Wszystko o Milanie
- Tassano
- Juventino
Milan otrzymał dwa szybkie gongi i już jest 4:0 :rotfl: Idealny przykład, że napinka nie popłaca. Obstawiam za to, że Lazio powalczyć może o pierwszą czwórkę, są bardzo solidni. Bonucci? Bardzo dobrze, nie ma już Gigiego, Barzy czy Kielona, którzy ratowali dupę w razie pomyłki. Takie mieli mocarne plany, a lepsza ekipa pokazała miejsce w szeregu.
- panlider
- Juventino
Akurat Inter to też dzisiaj klasy nie pokazał, męczyli bułę z tym Spal strasznie. Co do Skriniara to wstrzymałbym się z jego ocenami do meczu z jakimś poważniejszym rywalem, a Dalbert to chyba zszedł z boiska z kontuzjąInter1908Mediolan pisze:Co tam gpl88? Ten przeciętniak Skriniar i przereklamowany Dalbert u nas grają coraz lepiej. Skriniar to już w ogóle świetny obrońca i gra fenomenalnie i mam nadzieję, że utrzyma swoją dyspozycje(ciekawe czy we Włoszech jest lepszy obrońca po 3 kolejkach), a jak tam u was nowe nabytki i wspaniały Bonucci?

ZaoraneAdrian27th pisze:Nie ma nic lepszego niż Fani Milanu i Interu przekrzykujący się w tym który jest mniej gorszy od Juve.Inter1908Mediolan pisze:Co tam gpl88? Ten przeciętniak Skriniar i przereklamowany Dalbert u nas grają coraz lepiej. Skriniar to już w ogóle świetny obrońca i gra fenomenalnie i mam nadzieję, że utrzyma swoją dyspozycje(ciekawe czy we Włoszech jest lepszy obrońca po 3 kolejkach), a jak tam u was nowe nabytki i wspaniały Bonucci?

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Inter1908Mediolan
- Interista
Męczyli? Bez przesady z tym męczeniem się, bo mieliśmy wiele okazji, a SPAL tak naprawdę stworzyło tylko jedną groźną sytuację. Skriniar już zagrał świetnie z Romą, więc ma już mecz z poważną drużyną za sobą. Wiadomo, że różnie się może potoczyć kariera piłkarza, ale nie mogłem się powstrzymać by wspomnieć o Słowaku, po słowach milanisów, którzy twierdzili, że to zwykły przeciętniak, a na chwilę obecną każdy transfer Interu spisuje się bardzo dobrze. Poza tym jesteśmy po zgrupowaniach, wielu naszych piłkarzy grało na innych kontynentach i do tego 12:30 na pewno nie jest wymarzoną porą dla piłkarzy. Myślę, że 1 połowa w naszym wykonaniu była świetna(brakło więcej goli), ale w drugiej trochę się rozluźniliśmy. Koniec końców i tak zgarnęliśmy 3 pkt po dosyć pewnym zwycięstwie.panlider pisze:Akurat Inter to też dzisiaj klasy nie pokazał, męczyli bułę z tym Spal strasznie. Co do Skriniara to wstrzymałbym się z jego ocenami do meczu z jakimś poważniejszym rywalem, a Dalbert to chyba zszedł z boiska z kontuzjąInter1908Mediolan pisze:Co tam gpl88? Ten przeciętniak Skriniar i przereklamowany Dalbert u nas grają coraz lepiej. Skriniar to już w ogóle świetny obrońca i gra fenomenalnie i mam nadzieję, że utrzyma swoją dyspozycje(ciekawe czy we Włoszech jest lepszy obrońca po 3 kolejkach), a jak tam u was nowe nabytki i wspaniały Bonucci?
ZaoraneAdrian27th pisze:Nie ma nic lepszego niż Fani Milanu i Interu przekrzykujący się w tym który jest mniej gorszy od Juve.Inter1908Mediolan pisze:Co tam gpl88? Ten przeciętniak Skriniar i przereklamowany Dalbert u nas grają coraz lepiej. Skriniar to już w ogóle świetny obrońca i gra fenomenalnie i mam nadzieję, że utrzyma swoją dyspozycje(ciekawe czy we Włoszech jest lepszy obrońca po 3 kolejkach), a jak tam u was nowe nabytki i wspaniały Bonucci?
Mniej gorszy od Juve? Weźcie sobie nie pochlebiajcie, bo dyskusja nawet nie dotyczy waszego klubu

- panlider
- Juventino
Wiele okazji? Poza akcjami bramkowymi, to ja sobie przypominam tylko poprzeczkę wspomnianego Skriniara z drugiej połowy i może jeszcze strzał Perisicia z początku meczu. To by było tyle w zasadzie.Inter1908Mediolan pisze:Męczyli? Bez przesady z tym męczeniem się, bo mieliśmy wiele okazji, a SPAL tak naprawdę stworzyło tylko jedną groźną sytuację. Skriniar już zagrał świetnie z Romą, więc ma już mecz z poważną drużyną za sobą. Wiadomo, że różnie się może potoczyć kariera piłkarza, ale nie mogłem się powstrzymać by wspomnieć o Słowaku, po słowach milanisów, którzy twierdzili, że to zwykły przeciętniak, a na chwilę obecną każdy transfer Interu spisuje się bardzo dobrze. Poza tym jesteśmy po zgrupowaniach, wielu naszych piłkarzy grało na innych kontynentach i do tego 12:30 na pewno nie jest wymarzoną porą dla piłkarzy. Myślę, że 1 połowa w naszym wykonaniu była świetna(brakło więcej goli), ale w drugiej trochę się rozluźniliśmy. Koniec końców i tak zgarnęliśmy 3 pkt po dosyć pewnym zwycięstwie.panlider pisze:Akurat Inter to też dzisiaj klasy nie pokazał, męczyli bułę z tym Spal strasznie. Co do Skriniara to wstrzymałbym się z jego ocenami do meczu z jakimś poważniejszym rywalem, a Dalbert to chyba zszedł z boiska z kontuzjąInter1908Mediolan pisze:Co tam gpl88? Ten przeciętniak Skriniar i przereklamowany Dalbert u nas grają coraz lepiej. Skriniar to już w ogóle świetny obrońca i gra fenomenalnie i mam nadzieję, że utrzyma swoją dyspozycje(ciekawe czy we Włoszech jest lepszy obrońca po 3 kolejkach), a jak tam u was nowe nabytki i wspaniały Bonucci?
ZaoraneAdrian27th pisze:
Nie ma nic lepszego niż Fani Milanu i Interu przekrzykujący się w tym który jest mniej gorszy od Juve.
Mniej gorszy od Juve? Weźcie sobie nie pochlebiajcie, bo dyskusja nawet nie dotyczy waszego klubu
Chyba wyższość Juventusu nad pozostałymi klubami we Włoszech jest oczywista, nie wiem co w tym z pochlebiania.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Inter1908Mediolan
- Interista
Oby dla ciebie, bo obiecałeś, że usuniesz konto jeżeli Inter awansuje do LM:)Lucas87 pisze:Jak tam Bonucci? Tylko patrzeć jak się żółtki wkurzą i spakują. A Inter, po chwilowej euforii, czeka powtórka sprzed 2 lat.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Szok. Lazio zaskoczyło mnie potężnie w meczu z Milanem. W zasadzie ciężko stwierdzić, czy to Milan zagrał słabo czy Lazio, po dobrej formie z Superpucharu ciągnie ją dalej. Sezon może być ciekawszy niż się zapowiadało, bo typowałem Milan jako wicemistrza, a oprócz nas jest Napoli i Inter w Lidze Mistrzów a tu się okazuje, że Lazio może namieszać. W każdym razi sądzę, że Milan się jeszcze ogarnie i cała piątka będzie walczyć o 4 miejsca - Romy nie widzę w przyszłym roku w Lidze Mistrzów.

Nic z tego, warunek jest niemożliwy, zatem umowa nieważnaInter1908Mediolan pisze:Oby dla ciebie, bo obiecałeś, że usuniesz konto jeżeli Inter awansuje do LM:)Lucas87 pisze:Jak tam Bonucci? Tylko patrzeć jak się żółtki wkurzą i spakują. A Inter, po chwilowej euforii, czeka powtórka sprzed 2 lat.

