Mercato (Lato 2015)
- blackadder
- Juventino
10mln za jakiegoś noname z Riejki(?). Naprawdę?
Do tej ofensywnej trójki z przodu jest Tevez, Llorente, Morata, Coman, Pereyra, przyjdzie Berardi. 6 zawodników na 3 pozycje. Albo wymieniamy Llorente na lepszy model albo uzupełniamy skład jak najmniejszym kosztem.
Do tej ofensywnej trójki z przodu jest Tevez, Llorente, Morata, Coman, Pereyra, przyjdzie Berardi. 6 zawodników na 3 pozycje. Albo wymieniamy Llorente na lepszy model albo uzupełniamy skład jak najmniejszym kosztem.

- Sorek21
- Juventino
Giovinco jest obecnie 5 napastnikiem i w ogóle nie gra.Powinien odejść zimą aby cokolwiek na nim zarobić.Latem nie będzie dla niego miejsca napewno.Gdy się go pozbędziemy to nie powinniśmy nikogo sprowadzać jako piąte koło u wozu.Czterech napastników zdecydowanie wystarczy a czas przeznaczony dla Giovinco powinien dostać Coman bo po co szukać nowego gracza jak już mamy w składzie młody diament,który musi grać.Nowe ustawienie daje więcej możliwości z przodu.Zawsze w razie kontuzji można zagrać 2 pomocników + 1 napastnik.
- wloski
- Juventino
Piłka nożna na tym polega, bierzesz talent za 10 mln, a po 2 latach okazuje się, że to mega piłkarz. Nie zawsze się to sprawdza, ale trzeba takie zakupy robić, przykłady mam cały czas na świecie. Suarez też strzalał jak chciał w Holandii i nikt nie był pewny, że w PL będzie tak samo.blackadder pisze:10mln za jakiegoś noname z Riejki(?). Naprawdę?
- blackadder
- Juventino
Który klub inwestuje takie pieniądze w tak anonimowych graczy?wloski pisze: Piłka nożna na tym polega, bierzesz talent za 10 mln, a po 2 latach okazuje się, że to mega piłkarz.
Mimo wszystko Ajax>Riejka. Pewnie gdybyśmy mówili o graczu który wyróżnia się w Brazylii czy Argentynie to poparcie dla takiego pomysłu byłoby większe, ale to ma swoje powody.wloski pisze: Nie zawsze się to sprawdza, ale trzeba takie zakupy robić, przykłady mam cały czas na świecie. Suarez też strzalał jak chciał w Holandii i nikt nie był pewny, że w PL będzie tak samo.

- wloski
- Juventino
Ale to nie pierwszy talent z tej części Europy którym interesują się duże drużyny. Oczywiście z nimi bywa różnie, ale jak z każdym talentem jeden wypali, drugi nie. Ryzyko niewiele większe niż jakiś Brazol.
- Arbuzini
- Juventino
Szczerze to nie pamiętam już tamtej dyskusji. Piątego napastnika nie zaszkodzi mieć nam w składzie, ale nie jest on jakoś szczególnie potrzebny. Nie mniej taki zawodnik w kadrze ma teraz większy sens niż przy 352.ewerthon pisze:@Arbuzini - pod koniec lata kłóciliśmy się o sens sprowadzenia do Juventusu kolejnego napastnika (były wtedy ploty o Denisie). Nadal uważasz, że sprowadzenie jakiegoś piłkarza na piątego napastnika było koniecznie?
Jeśli w lecie Marotta postanowi znaczną część funduszy przeznaczyć na Berardiego, lewego obrońcę i za resztę, która zostanie sprowadzić rezerwowego bramkarza (myślę, że ze Storarim się już pożegnamy) to mu przyklasnę. W przypadku, kiedy podejmie decyzję, że należy przewietrzyć szatnie i sprzeda takich lubianych zawodników jak np. Asamoah i Caceres, aby poszukać nowych rozwiązań dla zespołu - też nie będę miał do niego żalu. Marotta i Paratici działają według własnego systemu. Mercato miało być beznadziejne, drużyna miała zawalić się po odejściu Conte, a teraz okazuje się, że to jednak te dwa chłopy miały racje, bo wykonują swoją pracę profesjonalnie i na chłodno, a nie są rozemocjonowanymi kibicami.
Czy możliwe jest, że chcą zastąpić Llorente jakimś młodym nołnejmem? Tego nie wiem, ale faktem jest, że mówiło się wcześniej o naszym zainteresowaniu Belottim, Milikiem, a teraz Kramariciem. Patrząc zdroworozsądkowo to jeśli Real nie ściągnie do siebie spowrotem Moraty to ciężko o lepszy moment na taką operację.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tylko ten Kramaric ma już 23 lata a to dopiero jego pierwszy tak dobry sezon.Mając w perspektywie Beardiego czy nawet Gabbiadiniego oraz już mocny atak nie wiem czy jest jakikolwiek sens pchać się po Chorwata i to za 10mln.
Może szykujemy się do sprzedaży llorente? Nie ukrywajmy, za dużo to on nie wnosi do gry ostatnimi czasy, a to chyba ostatni dzwonek, żeby wyciągnąć za niego jakieś konkretne pieniądze. Biorąc pod uwagę fakt, że przyszedł za darmo... kuszące, ale to tylko takie moje dywagacje.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Robaku
- Juventino
Uważam, że może byc coś na rzeczy. Bo Morata jednak ma podobne specyfikę jak LL, więc pewnie powolutku będzie zastępował miejsce Ferdka, a my na nim możemy zarobić z 15 mln, dlatego ten Kramarić może być tak potrzebny Juve.fazzi pisze:Może szykujemy się do sprzedaży llorente? Nie ukrywajmy, za dużo to on nie wnosi do gry ostatnimi czasy, a to chyba ostatni dzwonek, żeby wyciągnąć za niego jakieś konkretne pieniądze. Biorąc pod uwagę fakt, że przyszedł za darmo... kuszące, ale to tylko takie moje dywagacje.
- pumex
- Juventino
Łączy ich to, że obaj są Hiszpanami najczęściej grającymi na szpicy. I to chyba tyle, bo jakby zagłębić się w szczegóły ich profilu to okaże się, że jednak mocno się od siebie różnią.Robaku pisze:Bo Morata jednak ma podobne specyfikę jak LL

