Mercato (LATO 2017)
- Shadow Marshall
- Juventino
Jeszcze około 20 mln i będzie szansa na Tolisso.D-Rose pisze:A tymczasem nasze konto wzmocnila suma 16.000.000 euro. Zaza po raz 10 w meczu Valencii![]()
- Shadow Marshall
- Juventino
Uuuu zjeść jabłko i mieć jabłko...?! Brzmi pięknie. Mam nadzieje, że odpalą kogoś z dwójki Stefan/Alves bo patrzeć już na to nie mogę.CavAllano pisze:Ostatnio dużo pisze się o tym, że do dealu z Tolisso mielibyśmy dorzucić Leminę, bo są nimi zainteresowani.2 pieczenie na jednym ogniu.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Najchętniej to odpaliłbym i Lichtsteinera, i Alvesa, ale wcale mnie nie zdziwi, jeśli przemeblowanie prawej strony obrony przełożymy na 2018 rok. Wszystkiego mieć nie można, a transfery w innych strefach boiska są priorytetem. Może zabraknąć środków.
U Alvesa problemem musi być nastawienie, bo tak nagle nie mógł zapomnieć jak się gra w piłkę. Mam nadzieję, że jeszcze nawiąże do lepszych występów w Uefalonie, gdy nieco oswoi się z ligą, gdzie taktyka odgrywa ważną rolę. Wczoraj mógł irytować, ale ładnie asystował przy bramce Benatii i chwała mu za to.
U Alvesa problemem musi być nastawienie, bo tak nagle nie mógł zapomnieć jak się gra w piłkę. Mam nadzieję, że jeszcze nawiąże do lepszych występów w Uefalonie, gdy nieco oswoi się z ligą, gdzie taktyka odgrywa ważną rolę. Wczoraj mógł irytować, ale ładnie asystował przy bramce Benatii i chwała mu za to.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Co do Alvesa, to wczorajszy mecz, był chyba jego najlepszym w naszych barwach. Asysta przy golu Benatii i świetne podanie do niepilnowanego Pjacy, który przelobował bramkę Milanu... 

- pumex
- Juventino
Z dobroci serca radzę olewać takie bzdurne plotki. Powtarzam: Aulas nie jest w ciemię bity.CavAllano pisze:Ostatnio dużo pisze się o tym, że do dealu z Tolisso mielibyśmy dorzucić Leminę, bo są nimi zainteresowani.2 pieczenie na jednym ogniu.

- Robaku
- Juventino
X lat czyli rok, w porywach do 1,5 roku. Przypominam, zę okres od pół roku do roku to nawet Scuffet (czy ktoś go pamięta ?) byl na niesamowitym poziomie poczekajmy.kdzr pisze:No, ale popatrzmy racjonalnie. Nie zapowiada się, aby Gigi w najbliższy rok zaliczył jakiś ultra-zjazd. Przecież ten człowiek broni na niesamowitym poziomie już x lat. No i po co mielibyśmy ściągać młodego? Żeby grał co piąty mecz i tylko trenował z Buffonem? Czy wykupić go i zostawić w Milanie? Ehe, już to widzę. Dla mnie Donnarumma to pieprzone fantasy, ale nic już mnie w futbolu nie zdziwi. Gdybyśmy zamienili Gigiego seniora na Gigiego juniora, to ja biegnę na waleta do Turynu.
Edit: mówię oczywiście o zmianie pokoleniowej, a nie odstawieniu Buffona.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Wesoł
- Juventino
Hmmm, serio? Ja wiem, że Marotta się zawsze grzecznie wypowiada w wywiadach, ale za każdym razem gdy czytam te słodkie pitu pitu to mam z tego dużą bekę, bo wiem że to taka maska pod którą ukryty jest kawał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (w pozytywnym tego słowa znaczeniu!pumex pisze:
Kończący się kontrakt to niby duże uproszczenie transferu, ale mam wrażenie, że Marotta jest za grzeczny na tego typu transakcję, trochę brakuje mu cynizmu Moggiego. Chociaż przy Higuainie też tak myślałem..![]()

