Mercato (Lato 2015)
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
I właśnie o ten jeden problem wszystko się rozbija...nakłady na ambitnych grajków lubiących grę do przodu spowodują, że takie wyjścia z grupy nie będą problemem bo ja nie mówię tutaj o wygraniu LM...wypalone odpady z innych klubów nie wniosą nas na ten przyzwoity przynajmniej poziom w Europie...w Juve nie ma choćby jednego obrońcy, który miałby szybkość pozwalającą na odpowiednia reakcję...wyobraźmy sobie ponownie jak Kielon, Barzagli, Bonu czy Ogbonna biegną za Balem :rotfl:
Wiadomo jak to się skończy - czerwem, karnym lub wolnym w obrębie naszej 16-tki, który dla niektórych jest jak karny...
A pamiętasz jakiś skuteczny i cieszący oko kontratak ze strony Juve ? No właśnie...
Wiadomo jak to się skończy - czerwem, karnym lub wolnym w obrębie naszej 16-tki, który dla niektórych jest jak karny...
A pamiętasz jakiś skuteczny i cieszący oko kontratak ze strony Juve ? No właśnie...

- Tobor
- Juventino
Jak nam brakuje kogoś takiego do dryblingu technicznego to ja nie mam pytań. Z Olympiakosem jedyny Morata próbował, Pogba ma bardzo dobrą technikę, ale głównie przy odbiorze. W ataku u Paula denerwuje mnie to, że potrafi ładnie się zastawić/przepchnąć/kiwnąć a potem często oddaje piłkę do przeciwnika.
Morata tytanem dryblingu nie jest, a pokazał co można zrobić wygrywając pojedynek 1v1. Nawet Legia ma takiego Rado/Dudę, którzy jedną akcją często rozstrzygają losy meczu (patrz bramka Dudy z Metalistem choćby). Nawet nasza reprezentacja miała szanse po dryblingu MILI(!). W Juve jest chyba zakaz kiwania, tak jak w Górniku Łęczna zakaz robienia wślizgów (potwierdzone info
)
Morata tytanem dryblingu nie jest, a pokazał co można zrobić wygrywając pojedynek 1v1. Nawet Legia ma takiego Rado/Dudę, którzy jedną akcją często rozstrzygają losy meczu (patrz bramka Dudy z Metalistem choćby). Nawet nasza reprezentacja miała szanse po dryblingu MILI(!). W Juve jest chyba zakaz kiwania, tak jak w Górniku Łęczna zakaz robienia wślizgów (potwierdzone info

- wagner
- Juventino
Wow. Prawdziwy kocur. Ale swoje 25 wiosen ma. Co nie zmienia faktu.. BrałbymIvory pisze:Jesteśmy bardzo zainteresowani Evertonem Ribeiro z brazylijskiego Cruzeiro. Pozycja: Skrzydłowy, raczej prawy niż lewy, ścina do środka jak Robben. Źródło: Di Marzio
To to ja rozumiem - :shock:
- Principino
- Juventino
Są jakieś wieści ile miałby kosztować i czy to cel na zimowe czy letnie okienko?
- PrzemasJuve
- Juventino
uu czyli pójdzie do Romy 

