Mercato (LATO 2017)
- przemal
- Juventino
Komunikat prasowy z dnia wypożyczenia ZazySzikit pisze:Ponawiam prośbę, aby ktokolwiek, chcący wrzucić tu informacje na temat wykupu Zazy, wstawil jakis oficjalny, albo poloficjalny news na temat warunków umowy
Oficjalniej nie będzie, ale ilości spotkań wymuszających obligatoryjny wykup podanej nie ma. Co do wypowiedzi oficjeli Valencji znalazłem jeszcze to, ale to news z FI sprzed półtora tygodnia:
Valencia: ‘Zaza will be signed’
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ostatnio na FI był jakiś artykuł, że Valencia na Zaze będzie musiała wydać 20 baniek.przemal pisze:Komunikat prasowy z dnia wypożyczenia ZazySzikit pisze:Ponawiam prośbę, aby ktokolwiek, chcący wrzucić tu informacje na temat wykupu Zazy, wstawil jakis oficjalny, albo poloficjalny news na temat warunków umowy
Oficjalniej nie będzie, ale ilości spotkań wymuszających obligatoryjny wykup podanej nie ma. Co do wypowiedzi oficjeli Valencji znalazłem jeszcze to, ale to news z FI sprzed półtora tygodnia:
Valencia: ‘Zaza will be signed’
- Shadow Marshall
- Juventino
Lepiej dla Barzagliego by tak go zapamiętali kibice. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Szkoda psuć sobie opinie ostatnim sezonem gdzie będzie miał problemy wydolnościowe, kondycyjne i Bóg wie jakie jeszcze. Caldara jak najbardziej, do tego Rugani, a to raczej oznacza, że Benatia raczej odpada.jakku1 pisze:Ostatnie plotki są takie, ze byc moze bedzie to ostatni sezon Barzagliego a na jego miejsce wskoczy juz teraz Caldara. Info z VS.
- Robaku
- Juventino
zdecydowanie tak nie będzie, że jeśli Barza odejdzie to i odejdzie Benatia. Nie ma na to po prostu szansy. Caldara wstąpi w miejsce Barzy, oczywiscie miejsce - w składzie, bo jeśli chodzi o stricte pozycję Barzy wsrod obrońców, to zajmie je Rugani bądź Benatia.Shadow Marshall pisze:Lepiej dla Barzagliego by tak go zapamiętali kibice. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Szkoda psuć sobie opinie ostatnim sezonem gdzie będzie miał problemy wydolnościowe, kondycyjne i Bóg wie jakie jeszcze. Caldara jak najbardziej, do tego Rugani, a to raczej oznacza, że Benatia raczej odpada.jakku1 pisze:Ostatnie plotki są takie, ze byc moze bedzie to ostatni sezon Barzagliego a na jego miejsce wskoczy juz teraz Caldara. Info z VS.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jeśli pozostaniemy przy grze 4rką w obronie, 4 stoperów na 2 miejsca to optymalna liczba. Podstawowy duet Bonucci-Chiellini, naciskający na nich Rugani i łapiący niezbędne doświadczenie Caldara. Benatia, przy całym szacunku do niego, to zbędny wydatek i niemała pensja do utrzymania dla rezerwowego.
Niby żaden zespół na świecie nie ma tak obsadzonego środka obrony, a jednak nam wydaje się, że to kolos na glinianych nogach - lekki paradoks
Niby żaden zespół na świecie nie ma tak obsadzonego środka obrony, a jednak nam wydaje się, że to kolos na glinianych nogach - lekki paradoks

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Lypsky
- Juventino
dobre infojakku1 pisze:Ostatnie plotki są takie, ze byc moze bedzie to ostatni sezon Barzagliego a na jego miejsce wskoczy juz teraz Caldara. Info z VS.
Miałem złe zdanie o Dani Alvesu, ale jego wczorajsze podania napawają optymizmem. Sanchez in do tego środek pola i perspektywa na prawa obronę i mamy okno idealne.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- wagner
- Juventino
Szybkościowo być może podupada, ale paradoksem jest to, że im Andrea starszy tym jest ustawiany ofensywniej.vitoo pisze:Uwielbiam Barze, ale widać, że szybkościowo to już nie to co kiedyś, błędy też zdarza mu się popełniać.

Ma coraz więcej wad, ale jego dużą zaletą jest to, że jest cały czas pod grą. Wczoraj wyglądało to bardzo dobrze, ponieważ nie musiał się po atakach, aż tak koncentrować na obronie. Podobało mi się również to, że parę razy swoim zachowaniem wywierał presje na arbitrzeLypsky pisze:Miałem złe zdanie o Dani Alvesu, ale jego wczorajsze podania napawają optymizmem.

Alexis to Alexis tam to, wiadomo jaką klasę prezentuje Chilijczyk i jakim byłby wzmocnieniem, ale jakoś mam odczucia, że nie jest on jakimś naszym celem numer jeden, a jedynie monitorujemy jego sytuacje (jedynie). Swoją drogą w kontekście taktyki 4-2-3-1 przychodzi mi jedno nazwisko, które kiedyś wielokrotnie było z nami łączone, a mianowicie Carrasco.

- Vincitore
- Juventino
Mam identyczne zdanie na temat Alvesa. Do momentu kontuzji był nieznośny, latał jak poparzony po środku pola i grał jakąś copacabanę. Odkąd wrócił gra na niezłym poziomie. Wygląda na to, że musiał się zaadoptować jak Evra w pierwszym swoim sezonie, a na wiosnę'15 był jednym z cichych bohaterów sezonu. Mam nadzieję, że Brazylijczyk przygotował sobie formę również na najważniejszą część sezonu.Lypsky pisze: Miałem złe zdanie o Dani Alvesu, ale jego wczorajsze podania napawają optymizmem. Sanchez in do tego środek pola i perspektywa na prawa obronę i mamy okno idealne.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Patrik Schick - idealny kandydat na zmiennika Higuaina. Czech, młodziutki, w miarę tani, świetnie czuje się w roli jokera. Bardzo dobrze gra głową, ale dobrze czuje się z też z piłką przy nodze. Szybki i z dobrym balansem ciała, dzięki czemu potrafi minąć rywala. Naprawdę zapowiada się znakomita współczesna 9-tka. Na boisku przypomina mi trochę bardziej dynamicznego Moratę.
- Vincitore
- Juventino
Schick to moja obsesja, ale niestety najbliżej jego pozyskania jest Inter. Absolutnie wspaniały zawodnik, niesamowicie drybluje przy warunkach fizycznych, które posiada. Mam jednak nieodparte wrażenie, że im bliżej linii bocznej, tym lepiej młody Czech się czuje.
Mógłby Nedved porozmawiać z chłopakiem.
Mógłby Nedved porozmawiać z chłopakiem.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Za rezerwowego (w Realu i u nas) Moratę daliśmy 30 mln. 25 mln to na w obecnych czasach normalna cena. Pomyślcie, że Valencia za 5 lat starszego Zazę da prawie 20 mln.tony89 pisze:Podobno chłopak ma klauzule 25 mln, a chcą podnieść do 40. Trochę drogi transfer.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokładnie. Troche niepokoi mnie że Inter, czy Napoli ubiegają nas w ściąganiu młodych talentów (Gagliardini, Diawara, Zielinski). Powinnismy takich zawodników (może prócz Gagliardiniego, który miał pół sezonu w SerieA), ściągać bez mrugnięcia okiem.Crunny pisze:Za rezerwowego (w Realu i u nas) Moratę daliśmy 30 mln. 25 mln to na w obecnych czasach normalna cena. Pomyślcie, że Valencia za 5 lat starszego Zazę da prawie 20 mln.tony89 pisze:Podobno chłopak ma klauzule 25 mln, a chcą podnieść do 40. Trochę drogi transfer.
- Robaku
- Juventino
Alex bo oni mają inne cele. My bierzemy ukształtowanych i gotowych oraz prospektów
Pipita, Pjanic - Caldara, Pjaca.
Oni nie mają mozliwosci sciagniecia gotowego zawodnika, bo gotowy kosztuje i liczy na trofea. A tego nie uświadczysz ostatnio ani w Neapolu ani w Rzymie.
Schick tak jestem na tak, czy Inter go chce? Inter chce co drugiego wyrozniajacego sie zawodnika. A jak patrze na ich cele transferowe, to jakos nie wydaje mi sie, żeby młody Czech chciał rywalizować z Sanchezem, Isco, Jamesem, Icardim, Bernardeschim no i Berardim oczywiscie podania/obsługa ze strony takich zawodnikow jak Verrati, Krychowiak może kusić, ale jednak... może dla Patrica nie starczyc miejsca w Mediolanie :C
Pipita, Pjanic - Caldara, Pjaca.
Oni nie mają mozliwosci sciagniecia gotowego zawodnika, bo gotowy kosztuje i liczy na trofea. A tego nie uświadczysz ostatnio ani w Neapolu ani w Rzymie.
Schick tak jestem na tak, czy Inter go chce? Inter chce co drugiego wyrozniajacego sie zawodnika. A jak patrze na ich cele transferowe, to jakos nie wydaje mi sie, żeby młody Czech chciał rywalizować z Sanchezem, Isco, Jamesem, Icardim, Bernardeschim no i Berardim oczywiscie podania/obsługa ze strony takich zawodnikow jak Verrati, Krychowiak może kusić, ale jednak... może dla Patrica nie starczyc miejsca w Mediolanie :C

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- mzm
- Dortmundczyk
Chyba nie było, a że niektórzy wypychają Khedirę do MLS, to napiszę: na TM artykuł o Niemcu, w którym cytowane są jego wypowiedzi z wywiadu dla "La Repubblica". Z istotnych rzeczy mówi, że zamierza pograć jeszcze kilka lat, a potem przerwać, żeby podróżować po świecie. Interesuje go Ameryka, ale zaznacza jednak, że jeszcze nie teraz. Mentalnie i pod względem fizycznym czuje się dobrze, twierdzi, że chce wygrać LM i obronić MŚ z reprezentacją Niemiec oraz że nie byłoby to możliwe, gdyby odszedł do MLS czy Chin. Podkreśla też, że dobrze zarabia.
Jak ktoś już o tym pisał to przepraszam, bo być może to jakiś starszy wywiad dopiero dziś przytoczony przez niemiecką prasę.
Jak ktoś już o tym pisał to przepraszam, bo być może to jakiś starszy wywiad dopiero dziś przytoczony przez niemiecką prasę.