Mecze Juve w TV
- Nedved1983
- Juventino
ale gra o 1 miejsce w grupie. do tego obie drużyny gwarantują emocje.yanquez pisze:Szachtar też nie gra o awans... Tam spina się Benfica, a tu Juventus...Nedved1983 pisze:gdyby Barca grała o awans to żaden problem, niech ich pokazują. tymczasem mamy prawdziwy hit a kibice muszą kombinować by go obejrzeć przez neta.pan Zambrotta pisze: parodią nazwałbym raczej Twój tok myślenia - Wszystko co nie-Juve jest gorsze.
gdybyśmy grali o awans z Nordcośtam to ok, niech pokażą Barce z Benfiką.
ale to było do przewidzenia, nawet gdyby Barca grała z Nordcośtam to by to pokazali.
- pan Zambrotta
- Juventino
:doh: gwarantują Tobie emocje. Zrozum, że innym może się podobać piękna gra barcelony, gdzie messi będzie bił astronomiczny rekord gerda mullera. Dla innych jak widać to ciekawsze niż Szachtar walczący o 1. miejsce w grupie...Nedved1983 pisze:do tego obie drużyny gwarantują emocje.
- ralph_stursky
- Juventino
Panowie,
A jest możliwość wykupienia na jakiejś stronie internetowej pojedynczego meczu z Seria A (chodzi o niedzielny mecz z Milanem) w identyczny sposób jak to się odbywa na onecie przy Lidze Mistrzów?
Chciałbym obejrzeć ten mecz w miarę komfortowo i przy dobrej jakości, a tradycyjnymi sposobami przez neta to przy takim meczu prawdopodobnie co chwilę będą zawiechy i do tego jakość marna.
Dzięki.
A jest możliwość wykupienia na jakiejś stronie internetowej pojedynczego meczu z Seria A (chodzi o niedzielny mecz z Milanem) w identyczny sposób jak to się odbywa na onecie przy Lidze Mistrzów?
Chciałbym obejrzeć ten mecz w miarę komfortowo i przy dobrej jakości, a tradycyjnymi sposobami przez neta to przy takim meczu prawdopodobnie co chwilę będą zawiechy i do tego jakość marna.
Dzięki.
- D-Rose
- Juventino
http://weeb.tv/premium/mypaidralph_stursky pisze:Panowie,
Dzięki.

- Alex_10
- Juventino
No niestety ale to było do przewidzenia. Miałem nadzieję że mecz jak nie na tvp to będzie można oglądnąć na Italia 1 ponieważ ostatnio jak graliśmy z Nordsjaelland to meczyk był niekodowany, ale ostatnio mecz Interu już był kodowany tak samo wczorajszy mecz Milanu. Podejrzewam że nasz mecz już też zakodują, zobaczymy czy dzisiaj Napoli zakodują bo ma być na Italia 1.
- PrzemasJuve
- Juventino
gdy tylko sie o tym dowiedzialem napisalem do jednego z szefow grona jp, niestety nie dalo to nic, bo tak i tak wygra barca..co niestety stalo sie faktem..mateo369 pisze:Gdyby jakiś newsman się zainteresował tym tematem, zamiast przytaczać wypowiedź jakiegoś anonimowego piłkarza Szachtara, to mecz o awans oglądalibyśmy w tvp...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- mnowo
- Qualità Juventino
mateo369 pisze:Gdyby jakiś newsman się zainteresował tym tematem, zamiast przytaczać wypowiedź jakiegoś anonimowego piłkarza Szachtara, to mecz o awans oglądalibyśmy w tvp...
mateo369 pisze:Ja to w pełni rozumie, ale akurat wtedy nie byli na piwie tylko pisali newsy, a informacja o głosowaniu była i na forum i pod kilkoma newsami na głównej. Nie wierzę, że żaden nie zauważył. No ale trudno, było minęło, nie ma do czego wracać.
Gwoli wyjaśnienia - ja na przykład pierwszy raz wszedłem w ten temat przed chwilą i o całej akcji nie miałem bladego pojęcia, w internecie też się na to nie natknąłem.PrzemasJuve pisze:gdy tylko sie o tym dowiedzialem napisalem do jednego z szefow grona jp, niestety nie dalo to nic, bo tak i tak wygra barca..co niestety stalo sie faktem..
@PrzemasJuve - nie wiem, do kogo konkretnie pisałeś, ja niczego nie dostałem, a wysyłanie PW do jednej osoby jest mimo wszystko - przyznasz - obarczone ryzykiem, że akurat ona w danej chwili tego nie przeczyta z jakichś powodów. Można było wysłać do 2-3 osób albo wysłać maila.
Żałuję, że dopiero teraz to zauważyłem, trudno.
- Pan Mietek
- Juventino
Jak telewizja postanawia sama wybrać mecz (i zazwyczaj jest to Real/Barcelona/drużyna z Polakami) to zaczyna się szał i głupie gadanie, że powinni puścić co innego. A jak wychodzą widzom na przeciw i wychodzi na to, że mieli rację i widzowie wybrali Barcelonę, to dalej niektórzy mają problem z zaakceptowaniem rzeczywistości. No do jasnej cholery, jak można nie zauważyć pewnej prawidłowości, którą widać tu jak na dłoni - że Barcelona ma najwięcej fanów w Polsce i puszczenie meczu Barcelony zapewni tvp największą oglądalność.
Nedved1983, przestań tak się frustrować i robić nam czarny PR na forum Milanu
Nedved1983, przestań tak się frustrować i robić nam czarny PR na forum Milanu

- zahor
- Juventino
Pod względem ważności są podobne, a pod względem potencjalnej jakości widowiska (patrząc na sytuację w grupach, nie na nazwy drużyn) wydaje się że starcie klubów z Półwyspu Iberyjskiego jest ciekawsze.yanquez pisze: Przecież te mecze pod względem "ważności" są niemal identyczne - jedna drużyna ma zapewniony awans, a druga o niego walczy. Dodatkowo, statystycznie rzecz ujmując, mecz Barcelony będzie bardziej zacięty, bo Barca częściej przegrywa u siebie niż Szachtar... Poza tym i tak nie spodziewałem się, że nasz mecz zgarnie 41%.
W Doniecku mecz zaczyna się rezultatem, który w 100% satysfakcjonuje gospodarze, a gości w jakichś 80%. Tak jak kurs na remis u bukmacherów z reguły jest w granicach 3, tak np. bwin za podział punktów w tym spotkaniu płaci 1,95. Kibice Chelsea już pogodzili się z odpadnięciem z LM, Romek na tę okoliczność nawet zwolnił trenera, po prostu nikt się niczego ciekawego po spotkaniu Juventusu nie spodziewa. Wyjdą na boisko dwie drużyny, postarają się nie przegrać, strzelą sobie po golu (albo i nie) i awansują do 1/8 finału. Jednym słowem - mecz bez historii. Tak większość ludzi widzi to spotkanie.
Zupełnie inaczej będzie w Barcelonie, gdzie Benfika będzie się musiała rzucić do ataku od pierwszych minut, bo na wtopę Celticu u siebie ze Spartakiem nie mają raczej co liczyć. Warianty są dwa. Pierwszy, ciekawszy, zakłada że Portugalczykom uda się strzelić gola. Barcelona niby nie gra o nic konkretnego, ale mimo wszystko myślę że nie chciałaby przegrać przed własną publicznością i stracony gol ich podrażni. A wówczas można będzie liczyć na ciekawą wymianę ciosów. Drugi wariant jest taki, że Barcelona ostro skarci przyjezdnych za ofensywne nastawienie. Emocji może nie będzie, ale padnie kilka bramek. Zawsze coś.
Oczywiście jestem świadom tego że wielu głosujących nie przeprowadziło tego typu analizy tylko zagłosowało "bo Barcelona", ale gromienie ich za to bo przecież powinni puścić Juventus "bo gra o awans" to mniej więcej ten sam poziom egoizmu. Oczywiście nie krytykuję tego że ktoś wysyła smsa na Juventus, bo sam chce ten mecz obejrzeć, mając świadomość że dla przeciętnego kibica piłkarskiego nie jest to najciekawsze spotkanie. Mierzi mnie natomiast jeżeli ktoś uważa że jego wybór jest jedynym słuszny, a jego racja "najmojsza". Jednego jara że Messi goni rekord i świata poza tym nie widzi, drugiego jara że Juventus wraca do Europy i też niespecjalnie interesują go jakiekolwiek inne piłkarskie wydarzenia. Oburzanie się że tych pierwszych jest więcej jest dla mnie nieco dziwne.
