Quiz - piłkarze
- Pan Mietek
- Juventino
Akurat Tobie się oberwało za Abediego Pele - skończył karierę w 2000 roku a więc przed XXI wiekiem. Tak przynajmniej mówi mi angielska oraz francuska wikipedia, jak się mylę to przedstaw lepsze źródło.Supersonic pisze:Po pierwsze, to która zagadka moja była nieprawidłowa?
Po drugie w cywilizowanym świecie Nulla poena sine lege nie ma kary bez ustawy. Więc za przeproszeniem kicham na Twoje zabieranie mi punktów, bo prawo nie działa wstecz. Czy może przeoczyłem w pierwszym poście w sekcji regulaminy- odejmowanie punktów, za coś innego niż powtózenie zagadki?
Chyba, że piszesz do mnie z Syrii lub Sudanu Południowego, to spoko- ale wtedy serio współczuje.
Poza tym, polecam mniej się złościć bo podobno szkodzi na urodę. I dodam, że nie jestem zwolennikiem demokracji dlatego sam sprawuję tutaj władzę wykonawczą, ustawodawczą i sądowniczą

Nie udawajmy prawników, w końcu to tylko zabawa. Źle to sformułowałem ale "wszyscy wiedzieli co i jak". A co do poprawiania regulaminu to na początku nic nie mówiłem ale okazuje się, że nie ja jeden miałem pewne obiekcje co do tego jak pewne podpowiedzi były formułowane.Supersonic pisze:Szybki rozbiór logiczny i wychodzi, że fotka może być jedynie podpowiedzią nie zaś samą fotką. Bo chyba nie chodzi o wrzucanie jedynie fotki, jeśli piłkarz jest "trudny". Czyli minus punkt dla każdego, kto wrzucił tylko fotkę. Huhu ale zmiany w rankingu będą!coś na kształt regulaminu pisze: EDIT: Można dodawać fotkę jako formę podpowiedzi jeśli zagadka jest dość trudna.So, proponuje jednak cofnąć odejmowanie punktów skazanym, a <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> quizu rozpocząć od poprawiania regulaminu. Jak stworzyć regulamin? Zapraszam do mojego quizu, który trwał 2 lata i minusowych punktów nie było potrzeby dawać, bo każdy wiedział co i jak.
Z przyjaznym pozdrowieniem.
Rozumiem, że się zgadzasz w sprawie karnego punktu dla Ciebie?
Z równie przyjaznym pozdrowieniem
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 22:20 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Co do zagadki Łukasza to, to Claudio Lopez.
Jestem pewny, więc zadam. Oby chciano odpowiedzieć.
Zagadka:
1. Piłkarz ze Skandynawii, były pomocnik.
2. Zagrał na mundialu.
3. Stał się słynny ze względu na jego postawę fair play w pewnym meczu międzypaństwowym i umyślne naprawienie błędnej decyzji sędziego.
Całkiem dobra taktyka-wypuścić "szczura", a potem dobić. 8)
Jestem pewny, więc zadam. Oby chciano odpowiedzieć.
Zagadka:
1. Piłkarz ze Skandynawii, były pomocnik.
2. Zagrał na mundialu.
3. Stał się słynny ze względu na jego postawę fair play w pewnym meczu międzypaństwowym i umyślne naprawienie błędnej decyzji sędziego.
Nie tamten o którego mi chodzi był niezły, ale niewybitny. No i to o co mi chodzi, to jest trochę bardziej współczesna historia. Ale kraj pochodzenia się zgadza.Supersonic pisze: Brian LAUDRUP?
Supersonic pisze: Morten Wieghorst?

Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 23:59 przez strong return, łącznie zmieniany 5 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Supersonic
- Juventino
Brian LAUDRUP?
dobitka: Morten Wieghorst?
Haha taktyka na szczura mówisz? To próbuj to:
1. Największy dresiarz wśród piłkarzy. Sam styl.
2. Ponad 80 spotkań w reprezentacji, ale od 2006 prawie nie gra.
3. Kojarzony z klubem bundesligi. Wybrany tam do 11-tki ever najlepszych.

dobitka: Morten Wieghorst?
Haha taktyka na szczura mówisz? To próbuj to:
1. Największy dresiarz wśród piłkarzy. Sam styl.
2. Ponad 80 spotkań w reprezentacji, ale od 2006 prawie nie gra.
3. Kojarzony z klubem bundesligi. Wybrany tam do 11-tki ever najlepszych.
Trafiony zaszczelonystrong return pisze:No to "szczelam": Gabor Kiraly?

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 00:22 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
No to "szczelam": Gabor Kiraly?
Zagadka:
1.Wybitny strzelec pewnego klubu, który był zawsze w cieniu sąsiada. Piłkarz-zagadka-jest wychowankiem owego "kopciuszka".
2. Piłkarz ten dwukrotnie zdobywał puchar krajowy, osiągnął też duży sukces w europejskim pucharze.
3. Móżgiem tej drużyny był długo gracz, który znajdował się jako młodzik w składzie(i często grał) tego bardziej znanego wroga zza miedzy.
4. Piłkarz zagadka z racji dużej konkurencji nie nagrał się za wiele w kadrze.
5. Jakiś czas temu, opuścił macierzysty klub wciąż gra w najwyższej klasie rozgrywkowej w swoim kraju. W tym sezonie zasadził 5 goli. Mam na myśli ligę wypasioną.
Zagadka:
1.Wybitny strzelec pewnego klubu, który był zawsze w cieniu sąsiada. Piłkarz-zagadka-jest wychowankiem owego "kopciuszka".
2. Piłkarz ten dwukrotnie zdobywał puchar krajowy, osiągnął też duży sukces w europejskim pucharze.
3. Móżgiem tej drużyny był długo gracz, który znajdował się jako młodzik w składzie(i często grał) tego bardziej znanego wroga zza miedzy.
4. Piłkarz zagadka z racji dużej konkurencji nie nagrał się za wiele w kadrze.
5. Jakiś czas temu, opuścił macierzysty klub wciąż gra w najwyższej klasie rozgrywkowej w swoim kraju. W tym sezonie zasadził 5 goli. Mam na myśli ligę wypasioną.
Oł_je.pumex pisze: Raul Tamudo?

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 11:26 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- pumex
- Juventino
Raul Tamudo?
Oj, gdzieś nie mam dzisiaj weny do wymyślania zagadek. Niech będzie coś takiego (powinno być proste):
1) Na początku XXI wieku przechodził do klubu, w którym miał zastąpić dopiero co sprzedanego swojego rodaka (potem zdobywcę złotej piłki).
2) Podczas mistrzostw swojego kontynentu strzalił bardzo charakterystycznego gola przerzucając piłkę wysoko nad bramkarzem.
3) Rozegrał ponad 100 spotkań w reprezentacji
Dajesz!
Oj, gdzieś nie mam dzisiaj weny do wymyślania zagadek. Niech będzie coś takiego (powinno być proste):
1) Na początku XXI wieku przechodził do klubu, w którym miał zastąpić dopiero co sprzedanego swojego rodaka (potem zdobywcę złotej piłki).
2) Podczas mistrzostw swojego kontynentu strzalił bardzo charakterystycznego gola przerzucając piłkę wysoko nad bramkarzem.
3) Rozegrał ponad 100 spotkań w reprezentacji
strong return pisze:Karel Poborsky?

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 12:19 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- strong return
- Juventino
Karel Poborsky?
Zagadka:
1.Pięć razy debutował w jednym i tym samym klubie.
2. Razem ze swoim "kumplem" na jednym turnieju klubowym swego czasu robił gwiazdy światowego futbolu "jak na orliku".
3. Z jednego z włoskich klubów wypieprzony dyscyplinarnie za niesubordynację.
4. Cholernie utalentowany "napadzior". Ostatnie słowo ma wielowymiarowy sens.
Pięć razy debiutował to znaczy, że pojawiał się i znikał z tego klubu. Zapewniam-da się.
Zagadka:
1.Pięć razy debutował w jednym i tym samym klubie.
2. Razem ze swoim "kumplem" na jednym turnieju klubowym swego czasu robił gwiazdy światowego futbolu "jak na orliku".
3. Z jednego z włoskich klubów wypieprzony dyscyplinarnie za niesubordynację.
4. Cholernie utalentowany "napadzior". Ostatnie słowo ma wielowymiarowy sens.
Nie, tamten skończył już karierę, acz problemy z prawem też były i to duże.Tony Montana pisze: Adriano Leite Ribeiro
Co to znaczy 5 razy debiutował, da się tyle?
Pięć razy debiutował to znaczy, że pojawiał się i znikał z tego klubu. Zapewniam-da się.
Zgadza się.pumex pisze: Edmundo?

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 13:36 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Adriano Leite Ribeiro

- pumex
- Juventino
Edmundo?
Zagadka:
1) Piłkarz występował w swojej karierze w dwóch ligach (ligi europejskie), jednak trofea wygrywał tylko w jednej.
2) Posiada podwójne obywatelstwo z racji swoich egzotycznych korzeni
3) Oprócz kariery piłkarskiej zajmował się filmami (reżyser, aktor) i grą w karty.
4) Karierę reprezentacyjną kończył niezbyt miło (scysja z selekcjonerem)
W zasadzie jestem w szoku, że mój opis pasuje do więcej niż jednego piłkarza. Będąc bardziej dokładnym, pasuje z wyjątkiem reżysera i gry w karty. Próbuj dalej
Widzę, że macie trudności. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się tego (nie ma Vimesa, nie ma komu zgadywać). Zapodam podpowiedź, która powinna bardzo zawęzić krąg podejrzanych.
5) Doszedł z jedną ze swoich drużyn do finału LM.
Twoja kolej
Zagadka:
1) Piłkarz występował w swojej karierze w dwóch ligach (ligi europejskie), jednak trofea wygrywał tylko w jednej.
2) Posiada podwójne obywatelstwo z racji swoich egzotycznych korzeni
3) Oprócz kariery piłkarskiej zajmował się filmami (reżyser, aktor) i grą w karty.
4) Karierę reprezentacyjną kończył niezbyt miło (scysja z selekcjonerem)
Ooo stary, ciekawy strzał, ale niepoprawnystrong return pisze:Zapewne Kevin Kuranyi.

:snooty:Mietson pisze:Christian Vieri?
:snooty:Tony Montana pisze:Eric Cantona?
:snooty:Smok-u pisze:Bernard Lama ?
:snooty:annihilator1988 pisze:Stan Collymore?
Widzę, że macie trudności. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się tego (nie ma Vimesa, nie ma komu zgadywać). Zapodam podpowiedź, która powinna bardzo zawęzić krąg podejrzanych.
5) Doszedł z jedną ze swoich drużyn do finału LM.
Brawofrancois pisze:Vikash Dhorasoo

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 20:08 przez pumex, łącznie zmieniany 7 razy.

- strong return
- Juventino
Zapewne Kevin Kuranyi.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Pan Mietek
- Juventino
Christian Vieri?
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Eric Cantona?
- annihilator1988
- Juventino
Stan Collymore? Chociaż czy on ma "egzotyczne" korzenie? Jednak strzelam, bo na dobrą sprawę nikt nie wie, że Obama jest w 1/15 Polakiem
- francois
- Juventino
Vikash Dhorasoo 
Twoja kolej 

strong return pisze:Vladimir Smicer, chyba.

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 20:44 przez francois, łącznie zmieniany 2 razy.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino