Mercato (2012-2014)
- annihilator1988
- Juventino
Nie wiem ile widziałeś spotkań interu w zakończonym sezonie, ale zapewniam Cię, że Pazzini=Boriello. Ten sam styl gry, ta sama dynamika, ten sam "zyzul". Zgadzam się co do Destro, ale wolałbym, aby zarząd nie kombinował z wynalazkami typu Pazzini/Boriello, tylko zostawił Matriego, który, w odróżnieniu od w/w dwójki, potrafi kłaść nacisk na rywala i taktycznie się ustawićBartek(Juventino) pisze:Jeśli kosztowałby nas ok 8 mln to wolę jego niż Borriello.annihilator1988 pisze:Pazzini na radarze "Starej Damy"? Ten news traktuje jako mało smaczny żart. Gość, który przez 90 minut tkwi w jednym punkcie, ma być "lekarstwem" na problemy Juve z bramkami? :rotfl:
Ale: Destro > Pazzini > Boriello. Priorytetem absolutnie powinien być Destro. Przy sprzedaży Matriego lub Quaglieralli można wtedy próbować sprowadzić obu.
- Virgil
- Juventino
Czyli znowu zapowiada się nieskuteczne bombardowanie zaparkowanych w bramce autobusów średniaków.
Jeszcze ten Destro od biedy może być, chociaż jak go widziałem w 2 meczach to nie powalał, ale potworki w stylu Pazziniego itd to naprawdę kiepski żart - może jeszcze Gilardino się zainteresujemy albo Amauriego sciągniemy z powrotem ?
LO też wymaga natychmiastowych wzmocnień. Akurat LO i Atak to były nasze największe luki w poprzednim sezonie, reszta była bardzo solidna.
Jeszcze ten Destro od biedy może być, chociaż jak go widziałem w 2 meczach to nie powalał, ale potworki w stylu Pazziniego itd to naprawdę kiepski żart - może jeszcze Gilardino się zainteresujemy albo Amauriego sciągniemy z powrotem ?
LO też wymaga natychmiastowych wzmocnień. Akurat LO i Atak to były nasze największe luki w poprzednim sezonie, reszta była bardzo solidna.
- Łoles
- Juventino
Czytałem że Torino chce wypożyczyć Pazziniego więc może dziennikarz się pomylił słysząc że klub z Turynu jest nim zainteresowany to od razu napisał bzdure że Juve 

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Wolę Pazziniego od Borriello, ponieważ jest przynajmniej młodszy trzy lata i ma trzy lata więcej czasu żeby przypomnieć sobie, jak się kopie piłkę do bramki. Moim zdaniem Matri akurat jak stracił formę był tak samo przydatny co Pazzini w interze i nawet mniej niż Borriello w Juve. Pazzini w formie jest zdecydowanie lepszy od Matriego w formie. Dlatego jeśli te transakcje wyszłyby mniej więcej na zero to wolę Pazziniego, ale nie mam na to jakiegoś ciśnienia. Lubie Matriego, mam nadzieję, że się otworzy i znów zacznie strzelać i nie mam problemu z tym, żeby został u nas.annihilator1988 pisze:Nie wiem ile widziałeś spotkań interu w zakończonym sezonie, ale zapewniam Cię, że Pazzini=Boriello. Ten sam styl gry, ta sama dynamika, ten sam "zyzul". Zgadzam się co do Destro, ale wolałbym, aby zarząd nie kombinował z wynalazkami typu Pazzini/Boriello, tylko zostawił Matriego, który, w odróżnieniu od w/w dwójki, potrafi kłaść nacisk na rywala i taktycznie się ustawićBartek(Juventino) pisze:Jeśli kosztowałby nas ok 8 mln to wolę jego niż Borriello.annihilator1988 pisze:Pazzini na radarze "Starej Damy"? Ten news traktuje jako mało smaczny żart. Gość, który przez 90 minut tkwi w jednym punkcie, ma być "lekarstwem" na problemy Juve z bramkami? :rotfl:
Ale: Destro > Pazzini > Boriello. Priorytetem absolutnie powinien być Destro. Przy sprzedaży Matriego lub Quaglieralli można wtedy próbować sprowadzić obu.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2012, 12:05 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.
- Kuben
- Juventino
Dlatego kupujemy zawodników na wszystkie inne pozycje niż teVirgil pisze: LO też wymaga natychmiastowych wzmocnień. Akurat LO i Atak to były nasze największe luki w poprzednim sezonie, reszta była bardzo solidna.

Ale, nie można w kontekście tego mercato patrzeć przez pryzmat poprzedniego sezonu, bo ten będzie inny chociażby przez grę w LM. W zeszłym udało się obejść bez kontuzji, jak będzie w tym nie wiadomo, a nie ukrywajmy pomoc była naszym najważniejszym ogniwem więc ją trzeba było zabezpieczyć.
Wg Tutto Inter gotów wyłożyć 11 melonów za Cissokho, którym rzekomo też się interesujemy.
Breaking news:
Wg Tutto DS Sieny zaprzecza kontaktowi z Romą odnośnie połówki Destro, ale nie ukrywa, że rozmawiał z innymi klubami i nie wiedzą czy zostawią tą połówkę czy ją sprzedadzą. Jest rzeczywiście coś na rzeczy z tym Destro i coraz bardziej prawdopodobna wydaje się być operacja ze Sieną o której już wspominaliście.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- SKAr7
- Juventino
Nie zgadzam się@D@$ pisze:Oni po prostu mają dużo "starych" zawodników z dużymi pensjami, teraz próbują to uporządkować, ale zmiana pokoleniowa im trochę zajmie, choć już trochę robią w tym kierunku. W ogóle to pamiętam, jak jacyś milaniści się śmiali, że Juve bierze takiego dziadka jak Pirlo, co tam że sami mają w składzie Seedorfa czy van BommelaSKAr7 pisze:Ludzie z Milanu nie wzięli pod uwagę kryzysu, zarządzali klub jakby tegoż nie tylko nie było we Włoszech, ale nawet i na świecie i teraz za to płacą dużą cenę.... No teraz, to już chyba nie mają.

:shock:annihilator1988 pisze: Nie wiem ile widziałeś spotkań interu w zakończonym sezonie, ale zapewniam Cię, że Pazzini=Boriello. Ten sam styl gry, ta sama dynamika, ten sam "zyzul".
Nie wiem, ile ty widziałeś spotkań Pazziniego w życiu, ale zapewniam Cię, że jedyne co łączy obu graczy to fakt, że obaj są kompletnie bez formy. To trochę tak, jakbyś wyszedł z twierdzeniem, że Villa i CRonaldo to ten sam styl gry :shock:
Pazzini to plota, wydaje mi się, że to nie typ zawodnika, który podszedłby Tośkowi.
- Lypsky
- Juventino
Najpierw należy rozwiązać sprawę współwłasności by dalej sprzedać zawodnika. Siena nie może handlować swoją połową karty, chyba, że z Genoą.Kuben pisze: Breaking news:
Wg Tutto DS Sieny zaprzecza kontaktowi z Romą odnośnie połówki Destro, ale nie ukrywa, że rozmawiał z innymi klubami i nie wiedzą czy zostawią tą połówkę czy ją sprzedadzą. Jest rzeczywiście coś na rzeczy z tym Destro i coraz bardziej prawdopodobna wydaje się być operacja ze Sieną o której już wspominaliście.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No niby mogą sobie handlować, ale to takie handlowanie... Siena sprzeda swoją nam, Genoa Interowi czyli wszystko zostanie po staremu. Któraś z tych drużyn musi go wykupić bo inaczej to się nikt z nikim nie dogada.
- pumex
- Juventino
19 pisze:Lypsky
oczywiście że siena może handlować swoją połówką tak samo jak genoa
LUDZIE, OGARNIJCIE A NIE PISZECIE GŁUPOTY :!: (Oł Je, i Ty brutusie?)Ouh_yeah pisze:No niby mogą sobie handlować, ale to takie handlowanie... Siena sprzeda swoją nam, Genoa Interowi czyli wszystko zostanie po staremu. Któraś z tych drużyn musi go wykupić bo inaczej to się nikt z nikim nie dogada.
Obie drużyny posiadające połowy kart piłkarzy nie mogą handlować nimi z innymi zespołami przed nabyciem całości praw do zawodnika. Genoa nie może sprzedać swojej połowy Interowi kiedy drugą połowę ma Siena.
Cały ambaras w sprawie Destro jest taki, że Preziosi (przydupas Morattiego) zrobi wiele, żeby Destro przeszedł do Interu, o czy zresztą publicznie powiedział. Natomiast jeśli Siena odkupi drugą połowę od Genoi, wtedy Destro najpewniej trafi do nas. Strasznie zagmatwana sprawa, bo interes na Destro chcą zrobić 4 zespoły: My, Inter, Siena i Genoa
NIE! Juventus nie może negocjować połówki karty od Sieny i jednocześnie chcieć kupić drugą połówkę od Preziosiego. Dopiero jeśli któraś drużyna będzie w posiadaniu całości praw do Destro, wtedy możemy odkupić połowę lub całośćOuh_yeah pisze:Jak to nie... Juventus może załatwić sobie połowę Genoi i połowę Sieny czyli wykupić całość. Nie może kupić tylko połówki.
Nie może być tak, że przykładowo przelewamy 3mln na konto Sieny i 3 mln na konto Genui.
Dokładnie. Z tym, że jest taki problem, że obie ekipy będą chciały zyskać jak najwięcej, a najbliższy konkurs kopert w sprawie Destro jest dopiero za rok. Inter naciska na Genuę, my na Sienę a ci nie mają presji wykupu drugiej połówki Destro, bo albo zarobią, albo zatrzymają piłkarza na następny sezon (Destro nie zagra w Genui, o czy powiedział Preziosi). Jeśli chodzi o cenę, to ponoć całość karty Destro jest wyceniona na 12mln.Ouh_yeah pisze:No dobra. Pogadamy ze Sieną, że damy im sześć, z czego oni najpierw za trzy wykupią całość.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2012, 14:14 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jak to nie... Juventus może załatwić sobie połowę Genoi i połowę Sieny czyli wykupić całość. Nie może kupić tylko połówki.pumex pisze:Obie drużyny posiadające połowy kart piłkarzy nie mogą handlować nimi z innymi zespołami przed nabyciem całości praw do zawodnika.
No dobra. Pogadamy ze Sieną, że damy im sześć, z czego oni najpierw za trzy wykupią całość.pumex pisze:Nie może być tak, że przykładowo przelewamy 3mln na konto Sieny i 3 mln na konto Genui.
Pasuje? Na jedno wychodzi bo ani Siena ani Genoa nie wykupią sobie Destro bez ustalenia z Juve/Interem za ile go biorą.
- Mate.G
- Juventino
Pumex ma swój świat. Czy wy tego nie zauważyliście jeszcze ? 
Jestem ciekaw jakie ma plany Marotta co do napastnika.

Jestem ciekaw jakie ma plany Marotta co do napastnika.
- pumex
- Juventino
O Boże. Nie możemy, tyle razy to było tłumaczone. Nie możemy w ogóle startować z konkretnymi negocjacjami, jeśli piłkarz jest własnością dwóch klubów. Możemy jedynie przekonywać któryś klub, żeby wykupił całość, po czym my go zgarniemy i pośrednik na tym zarobi. Możemy również lobbować, żeby druga ekipa odpuściła i zgodziła się na warunki pierwszej, ale NIE MOŻEMY BEZPOŚREDNIO ODKUPIĆ POŁOWY KARTY OD SIENY I POŁOWY OD GENUISzikit pisze:@Pumex wyzywasz ludzi, a gadasz głupoty. Nie możemy kupić połówki, ale możemy odkupić obie, negocjując z obiema drużynami.
PS. nikogo nie wyzywam
Gościu, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to idź szamać lizaka, ok?Mate.G pisze:Pumex ma swój świat. Czy wy tego nie zauważyliście jeszcze ?

- D-Rose
- Juventino
pumex akurat ma racje. Tak samo bylo z Giovinco. Niby inter robil podchody pod niego, ale nie mogl nic zrobic dopoki Parma nie wykupilaby Seby z Juventusu. Dlatego, tak bardzo mnie smieszyły te doniesienia, ze niby ynter składa parmie 10 milionową oferte za Giovinco.
Najpierw musi sie Siena z żenułą dogadać w sprawie wspolwłasnosci, a dopiero pozniej moze czy to Juventus zaczac działać czy też ynter.
Takze, dopoki ktoras ze stron nie wykupi w calosci Destro nie ma tematu jego transferu do jakiegokolwiek klubu.
Najpierw musi sie Siena z żenułą dogadać w sprawie wspolwłasnosci, a dopiero pozniej moze czy to Juventus zaczac działać czy też ynter.
Takze, dopoki ktoras ze stron nie wykupi w calosci Destro nie ma tematu jego transferu do jakiegokolwiek klubu.