- wagner
- Juventino
Jeśli Llorente sprzedamy i będziemy szukać tylko zmiennika Moraty to ja tego nie widzę bo przed oczami widzę od razu scenariusz: Llorente odchodzi do klubu X, Real upomina się o Morate i zostajemy ze zmiennikiem zmiennika Llorente. Bez sensu.Robaku pisze:Uważam, że może byc coś na rzeczy. Bo Morata jednak ma podobne specyfikę jak LL, więc pewnie powolutku będzie zastępował miejsce Ferdka, a my na nim możemy zarobić z 15 mln, dlatego ten Kramarić może być tak potrzebny Juve.fazzi pisze:Może szykujemy się do sprzedaży llorente? Nie ukrywajmy, za dużo to on nie wnosi do gry ostatnimi czasy, a to chyba ostatni dzwonek, żeby wyciągnąć za niego jakieś konkretne pieniądze. Biorąc pod uwagę fakt, że przyszedł za darmo... kuszące, ale to tylko takie moje dywagacje.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Llorente można sprzedać, ale tylko wtedy gdy kupi się kogoś naprawdę wartościowego.Morata na razie gra nieźle, ale tylko nie źle, niby strzelił te 4 bramki, ale to były gole na dobicie rywala, nie widzę go w tej chwili jako podstawowego napastnika Juve. A co do ich charakterystyki, to dwaj zupełnie inni gracze, jeden silny, świetnie grający głową, drugi szybki, niezły technicznie. Ferdek w formie jest bardzo użytecznym graczem.Morata jeszcze ma czas by się pokazać.
- Robaku
- Juventino
Akurat nie do końca mogę zgodzić się ze zdaniem, że tak się od siebie różnią, bo nie wyobrazam sobie zestawienia naszego ataku Ferdek Morata. Dlatego uznałem, iż lepiej w tym przypadku szukać podobieństw niż na siłę różnic. Tak jak widzę atak Tevez Morata bądź Gio - Morata/ LLorente to tak nie widzę tego ataku drwali w postaci Ferdek - Alvaro. I na pewno w głowach zarządu musi kiełkować myśl, że jeśli Ferdek idzie out to bardziej zastąpi go Morata niż Alvaro miałby zastapic Carlitosa ( i tutaj nie chodzi nawet o dużą róźnicę w umiejętnościach).AdiJuve pisze:Llorente można sprzedać, ale tylko wtedy gdy kupi się kogoś naprawdę wartościowego.Morata na razie gra nieźle, ale tylko nie źle, niby strzelił te 4 bramki, ale to były gole na dobicie rywala, nie widzę go w tej chwili jako podstawowego napastnika Juve. A co do ich charakterystyki, to dwaj zupełnie inni gracze, jeden silny, świetnie grający głową, drugi szybki, niezły technicznie. Ferdek w formie jest bardzo użytecznym graczem.Morata jeszcze ma czas by się pokazać.
- Arbuzini
- Juventino
Llorente jest typowym specjalistą i kiedy przychodził do nas każdy o tym wiedział. Morata dysponuje szerszym wachlarzem zagrań, ale raczej nie dojdzie do tego żeby przepychał się i walczył w powietrzu tak dobrze jak Fernando.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.whoscored.com/Players/114863 ... ulo-Dybala
Dybala jest ostatnio w formie. Kiedyś już go obserwowaliśmy, ale nie wiedziałem, że Palermo dało za niego aż 12 mln w 2012 roku :shock:
Niemniej lewonożny, kontrkt do 2016 roku, mamy jego rodaków w składzie, a z Juve będzie mu bliżej do repry niż z Palermo (przykład Pereyry, choć akurat napastników w Argentynie nie brakuje)
Dybala jest ostatnio w formie. Kiedyś już go obserwowaliśmy, ale nie wiedziałem, że Palermo dało za niego aż 12 mln w 2012 roku :shock:
Niemniej lewonożny, kontrkt do 2016 roku, mamy jego rodaków w składzie, a z Juve będzie mu bliżej do repry niż z Palermo (przykład Pereyry, choć akurat napastników w Argentynie nie brakuje)