Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 10:44

Niestety wygląda na to, że zaczynamy powoli zmierzać drogą Milanu i Interu (aczkolwiek obie te drużyny ostatecznie triumfowały chociaż w LM):
1) Przedłużamy umowy z podstarzałymi, wypalonymi graczami (wcześniej Barzagli czy Khedira, a teraz Mandżu oraz Matuidi i niedługo zapewne Cuadrado), którzy blokują miejsce i możliwość rozwoju dla młodszych zawodników typu Rugani, Kean czy Bentancur.
2) Ostatnio wciąż pojawiają się plotki, że paru czołowych graczy myśli o odejściu (Pjanić, Cancelo, Sandro), a nazwiska potencjalnych następców przyprawiają o ból głowy (np. Darmian).
3) Od przyjścia Allegriego i jego sztabu mamy ciągłe problemy z urazami (najczęściej mięśniowymi) w tym roku zdaje się bijąc nawet jakiś niechlubny rekord wśród uczestników LM, a mimo to nikt z Zarządu zdaje się tego nie dostrzegać, bo póki co nie rozwiązano profesjonalnie tej kwestii.
4) Beznadziejne podejście do tematu budowania naszej pomocy, gdy od czasu pożegnania z MVPP tylko Pjanić był wykupiony jako gwiazda poprzedniego zespołu, bo reszta graczy, to z całym szacunkiem, ale "odpady" z innych drużyn (Matuidi, Can, Khedira) oraz prospekt Bentancur. Niestety na drodze do zwycięstwa w LM zawsze stała nam słabość w jakiejś formacji (gdy mieliśmy dobrą pomoc i obronę, to szwankował atak, teraz posiadamy przeciętną drugą linię, a niedługo pojawią się problemy ze środkiem defensywy z uwagi na wiek i kłopoty zdrowotne Chielliniego oraz dyspozycję Bonucciego).
5) Może już czas na zmianę trenera i podjęcie jakiegoś ryzyka w tym temacie np. odnośnie zatrudnienia Gasperiniego. Wielu forumowiczów zarzuca mu, że to szkoleniowiec idealny dla średnich klubów typu Atalanta czy Genoa, a nie giganta typu Juve, bo nie podołał w takim Interze, ale przykładowo Valverde przed Barceloną też nie pracował w PSG, City czy Bayernie tylko Bilbao, Valencii, Villarealu czy Olympiakosie, a teraz zapewne zaliczy z Katalończykami najlepszy sezon od paru lat.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2019, 10:52 przez dimebag11, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 10:48

No i chcemy sprzedać Cancelo bo Maxowi nie odpowiada...Nie rozumiem jak Agnelli może tolerować tego trenera. Zrobił swoje, dzięki za to ale teraz wypad.

Ernesto Valverde przed rewanżem z Liverpoolem: nic nie jest jeszcze pewne, musimy atakować :D
A co by Max powiedział?

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 11:12

Zaniolo w rozmowie z jakimś fanem poprzez SM wskazał zachęcająco, że 'kto by nie chciał przejść do Juve". Jak na tru juventinho pewnie mielibyśmy łatwiej.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 11:20

Natomiast na VS istnieje przekonanie ( wiem wiem), że Allegri odejdzie i coraz więcej czynników jest przeciw niemu : kibice, dziennikarze a nawet niektóre osoby w zarządzie.

Conte nie przyjdzie ( całe szczęście) gdyż jego relacje z Agnellim nie są najlepsze.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 11:25

@Osgiliath
Pytanie brzmi za ile ten Zaniolo miałby do nas dołączyć i czy rzeczywiście aż tak poprawiłby poziom naszej pomocy?
W przyszłym sezonie jeśli dalej będziemy się męczyć z Allegrim i jego sztabem i zamierzamy grać trójką w drugiej linii, to przy podatności Ramseya na urazy powinniśmy mieć sześciu pomocników: Pjanić, Can, Ramsey, i raczej Matuidi, który ponoć przedłuży kontrakt to pewniacy. Z Khedirą powinniśmy się koniecznie pożegnać, a Bentancur to duża zagadka. Osobiście chyba wysłałbym Rodrigo na sezon na wypożyczenie (tak jak w przeszłości zrobiliśmy z Marchisio), a jeśli Atalanta zakwalifikuje się do LM (lub nawet fazy grupowej LE), to raczej wzięliby go bez problemu. Wtedy teoretycznie pojawiłoby się miejsce dla 1 lub nawet 2 nowych zawodników w drugiej linii.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 11:46

