Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 10:50

Każde ściągnięcie Mandzukicia, można traktować jako kpinę. Chłop skutecznością idealnie pasuje, ale do naszego ataku z poprzedniego roku...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 10:57

Ouh_yeah pisze:Jakby nie patrzeć Destro i Giovinco puknęli w minionym sezonie prawie 30 goli :think: Jeśli ściągną Mandzukicia jako top playera to będzie po prostu kpina z kibiców. Niech już zostawią Matriego i Borriello jak ich nie stać na żadnego z konkretnych napastników. A najlepiej niech wstrzymają lejce do końca sierpnia.
Ja do Destro nic nie mam. Wydaje się, że może naprawdę wyrosnąć na dobrego piłkarza i jeśli nie stać nas na strikera z najwyższej półki, to zrozumiem młodego, perspektywicznego zawodnika w postaci Destro. Ale tak jak mówisz, Mandzukic czy Pazzini to byłaby obraza kibiców a przy tym ładna strata pieniędzy, bo równie dobrze mogą z nami zostać zawodnicy na podobnym poziomie - Matri i Q

A jeśli chodzi o Verrattiego, to najnowsze doniesienia z Ata Hotel są takie, że Pescara straciła cierpliwość i zerwała wszystkie negocjacje dotyczące Marco. Ekipa z Abruzji chciała oddać zawodnika do Neapolu, ale sam Verratti uparł się na Juve, które nie jest w stanie spełnić oczekiwań Pescary.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 10:57

Ouh_yeah pisze: Co do Verrattiego to ponad 10 mln za chłopaka, który jeszcze niczego na poziomie Serie A nie zrobił, to przesada. Zwłaszcza kiedy mamy Pirlo, który na pewno wypełni swój kontrakt i może nawet podpisze kolejny.
Oglądałeś jego mecze w drugiej lidze? Mniemam, że raczej nie i posiłkowałeś się jedynie filmami na YT. Chłopak ma 19 lat, a mimo to już w tej chwili gra na bardzo wysokim poziomie - znakomity przegląd pola, bardzo dokładne podania na kilkadziesiąt metrów, świetna technika. Pod wieloma aspektami przypomina Pirlo. Wiadomo, że obie ligi to nie ten sam poziom, ale dawno nie było we Włoszech kogoś, kto w tak młodym wieku "robiłby taką robotę". Andrea wiecznie grać nie będzie i musimy myśleć o jakimś następcy, bo w naszym zespole nie ma zawodnika, który byłby w stanie grać z powodzeniem na jego pozycji. Verratti jest uznawany za NAJLEPSZEGO zawodnika młodego pokolenia w Italii i nie dziwota, że sporo kosztuje. Zatem taka cena to żadna przesada (biorąc choćby pod uwagę sytuację na rynku i fakt, że nawet jakieś drewno potrafi sporo kosztować).

Napoli oferuje za niego 7 mln i karty zawodnicze Santany oraz Baritiego. W dodatku jego agent zapewnia, że jego klient "nigdy nie odrzucił oferty neapolitańczyków". My z Pescarą spotykaliśmy się już kilkakrotnie i nic z tego nie wynikło - na chwilę obecną to śmieciarze są bliżej jego pozyskania. Oby Marotta to dobrze rozegrał, bo szkoda takiego zawodnika w klubie z Neapolu... Zwłaszcza, że on sam marzy o przenosinach do Turynu.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:00

Ouh_yeah pisze: Co do Verrattiego to ponad 10 mln za chłopaka, który jeszcze niczego na poziomie Serie A nie zrobił, to przesada. Zwłaszcza kiedy mamy Pirlo, który na pewno wypełni swój kontrakt i może nawet podpisze kolejny.
Powinniśmy za niego dać nawet te 10 mln. Nie wahałbym się długo! Moim zdaniem jest to walka o władzę w w środku pola w przyszłości. Dlatego warto wystosować duże działa i dużo prochu. Nawet jeśli nie jest to adekwatne do aktualnej wartości zawodnika. Jeśli uda nam się go zakontraktować to w 2016 roku w Juve będzie jeden mistrz Europy więcej.

Mam nadzieję, że śmieciarze nie sprzątnął nam Verrattiego sprzed nosa. Przegrać taki talent ze śmieciarzami, to będzie duża rysa widoczna nawet na dobrym mercato. Większy policzek niż sprzątnięcie sprzed nosa interu Isli. Boję się o ten transfer, chociaż wydaje mi się, że jeśli nam się nie uda go ściągnąć, związku z tym, że chłopak chce tylko do nas, to Pescara po prostu wycofa go z rynku w tym roku i kolejna telenowela zacznie się w zimie bądź w lecie, gdy zawodnik pokaże się w Serie A.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2012, 11:17 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 2 razy.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:11

Problem w tym, że jeśli pokaże się w Serie A to Pescara będzie chciała jeszcze grubszy hajs za swojego mikrusa... Tutaj nie rozumiem ruchów Marotty - chce zbić cenę na tym, że Marco chce tylko do nas? Moggi to z niego jeszcze nie jest i boję się, że to spieprzy.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:14

Musimy pozyskać prawa do tego grajka już teraz w innym przypadku później albo nie będzie to możliwe albo cena będzie dużo wyższa.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:16

Bartek(Juventino) pisze: Mam nadzieję, że śmieciarze nie sprzątnął nam Verrattiego sprzed nosa. Przegrać taki talent ze śmieciarzami, to będzie duża rysa widoczna nawet na dobrym mercato. Większy policzek sprzątnięcie sprzed nosa interu Isli. Boję się o ten transfer, chociaż wydaje mi się, że jeśli nam się nie uda go ściągnąć, związku z tym, że chłopak chce tylko do nas, to Pescara po prostu wycofa go z rynku w tym roku i kolejna telenowela zacznie się w zimie bądź w lecie, gdy zawodnik pokaże się w Serie A.
Na chwilę obecną sytuacja wygląda tak, że Pescara rzeczywiście wycofała zawodnika z mercato. Tak, jak przed chwilą pisał pumex - Verratti chce grać u nas, Pescara chce z kolei ubić interes z Napoli, bo też klub ten oferuje więcej od nas. Mam wrażenie, że to swego rodzaju zagrywka ze strony Pescary, która ma na celu wywarcie presji na klubach, które o pomocnika się starają. Odnoszę wrażenie, że czas gra na naszą korzyść, bo mamy po swojej stronie samego zawodnika, który najzwyczajniej w świecie czeka na możliwość przenosin do Juve.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:19

mrozzi pisze:
Bartek(Juventino) pisze: Mam nadzieję, że śmieciarze nie sprzątnął nam Verrattiego sprzed nosa. Przegrać taki talent ze śmieciarzami, to będzie duża rysa widoczna nawet na dobrym mercato. Większy policzek sprzątnięcie sprzed nosa interu Isli. Boję się o ten transfer, chociaż wydaje mi się, że jeśli nam się nie uda go ściągnąć, związku z tym, że chłopak chce tylko do nas, to Pescara po prostu wycofa go z rynku w tym roku i kolejna telenowela zacznie się w zimie bądź w lecie, gdy zawodnik pokaże się w Serie A.
Na chwilę obecną sytuacja wygląda tak, że Pescara rzeczywiście wycofała zawodnika z mercato. Tak, jak przed chwilą pisał pumex - Verratti chce grać u nas, Pescara chce z kolei ubić interes z Napoli, bo też klub ten oferuje więcej od nas. Mam wrażenie, że to swego rodzaju zagrywka ze strony Pescary, która ma na celu wywarcie presji na klubach, które o pomocnika się starają. Odnoszę wrażenie, że czas gra na naszą korzyść, bo mamy po swojej stronie samego zawodnika, który najzwyczajniej w świecie czeka na możliwość przenosin do Juve.
10 35. Pescara wycofuje z rynku Verrattiego. 10 40 Juventus ponoć podjął próbę odblokowania tej sprawy, jeśli dobrze rozumiem, że chodzi o tę sprawę. Też mi się wydaje, że mamy przewagę i to duża dlatego bardziej obawiam się, że Pescara straci cierpliwość i zakończy negocjacje na serio. Ale oczywiście obawiam się także śmieciarzy, bo mercato jest bardzo nieprzewidywalne, a wola piłkarza, jak łaska kibiców na pstrym koniu jeździ, niestety coraz częściej.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2012, 11:31 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 2 razy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:23

Pazzini na radarze "Starej Damy"? Ten news traktuje jako mało smaczny żart. Gość, który przez 90 minut tkwi w jednym punkcie, ma być "lekarstwem" na problemy Juve z bramkami? :rotfl:
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2012, 11:48 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 3 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:25

Zgadzam się ze Skibil'em i sądzę, że jeśli w tym mercato nie pozyskamy połowy karty Verrattiego, to nasze szanse na jego transfer do Turynu drastycznie spadną. Przecież jeśli zbliżający się sezon Marco rozegra dobrze, to z etykietą największego włoskiego talentu i następcy Pirlo będzie kosztował minimum 20mln i bez tej kwoty Pescara go nie puści.
Natomiast czy jest tak, jak pisze Mrozzi, że czas działa na naszą korzyść? Nie jestem pewny :/ Przecież oni nie mają żadnego interesu w tym, żeby już teraz handlować z kimś kartę Marco. Nie spełnimy ich widzimisię, to Verratti dalej będzie w pełni ich własnością, chyba, że zdecyduje się na Napoli
annihilator1988 pisze:Pazzini na radarze "Starej Damy"? Ten news traktuje jako mało smaczny żart
No żart to chyba nie jest, bo ponoć Marotta w pełni poważnie rozważa go jako alternatywę dla Destro :angry:

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:30

A można było wydać na Verrattiego tą kasę która poszła w Giovinco :prochno:

A tak na poważnie to akurat na niego bym kasy nie szczędził bo chłopak ma potencjał i sam chce do nas trafić.

Fakt jest faktem że póki co Marotta działa sprawnie, ale tak anprawde jego skilla poznany w przypadku tego transferu który jak widać nie idzie po jego myśli.

Koniec końców liczę że uda się pozyskać jego kartę i zostawić na rok w Pescarze.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:34

Żadnego Pazziniego w w Juve :stop: Po Isli i Asamoahu Marotta musi zachować równowagę i sprowadzić przeciętniaka bez formy? :angry:

Co z tym Verrattim w końcu, czytałem że przybliża się do Napoli :x

Z Juve na dobre i złe!
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:35

Marotta walczył to napastnika z topu, bo były potwierdzenia zainteresowaniem, cała szopka z VP, Cavanim itd. coś musiało być na rzeczy. Może Marotta powiedział tak, aby w końcu Napoli i Arsenal doszli do wniosku, że chyba nie da się nas wiecznie ciągnąć na kasę itd. VP? brawo! za rok koniec kontraktu;x niech zostanie na sezon i za rok za darmo. Sami sobie podcinają skrzydła. Cavani? miał niezły sezon, za rok może być różnie, cena raczej nie podskoczy, bo do ilu można? a spaść oczywiście, że tak! Marotta jeżeli da radę niech ściąga top zawodnika, ale jak nie to po co na siłę wydawać 50 mln? przeznaczyć to na dwóch zawodników typu Kolarov i jakiś napastnik i mieć podwyższony poziom całego składu, a nie jednej pozycji.

Giovinco + Asamoah + Isla = pretensji do Marotty już w tym okienku nie będę miał. Conte ma swoją wizę? niech ściąga zawodników pod nią. Giac się sprawdzł to z resztą może być tak samo.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:36

annihilator1988 pisze:Pazzini na radarze "Starej Damy"? Ten news traktuje jako mało smaczny żart. Gość, który przez 90 minut tkwi w jednym punkcie, ma być "lekarstwem" na problemy Juve z bramkami? :rotfl:
Jeśli kosztowałby nas ok 8 mln to wolę jego niż Borriello.
Ale: Destro > Pazzini > Boriello. Priorytetem absolutnie powinien być Destro. Przy sprzedaży Matriego lub Quaglieralli można wtedy próbować sprowadzić obu.
pumex pisze:
annihilator1988 pisze:Pazzini na radarze "Starej Damy"? Ten news traktuje jako mało smaczny żart
No żart to chyba nie jest, bo ponoć Marotta w pełni poważnie rozważa go jako alternatywę dla Destro :angry:
To jak rozważać pomiędzy kimś kto ma się urodzić, a kimś kto od roku nie żyje i wierzyć, że zmartwychwstanie.
Z drugiej strony myślę, że Pazzini jeśli jest alternatywą dla Destro to tylko w sytuacji gdy nie uda nam się pozyskać Destro. Tak czy inaczej jest to dość egzotyczna kandydatura, którą ja bym rozważał poważnie jedynie w perspektywie za Boriello.

mrozzi masz coś świeższego niż to?:
Na TuttoJuve 10:45 Przybyli do hotelu Marotta i Paratici, a więc gruba sprawa, może biorą się za to wreszcie na poważnie. Oczywiście jeśli w tej sprawie przybyli, ale tak rozumiem tę relacje na żywo. Podziękował na zaś i oby było za coś miłego.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 11:50

blackadder pisze:Ja bym tam nie miał problemu z faktem wydania 70 milionów na Cavaniego, jeśli tylko są na to pieniądze.
Jak mawiał klasyk: "Zapewne wiele z was zginie, ale to poświęcenie na które jestem gotów" :)
Nie no jasne, w sumie nie moja kasa, to co mi do tego. Ale takie zagranie byłoby nieracjonalne, z resztą inna jest jest polityka Marotty i zarządu i mi się to podoba.
meda11 pisze:O Barzaglim słuch zaginął mniej więcej w 2009 roku. Mówiło się o nim jako następcy Nesty, a po transferze do Bundeskopanki zatrzymał się co świetnie obrazuje kwota za niego zapłacona przez Marotte. Wrócił do Juve i w pół roku stał się obok Silvy najlepszym stoperem Serie A. Chiellini po świetnym sezonie 2007/2008 przestał być nieomylnym i zaczął robić kiksy. Conte posłał go na lewą stronę gdzie świetnie radził sobie w destrukcji, a po wrzuceniu go na "półlewego" również nie odstawiał cyrków i zaczyna nawiązywać do pamiętnego sezonu.
Trzeba oddać Del Neriemu, że to on wrócił Chielliniego na lewą obronę, potem Conte to trochę zmodyfikował. Barzagli tez miał pierwsze pół roku (czyli końcówkę 2010/11) dobre, choć nie było tego tak widać, bo reszta grała kaszanę, no ale o tym to już wspomniałeś.
SKAr7 pisze:A nie miał racji? Jeśli zobaczył w wakacje PDC z drugiej części sezonu, to ja mu się nie dziwię, że nie chciał nikogo "na już teraz". Późniejsza obniżka formy to już przypadek losowy.
No nie przesadzajmy, bo zaraz o każdym graczu co będzie kaleczył, będziemy mówili jako o "przypadku losowym". Ziegler w przedsezonowych sparingach nie spisywał się gorzej do De Ceglie, na moje oko nawet lepiej, choć to Conte widział ich na codzień, więc i wiedział więcej, z resztą wyszło na niego.
Nie zmienia to faktu, że De Ceglie na początku sezonu był piętą achillesową, stąd i stracil miejsce, czerwona kartka trochę to przyśpieszyła. Dobrze że na wiosnę się ogarnął.
Virgil pisze: Co do Marotty to ok, każdy GM ma wtopy ale ten krótki okres w Turynie Marotta miał ich bardzo, bardzo dużo : Elja, Martinez, Motta,Toni. Do słabych transakcji tez zaliczyłbym Matriego, Quagliarellę i Krasica. Trochę dużo tego.
Pierwsza trójka to wyraźne wtopy, zgadzam sie, niby Martineza zniszczyły kontuzje, ale mi się sam pomysł wtedy nie podobał. Toniego bym się nie czepial bo przybył za darmo w trudnym momencie, wiadomo, że zimą się szuka uzupełnień. Niektórzy się czepiaja i piszą, że trzeba było w takim razie zostawić Treze, ale nie sądzę że wiecznie połamany Francuz to byłaby ciekawsza opcja, nawet jak kiedyś był wielki, z resztą od kilku lat zapowiadał (a konkretnie jego agent), że odejdzie, top było nieuniknione a w przeciwieństwie do Amauriego zgodził się odejść.
Dalej, Matri zdobył te 20 bramek w póltora roku, uznanie go za iewypał byłoby śmieszne. Teraz miał faktycznie marną wiosnę, ale też mało grał, wcześniej dawał radę. Fabio jak to Fabio, do kontuzji przynajmniej strzelał, teraz szuka formy, niby wrócił do jakiegos poziomu, ale cholera wie co z nim dalej. A do krasicia mam cały czas mieszane uczucia, w perspektywie czasu może i niewypał, ale w momencie trasnferu ruch wydawał się słuszny, pół roku ciągnął grę, potem nie poszło...
minimav pisze:Chiellini na lewej stronie w 3-5-2 ktorym glownie gralismy? Oczywiscie pomocy, bo na tej pozycji gral PDC... No to chyba musze poogladac kilka meczy ponownie
Chodzi o początek sezonu, gdy graliśmy czwórką z tyłu.
zahor pisze:Długofalowym celem jest powrót na stałe do czołówki, zarówno w Serie A jak i w Lidze Mistrzów, bo dla kibiców Juventusu powinno być normalne że nie martwią się co roku czy zagrają w tych rozgrywkach i czy się nie zbłaźnią - wątpliwości powinny dotyczyć co najwyżej tego czy wystąpią w nich jako Mistrz, czy może tylko Wicemistrz Włoch i czy dojdą do ćwierćfinału, czy jednak powalczą o tytuł w finale.
Masz rację, że nie może być tak że się ucieszymy jednym sezonem a potem będzie bolesny upadek. Tyle że...polityka transferowa właśnie jest długofalowa, zwłaszcza w tym okienku (przynajmniej na to wygląda). Kupuje się kilku dobrych zawodników by wzmocnić zespół a nie próbuje się załatwić wszystkiego jedną gwiazdką za 50-60 mln. Dodatkowo jest projekt inwestowania w młodych o czym mowa była już chyba zimą. Pogba, Verratti, Leali - nie wiem czy wszyscy trafią do Juve, ale przynajmniej są ruchy w tym kierunku i trochę by sie jeszcze takich znalazło.
Cabrini_idol pisze:Dalej nie wiem co to za pozycje, wyjasni mi ktos kim jest skrzydlowy pomocnik, i czym sie rozni od skrzydlowego napastnika
4-4-2 - skrzydłowi pomocnicy (czy też po prostu boczni)
4-3-3 - skrzydłowi napastnicy (czy też po prostu skrzydłowi)
No jeszcze jest 3-5-2, tam też są boczni pomocnicy, choć wiadomo, że często to są obrońcy, biegają w te i w tamte, dużo więcej zadań defensywnych mają.
A dyskusja o Vuciniciu jest dziwna, nie wiem czy by pasował na bok w 4-4-2, mam duże wątpliwości a co do dopiero w 3-5-2 :doh: Jak Mirko na skrzydło, to tylko w 4-3-3, bo to napastnik, koniec tematu.
SKAr7 pisze:Ludzie z Milanu nie wzięli pod uwagę kryzysu, zarządzali klub jakby tegoż nie tylko nie było we Włoszech, ale nawet i na świecie i teraz za to płacą dużą cenę.
Oni po prostu mają dużo "starych" zawodników z dużymi pensjami, teraz próbują to uporządkować, ale zmiana pokoleniowa im trochę zajmie, choć już trochę robią w tym kierunku. W ogóle to pamiętam, jak jacyś milaniści się śmiali, że Juve bierze takiego dziadka jak Pirlo, co tam że sami mają w składzie Seedorfa czy van Bommela :whistle: ... No teraz, to już chyba nie mają.
@Maras@ pisze:Stoper to byłby już nadmiar słodyczy
Nie wiem czy nadmiar, po prostu musi przyjść. To nie jest tak, że przychodzi Isla, przez Caceres może być już tylko jako rezerwowy stoper. Nie mówię, że to musi być jakaś duża inwestycja jak np. Hummels, ale uzpełnienie jest potrzebne i ktoś się zjawi, chyba Bocchetti to rozsądna opcja, choć nie wiem ile Ruscy by chcieli.

Verratti? Tak z drugiej strony, nie wiem na co ta Pescara liczy. Koleś jeszcze meczuw Serie A nie zagrał, dodatkowo, na razie by został u nich a oni dostaliby kasę. Chyba wszyscy byliby zadowoleni :think: Wiem, że talent i w ogóle, ale niech coś zdąży pokazać w "prawdziwej lidze".
@Brutalo - masz rację, Dzeko to chyba najwyższa półka na jaką sobie może Juve pozwolić, cenowo. I nie byłaby to zła opcja, problem jest jednak z kontraktem, musiałby się zgodzić na obniżkę o połowę jak nie o 2/3, bo chyba ponad 7 mln dostaje.

Zablokowany