Liga Mistrzów 2012/13
- Supersonic
- Juventino
Misha co tam, ile Ci zostalo do 120? Wrzucaj co masz na razie, sie potem uzupelni.
Tymczasem, szanse na awans wedlug BAT:
Shakhtar 1,28
Chelsea 1,3
Juventus 1,6
FCN 100
----
Milan 1,35 ( Ci ktorzy pisali, ze juz odpadl, moga dobry hajs na Zenit klasc)
Ale juz na zwyciezce edycji:
Chelsea 17
Juve 20
Shakhtar 28
-----
Milan 50
Jednym slowem buki czuja, ze jak sie uda wyjsc, to pozniej Europa musi uwazac
Tymczasem, szanse na awans wedlug BAT:
Shakhtar 1,28
Chelsea 1,3
Juventus 1,6
FCN 100
----
Milan 1,35 ( Ci ktorzy pisali, ze juz odpadl, moga dobry hajs na Zenit klasc)
Ale juz na zwyciezce edycji:
Chelsea 17
Juve 20
Shakhtar 28
-----
Milan 50
Jednym slowem buki czuja, ze jak sie uda wyjsc, to pozniej Europa musi uwazac

- jareckik
- Juventino
No jest szansa, ze trafimy na Real
jak wygramy nasza grupe ;] 

- Wojtek
- Juventino
Ibra 4 asysty :shock: 
City znowu pokazuje że nie dorosło do CL, mając taki skład i taką ławke :roll:
Szkoda BVB bo mało brakowało a pokonaliby Real
Ale i tak wyjdą z grupy pewnie z pierwszego miejsca! Brawo...zaskoczyli mnie w CL.
Nie moge sie doczekać jutra, a TVP zamiast puścić CFC z Szachtarem to oni wolą barce
akurat jutro mi to zwisa
ale gdyby nie grolo Juve to bym sie zdenerwował ze tak powiem 

City znowu pokazuje że nie dorosło do CL, mając taki skład i taką ławke :roll:
Szkoda BVB bo mało brakowało a pokonaliby Real

Nie moge sie doczekać jutra, a TVP zamiast puścić CFC z Szachtarem to oni wolą barce

- zahor
- Juventino
Milan to ma jednak farta. Raz, że o jedną miliardową punkta wyprzedził Valencię i był losowany z pierwszego koszyka. Dwa, że losowanie grup było dość szczęśliwe, może poza tą Malagą. Trzy, że rywala grają wybitnie pod Mediolańczyków. W obecnej chwili ACM może sobie zapewnić już w następnej kolejce awans do 1/8 finału, wystarczy tylko że wygrają z Anderlechtem a Malaga ogoli u siebie Zenit.
BVB gra oczywiście bardzo ciekawą piłkę, tego zespołu z pewnością nie można lekceważyć, nawet w kontekście zwycięstwa w całych rozgrywkach, niemniej jednak w tej beczce miodu jest łyżka dziegciu. W czterech meczach które rozegrali, dwukrotnie dali sobie wydrzeć dwa punkty w ostatnich minutach meczu. Niezbyt to pasuje do stereotypu niemieckich drużyn grających zawsze do ostatniego gwizdka. Ale w sumie jeżeli reprezentacja potrafi w pół godziny zaprzepaścić czterobramkową przewagę nad Szwecją...
W pozostałych dwóch grupach emocji nie przewiduję. W grupie B niby jak się popatrzy na tabele to wychodzi że kandydatów do awansu jest trzech, ale jak spojrzymy w terminarz to okazuje się że jednak nie. Rywalizacje o awans z pierwszego miejsca nie powinny być jakoś specjalnie pasjonujące - z wyjątkiem grup G i H zespoły które awansują z pierwszej i drugiej pozycji powinny mieć na wiosnę w miarę zbliżony poziom, możliwych będzie kilka naprawdę szlagierowych spotkań już w 1/8 finału.
BVB gra oczywiście bardzo ciekawą piłkę, tego zespołu z pewnością nie można lekceważyć, nawet w kontekście zwycięstwa w całych rozgrywkach, niemniej jednak w tej beczce miodu jest łyżka dziegciu. W czterech meczach które rozegrali, dwukrotnie dali sobie wydrzeć dwa punkty w ostatnich minutach meczu. Niezbyt to pasuje do stereotypu niemieckich drużyn grających zawsze do ostatniego gwizdka. Ale w sumie jeżeli reprezentacja potrafi w pół godziny zaprzepaścić czterobramkową przewagę nad Szwecją...
W pozostałych dwóch grupach emocji nie przewiduję. W grupie B niby jak się popatrzy na tabele to wychodzi że kandydatów do awansu jest trzech, ale jak spojrzymy w terminarz to okazuje się że jednak nie. Rywalizacje o awans z pierwszego miejsca nie powinny być jakoś specjalnie pasjonujące - z wyjątkiem grup G i H zespoły które awansują z pierwszej i drugiej pozycji powinny mieć na wiosnę w miarę zbliżony poziom, możliwych będzie kilka naprawdę szlagierowych spotkań już w 1/8 finału.
- Serpente
- Interista
Tutaj się nie zgodzę, szczęśliwie dla Milanu jest to że w Zenicie rozwala się drużyna od środka, odkąd tam przyszedł Hulk z Witselem to na boisku nie widać chemii i monolitu, na dodatek nastroje w klubie są niezbyt wesołe a kilku zawodników otwarcie wypowiedziało swój sprzeciw a Spalletti nie potrafi sobie z tym poradzić. Zenit to mocna i dobra drużyna, sądzę że gdyby byli w formie a w szatni nie byłoby takiego bagna to Milan nie miałby tak pięknie z awansem do fazy pucharowej.zahor pisze:Dwa, że losowanie grup było dość szczęśliwe
Na wyjeździe, w Hiszpanii już grali (to był pierwszy mecz) gdzie wygrali 3-0zahor pisze:a Malaga ogoli u siebie Zenit.

- Winner
- Juventino
Na razie patrząc na te drużyny które rozegrały 4 mecze to pozytywnie zaskakuje Borussia( ja po losowaniu przewidywałem że nie wyjdą z grupy) i Malaga,która ma zawirowania finansowe. Negatywnie zdecydowanie MC drugi raz z rzędu błaźnią się w LM choć grupa mocna, Zenit, Montpellier które jest słabe na tle innych zespołów ale żeby uciułać tylko punkt
. Słabo gra też Milan który jednak powinien wyjść z 2 miejsca.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- mateo369
- Juventino
Nie oni a "my" bo to widzowie głosując smsami decydowali, które spotkanie ma leciećWojtek pisze:TVP zamiast puścić CFC z Szachtarem to oni wolą barce![]()
czy tylko ja zauważyłem wczoraj na SB transparent "Tylko Gollob" czy źle doczytałem? Bo to trochę dziwnie by tam pasowało ale tak mi to chciało wyglądać.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przegłosowalibyśmy Barcelonę meczem Juventusu z Nordsjaeland?mateo369 pisze:gdyby do wyboru był też mecz Juve (a nie było) to byłaby pełna mobilizacja po naszej stronie i oglądalibyśmy nasz mecz 8)

Dalej żałuję, że Juventus nie trafił do najlepszej grupy w miejsce Ajaxu (a właściwie Ajaxa). Nie dość, że mamy równie ciężką grupę to jeszcze Janusze nie doceniają Szachtara stawiając go w jednym rzędzie ze Spartakami, Zenitami i Rubinami (wiem bo sam tak robiłem w poprzednich edycjach).
Może trochę przesadzam ale wydaje mi się, że jedna drużyna z naszej grupy dojdzie do finału.
- pan Zambrotta
- Juventino
widzę ktoś tu czyta Pawła ZarzecznegoOuh_yeah pisze:Dalej żałuję, że Juventus nie trafił do najlepszej grupy w miejsce Ajaxu (a właściwie Ajaxa).

O mecz się boję, nie wiem na co nas obecnie stać. Mam nadzieję, że zagra Pogba, jedyny z anszej ekipy, który może wnieść coś świeżego do naszej gry. Liczę na remis w równoległym meczu na Stamford Bridge.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mój drugi ulubiony ekspert po Kowalu
Myślicie, że stać Borussie na takie mecze na pułapie półfinału? Trzeba przyznać, że Real jakiś taki nierealowy w tym dwumeczu. Oglądałem to jednym okiem więc trudno mi ocenić na ile to zasługa Borussi a na ile niemoc Królewskich. Ten przeciętny w obronie Piszczek powinien być objeżdżany co 3 minuty a nic takiego nie miało miejsca.

