Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 13:38

Serpente pisze: Nigdy nie lubiłem Morattiego,z taką kasą jaką wpakował Inter moglibyśmy mieć skład na parę dobrych latek nie tylko w lidze ale i w LM !!! Do tego nie rozumiem jak po takich latach sukcesów możemy być w tak słabej kondycji finansowej :doh: Mógłby ktoś zarzucić jakąś tabelką przedstawiającą finanse zespołów z Calcio ?
Wasza kondycja finansowa jest taka od dawna. Co z tego, że wygrywaliście Serie A, LM itp itd jeżeli przed tymi sukcesami był pompowany wielki szmal który nic nie zdziałał. Tylko gdy wygrywaliście ligę to o tym nikt nie mówił, ponieważ straty były jakoś łatane. Nie trzeba mieć wielkiej wiedzy by tego nie dostrzec.

BTW. Według mnie jedyny kibic "dumy Mediolanu" którego wypowiedź chce mi się czytać i mają jakiś sens. Gratuluje :ok:

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 13:49

szczypek gryzie piach :smile: dobrze tak dziadowi.
szczypek pisze:
szczypek pisze:Jeśli ode mnie śmierdzi to od Ciebie aż wali na kilometr słomą z butów i buractwem.
Nie spinaj się. Nie każdemu w życiu wyszło.
w dodatku rozmawia sam ze sobą :dance:

Inter znowu wraca na swoje miejsce :bravo: Brawo gasperini! brakuje tylko sprzedaży Sneijdera do Anglii i orgazm gotowy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 14:01

pan Zambrotta pisze:brakuje tylko sprzedaży Sneijdera do Anglii
Nie wiem tylko kto go weźmie, bo w ManUtd wszystko śmiga jak w zegarku, City ma Nasriego i Silve, Chelsea kupiła Mate a Arsenal nie stać na tygodniówkę dla Sneijdera.

Btw. Sezon ledwo się rozpoczął a na JP co drugi user ma dwie żółte. Za ostro gramy, panowie.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 14:17

Sneijder sam będzie chciał odejść jak się okaże że po rundzie jesiennej Inter będzie w środku tabeli , zgodzi się wtedy nawet na obniżenie tygodniówki a i chętni na niego też się znajdą.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 14:19

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... iopoli.php

Ogólnie L. Moggi denerwuje mnie swoimi wypowiedziami ,ale tu ma rację .
Bo inter zaczyna wracać do swojej pozycji przed Calciopoli .
No i mam nadzieje ,że Juve też wraca do sytuacji z przed afery .Czyli świat włoskiej piłki wraca do normy.

Jestem ciekaw czy Sneijder odejdzie po tym sezonie :think:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 14:24

Ouh_yeah pisze:Nie wiem tylko kto go weźmie, bo w ManUtd wszystko śmiga jak w zegarku, City ma Nasriego i Silve, Chelsea kupiła Mate a Arsenal nie stać na tygodniówkę dla Sneijdera.
Gwarantuję Ci, że jeśli tylko pojawiłaby się okazja, to City byłoby pierwsze w kolejce do zakontraktowania Sneijdera, nawet pomimo tłoku :wink:
Moratti byłby kretynem sprzedając w zimie Sneijdera, szczególnie jeśli w styczniu będzie sytuacja podobna do obecnej.

Obrazek
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 18:01

Mnie irytuje to że żal Morattiemu było zapłacić za klauzulę Capello czy Hiddinka,przecież taki trener w dzisiejszych czasach to skarb,dać mu wolną rękę i byłyby efekty,nawet z obecnym składem Interu. A tak nie wiadomo co się dalej będzie działo. Już nie mówiąc o transferach bo te są teraz karygodne,jakieś dżonatany czy riki alwarezy,co to ma być w ogóle,ale oni chyba się łudzą że będzie tak jak z Maiconem,że z niewiadomej zrobiła się gwiazda światowego formatu ! Zanettiemu trzeba wybić z głowy grę do 40stki,Julio wpuszcza szmaty a przecież na bramkarza to jeszcze jest młody chłop,w obronie Ranocchia który potrzebuje obok siebie kogoś pewnego a nie wypalonego Lucio (choć ciekawe jak Walter się będzie spisywać w tym sezonie) w pomocy potrzebna jest bomba atomowa bo poza Sneijderem nikt nie jest w stanie grać na wysokim poziomie,atak wygląda ładnie choć tłocznie,mam jednak nadzieję że zarząd pójdzie po rozum do głowy bo skoro Moratti już nie chce inwestować w zespół to niech zainwestuje w trenera bo tak jak wspomniałem,z odpowiednim taktykiem a przy tym motywatorem jeszcze można coś skleić z tego zespołu !!!