@dimebag11

Patrząc na nasza pomoc w tym sezonie zostawiłbym Cana i oh, well... Matuidiego. Problem w tym, że zanim kupimy, musimy sprzedać, a jedynym graczem, który zapewnia jakiś dochód to Pjanic, jeśli ostatecznie paryżanie go wezmą (może z Allegri w pakiecie <modli się>), bo niby Pogba blisko Realu jednak. Khedira jest kontuzjowany, więc nikt go nie kupi i szczerze powinniśmy z nim rozwiązać kontrakt. Benta niby jest młody, ale też nie przekonuje, więc faktycznie odesłanie go do takiej Atalanty to byłby dobry ruch. W inne sprzedaże - Matuidi - jakkolwiek bym chciał, to nie wierzę.

Wobec tego zostalibyśmy z Matuidim, Ramseyem i Canem oraz Khedirą (a najpewniej i Bentą), więc kogo my kupimy? 1 gracza? 2 max? Z czego wartością dodaną byłby może Ndombele. Zaniolo - jak typowy młody Włoch - przeceniony, bez gwarancji, że cokolwiek da na już.

Generalnie marazm będzie dalej (jeszcze Ramsey i jego pensja :niewiem: ) a jak dodamy praktycznie pewne kontuzje, to na etacie faktycznie może grać Blaise i Benta.

-
Jeszcze Agresti mówi, że Max oczekuje jakichś zapewnień od Agnellego, które odnoszą się do jego wypowiedzi w Villar Perosa. Czyli wygrywanie jest trudne, nie ma co oczekiwać LM bo trzeba szczęścia. No kurna nie wierzę.

Ja mam jednak nadzieję, że Agnelli to ogarnia od wewnątrz i nie zdecyduje się na kontynuowanie farsy z Maxem, bo faktycznie pójdziemy w schyłkowy Milan, czy inter. :facepalm:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 11:56

Łudzę się, że gdyby Max miał pozostać to już byłoby to ogłoszone.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 12:16

@Osgiliath
Doskonale zdaję sobie sprawę z przeciętnej jakości naszej pomocy o czym napisałem w pkt 4 swoich gorzkich żalów odnośnie pogarszającej się sytuacji w Juve. Ramsey raczej nie okaże się naszym zbawcą w tej formacji, aczkolwiek chciałbym się pozytywnie zaskoczyć (tak jak było z Khedirą, gdy przychodził z Realu po ciągłych kontuzjach, a potem zagrał u nas jeden z lepszych sezonów w karierze). Tak jak napisałeś, z powodu operacji na Samim raczej nic nie zarobimy, więc powinniśmy z nim rozwiązać kontrakt i pozwolić na odejście do MLS. Pjanica bym nie ruszał chyba, że cała kasa z jego sprzedaży miałaby pójść na innego pomocnika (wciąż się łudzę, że jednak udałoby się nam wyrwać Eriksena jeśli nie przedłuży umowy z Totkami). Z drugiej strony jeśli Allegri rzeczywiście objąłby stery w PSG, to raczej nie widzę tego, że Miralem z uśmiechem na ustach uda się za nim do Paryża, by znów być wystawianym tuż przed swoimi obrońcami. Nie wiem czy nie powinniśmy się jednak zdecydować na Rabiota (rozumiem narzekania na jego zachowanie i wysoką pensję, ale przychodziłby praktycznie za darmo, a komu innemu też będziemy musieli płacić, a dodatkowo wydamy sporo na transfer). Odnośnie sfinansowania okienka, to na myśl nasuwa mi się w głównej mierze sprzedaż Dybali, więc raczej o to bym się nie martwił, bo wraz z pieniędzmi z LM i pozbyciu się zbędnych graczy typu Cuadrado oraz tych którzy tułają się po słabszych klubach jak Orsolini raczej starczyłoby na solidne wzmocnieni obrony nawet Manolasem i Diasem jednocześnie, a może nawet kimś nowym do ofensywy.

@MRN
Podejrzewam, że na spokojnie czekamy do fety mistrzowskiej bądź definitywnego zakończenia sezonu i dopiero wtedy zostaną ogłoszone decyzje Zarządu (które prawdopodobnie już zapadły).
Ostatnio zmieniony 07 maja 2019, 12:18 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 12:17

Osgiliath pisze:@dimebag11

Patrząc na nasza pomoc w tym sezonie zostawiłbym Cana i oh, well... Matuidiego. Problem w tym, że zanim kupimy, musimy sprzedać, a jedynym graczem, który zapewnia jakiś dochód to Pjanic, jeśli ostatecznie paryżanie go wezmą (może z Allegri w pakiecie <modli się>), bo niby Pogba blisko Realu jednak. Khedira jest kontuzjowany, więc nikt go nie kupi i szczerze powinniśmy z nim rozwiązać kontrakt. Benta niby jest młody, ale też nie przekonuje, więc faktycznie odesłanie go do takiej Atalanty to byłby dobry ruch. W inne sprzedaże - Matuidi - jakkolwiek bym chciał, to nie wierzę.

Wobec tego zostalibyśmy z Matuidim, Ramseyem i Canem oraz Khedirą (a najpewniej i Bentą), więc kogo my kupimy? 1 gracza? 2 max? Z czego wartością dodaną byłby może Ndombele. Zaniolo - jak typowy młody Włoch - przeceniony, bez gwarancji, że cokolwiek da na już.

Generalnie marazm będzie dalej (jeszcze Ramsey i jego pensja :niewiem: ) a jak dodamy praktycznie pewne kontuzje, to na etacie faktycznie może grać Blaise i Benta.

-
Jeszcze Agresti mówi, że Max oczekuje jakichś zapewnień od Agnellego, które odnoszą się do jego wypowiedzi w Villar Perosa. Czyli wygrywanie jest trudne, nie ma co oczekiwać LM bo trzeba szczęścia. No kurna nie wierzę.

Ja mam jednak nadzieję, że Agnelli to ogarnia od wewnątrz i nie zdecyduje się na kontynuowanie farsy z Maxem, bo faktycznie pójdziemy w schyłkowy Milan, czy inter. :facepalm:
Po raz kolejny powtórze ze Dybala nie pasuje nijak do współczesnej taktyki, chodzą słuchy że zejdziemy z ceny 100mln, szkoda, bo ogolnie jest wyceniany na więcej, w przypadku budzetu juve na transfery kazde euro sie liczy...

Z okazji transferowych to w realu mozna by bylo sie rozejzec, niby chcemy Jamesa wiec czemu oferta calkowitego transferu a nie wypozyczenie ? W mojej opini w to lato troche mozna by bylo real wydymac - dwuletnie wypozyczenie Jamesa zrobic - jak sie sprawdzi to wykupic, a jak nie to oddac tym bardziej ze jakies dwa lata bedzie w okolicach trzydziestki

Ogolnie od 4 latach niby zawsze mercato na plus ale te transfery nie tworzą długofalowej druzyny, mam wrazenie to ze to taka zbieranina a najbardziej brakuje kreatywego pomocnika oraz typowego defensywnego

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 13:00

dimebag11 pisze:Orsolini
No właśnie. Całkiem o nim zapomniałem. W głowach naszych z zarządu on jest chyba tylko traktowany jako karta do zarobienia hajsu a nie zaś gracz, który mógłby do nas trafić. Tak się zastanawiam, czy słusznie.