- Supersonic
- Juventino
zahor o tym dlaczego Camp Nou pisze:
Pod względem ważności są podobne, a pod względem potencjalnej jakości widowiska (patrząc na sytuację w grupach, nie na nazwy drużyn) wydaje się że starcie klubów z Półwyspu Iberyjskiego jest ciekawsze.
Nie zgadzam sie z Twoja analiza.
Abstrahujac od faktu, ze swiete prawo gawiedzi do demokracji, wygrali glosowanie maja prawo Barce C ogladac to:
Shakhtar nie pojdzie na zaden uklad. Oni sa glodni sukcesu, Achmetow jest czlowiekiem sukcesu, pierwsze a drugie miejsce w grupie to czasem roznica miedzy - w nastepnej rundzie Barca albo Galatasaray.
Shakhtar zaatakuje, bedzie chcial to wygrac, by przypieczetowac awans z pierwszego miejsca a nie drzec do 90 min remisujac z jednym z najlepszych zespolow Europy zdolnym do wszystkiego.
Barca ma pierwsze miejsce moze wystawiac szkolke. Shakhtar gra o duza stawke i zagra najsilniejszym skladem, ok bez Adriano, ku rozpaczy niektorych chrzescijan pragnacych, zeby zrobic z niego inwalide.
Uwazam, ze grupa absolutnie nie jest rozstrzygnieta, a w tej grupie idzie o cos innego dla janusza komponujacego kupony w sts. O odpadniecie obroncy trofeum i tym samym najwieksza niespodzianke fazy grupowej. Bo czy wyjdzie Benfica czy Celtic to dla ukladu sil dalszej rywalizacji roznica jest zadna. Dla janusza tez, bo klubow o tej renomie jest w Europie kolejne 15.
Benfica po za tym moze awansowac przy remisie, bo Celtic nie stal sie nagle pewna firma, ktora na bank pojedzie Spartaka. To wciaz jest nieobliczalny zespol. Zreszta oba takie sa.
Wreszcie argument o pogoni Messiego :doh: jak bedzie mial 83 gole, to mozna sie w taki PR bawic, a tak, to kazdy kolejny mecz Barcy mozna promowac w ten sam, nieco plytki sposob. 5ciu Benfice nie wsadzi.
Potencjalna jakosc widowiska to minimum remis, a tak naprawde argument na korzysc Doniecka. Superofensywniebrazylijski Szachtar ( moze z 10-15% jakosci jeszcze do dream teamu im brakuje) i grajacy piekny atrakcyjny futbol na tak Juventus. Oprocz pewnego stetryczalego Fabio widza to wszyscy, ktorzy troche pilki ogladaja.
Czyli mamy 2 razy ofensive creative vs. Barca B z brakiem polowy jakosci i Benfica, ktora do tej pory w LM w 5 spotkaniach strzelila 5 goli i w zaden sposob nie gra futbolu specjalnie atrakcyjnego, taki gra Porto.
- Mate.G
- Juventino
Ja mam gdzieś to weebtv... Jakość jest w miarę spoko. Ale czasem tnie i trzeba bulić. Wolę ruskaczy jakość lepsza + komentarz jak dla mnie spoko wolę taki niż bidolenie polaków.
- zahor
- Juventino
Po pierwsze, czy ja gdziekolwiek pisałem o układzie? Po prostu w głowach obu zespołów będzie tkwić gdzieś tam świadomość, że jak dowiozą remis do końca to będzie gitara. W związku z tym raczej należy się spodziewać że jeden z drugim piłkarz mając opcję "pójść do przodu" albo "zostać i zabezpieczyć tyły" raczej chętnie będzie wybierać bramkę numer dwa.Supersonic pisze: Shakhtar nie pojdzie na zaden uklad. Oni sa glodni sukcesu, Achmetow jest czlowiekiem sukcesu, pierwsze a drugie miejsce w grupie to czasem roznica miedzy - w nastepnej rundzie Barca albo Galatasaray.
Po drugie, co rozumiesz przez głód sukcesu niepozwalający iść na żaden układ? Sugerujesz że Achmetow ma takie parcie na wygrywanie, że remis i wyjście z grupy z pierwszego miejsca go nie zadowoli? Że za wszelką cenę musi dopisać Juventus do listy drużyn, które poległy w Doniecku?
Być może, ale z pewnością nie będzie to tak heroiczny atak na bramkę rywala jakiego należy się spodziewać po Benfice.Supersonic pisze: Shakhtar zaatakuje, bedzie chcial to wygrac, by przypieczetowac awans z pierwszego miejsca a nie drzec do 90 min remisujac z jednym z najlepszych zespolow Europy zdolnym do wszystkiego.