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie wiem w kontekscie jakiego ustawienia ten kolo jest rozwazany, ale podpowiem tylko dwa nazwiska, ktore w tym (i w poprzednim) sezonie ladnie szarpia na prawej stronie ataku wlasnie: Berardi und Gabbiadini.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino
Nie powiedziałbym żeby Gabbiadini miał na tyle udany zeszły sezon żeby Juventus aż tak poważnie się nim interesował w kontekście powrotu, ale w tym sezonie ma już 5 goli strzelone w 6 spotkaniach i to jest statystyka, która dość mocno mnie zdziwiła.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Szanse,że Gabbiadini wraz z Berardim przyjdą są nikłe, przyjdzie albo 1 albo 2 a może żaden, bo zostaną poświęceni za grosze jak król strzelców SerieA.Sprzedaż Ciro to nie był błąd,ale za tyle to chodzą goście z holenderskiej.Żeby się sytuacja nie powtórzyła.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Można czekać, ale czy to coś da? Na Gio czekali tyle lat. Jak nie da rady teraz to tym bardziej za 2-3 lata, w Sassuolo on już się wiele nie nauczy, a jak przesiąknie mentalności przeciętnego zespołu to już szkoda zachodu.Trzeba go wypróbować i tyle, czekanie w tym wypadku nie ma sensu, dwa pełne sezony w SerieA będzie miał latem przyszłego roku, pierwszy, debiutancki bardzo udany, udany także sezon w SerieB. Teraz 4 mecze 2 bramki i 2asysty, Sassuolo w sumie ma 4 gole, więc Berardi miał udział przy każdej ich bramce.Robaku pisze:A czy ktoś tutaj uważa, ze Domenico jest gotowy na Juve?
Nie stać Juventusu na topową gwiazdę, nie stać nawet na bardzo dobrego gracza. Nie wiem czy nawet stać na gracza pokroju Shaqiriego.Także jedyna szansa na to by w Juventusie znalazł się topowy gracz na tą chwilę to rozwój kogoś z młodych.Nie odpali trudno, ale bez ryzyka nie mamy co marzyć by klub coś znaczył w Europie.Zarząd chce prowadzić zrównoważoną politykę transferową, więc nie możemy w nieskończoność trzymać Berardiego czy innych na wypożyczeniach.Jak znowu będą go wysyłać na kolejne wypożyczenia to już można będzie o nim zapomnieć.
- Robaku
- Juventino
No ale gdzie sobie chłop pogra. Bo patrze to np. widzę mniej lub więcej miejsca dla Zazy czy Manolo, ale dla Berardiego już niekoniecznie. Zaza jest w podobnej charakterystyce do Llorente,ale myślę, że jest bardziej mobiliny i nie tak drewniany, Manolo pewnie by hasal po skrzydle i to byłoby w Juve nowe i bardzo ciekawe. Ale dla Domenico cięzko obecnie znaleźć miejsce w skladzie, do tego jego psycha. Mnie to obecnie nie przekonuje. Poza tym pamiętajmy, że ma on dopiero 20 lat, w przeciwieństwie do Zazy(23) i Gabbiadiniego(22).AdiJuve pisze:Można czekać, ale czy to coś da? Na Gio czekali tyle lat. Jak nie da rady teraz to tym bardziej za 2-3 lata, w Sassuolo on już się wiele nie nauczy, a jak przesiąknie mentalności przeciętnego zespołu to już szkoda zachodu.Trzeba go wypróbować i tyle, czekanie w tym wypadku nie ma sensu, dwa pełne sezony w SerieA będzie miał latem przyszłego roku, pierwszy, debiutancki bardzo udany, udany także sezon w SerieB. Teraz 4 mecze 2 bramki i 2asysty, Sassuolo w sumie ma 4 gole, więc Berardi miał udział przy każdej ich bramce.Robaku pisze:A czy ktoś tutaj uważa, ze Domenico jest gotowy na Juve?
Nie stać Juventusu na topową gwiazdę, nie stać nawet na bardzo dobrego gracza. Nie wiem czy nawet stać na gracza pokroju Shaqiriego.Także jedyna szansa na to by w Juventusie znalazł się topowy gracz na tą chwilę to rozwój kogoś z młodych.Nie odpali trudno, ale bez ryzyka nie mamy co marzyć by klub coś znaczył w Europie.Zarząd chce prowadzić zrównoważoną politykę transferową, więc nie możemy w nieskończoność trzymać Berardiego czy innych na wypożyczeniach.Jak znowu będą go wysyłać na kolejne wypożyczenia to już można będzie o nim zapomnieć.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Arbuzini pisze:Nie powiedziałbym żeby Gabbiadini miał na tyle udany zeszły sezon żeby Juventus aż tak poważnie się nim interesował w kontekście powrotu, ale w tym sezonie ma już 5 goli strzelone w 6 spotkaniach i to jest statystyka, która dość mocno mnie zdziwiła.
Piszac to, mialem na mysli ustawienie 4-3-3, gdzie to na prawa strone mamy... PepeAdiJuve pisze:Szanse,że Gabbiadini wraz z Berardim przyjdą są nikłe, przyjdzie albo 1 albo 2 a może żaden

Ja.Robaku pisze:A czy ktoś tutaj uważa, ze Domenico jest gotowy na Juve?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl