Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2014, 20:34

@D@$ pisze:Evra cię zawiódł, a Romulo nie? Mnie zawodzi to, że nie gra a potem krytyka spada na Lichtsteinera, który musi grać co 3 dni.
Nie, przyszedł na bardzo dobrych warunkach. Jest w optymalnym wieku, jak już udało mu się zagrać to prezentował się lepiej od Evry. Przede wszystkim przychodził jako zawodnik rezerwowy, a nie ktoś do pierwszego składu.

Konoplyanka i Ayew to dobrzy skrzydłowi, ale trzeba też pamiętać, że zabierają jedno miejsce non-EU. Jeśli Allegri ma dalej stawiać na diament w środku pola to dobrze byłoby poszukać zawodnika, który odnajdzie się zarówno na skrzydle, jak i w roli trequartisty.

kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2014, 21:06

Marotta bierz Mate! To byłaby dla mnie prawdziwa petarda, w United mu nie idzie a w 4-3-2-1 byłby idealnym rozwiązaniem. Tylko to by nas kosztowało i podobno on sam wolałby wrócić do PD.
Ehh może poszliby na wymianę za Giowinko xD

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2014, 22:44

Mata jedynie gdy w drugą stronę powędruje Vidal, kto wie czy nie wyszłoby to nam na zdrowie, gdyby United dołożyło jeszcze z 15 mln.

Dużo będzie zależeć od awansu do następnej fazy LM, także jeżeli chodzi o podejście samych zawodników i ich wiary w możliwość osiągnięcia dobrego wyniku w Juventusie. Kolejny sezon bez pucharów na najwyższym poziomie może zniechęcić Vidala czy Pogbę, a wiadomo, że niezadowolony piłkarz kosztuje znacznie mniej niż zadowolony...

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 00:39

Arbuzini pisze: Konoplyanka i Ayew to dobrzy skrzydłowi, ale trzeba też pamiętać, że zabierają jedno miejsce non-EU. Jeśli Allegri ma dalej stawiać na diament w środku pola to dobrze byłoby poszukać zawodnika, który odnajdzie się zarówno na skrzydle, jak i w roli trequartisty.
Twój typ - oczywiście z Ligue 1- to:...

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 04:36

zoff pisze:
Arbuzini pisze: Konoplyanka i Ayew to dobrzy skrzydłowi, ale trzeba też pamiętać, że zabierają jedno miejsce non-EU. Jeśli Allegri ma dalej stawiać na diament w środku pola to dobrze byłoby poszukać zawodnika, który odnajdzie się zarówno na skrzydle, jak i w roli trequartisty.
:D
Nie mam. Napisałbym, że Lacazette (jeśli ma być to Ligue Ę), ale to raczej nie ten typ zawodnika.

Zabek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 11:20

zoff pisze:
Pastore ;)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 11:26

zoff pisze: Twój typ - oczywiście z Ligue 1- to:...
Ja tam mam swoje typy.

Pastore. Ale możliwość jego odejścia z Paryża jest chyba na ten moment bardzo mała, musiał by tego chcieć sam zawodnik, ale bądź co bądź tam (w PSG) kiedyś musi zrobić się ciasno, myślałem że przypadnie to właśnie na sezon 2014/2015, ale PSG wstrzymało się z wielkimi transferami i kupa.

Ale na pewno są na rynku francuskim jeszcze inne opcje, te mniej atrakcyjne jak choć by Payet, piłkarz ukształtowany, którego jestem zwolennikiem. Dziwie się, że dopiero teraz gra regularnie w reprezentacji Francji.

Czy bardziej perspektywiczni Thauvin, wspomniany Lacazette czy Carrasco.

PS: Choć trzeba sobie to jasno powiedzieć, że rynek francuski traktowany jest u nas po macoszemu. Raczej jesteśmy nastawieni na sprowadzanie zawodników z Hiszpanii, Anglii czy Włochy niż z Francji.

PS2: I jeszcze komentarz do jednego nazwiska które co rusz się pojawia w prasie. Shaqiri. Boję się, że chłopak stał by się półśrodkiem. Ani znacząco nie podnoszącym naszej gry, ale też nie obniżający jej poziomu. Ja sam wolał bym kogoś innego niż jurny Szwajcar. Ale to takie moje..

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 15:41

kacopys pisze:Marotta bierz Mate! To byłaby dla mnie prawdziwa petarda, w United mu nie idzie a w 4-3-2-1 byłby idealnym rozwiązaniem. Tylko to by nas kosztowało i podobno on sam wolałby wrócić do PD.
Ehh może poszliby na wymianę za Giowinko xD
To samo powiedział mi mój kumpel, fan Chelsea, że jak Juve szuka teraz jakiegoś kreatywnego ofensywnego pomocnika do 4-3-1-2 to Mata byłby idealny, bo w Manchesterze nie są z niego zadowoleni i chcą go sprzedać po promocyjnej cenie. Wiecie tylko ile tam zarabia? 10 mln euro.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 17:26

Arbuzini pisze: Nie mam. Napisałbym, że Lacazette (jeśli ma być to Ligue Ę), ale to raczej nie ten typ zawodnika.
Facet musi się podobać. Wydaje mi się że to jest ten typ zawodnika, którego nawet Stevie Wonder by wytypował jako cel na letnie mercato.

Pastore - nie wiem. Gra chyba aktualnie najlepszy sezon w PSG, poprzednio brylował tylko w meczach z Barcą czy Chelsea o stawkę. Wszystko zależy od ceny, prowizji czyli kasy. Jeśli na warunkach takich jak Menez do Milanu to jestem baardzo na tak.

Obrazek
kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 17:34

Crunny pisze: To samo powiedział mi mój kumpel, fan Chelsea, że jak Juve szuka teraz jakiegoś kreatywnego ofensywnego pomocnika do 4-3-1-2 to Mata byłby idealny, bo w Manchesterze nie są z niego zadowoleni i chcą go sprzedać po promocyjnej cenie. Wiecie tylko ile tam zarabia? 10 mln euro.
Nie wiedziałem że 10 mln :? , w Chelsea miał 3-4 mln? Jedyna możliwość to jakby sam się zgodził na obniżkę, ale z 10 do ilu by się zgodził...
Dzięki za uświadomienie ;) Jak popatrzyłem na United to ogólnie mają niezły syf w tej swojej kadrze tzn. płace/jakość i kwota transferu, ale kto bogatemu zabroni.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 18:03

Ponoć Juventus jest blisko zakontraktowania za darmo Schara, a co za tym idzie piłkarz mógłby dołączyć do drużyny dopiero w czerwcu

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 18:15

Schar i Kramaric za darmoszke, Shaq(wypozyczenie z wykupem w lato), Berardi ,jakis lewy obronca i letnie mercato jak ta lala.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 18:50

Szkoda,że rynek francuski dla Marotty wręcz nie istnieje;/
Lacazett już podczas dwumeczu z Lyonem ciepło się wypowiadał o Juve, na boki on i Berardi wtedy wraz z obecnym atakiem Allegri miałby pełne pole do popisu:)
L'Equipe łączy z Juve Toulalana, 31 lat w czerwcu do wzięcia za darmo, kiedyś super gracz, ale lata swoje ma.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2014, 01:21

Jesli mowa o Kramariciu, to idziemy z Chelsea leb w leb. Na nasza korzysc, o czym pisal wczoraj Di Marzio dziala fakt, ze jestesmy dogadani z samym graczem, a on sam zachwycony wypowiedzial sie o mozliwosci przenosin do nas. Jego zdaniem kazdy w Chorwacji marzy o wystepach w Turynie, a ponoc nawet nie straszna mu konkurencja naszych napastnikow.

Kramaric, Schär i byloby bosko, a gdyby tak jeszcze choc jeden za darmo. :whistle:

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2014, 10:56

Z plotek, dość często przewija się gracz Valencii José Luis Gaya. Lewy obrońca, jednak źródła podające tę informację są "takie se" :wink:

EDIT: Andrés Felipe Tello Munoz: http://www.calciomercato.com/news/juve- ... ner-954006

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Zablokowany