Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 12:31

Il Fenomeno pisze: 18 sierpnia 2020, 12:07
Interista94 pisze: 18 sierpnia 2020, 10:39 W obronie raczej bez zmian, chyba, ze odejdzie Skriniar w co mimo wszystko watpie.
Z Interem dogadany jest Kumbulla, także śmierdzi odejściem jakiegoś obrońcy. Na chwilę obecną to Godin ogarnął się bardzo w systemie Conte, Bastoni też jest raczej nie do ruszenia przez swoje umiejętności wyprowadzania piłki (do tego jedyny lewonożny - nie licząc Piroli ;) i naturalnie najbardziej leży mu gra na pół-lewej obronie) i wygląda na to, że Skriniar jest najbliżej wylotu. Szczególnie, że za Skriniara można wziąć dobre pieniądze. Osobiście Milana bardzo lubię i chciałbym, by dostał jeszcze szanse, ale pachnie mi transferem.
To prawda. Kumbulla wedlug plotek jest dogadany z Interem. Problemem sa zadania Verony - min. 30 mln., ktorych Marotta nie chce placic. I sie nie dziwie. Owszem, Marash to swietnie zapowiadajacy sie mlody obronca, ale za te cene mozna nalezycie wzmocnic lewe wahadlo. Poza tym obecna defensywa Interu wyglada bardzo dobrze wiec nie widze osobiscie sensu roszad. Natomiast jesli Skriniar jest zniesmaczony lawkowaniem lub Conte totalnie go nie widzi w skladzie to z pewnoscia znajdzie sie na Milana chetny na gruby hajs bo to juz uznana marka. Wtedy oczywiscie Kumbulla bedzie pierwszym wyborem do zalatania dziury po ewentualnym odejsciu Slowaka. Taki obrot spraw tez bylby ogolnie spoko, pod warunkiem, ze reszte hajsu za Skriniara Marotta przeznaczy na jakies ciekawe wzmocnienie. Inaczej wolalbym aby obrona pozostala bez zmian.

Pazza Inter
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 13:25

Nie sądzę, że Marotta wypuści z rąk Kumbullę. Chłopak z rocznika 2000 i bardzo dobrze grający w tym sezonie właśnie w trójce obrońców. Di Marzio pisał o porozumieniu z zawodnikiem, a kwotę pewnie Inter zbije oddając na stałe Salcedo czy Dimarco. Poza tym, mocno na niego napalone było Lazio, więc Inter musi działać szybko. Jak dla mnie pewny transfer.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2020, 15:27

Sky: Allegri zastąpi Conte w Interze.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2020, 15:51

Crunny pisze: 22 sierpnia 2020, 15:27 Sky: Allegri zastąpi Conte w Interze.
To jak to jest z tym boskim Maxiem? Tak się mieli o niego zabijać a tu zonk parchy tylko chętne.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2020, 15:56

Ciekawe czy ogarnąłby się trochę jak Beppe, czy w którymś z pierwszych wywiadów przeczytalibyśmy o Mitycznej Wiośnie i formie budowanej na marzec :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2020, 20:26

Tak jak myślałem, Antonio zostaje: https://www.inter.it/en/news/2020/08/25 ... conte.html

Zrobiłoby się ciekawie, gdyby Messi wylądował w Mediolanie, ale potrzeba by ogromnych pieniędzy z transferu Lautaro.

Obrazek
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2020, 08:23

Sky, w tym Romano i Di Marzio podali, ze Inter wznowil intensywne kontakty z otoczeniem Vidala. Operacja moze dojsc do skutku i Arturo zamelduje sie w Mediolanie.

Jesli ten transfer doszedlby do skutku to owszem na jeden sezon Chilijczyk dodalby jakosci, bo nadal ja posiada. Dodatkowo mam wrazenie, ze takiego charakternego goscia brakowalo w poprzednim sezonie. Pytanie, jaki plan ma Conte na Vidala - jesli gralby obok Barelli to srodek bylby nie do przejscia, wybiegany i silny. Natomiast ja podchodze do tego transferu neutralnie, poniewaz w odwodzie jest na kontrakcie Nainggolan. Jesli Arturo dostalby 3 lata kontraktu plus pensje wieksza niz te 5 mln (co jest raczej pewne) to uwazalbym ten ruch za nieco bezsensowny.

Pazza Inter
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2020, 08:34

Dodatkowo to samo, powyzsze zrodlo podalo, ze Bayern prawdopodobnie nie wykupi Perisicia. Jesli by wrocil to byloby calkiem dobre rozwiazanie, poniewaz Conte (co wynika z coraz liczniejszych plotek, takze tych powaznych) chcialby dac mu szanse. Chorwat bylby dobrym uzupelnieniem, gdyz moglby grac jako napastnik - przez co nie trzebaby bylo kupowac nowego zawodnika do tej roli, a takze ewentualnie jako wahadlowy. Ivan to wybiegany, silny i dobrze znajacy realia Serie A zawodnik. Poza tym w Bayernie przyzwyczail sie do siedzenia na lawce i mam wrazenie troche okrzepl. Co najwazniejsze wykrecil bardzo dobre liczby oraz wygral 3 trofea - co jest niewatpliwie kolejnym plusem. Bylbym za takim ruchem, jak najbardziej.

Pazza Inter
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2020, 11:25

Marzenie Conte

Lewy def w charakterze wahadła- Barella - Nainggo - Vidal - Prawy def w charakterze wahadła

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2020, 15:18

F. Romano:

Inter dogadany z Roma w sprawie Kolarova.

Wiadomo, gosc stary i dlugo nie pociagnie. Przyjdzie jednak za grosze, a i wyplata raczej nie bedzie zbyt duza. W Romie liczby robi calkiem calkiem, ale przede wszystkim jest charakterny i bedzie trzymal szatnie. Mimo, ze razem z Youngiem maja prawie 70 lat to wole jego na wahadle niz sciagac za 25 mln + podatnego na kontuzje, slabego Emersona. Serb swoje dolozy, a i rzuty wolne potrafi ogarnac. Jesli niema zbyt duzo kasy na wydanie to moim zdaniem calkiem niezly transfer - doswiadczenie tez jest wazne. Byle nie dlugi kontrakt i wyplata wieksza niz 4 mln.

Pazza Inter
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 04 września 2020, 19:28

A inter po transferze Kolarova bierze Darmiana :laugh:
Ja już myślałem, że po transferze tego wała zapomnimy o nim a tutaj proszę, cóż za transfer interu, czapki z głów :hello:

Szkoda, że go nie odbiliśmy, żegnaj Darmian :(

Obrazek
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2020, 09:19

MRN pisze: 04 września 2020, 19:28 A inter po transferze Kolarova bierze Darmiana :laugh:
Ja już myślałem, że po transferze tego wała zapomnimy o nim a tutaj proszę, cóż za transfer interu, czapki z głów :hello:

Szkoda, że go nie odbiliśmy, żegnaj Darmian :(
Szczerze mowiac transfer Kolarova na warunkach jakie ogarneli sternicy Interu mozna rozumiec, bo facet doda troche od siebie. Ewentualne pozyskanie Vidala rowniez, bo jakosci to on doda niewatpliwie. Natomiast tego transferu (Darmian) totalnie nie kumam. Po co on? Okey tanio, ale ten gosc to porazka, niestety. Jedynym wytlumaczeniem jest uniwersalnosc oraz pozbycie sie Candrevy i brak wykupu Mosesa - akurat oba ruchy bym popieral.

Pazza Inter
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 05 września 2020, 18:55

Fakt, Kolarova można strawić a ja sam zawsze miałem jakiś sentyment do tego zawodnika. Siła nie ta, wydolność już nie ta ale potrafi przesądzić o wyniku meczu mimo lat. Darmian to zaś koszmar, newsy z jego udziałem były dla mnie tym samym co newsy dotyczące Floro Floresa lub Gilardino. Skoro jedzie do Mediolanu to mam nadzieję, że już na dobre koniec sagi z nim jeżeli chodzi o Juventus choć to zawsze Marotta był jego fanem.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2020, 18:08

Jeśli faktycznie zastąpią Skriniara Smallingiem i dołożą Darmiana to będę miał niezłą bekę z naszego byłego "Guru" :prochno: Perisić ciągle zakochany w Mediolanie pewnie zostanie, tak jak kontuzjowany Vecino. Radja, Joao Mario, Dalbert i Asamoah nadal nie sprzedani, za to pisze się o odpaleniu Brozowika. Na tą chwilę mają 9 pomocników na 3 miejsca, a chcą jeszcze Kante lub Sissoko ze Spurs.
#MarottaKrul :?:

Obrazek
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2020, 23:55

Pierwsze zwyciestwo w tym sezonie.

Najwiekszy minus obrona. Oczywiscie nie gral najlepszy defensor De Vrij, wiec bylem pewny, ze wkradnie sie troche zamieszania, szczegolnie, ze Bastoni zmienil pozycje oraz zagral nowy - Kolarov. Z dzisiejszej trojki z tylu nadaje sie tylko Alessandro i najprawdopodobniej to on bedzie piastowal lewa strone obrony, obok Holendra i Skriniara (jesli zostanie). Mysle, ze w momencie powrotu Stefana wszystko sie zazebi.

W drugiej lini zdecydowanie najslabszy Eriksen. Kiedy na jego pozycji pojawil sie Sensi od razu widac bylo roznice. Wloch bardzo dobrze pociagnal zespol po wejsciu. W ogole moment, w ktorym Eriksena, Barelle oraz Brozo zmieniaja Sensi, Radja i Vidal daje poczucie obfitosci. Arturo po wejsciu pokazal charakter - po to tu jest.

W ofensywie Interu jest kim straszyc. Lautaro bardzo dobry mecz, natomiast cichym bohaterem byl Lukaku - to jak pracuje dla zespolu jest niesamowite. Szkoda tylko tego strzalu, kiedy wypracowal sobie sytuacje sam na sam. Perisic kilka fajnych zagran, ale ogolnie bez rewelacji - jest jednak kolejna dodatkowa opcja co niewatpliwie jest pozytywne. I wisienka na torcie, czyli Sanchez oraz Hakimi - ich wejscie "z buta" daly Interowi zwyciestwo.

W kolejnych meczach z tylu juz na pewno zagra De Vrij, przy ktorym Bastoni i mam nadzieje Skriniar zabetonuja dostep do bramki, a wtedy bedzie bardzo dobrze.

Podsumowujac, bardzo wazne 3 pkt., z badz co badz solidna Fiorentina, z konkretnymi pilkarzami w skladzie, ktora nie jednemu faworytowi urwie pkt. Licze na spokojniejsze kolejne batalie, szczegolnie w defensywie.

Forza Inter!

Pazza Inter
ODPOWIEDZ