Coman, Pogba, Pjanić, Higuain czy chociażby ten niedoszły Berbatov to wszystko akcje przy których B.M. wykazał się sporą dozą cwaniactwa na granicy bezczelności. Myślę, że Moggiemu tu nie ustępuje.
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- panlider
- Juventino
Valencia to są skończeni frajerzy. Wydali kupę kasy, a drużyny jak nie było tak nie ma.D-Rose pisze:A tymczasem nasze konto wzmocnila suma 16.000.000 euro. Zaza po raz 10 w meczu Valencii![]()
A Zaza w dzisiejszym spotkaniu z Gijon (strefa spadkowa La Liga) pokazał, że nie nadawał się na napastnika Juve. Ten gość kompletnie nie ogarnia gry na granicy spalonego, takie tuzy europejskiej piłki jak Babin, Mere, Canella i Pereira raz za razem łapali go w pułapki off-side'owe

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dzięki.Arbuzini pisze:Nie jest niepokonanym tytanem defensywy, ale dobrze rokuje na to, że we Włoszech podciągnie się w bronieniu. Przez dwa sezony występował jako boczny obrońca i nie ma chyba większych problemów żeby grać z poświęceniem dla drużyny. Sprawdziłem, że Vidal poza ostatnim sezonem miał u nas średnią ilość wślizgów wahającą się pomiędzy 4 a 5 na mecz. To unikalny zawodnik i bardzo ciężko będzie go zastąpić kimkolwiek. W obronie Tolisso na pewno nie dorównuje Chilijczykowi, ale to bardzo dobry materiał na klasowego B2B. Dzięki mniej indywidualnemu stylowi gry od Pogby powinien lepiej sprawdzać się w dominowaniu środka pola.vitoo pisze:Tolisso byłoby super, ale czy ktoś może ocenić jak u niego jest z umiejętnościami defensywnymi?

- jakku1
- Juventino
Ostatnie plotki są takie, ze byc moze bedzie to ostatni sezon Barzagliego a na jego miejsce wskoczy juz teraz Caldara. Info z VS.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Prawdę mówiąc, nie miałbym nic przeciwko temu. Uwielbiam Barze, ale widać, że szybkościowo to już nie to co kiedyś, błędy też zdarza mu się popełniać. No i wiadomo jak u niego ze zdrowiem ostatnio. Rugani/Benatia do podstawy, a Caldara zajmuje miejsce Ruganiego i gitara.jakku1 pisze:Ostatnie plotki są takie, ze byc moze bedzie to ostatni sezon Barzagliego a na jego miejsce wskoczy juz teraz Caldara. Info z VS.
- Cabrini_idol
- Juventino
Szczerze ? To już w momencie ogłoszenia pozyskania Caldary sądziłem, że on już tego lata zawita do Turynu. Tzn zarząd pewnie przemyślał teraz i widzi, że po prostu Barzagli wydolnościowo ( sprint, reakcja itd) siadł strasznie już w tym sezonie.
Wydaje mi się, że musimy powoli żegnać Barzagliego i sadzać za niego Ruganiego a za Chielliniego właśnie Caldarę. Zmiana pokoleniowa. Ale jestem spokojny mając Ruganiego i Caldare w obwodzie.
Wydaje mi się, że musimy powoli żegnać Barzagliego i sadzać za niego Ruganiego a za Chielliniego właśnie Caldarę. Zmiana pokoleniowa. Ale jestem spokojny mając Ruganiego i Caldare w obwodzie.

- Szilgu
- Juventino
Ponawiam prośbę, aby ktokolwiek, chcący wrzucić tu informacje na temat wykupu Zazy, wstawil jakis oficjalny, albo poloficjalny news na temat warunków umowy.
Prosiłem juz trzy razy pod takimi rewelacjami jak te dzisiejsze i sie nie doczekalem.
Valencia potwierdziła, ze wykupi Zaze, ale nigdzie nie bylo mowy o obligatoryjnym wykupie po rozegranych meczach, czy osiągniętych celach w lidze. Przeciez Juventus by nie ukrywal tego typu klauzul.
Pewnie byla jakaś dzentelmenska umowa zakladajaca wykup i to tyle. A jesli tak to dzisiaj nic sie nie zmienilo.
Prosiłem juz trzy razy pod takimi rewelacjami jak te dzisiejsze i sie nie doczekalem.
Valencia potwierdziła, ze wykupi Zaze, ale nigdzie nie bylo mowy o obligatoryjnym wykupie po rozegranych meczach, czy osiągniętych celach w lidze. Przeciez Juventus by nie ukrywal tego typu klauzul.
Pewnie byla jakaś dzentelmenska umowa zakladajaca wykup i to tyle. A jesli tak to dzisiaj nic sie nie zmienilo.