lacazett już podczas dwumeczu z Lyonem ciepło się wypowiadał o Juve, na boki on i Berardi wtedy wraz z obecnym atakiem Allegri miałby pełne pole do popisu:)
L'Equipe łączy z Juve Toulalana, 31 lat w czerwcu do wzięcia za darmo, kiedyś super gracz, ale lata swoje ma.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jesli mowa o Kramariciu, to idziemy z Chelsea leb w leb. Na nasza korzysc, o czym pisal wczoraj Di Marzio dziala fakt, ze jestesmy dogadani z samym graczem, a on sam zachwycony wypowiedzial sie o mozliwosci przenosin do nas. Jego zdaniem kazdy w Chorwacji marzy o wystepach w Turynie, a ponoc nawet nie straszna mu konkurencja naszych napastnikow.
Kramaric, Schär i byloby bosko, a gdyby tak jeszcze choc jeden za darmo.
Kramaric, Schär i byloby bosko, a gdyby tak jeszcze choc jeden za darmo.

- Karowiew
- Juventino
Z plotek, dość często przewija się gracz Valencii José Luis Gaya. Lewy obrońca, jednak źródła podające tę informację są "takie se" 
EDIT: Andrés Felipe Tello Munoz: http://www.calciomercato.com/news/juve- ... ner-954006
EDIT: Andrés Felipe Tello Munoz: http://www.calciomercato.com/news/juve- ... ner-954006
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski