Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 14:51

Zespół gra słabo -> środek pola gra słabo -> trzeba kupić nowych piłkarzy - > ktoś musi im zrobić miejsce -> trzeba sprzedać Matuidiego i Khedirę - > trzeba im rozwiązać kontrakty bo nikt za nich nie zapłaci

Jak ten zespół ma grać lepiej skoro Matiudi i Khedira są nietykalni dla betona a to oni razem z nim są do wymiany żeby zespół grał lepiej.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 15:08

MRN pisze:Z Ndombele będzie tak samo jak z Tolliso ;)
Ktoś oglądał Misję Futbol :P Byle nie skończył jak N'zonzi to będzie dobrze.

Rabiot? Wolę 5 lat młodszego Zaniolo :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 15:46

jackop pisze: Rabiot? Wolę 5 lat młodszego Zaniolo :whistle:
Tylko, że Zaniolo to pewnie wydatek minimum 40-50 mln €, a za darmo przecież też grać nie będzie (jakby ktoś rzucił argument, że Rabiot chce sporą pensję). Adrien przyszedłby do nas na zasadzie wolnego transferu, a chłop grał już w swej karierze na najwyższym europejskim poziomie (i to więcej niż jeden sezon). To bezsprzecznie okazja i należałoby ją wykorzystać (a przypominam, że w przeszłości tanie/darmowe transfery najlepiej nam wychodziły - Pirlo, Pogba, Barzagli).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 15:49

dimebag11 pisze:
jackop pisze: Rabiot? Wolę 5 lat młodszego Zaniolo :whistle:
Tylko, że Zaniolo to pewnie wydatek minimum 40-50 mln €, a za darmo przecież też grać nie będzie (jakby ktoś rzucił argument, że Rabiot chce sporą pensję). Adrien przyszedłby do nas na zasadzie wolnego transferu, a chłop grał już w swej karierze na najwyższym europejskim poziomie (i to więcej niż jeden sezon). To bezsprzecznie okazja i należałoby ją wykorzystać (a przypominam, że w przeszłości tanie/darmowe transfery najlepiej nam wychodziły - Pirlo, Pogba, Barzagli).
10 mln rocznie + hajs za podpis to nie mało jak na takiego pólgłowka

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 15:51

dimebag11 pisze:jakby ktoś rzucił argument, że Rabiot chce sporą pensję
Ponoć spotkaliśmy się z matką, która zachciała 10 mln dla gracza. My uważamy, że to za dużo.

Pewnikiem Zaniolo na start nie dostałby więcej niż trójkę zważywszy choćby na wiek. No i przy Włochu dochodzi hajs, jaki należałoby na niego wydać.

Gdyby matka-agentka zeszła z oczekiwań a byłoby to powiązane z puszczeniem Khediry/Matuidiego to czemu nie.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 16:09

dimebag11 pisze: a przypominam, że w przeszłości tanie/darmowe transfery najlepiej nam wychodziły - Pirlo, Pogba, Barzagli).
Również dzięki tanim/darmowym transferom (Khedira, Matuidi, Bentancur, Can) zniszczyliśmy najlepszą linie pomocy na świecie, tworząc w zamian jakiś bliżej nieokreślony twór który nie daje rady zdominować w środku pola Chievo czy Spal. Teraz jeszcze dochodzi Ramsey któremu nie odmawiam umiejętności, ale powiedzmy sobie szczerze - gdy trzeba bylo dac za niego np. te 40 mln to czy w ogóle spojrzelibyśmy w jego strone? Tak samo sprawa ma się z przygłupim Rabiotem i jego mamuśką.
Niestety na poziomie na którym jesteśmy obecnie nie możemy bazować na wolnych agentach, tylko wykładać grube pieniądze lub liczyc na eksplozje talentu młodzieży.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 17:12

@Baczu
Tylko główny sens mojej wypowiedzi był skierowany w tym kierunku, że Rabiot jest dostępny za darmo, a Zaniolo kosztowałby powiedzmy 40-50 mln €, co spowodowałoby uszczuplenie naszego budżetu na inne transfery, a jakość byłaby podobna (chociaż osobiście większą widzę u Francuza).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 17:16

Baczu pisze:
dimebag11 pisze: a przypominam, że w przeszłości tanie/darmowe transfery najlepiej nam wychodziły - Pirlo, Pogba, Barzagli).
Również dzięki tanim/darmowym transferom (Khedira, Matuidi, Bentancur, Can) zniszczyliśmy najlepszą linie pomocy na świecie, tworząc w zamian jakiś bliżej nieokreślony twór który nie daje rady zdominować w środku pola Chievo czy Spal. Teraz jeszcze dochodzi Ramsey któremu nie odmawiam umiejętności, ale powiedzmy sobie szczerze - gdy trzeba bylo dac za niego np. te 40 mln to czy w ogóle spojrzelibyśmy w jego strone? Tak samo sprawa ma się z przygłupim Rabiotem i jego mamuśką.
Niestety na poziomie na którym jesteśmy obecnie nie możemy bazować na wolnych agentach, tylko wykładać grube pieniądze lub liczyc na eksplozje talentu młodzieży.
Popieram w 100%, do pomocy potrzeba nam 2 topów na już. W środku dominuje nas praktycznie każda ekipa, to jest nie do pomyślenia.
Mamy gościa, który potrafi tylko biegać-Matuidi,Bentancura, który jakimś super talentem na razie się nie okazał, kolejny czyli Pjanić to leń na poziomie Mirasa do tego sił to mu starcza rzadko kiedy na dreptanie dłużej niż 70 min. Can z kolei nie zapowiada się na nic lepszego niż solidnego wyrobnika z chwilami przebłysku. Na tym tle przez wielu określany jako wóz z węglem Khedira nie wypada tak źle :think:
Jak tu w ogóle porównać ten stan pomocy do MVPP? Przepaść nic więcej nie trzeba dodawać. Fajnie, że mamy Ronaldo ale jemu te okazje ktoś stwarzać musi, owszem dużą winą Maxa jest brak schematów, brak prostopadłych piłek, ale kto poza Pjaniciem miałby je niby grać? No i winą Maxa jest też to, że mimo tak słabej pomocy gra aż 3 graczami w tej strefie. Z Atletico ustawił to inaczej, Can w obronie, więcej swobody dla Cancelo i Spinny i jakoś wyglądało, tylko czemu zamiast to doskonalić to zwyczajnie olał po jednym meczu to chyba on sam nie wie,

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 18:20

dimebag11 pisze:@Baczu
Tylko główny sens mojej wypowiedzi był skierowany w tym kierunku, że Rabiot jest dostępny za darmo, a Zaniolo kosztowałby powiedzmy 40-50 mln €, co spowodowałoby uszczuplenie naszego budżetu na inne transfery, a jakość byłaby podobna (chociaż osobiście większą widzę u Francuza).
W tej chwili chyba nie ma wątpliwości że Rabiot to zawodnik lepszy od Zaniolo. Włoch jest młodszy i zdecydowanie mniej doświadczony, ale ta jak juz wspomniałem: największą wadą Rabiota jest pusty łeb i szurnięta matka przy jego boku. Wanda Ikardiowa to przy niej pikuś.
Chodzi mi po prostu o to, że pomoc jest w tak dramatycznym stanie, że powinniśmy większość naszych środków zainwestować tutaj, a nie brać Rabiota i Ramseya bo za darmoche. Do środka powinniśmy wziąć co najmniej jednego gościa za grubą kasę (>50mln) gwarantującego najwyższy poziom na już. Do tego może uda się wyłapać jakąś okazję za mniejszy pieniądz, ale bez utraty jakości. Rabiot + koks za grubą kasę tak. Sam Rabiot = kategoryczne nie.
Gdy budowaliśmy MVPP za grosze, to byliśmy po dwóch 7 miejscach. Wtedy musieliśmy się bawić w starego Pirlo, wyróżniającego się w Bundeslidze Vidala czy Pogbę kupionego za 5 browarów. Dziś żeby zrobić krok do przodu, musimy rzucić hajsem, bo inaczej co roku będziemy żydzić i modlić się by kolejny gość kupiony za darmo odpalił.
To tak jakbyśmy mieli do remontu wziąć kumpla, który robił kiedyś na budowie jako cieć i całą robote zrobi nam za flaszke, lub zainwestować i wziąć sprawdzonego fachowca, za odpowednią cenę. Po partaczu trzeba będzie poprawiać i suma sumarum wyjdziemy na minus. Fachowiec zrobi nam wszystko migiem na błysk.
My też co roku wymieniamy partaczy (Lemina, Sturaro, Khedira, Matuidi, Hernanes) zamiast zainwestować dolara raz a dobrze i mieć na dłuższy czas spokój.
Z Atletico ustawił to inaczej, Can w obronie, więcej swobody dla Cancelo i Spinny i jakoś wyglądało, tylko czemu zamiast to doskonalić to zwyczajnie olał po jednym meczu to chyba on sam nie wie
To tak samo jak Guardiola po pogromach w CL na przestrzeni ostatnich lat (czy to w Bayernie czy to w City) nie udoskonalił gry obronnej i nie zaczął grać w sposób bardziej cyniczny, tylko wciąż hołdował swojej taktyce której jest wierny od początku. Każdy trener ma swoją wizję futbolu, wizją Pepa jest danie jak największej satysfakcji kibicom i demolowanie rywali, wizją Massimiliano jest obrzydzanie życia zarówno kibicom, jak i przeciwnikom, oraz czekanie na ich błąd.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 18:48

Wspaniała karuzela odnośnie trenera na kolejny sezon. W niedzielę pisało się, że Guardiola jest dogadany. Dzisiaj już nikt o tym nie pamięta a przedstawiana jest kandydatura... Mihailovica.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 19:37

@up Jeśli ma to być trener przejściowy to niech będzie, mistrzostwo i tak będzie. Byle nie Allegri.

Te nowe zasady (o których więcej w temacie finanse) faktycznie mogą uatrakcyjnić kierunek Italia, ale ja czekam przede wszystkim na Brexit: https://www.goal.com/en/news/how-brexit ... cm1syhwyi2

1. Może nam to ułatwić walkę z PL o podpis takich zawodników jak Ndombele i graczy U18
2. W zależności od limitów i tego jak traktowani będą gracze non-UK może nastąpić jakiś odpływ graczy, którzy ze względu na przepisy i tak nie zmieszczą się w kadrach angielskich klubów

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 19:45

zakiii pisze:Wspaniała karuzela odnośnie trenera na kolejny sezon. W niedzielę pisało się, że Guardiola jest dogadany. Dzisiaj już nikt o tym nie pamięta a przedstawiana jest kandydatura... Mihailovica.
Nazwisko Mihajlovicia krążyło już w niedzielę kiedy emocje związane z plotą na temat Pepa opadły ;)
jackop pisze:Ktoś oglądał Misję Futbol :P:
A co to jest o ile to było do mnie ?

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 19:58

Do Ciebie ;) W ostatnim odcinku Misji Futbol (taki program na YT) Smoku mówił o zainteresowaniu m.in. Juventusu Tanguyem. Borek jako kontrargument co do jakości Francuza podał przykład Tolisso, na co pan Tomek odparł, że Ndombele już jest piłkarzem lepszym. Znalazłem:

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 20:50

Ale mnie chodziło o to, że podobnie jak Ndombele interesowaliśmy się Tolisso od wielu miesięcy i był praktycznie nasz a zwinął go Bayern. Ndombele jest zdecydowanie lepszy i specjalnie dla niego oglądam mecze ligi francuskiej...dla mnie to kozak bo Tolisso zbytnio się nie jarałem choć chciałem go u nas. Jeżeli pozwolimy sobie podebrać gościa to będziemy frajerami bo szczerze powiedziawszy wole jego niż Pogbę. Chłopak nie odstawia nogi, nie odpuszcza, jest silny i inteligentny na boisku i takiego nam trzeba bo on dobrze wie co zrobić z piłką w odróżnieniu od takiego np. Matuidiego.
Obejrzę, dzięki za link.

A co do Mihajlovicia jeszcze to dla mnie nie jest to poroniony pomysł a całkiem ciekawy. Facet ma charyzmę i autorytet, nie można go skreślać bo nie wiadomo jak poszłoby mu z tak silnym kadrowo zespołem jak Juventus. Jego drużyny grają agresywnie, pressingiem i gra się może podobać. Na pewno nie chciałbym Conte. Pomijając już moja antypatie do niego, zaczęłyby się kłótnie ze wszystkimi dookoła, fochy i odpuszczanie niektórych meczów. Dla mnie to ostatnia kandydatura, poza tym Agnelli też raczej nie darzy go chyba sympatią. W Chelsea tylko potwierdził to, że jest sfochowany i zadufany w sobie. I tam wszyscy byli "be" a Antoś cacy. Niech idzie do interu, sprawi, że inter będzie skonfliktowany ze środowiskiem sędziowskim, które i tak tym waflom nie sprzyja ale jak to się mówi - karma wraca.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 21:25

MRN pisze:Ale mnie chodziło o to, że podobnie jak Ndombele interesowaliśmy się Tolisso od wielu miesięcy i był praktycznie nasz a zwinął go Bayern.
Aaa... w tym sensie.

Skoro zabrakło konkretów podczas 2letniego dłubania przy De Ligcie, to i z prób pozyskania Francuza mogą być nici, jeśli ktoś przyjdzie do Aulasa z konkretną ofertą i walizką pieniędzy.

Obrazek
Zablokowany