Myślicie, że stać Borussie na takie mecze na pułapie półfinału? Trzeba przyznać, że Real jakiś taki nierealowy w tym dwumeczu. Oglądałem to jednym okiem więc trudno mi ocenić na ile to zasługa Borussi a na ile niemoc Królewskich. Ten przeciętny w obronie Piszczek powinien być objeżdżany co 3 minuty a nic takiego nie miało miejsca.
- Vimes
- Juventino
Przyznaję, że Borussia i Ajax mnie zaskoczyły. Widać, że Klopp wyciągnął wnioski z nieudanej poprzedniej edycji i jest o krok od awansu. Natomiast w przypadku Manciniego nauka poszła w las i City czeka kolejne wielkie rozczarowanie. Wprawdzie grupa silna, ale personalnie Manchester wydawał się przewyższać Borussię i z całą pewnością Ajax. Fajnie byłoby, gdyby z grupy wyszły drużyny z Amsterdamu i Dortmundu. Wtedy media zajęłyby się fapaniem nad "polską" Borussią i płaczem nad galaktycznym Realem, a nasze męki w grupie przeszłyby bez echa
.

- Pan Mietek
- Juventino
To raczej niemożliwe - wyjdzie Real i Borussia na 90%. Po tym jak Ajax przegrał pierwszy mecz z Realem raczej nie widzę dla nich szans. Ale jak dobrze pójdzie, to Ligę Europy na wiosnę będą mieli.Vimes pisze:Przyznaję, że Borussia i Ajax mnie zaskoczyły. Widać, że Klopp wyciągnął wnioski z nieudanej poprzedniej edycji i jest o krok od awansu. Natomiast w przypadku Manciniego nauka poszła w las i City czeka kolejne wielkie rozczarowanie. Wprawdzie grupa silna, ale personalnie Manchester wydawał się przewyższać Borussię i z całą pewnością Ajax. Fajnie byłoby, gdyby z grupy wyszły drużyny z Amsterdamu i Dortmundu. Wtedy media zajęłyby się fapaniem nad "polską" Borussią i płaczem nad galaktycznym Realem, a nasze męki w grupie przeszłyby bez echa.
Swoją drogą, teraz widać moc Bundesligi - 3 drużyny na najlepszej drodze do awansu z pierwszego miejsca. A Milan tylko 1-1 z Malagą......
Ja liczę na to, że Szachtar nie przegra na Stamford Bridge a najlepiej jak wygra bo wtedy nam znacząco ułatwi walkę o 2 miejsce.
Real nie wspiął się na wyżyny swoich umiejętności ale często jest tak, że jak ktoś przegrywa to się mówi "słabo grali" itp. a to zawsze wynika z tego, że po prostu przeciwnik skutecznie uniemożliwił im grę, prawda?Ouh_yeah pisze:Myślicie, że stać Borussie na takie mecze na pułapie półfinału? Trzeba przyznać, że Real jakiś taki nierealowy w tym dwumeczu. Oglądałem to jednym okiem więc trudno mi ocenić na ile to zasługa Borussi a na ile niemoc Królewskich. Ten przeciętny w obronie Piszczek powinien być objeżdżany co 3 minuty a nic takiego nie miało miejsca.

Co do Borussii to zastanawia mnie jedna rzecz - czy jak Kuba wróci do zdrowia to będzie grał za Götze, Großkreutza czy będzie zmiennikiem?

- KieLoN
- Juventino
Przecież grali już razem. Gotze w tym sezonie robi za Kagawe. Reus idzie na lewą strone Błaszcz na prawą. Reus-Gotze-Kuba tak wyglada najmocniejsza linia ofensywna pomocy BvB w tym sezonie.Pan Mietek pisze: Co do Borussii to zastanawia mnie jedna rzecz - czy jak Kuba wróci do zdrowia to będzie grał za Götze, Großkreutza czy będzie zmiennikiem?
- Vimes
- Juventino
- strong return
- Juventino
Co lepsze Barcelona, gdyby grała w kosza w tym meczu, notowałaby non stop błąd 24 sekund(czyli powiedzmy 4 min w piłce), bez efektu aż do tej 88min. :C
Naprawdę dobrze sobie Szkoci radzili z atakami Barcelony. A w kilku ostatnich sezonach byli beznadziejeni.
Brawa dla Neila Lennona za team spirit.
Naprawdę dobrze sobie Szkoci radzili z atakami Barcelony. A w kilku ostatnich sezonach byli beznadziejeni.