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 18:13

Serpente pisze:Mnie irytuje to że żal Morattiemu było zapłacić za klauzulę Capello czy Hiddinka...
Ciekawy post. W sumie, jakby sie nad tym zastanowic to masz troche racji. A zestawiajac to ze slowami Moggiego na temat Interu ("Taribo Westy i Hakany Sukury"), to generalnie mozna dojsc do konkluzji, ze Inter faktycznie troche sie pogubil jesli chodzi o transfery. Chociaz wiesz, mozna tak gadac teraz, po 1 kolejce. Moze sie skonczyc tak jeszcze, ze Inter zacznie grac a wszyscy beda piali z zachwytu nad swietnymi transferami Jonathana i Alvareza. JEDNAK...

Mnie sie wydaje, ze od zawsze w Interze cos nawalalo na poziomie transferow. I Moggi tutaj trafil w sedno. Kiedy byl Mourinho to on przeciez namowil Wesa na przeprowadzke do klubu, to on sciagnal Eto'o w wymianie na Ibre, to on generalnie odpowiadal za transfery i rzadko kiedy sie mylil. A teraz wrocilismy do stanu kiedy to za mercato odpowiada Moratti/Branca/ktos tam inny i sytuacja zaczyna sie zmieniac. A pilkarze sie starzeja. Lucio i Samuel maja juz po 33 lata, Zanetti ma 38, Chivu 31, Maicon 30, Cambiasso 31, Stankovic 33, Milito 32, etc. A nastepcow brak. Tutaj trzeba byloby przeprowadzc rewolucje na miare tej Lucjana sprzed dekady, kiedy to sprzedal on Zizou i Inzaghiego a sprowadzil Buffona, Thurama czy Nedveda. Problem chyba polega na tym, ze w Interze nie ma kto przeprowadzic tej rewolucji, bo Mourinho odszedl i raczej nie wroci.

Oczywiscie, moze to byc wszystko przedwczesne, Inter moze jeszcze zacznie grac, tak jak pisalem wyzej, niemniej takie mam juz odczucia co do transferow Interu z okresu post-Mourinho.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 18:16

Serpente pisze:Mnie irytuje to że żal Morattiemu było zapłacić za klauzulę Capello czy Hiddinka
Capello nie ma żadnej klauzuli (ma, ale nie taką o którą Ci chodzi) , sam powtarzał nie raz, że z własnej woli nie opuści reprezentacji Anglii przed Euro 2012, chyba, że go wywalą. Jak by to wyglądało? Jak dezercja, czegoś takiego się nie robi. Hiddink również wiele razy powtarzał, że jedyny klub, jaki mógłby poprowadzić to Chelsea, chociaż nie wiadomo ile w tym prawdy.
Nie dziw się, Moratti żałuje na transfery, obcina wydatki i dofinansowuje się jak może, więc nagle nie obciąży budżetu płacowego na rzecz dobrego trenera, tak mi się wydaje. Prawda jest taka, że jedyna dobra dla Was opcja to Ancelotti, bo Ranieri wiecznie jest 2-gi a Delio Rossi to nie ta klasa.

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 18:23

Serpente pisze:Mnie irytuje to że żal Morattiemu było zapłacić za klauzulę Capello czy Hiddinka,przecież taki trener w dzisiejszych czasach to skarb,dać mu wolną rękę i byłyby efekty,nawet z obecnym składem Interu. A tak nie wiadomo co się dalej będzie działo. Już nie mówiąc o transferach bo te są teraz karygodne,jakieś dżonatany czy riki alwarezy,co to ma być w ogóle,ale oni chyba się łudzą że będzie tak jak z Maiconem,że z niewiadomej zrobiła się gwiazda światowego formatu ! Zanettiemu trzeba wybić z głowy grę do 40stki,Julio wpuszcza szmaty a przecież na bramkarza to jeszcze jest młody chłop,w obronie Ranocchia który potrzebuje obok siebie kogoś pewnego a nie wypalonego Lucio (choć ciekawe jak Walter się będzie spisywać w tym sezonie) w pomocy potrzebna jest bomba atomowa bo poza Sneijderem nikt nie jest w stanie grać na wysokim poziomie,atak wygląda ładnie choć tłocznie,mam jednak nadzieję że zarząd pójdzie po rozum do głowy bo skoro Moratti już nie chce inwestować w zespół to niech zainwestuje w trenera bo tak jak wspomniałem,z odpowiednim taktykiem a przy tym motywatorem jeszcze można coś skleić z tego zespołu !!!
Dobry trener to podstawa ,aczkolwiek sam trener nic nie zrobi . Bo każdy trener miary Capello będzie chciał klasowych wzmocnień .

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 19:01

jakku1 pisze: Mnie sie wydaje, ze od zawsze w Interze cos nawalalo na poziomie transferow.
Dokładnie,tak jak mówisz,Mourinho nie tylko był trenerem ale i menadżerem,trzymał wszystko w garści,obecnie to jeden z najlepszych trenerów na świecie więc Moratti siedział cicho i grzecznie słuchał Portugalczyka bo widział że ten zdobędzie dla niego LM,teraz znowu powracają koszmary,znowu czuję że Moratti będzie zmieniał trenerów jak rękawiczki itd. to do niczego nie prowadzi,powinien się tego nauczyć. Massimo to taka druga wersja Pereza,gorąca głowa,ale w Madrycie teraz mają Mourinho więc na razie jest dobrze,czuję że po jego odejściu podzielą los Interu,z tym że dalej będą kupować tak jak kupują bo wiadomo że z biedy to tam nie umrą :P

pumex pisze:Capello nie ma żadnej klauzuli (ma, ale nie taką o którą Ci chodzi) , sam powtarzał nie raz, że z własnej woli nie opuści reprezentacji Anglii przed Euro 2012, chyba, że go wywalą. Jak by to wyglądało? Jak dezercja, czegoś takiego się nie robi. Hiddink również wiele razy powtarzał, że jedyny klub, jaki mógłby poprowadzić to Chelsea, chociaż nie wiadomo ile w tym prawdy.
Tzn. wiem że gadał że kierowanie reprezentacją Anglii to dla niego spełnienie marzeń,z tym Euro to nie wiem,nie słyszałem o tym,być może to prawda,Hiddink myślę że przyszedł by do Interu,pasowałby tu,tak samo Dunga,jego chciałem najbardziej po odejściu Leonardo,fakt że z Brazylii zrobił defensywny autobus ale do Calcio by się idealnie nadawał,też czasami myślałem żeby dać szansę Baresiemu,może już czas na niego :D

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2011, 20:12

inter chce wygrywać ? niech wrócą do swojego optymalnego ustawienia 4-3-3-3 :?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 08:32

pumex pisze:
Serpente pisze:Mnie irytuje to że żal Morattiemu było zapłacić za klauzulę Capello czy Hiddinka
Capello nie ma żadnej klauzuli (ma, ale nie taką o którą Ci chodzi) , sam powtarzał nie raz, że z własnej woli nie opuści reprezentacji Anglii przed Euro 2012, chyba, że go wywalą. Jak by to wyglądało? Jak dezercja, czegoś takiego się nie robi.
Spoko, ten pan ma pewne doświadczenie w tym względzie :ok:

Nie życzę im tego, ale wydaje mi się, że Inter prędzej czy później i tak zacznie grać i ostatecznie skończy w miejscu premiowanym do Ligi Mistrzów. Po prostu reszta zespołów jest jeszcze zbyt słaba, żeby móc ich na luzie wyprzedzić. Jesteśmy my i jest Napoli, ale... wydaje mi się, że to właśnie drużna z Neapolu nie dostanie się do LM. Zobaczymy ;)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 09:08

Mati pisze:
pumex pisze:
Capello nie ma żadnej klauzuli (ma, ale nie taką o którą Ci chodzi) , sam powtarzał nie raz, że z własnej woli nie opuści reprezentacji Anglii przed Euro 2012, chyba, że go wywalą. Jak by to wyglądało? Jak dezercja, czegoś takiego się nie robi.
Spoko, ten pan ma pewne doświadczenie w tym względzie :ok:
Mati, przestań wymagać od najlepszego włoskiego trenera, by prowadził klub w II lidze. Co, postrzegałeś Capello jako fanatyka Bianconerich ?
Do Capello nie można mieć żadnych pretensji, Jak też do Emersona. Oni albo nie obiecywali gruszek na wierzbie, albo wręcz przeciwnie (jak Emerson) - od razu zadeklarowali że opuszczą klub.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2011, 10:05

pan Zambrotta pisze:Mati, przestań wymagać od najlepszego włoskiego trenera, by prowadził klub w II lidze. Co, postrzegałeś Capello jako fanatyka Bianconerich ?
Masz po części rację ale czy to nie Ty przekonywałeś, że skoro Amauri ma ważny kontrakt to należy go uszanować? O ile nie było w kontrakcie dodatku o ewentualnym spadku z ligi to jednak jest to trochę dezercja.

Co do interu to powiem szczerze, że od kilku lat po cichu liczę, że przestanie im się powodzić i sądzę, że teraz są na to spore szanse. To co różni tegoroczny skład od poprzednich to brak tego wyjątkowego napastnika (najpierw ibra, potem Milito i Eto'o). Ani Forlan ani Zarate raczej nie są w stanie uratować tylu meczów co w.w. trójka.

ODPOWIEDZ