Jeśli odpalimy i Costę i Madzu oraz Cuadrado, to sam Chiesa może być za mało, więc na rezerwę? Gorszy od kwadrata z jego wrzutkami w kosmos na pewno nie będzie. Chyba, że jednak pójdzie w rozliczeniu za Zaniolo.

Całkiem jeszcze zapomniałem o Igle, który gdzieś się tam przewija i o ile CFC nie zgarnie LE, to z nim też trzeba będzie coś zrobić, a nie sądzę, aby został u nas.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 13:50

@Osgiliath
Z koniecznością wykupu Higuaina, to nie było przypadkiem tak, że Chelsea będzie musiała tego dokonać jeśli zajmą 3 miejsce w lidze lub wygrają LE, a nie kiedy zostaną spełnione oba warunki?
Ze sprzedaży paru zbędnych graczy jak Cuadrado, Higuain, Orsolini oraz kogoś lepszego typu Dybala/Costa nazbierałaby się całkiem fajna suma pozwalająca na konkretne odświeżenie naszego składu. Priorytetem i tak pozostaje wzmocnienie środka obrony (powtarzam się, ale nr 1 powinien być Manolas, ale z chęcią zobaczyłbym także drugiego stopera typu Romero czy Andersen, aby w razie konieczności bez problemu grać trójką z tyłu). W pomocy oprócz darmowego Rabiota niedawno wspominano tu Juliana Brandta z Leverkusen, który ma ponoć klauzulę na poziomie 25 mln &#8364; i jest niezwykle ciekawą opcją. Odnośnie Chiesy, to zaczynam mieć mieszane uczucia, bo gość jest dynamiczny, wydaje się, że ma charakter potrzebny do osiągnięcia sukcesu i wciąż jest młody i rozwojowy, ale Fiorentina chyba przesadza z jego wyceną w okolicy 70 mln &#8364;. Wymieniony uprzednio Orsolini ma statystyki na bardzo podobnym poziomie co Federico, a moglibyśmy mieć go ponownie za jakąś niewielką kwotę, a wcale nie jest pewne czy nie zrobi jeszcze większej kariery od swojego rówieśnika występującego obecnie w Violi.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 14:21

Miejmy nadzieję, że CFC jakoś spełni te przesłanki, by Igłę zatrzymać. Umówmy się, Sarri, wbrew pozorom, całkiem nieźle ogarnął klub jak na bordello w szatni i dostępny skład, a uwolnienie nas od kwestii zajmowania się Igłą, to byłby spory plus.

Wymienieni przez Ciebie gracze to niezła opcje, więc można uznać, że szanse na przeprowadzenie kontrolowanej rewolucji są. Oby tylko Paritici to ogarnął.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 14:21

Tanguy Ndombele tego zimka wszyscy chwalą nie wiem czemu go nie zaklepujemy szybko póki nie kosztuje 100 nie wazne kto bedzie trenerem trza brac takie talenty .

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 14:41

Jak się czyta te wszystkie doniesienia o sprzedaży większości ofensywnych graczy to można pomyśleć, że my jakimiś średniakami jesteśmy. TJ dzisiaj wrzuca, że Matuidi jest niezastąpiony dla Maxa na przyszły sezon i przedłużamy kontrakt. Pewnie dostanie 6 mln jak reszta naszego tartaku. No rzeźnia normalnie, niech murzyn zostanie ale jako rezerwowy.
Pjanic, DC, Dybala, Sandro, Cancelo, wszyscy na sprzedaż. Odejdzie Cancelo i Sandro a na bokach będziemy grać Darmianem i MDS na lewej. Witaj LM:DWażne, że zostaje tytan, synek, Khedira i reszta szrotu. Jak to wszystko stanie się prawda to skończymy jak Milan i to szybciej niż nam się wydaje.

E: o Ndombele bardzo mocno zabiega Real, także tego :whistle: skończy się na Busketsie.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2019, 14:45 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 14:41

Z Ndombele będzie tak samo jak z Tolliso ;)

Obrazek
Zablokowany