W postaci dwóch młodziaków, którzy i tak często grywają. A może to nawet lepiej, Benfica będzie mieć większe szanse. Jak mawia klasyk, liga będzie ciekawsza.Supersonic pisze: Barca ma pierwsze miejsce moze wystawiac szkolke.
Nie przesadzałbym z tym sformułowaniem. Dla mnie duża stawka to jest awans z grupy.Supersonic pisze: Shakhtar gra o duza stawke i zagra najsilniejszym skladem, ok bez Adriano, ku rozpaczy niektorych chrzescijan pragnacych, zeby zrobic z niego inwalide.
Rzecz w tym że przeciętny janusz już przyjął do wiadomości że Chelsea poleciała, jeżeli był rządny sensacji to mógł sobie obejrzeć bezpośrednie starciu z Juventusem (zresztą akurat tego dnia ciekawszych spotkań nie było).Supersonic pisze: Uwazam, ze grupa absolutnie nie jest rozstrzygnieta, a w tej grupie idzie o cos innego dla janusza komponujacego kupony w sts. O odpadniecie obroncy trofeum i tym samym najwieksza niespodzianke fazy grupowej. Bo czy wyjdzie Benfica czy Celtic to dla ukladu sil dalszej rywalizacji roznica jest zadna. Dla janusza tez, bo klubow o tej renomie jest w Europie kolejne 15.
Rzecz w tym że Spartak gra fatalnie, poza tym nie ma już o co walczyć. Być może faktycznie tak się zdarzy że padnie tam remis, ale Benfica nie ma się co na to nastawiać - oni muszą zagrać o pełną pulę, ewentualnie korygując założenia w trakcie spotkania.Supersonic pisze: Benfica po za tym moze awansowac przy remisie, bo Celtic nie stal sie nagle pewna firma, ktora na bank pojedzie Spartaka. To wciaz jest nieobliczalny zespol. Zreszta oba takie sa.
Co nie zmienia faktu, że media nakręcają temat i na wyobraźnie januszów działa to dość mocno.Supersonic pisze: Wreszcie argument o pogoni Messiego :doh: jak bedzie mial 83 gole, to mozna sie w taki PR bawic, a tak, to kazdy kolejny mecz Barcy mozna promowac w ten sam, nieco plytki sposob. 5ciu Benfice nie wsadzi.
Żeby jakość Barcelony spadła o połowę, to musieliby wystawić zespół D, bo ławkę akurat to oni mają niezłą. Mamy zatem Barcelonę z Messim, nieznacznie słabszą niż zwykle, co może umożliwić zmotywowanej Benfice nawiązanie walki, kontra dwa zespoły które 0:0 wzięłyby w ciemno przed meczem.Supersonic pisze: Potencjalna jakosc widowiska to minimum remis, a tak naprawde argument na korzysc Doniecka. Superofensywniebrazylijski Szachtar ( moze z 10-15% jakosci jeszcze do dream teamu im brakuje) i grajacy piekny atrakcyjny futbol na tak Juventus. Oprocz pewnego stetryczalego Fabio widza to wszyscy, ktorzy troche pilki ogladaja.
Czyli mamy 2 razy ofensive creative vs. Barca B z brakiem polowy jakosci i Benfica, ktora do tej pory w LM w 5 spotkaniach strzelila 5 goli i w zaden sposob nie gra futbolu specjalnie atrakcyjnego, taki gra Porto.
- ralph_stursky
- Juventino
A gdzie dokładnie można złapać tych ruskich?Mate.G pisze:Ja mam gdzieś to weebtv... Jakość jest w miarę spoko. Ale czasem tnie i trzeba bulić. Wolę ruskaczy jakość lepsza + komentarz jak dla mnie spoko wolę taki niż bidolenie polaków.
Komentatorzy na nSport są rzeczywiście wybitni w swoim fachu. Dziwię się że nie zrobili z nimi jeszcze porządku.
- Alex_10
- Juventino
Wczorajsze spotkanie Napoli na Italia 1 również było kodowane, także nie ma co liczyć że mecz z Szachtarem będzie na tym kanale FTA.
Również polecam ruskich (http://livefootball.ws/ ), jakość lepsza niż na weebie no i komentarz.

Również polecam ruskich (http://livefootball.ws/ ), jakość lepsza niż na weebie no i komentarz.