Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 15:46

alina pisze:2. Destro jest 10 razy lepszy.
WTH, no nie przesadzajmy :wink: Mysle, że obaj wiele sie nie różnią ;)

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 15:49

Dante93 pisze:
alina pisze:2. Destro jest 10 razy lepszy.
WTH, no nie przesadzajmy :wink: Mysle, że obaj wiele sie nie różnią ;)
Destro jest lepszy, może nie 10 razy, ale różni się nie niewiele.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 16:36

Destro jest super. Roma za Boriniego zapłaciła w sumie prawie 9 mln euro więc te doniesienia o wycenie Destro na 12 mln brzmią dość optymistycznie.

Mancini chce pozostania Kolarova ale Marotta ma złożyć ofertę nie do odrzucenia - wypożyczenie z ceną wykupu 10 mln euro :prochno:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 17:02

Ouh_yeah pisze: Mancini chce pozostania Kolarova ale Marotta ma złożyć ofertę nie do odrzucenia - wypożyczenie z ceną wykupu 10 mln euro :prochno:
Przy okazji wysyłając Paraticiego, żeby SamFisherowo porysował wszystkie karty jednego z miastowych szejków, by ten akurat potrzebował "drobnych" na paliwo do swojego jumbo :wink:

A tak na poważnie, to chyba nawet Mancini rozumie, że z niewolnika nie ma pracownika i że czym innym jest gra za kasę, a czym innym siedzenie na ławie za kasę. Szczególnie dla całkiem młodego, wygląda na to- ambitnego zawodnika, który najlepsze lata ma tuż przed sobą.

Tharp

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 17:21

Ouh_yeah pisze: Mancini chce pozostania Kolarova ale Marotta ma złożyć ofertę nie do odrzucenia - wypożyczenie z ceną wykupu 10 mln euro :prochno:
Ah, Marotta.
alina pisze: 2. Destro jest 10 razy lepszy.
Obrazek
trolololo

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 17:38

MarcineR pisze:Podobno oferujecie 12mln € za Ranocchię. Moratti jednak odmawia chcąc 18mln €, które jest skłonne zapłacić PSG.
Wierzysz w to że jakbyś miał dostać 18 mln, czekałbyś w ogóle na ofertę z obozu przeciwnika, bez przesady :)

Nie zrozum mnie źle.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 17:45

alina pisze:
Mate.G pisze:Dążę do tego, że może warto ściągnąć Immobile a nie kupować Destro (do którego nie mam zaufania)
1. Tydzień temu Juve przedłużyło z Genoą współwłasność Immobile --> w tym sezonie nie wróci.
2. Destro jest 10 razy lepszy.

EOT.
Od kogo? Piotra Bani ? Grzesia Podstawka? a może Piotra Ćwielonga?
Nie rob pan sobie jajec. :roll: Destro to mniej-wiecej poziom Immobile. No jest troche lepszy, ale czy tak wiele? Cos w stylu Ashley Young - Valencia. Albo Iniesta - Fabregas. Albo hmmm. Polanski - Dudka. :prochno:

Widzialbym i Immobile i Destro u nas. Jako zamiennikow dla Giovinco/Vucinicia/Matriego i Boriello.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 18:17

MarcineR pisze:Podobno oferujecie 12mln € za Ranocchię. Moratti jednak odmawia chcąc 18mln €, które jest skłonne zapłacić PSG.
Jestem za Ranocchią. Conte trenował go i w Arezzo i w Bari, wie na co chłopaka stać. Sam Andrea powinien się ogarnąć pod okiem naszego treneiro.

ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 18:41

pablo1503 pisze:Nic, tylko psują w głowie Robinowi :doh:
a komentarze pod spodem ;):

Kod: Zaznacz cały

Juve jest piekielnie mocne.Trójka Marchisio,Vidal i Pirlo to imo srodek na poziomie Barcelony .Obrona równiez znakomita brakuje im własnie napastnika który jest w stanie strzelic 40 bramek w sezonie i gdyby udało im sie sięgnąć po RvP mieli by skład który jest w stanie wygrać LM. 

Kod: Zaznacz cały

Pewnie, że liga włoska jest słabiutka - potwierdziło to Napoli w ostatniej edycji Ligi Mistrzów...
Bez jaj, ciągle jest to top 4 światowych lig, bo Ligue 1 to jest ta, która jako pierwsza zaczyna odstawać, to raczej coś jak liga portugalska, zaplecze gdzie rośnie wiele talentów i dojrzewa piłkarsko.
A Juve, jak ktoś wcześniej wspomniał, jest piekielnie mocne i brakuje im tylko jednego/dwóch napastników, którzy zapewnią dużo bramek. Mówiło się o Van Persie'm i Cavanim, obaj byli by dla tego klubu świetnymi zakupami, ale problem może być z opłacaniem.
Dodam jeszcze, że drużyna złożona praktycznie w całości (może poza Balotellim i .. przyznaje się do niewiedzy) z włochów jest aktualnie wśród 4 najlepszych drużyn starego kontynentu, i wyeliminowała Anglię w ćwierćfinale (Anglie złożoną w całości z ligowców najlepszej ligi świata!), co więcej, totalnie ją zdominowała. Nie chce bawić się w jakieś sądy o tym, czy lepsza jest premier league, serie a czy la liga. Po prostu chce pokazać totalny bezsens takich sądów, szczególnie w wydaniu kolegów poniżej, którzy rzucają po prostu jakąś kolejnością nie popierając tego żadnym argumentem (może dlatego, że w tej dyskusji każdy argument można odbić innym i dlatego jest ona bez sensu, nie ma co porównywać). 
Ktoś tu przesadził z Cavanim i RvP, tylko szejkowie z takimi interesami, ale RvP czy inny top plus Giovinco (który udowodnił w tym sezonie że i strzeli, i poda) i może szanse na wygranie LM... przed ostatnim sezonem osoby co o wygraniu Serie A myślały to byli marzyciele i szaleńcy, a teraz...
Może warto wierzyć i być szaleńcem:P

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 19:16

alina pisze:wolał zwieńczyć karierę grą w LM, wygrać scudetto i dostawać większe przelewy, niż się błąkać gdzieś w środku tabeli. Dlaczego Balza miałby grzać? PDC go posadzi?
Dopiero co pisałeś, że De Ceglie wbije się przebojem do kadry :whistle:
Nie wiem, mi już jakis czas temu Balza zaimponowął, dokładnie to w meczu Juve-Palermo za Del Neriego (1:3 w Turynie) i w sumie jak już to należało go brac jakiś co najmniej rok temu. Nie wiem czy nie z późno jest, bo koleś ma 30 na karku, niby to we Włoszech nie taki problem...
Napewno waleczny i z ciągiem do przodu, za to nie taki pewny w defensywie.
alina pisze:E: Plota dnia: Padoin, Motta i Beltrame do Parmy. W najbliższych dniach spotkanie Parma-Juve. <Curva>
Musza mieć jakąś karę za te 11 mln za Sebę :) Beltrame to jakiś nasz? :think:
W sumie to coraz mnie rozumiem ten pięcioletni kontrakt z Padoinem, skoro miałby po pół roku odejść.
pablo1503 pisze:Nic, tylko psują w głowie Robinowi :doh:
Ciekawe czy ten Raiola jest w stanie wymienić 3-5 zawodników którzy woleli Bundesligę od Serie A... wielu fajnych graczy tam jest, ale to nie znaczy że wybrali Niemcy mając podobne oferty z Włoch.
alina pisze:1. Tydzień temu Juve przedłużyło z Genoą współwłasność Immobile --> w tym sezonie nie wróci.
2. Destro jest 10 razy lepszy.
Może nie 10 razy, ale jego przewaga jest taka, że już zdążył coś w Serie A pokazać i guzik mnie obchodzi czy Ciro nie dostawał szans, czy miał pecha wcześniej, jak zaimponuje w najwyższej lidze, to pewnie wróci (pewnie będzie wtedy znowu dać więcej za pół karty niż te 4 mln, ale cóż).

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 19:42

Od PDC i tak z tyłu jest lepszy. Nieważne, który by grał - moglibyśmy mieć dwóch równorzędnych bocznych.

@Dante - ty się naucz w końcu spacje przed myślnikami stawiać
:prochno:
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2012, 20:06 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 19:49

Łukasz pisze:od PDC i tak z tyłu jest lepszy. Nie ważne, który by grał - moglibyśmy mieć dwóch równorzędnych bocznych
Łukasz, aż przetarłem oczy :shock:

Wybór między DC a Balzarettim jest chyba dość oczywisty, jeśli weźmiemy pod uwagę, kto gra w kadrze.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 19:56

deszczowy pisze:Łukasz, aż przetarłem oczy
Ja bym sie jeszcze małej literki na początku przyczepił i braku kropeczki na końcu :smile:

Balza? Jak za drobne, to jasne, chętnie. Bardzo przekonuje mnie ten zawodnik na Euro.[/quote]

Gość

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 20:03

Łukasz pisze:od PDC i tak z tyłu jest lepszy. Nie ważne, który by grał - moglibyśmy mieć dwóch równorzędnych bocznych
Słowo nieważne piszemy łącznie.
Zdania zaczynamy z wielkiej litery, a kończymy kropką.

Kolarov > Balzaretti

Jednak Balza od biedy także może przejść.

Ucichło o napastniku z najwyższej półki, czy coś przeoczyłem?

EDIT: stahoo - nie wiem czym jest "fejm" ani kim jest użytkownik, którego nazwę podałeś
Cieszę się, że miałem wcześniej jakieś punkty, skoro możesz mi je teraz odjąć...
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2012, 20:48 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 20:06

bohdan, rozumiem, że za wszelką cenę walczysz o forumowy fejm, ale jesteś trzecią osobą która zwraca Łukaszowi uwagę, a więc sory, ale masz minusa.

Jako, że pan Zambrotta ma bana, pozwolę sobie odjąć Ci 5 pkt fejmu. Tym samym lądujesz gdzies w okolicach użytkownika ForzaAlexnajlepszyjestNaŚwiecie1999.

Balza to dobry wybór jako konkurencja dla De Ceglie. Ale Kolarov to opcja lepsza. Gdyby GrandeMarotta go wyciągnął z City za 10-12 mln &#8364; byłby większym bogiem niz jest obecnie.

Zablokowany