Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 12:51

Panie Zambrotta, ja zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę i w gruncie rzeczy nawet go trochę rozumiem. W tym przypadku jednak zasada złamana raz może być śmiało złamana kazdy kolejny raz. Skoro opuścił Juventus w potrzebie by przenieść się na lepsze stanowisko, to nie widzę powodów dla których nie miałby tego zrobić jeszcze raz. Argument, że Capello nie odejście z Anglii do Interu przed Euro bo to byłaby dezercja jest dla mnie mało przekonywujący. Wygląda na to, że dla Capello trenowanie to po prostu zawód. A w zawodzie zawsze lepiej iść tam, gdzie czuje się lepiej, gdzie lepiej płacą. Opuszczenie reprezentacji przez tego pana zupełnie by mnie więc nie zdziwiło ;).

Nie podobało mi się też, że Fabio Capello pojawił się na uroczystości otwarcia nowego stadionu. Uważam że stokroć bardziej odpowiednią osobą w tamtym miejscu byłby Nedved, Trezeguet (co oczywiste) oraz... Luciano Moggi. Bo Juventus to nie miejsce pracy, to rodzina, historia, wspomnienia. Nie ma chyba jednak sensu znów wałkować tego tematu ;)

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 13:03

Mati pisze:Nie podobało mi się też, że Fabio Capello pojawił się na uroczystości otwarcia nowego stadionu. Uważam że stokroć bardziej odpowiednią osobą w tamtym miejscu byłby Nedved, Trezeguet (co oczywiste) oraz... Luciano Moggi. Bo Juventus to nie miejsce pracy, to rodzina, historia, wspomnienia. Nie ma chyba jednak sensu znów wałkować tego tematu ;)
Capello to nie tylko dwa kapitalne lata w lidze na ławce trenerskiej. To także 6 lat w tej koszulce jako zawodnik, 3 scudetti, przeszło 150 występów i blisko 30 goli. Jego obecność była jak najbardziej OK.

Obrazek
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 14:06

A co się w ogóle dzieje z Lippim ?

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 14:28

Serpente pisze:A co się w ogóle dzieje z Lippim ?
Pewnie je obiad, pora obiadowa jest. Bezrobotny jest, czeka na oferty spoza Włoch.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 16:03

hehe inter powraca do gry z 3 obrońców, tego nie można przegapić .Zapowiada się naprawdę ciekawy mecz, liczę na remis :D oraz na Samuela, mam nadzieje, że mnie nie zawiedzie i zaliczy jakąś żółć, bądź czerwień . Zastanawiam się czy Juve nie ma szpiega w samym "mózgu" tego... tfuu klubiku :C

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 16:23

Roma bez formy vs rozbity Psychicznie Inter w słabej formie = grad Goli i remis :lol:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 18:07

RuTeK pisze:Roma bez formy vs rozbity Psychicznie Inter w słabej formie = grad Goli i remis :lol:
Również tak typuję, abstrahując od tego, że taki wynik byłby dla nas idealny :wink: Inter jest podłamany, podobnie jak Arsenal, Roma natomiast jest, rzekłbym, w okresie szczenięcym. Stawiałbym na jakieś 2-2, ewentualnie 3-2 dla Interu.

PS. Podobno Gasp wymyślił coś nowego, moim zdaniem ciut bardziej składnego. Otóż ustawi swój zespół w 3-4-1-2 a nie jak wcześniej w 3-4-3. Atak ma tworzyć Forlan z pupilkiem Milito, przynajmniej Sneijder będzie na swojej nominalnej pozycji. Ciekawy jestem, co z tego wyjdzie :think:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 18:11

pumex pisze: Stawiałbym na jakieś 2-2, ewentualnie 3-2 dla Interu.
Tak postawilem w typerze JP :D Pierwszy gol Pazzini. Chociaz teraz wydaje mi sie to zbyt oczywiste ; )

Podobno Inter wyjdzie w ustawieniu 3412, czyli znow 3 srodkowych obroncow. Lucio powinien dobrze znac ww taktyke bo podobnie grala Brazylia w 2002 roku wlasnie z Lucjuszem na srodku obrony. Z tym, ze wtedy na lewej flance wystepowal Roberto Carlos, na prawej Cafu, w srodku gral Gilberto i to on zabezpieczal tyly. Fajne ustwienie, mnie sie zawsze podobalo.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 19:40

jakku1 pisze:
pumex pisze: Stawiałbym na jakieś 2-2, ewentualnie 3-2 dla Interu.
Tak postawilem w typerze JP :D Pierwszy gol Pazzini. Chociaz teraz wydaje mi sie to zbyt oczywiste ; )

Podobno Inter wyjdzie w ustawieniu 3412, czyli znow 3 srodkowych obroncow. Lucio powinien dobrze znac ww taktyke bo podobnie grala Brazylia w 2002 roku wlasnie z Lucjuszem na srodku obrony. Z tym, ze wtedy na lewej flance wystepowal Roberto Carlos, na prawej Cafu, w srodku gral Gilberto i to on zabezpieczal tyly. Fajne ustwienie, mnie sie zawsze podobalo.
Ja tam myślę (liczę), że Roma chociaż punkt wywiezie i obstawiam gol Totttiego, skoro już tak się chwalimy.
Nie lubię ustawienia trójką z tyłu. Na papierze jest niby ofensywne, ale raz że wyklucza raczej podwajanie skrzydeł (bo trzeba tyły chronić) a w defensywie też tego jednego brakuje. No ale wszystko ma swoje wady i zalety. W 4-4-2 brakuje np. miejsca dla ofensywnego pomocnika, ale i tak to lubię, zwłaszcza z Pirlo.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:00

Patrząc na trwający właśnie mecz i widząc przygotowanie fizyczne obu zespołów śmiem twierdzić, że obecny Juventus by kondycyjnie wykończył. Na prawdę wygląda to fatalnie. Wiem, że pada i jest ślisko, ale jak nie przyśpieszą to nie wiem czy ktoś wytrwa do końca oglądając to kalectwo.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:09

Tez ogladam wlasnie mecz Interu z Roma i obie zespoly graja baaardzo slabo. Inter jedynie co stwarza to przebylski poszczegolnych zawodnikow. Wogole mi to nie wyglada na druzyne ktora przez tyle lat dominowala Serie A (no coz, cienka Serie A).

Nie rozumiem jaki jest sens ustawiania Sneijdera tak daleko z tylu gdy mozna z niego wyciagnac takie walory jako trequartisty.

Mam nadzieje ze z bramkarzem Romy nic powaznego nie jest, naprawde okropnie to wygladalo.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:16

Ja jeszcze dodam ,że mamy szczęście ,że u nas gra Bonucci a nie ten drugi mistrz z Bari co gra w interze. Obie drużyny grają tragicznie :).

PS: Forlan :lol:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:18

Gra się kupy nie trzyma. Mnóstwo błędów, brak pomysłu na przeprowadzenie ataku, wiele niedokładnych zagrań, w dodatku ta ślamazarna gra... Zespoły bez formy, niewątpliwie w kryzysie - to nie pierwsze tak słabe mecze tych ekip w tym sezonie.

Abstrahując od pierwszych wyników w tym sezonie - Inter to nie jest już ten sam zespół i wcale nie jest powiedziane, że skończą rozgrywki na pudle.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:31

Jesli na kogos w tym "meczu" mozna zwrocic uwagę to zdecydowanie dużo szarpie od strony Romy Borini, a z Interu Sneijder i Nagatomo, reszta bardzo bardzo przeciętnie..., miejmy nadzieję, że Maartenowi nic się nie stało ( Lucio :angry: powinien wylecieć za to). Liczę na remis, żeby oba kluby straciły pkt :D

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 21:35

Sędzia też jakiś taki z kobiecej ligi. Gwiżdze co się tylko da. Przydałby się ten sędzia co w zeszłym sezonie prowadził mecz Juve - Lazio bo ten teatrzyk przechodzi ludzkie pojęcie.

ODPOWIEDZ