- wagner
- Juventino
Andrea Conti zerwał wiązadła krzyżowe w kolanie. W sobotę ma przejść operację. Szacowany czas powrotu do zdrowia - 6 miesięcy. Komunikat wydany przez AC Milan.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Oj szkoda chłopaka :shock:
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
http://www.acmilan.com.pl/news/21578/dz ... odpowiedza
https://www.forbes.com/sites/bobbymcmah ... eda92053ef
http://www.football-italia.net/110867/c ... ilan-money
Nad Milanem coraz ciemniejsze chmury.
Nie udało się znaleźć w Chinach takich sponsorów jakich oczekiwano, ucichła akcja Milan China zakładająca zwększanie potencjału marketingowego klubu w Azji. Spekuluje się, że nie znalazła uznania w oczach chińskiego rządu. Pojawiły się nawet głosy, że po najbliższym posiedzeniu na temat inwestycji zagranicznych Milan będzie musiał zwrócić 200 mln do Chin.
Klub z mizernym skutkiem szuka chętnego na 25% udziałów żeby znaleźć te pieniądze. Do tego zbliża się pierwsza rata spłaty kredytu a UEFA jeszcze nie zatwierdziła ugody na temat ffp.
Forbes wieszczy czarny scenariusz i przejęcie Rossonerich przez fundusz inwestycyjny Elliott.
https://www.forbes.com/sites/bobbymcmah ... eda92053ef
http://www.football-italia.net/110867/c ... ilan-money
Nad Milanem coraz ciemniejsze chmury.
Nie udało się znaleźć w Chinach takich sponsorów jakich oczekiwano, ucichła akcja Milan China zakładająca zwększanie potencjału marketingowego klubu w Azji. Spekuluje się, że nie znalazła uznania w oczach chińskiego rządu. Pojawiły się nawet głosy, że po najbliższym posiedzeniu na temat inwestycji zagranicznych Milan będzie musiał zwrócić 200 mln do Chin.
Klub z mizernym skutkiem szuka chętnego na 25% udziałów żeby znaleźć te pieniądze. Do tego zbliża się pierwsza rata spłaty kredytu a UEFA jeszcze nie zatwierdziła ugody na temat ffp.
Forbes wieszczy czarny scenariusz i przejęcie Rossonerich przez fundusz inwestycyjny Elliott.
calma calma
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie bardzo chyba się łapie w tym chińskich kombinacjach... więc jakby ktoś mógł tak w dwóch zdaniach - dlaczego lub na jakiej podstawie Milan miałby oddawać do Chin 200mln?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Poulinho
- Juventino
Większość chińskich przedsiębiorstw pomimo, iż teoretycznie są w prywatnych rękach są kontrolowane przez rząd chiński (pośrednio poprzez ustawy lub bezpośrednio poprzez udziały w spółkach). Dodatkowo, ChRL to państwo jednak komunistyczne, więc dużo zależy od ich widzimisię. Tak samo było w przypadku chińskiej ligi piłkarskiej, gdzie rząd uznał, iż "inwestycje" są za duże, a pieniądze wydawane na marne. Dlatego też chiński inwestor miał tak duże problemy z przejęciem Milanu, bo albo musiał uzyskać zgodę na taką inwestycję (nie uzyskał) albo zapożyczyć (co też zrobił). Zwrot zapewne nie dotyczy samego Milanu, jako spółki, a jej właściciela, czyli np poprzez wypłatę dywidend lub zapłatę jakiejś kary/podatku/opłaty etc. Dodatkowo, pożyczka na zakup klubu i inwestycje w transfery, było oględnie mówiąc, na kiepskich warunkach, bo przyznana przez grupę inwestycyjną, która specjalizuje się w przejęciach (udziela kredytów podmiotom, którym grozi upadłość, a jako zabezpieczenie bierze obligacje, co w kończy się przejęciem).Maly pisze:nie bardzo chyba się łapie w tym chińskich kombinacjach... więc jakby ktoś mógł tak w dwóch zdaniach - dlaczego lub na jakiej podstawie Milan miałby oddawać do Chin 200mln?
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
1. jak rozumiem kupili Milan za pożyczone pieniądze ale czy oni wzięli tą pożyczkę na pół roku?
2. a jakby dostali zgodę od rządu na inwestycje to skąd mieliby pieniądze? inwestowaliby za państwowe?
2. a jakby dostali zgodę od rządu na inwestycje to skąd mieliby pieniądze? inwestowaliby za państwowe?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Poulinho
- Juventino
Wzięli bodajże na 3 lata, ale jeśli rząd chiński dołoży im "karę" 200 mln staną się niewypłacalni, a tym samym Elliott przejmie udziały w Milanie jako spłatę kredytu.Maly pisze:1. jak rozumiem kupili Milan za pożyczone pieniądze ale czy oni wzięli tą pożyczkę na pół roku?
Taką sytuację ma Sunning Group z Interem, dostali zgodę, ale na inwestycję tylko do pewnego pułapu i z tego co czytałem Inter nie jest zagrożony ponownym przejęciem. Te środki teoretycznie są prywatne, ale praktycznie rząd chiński może je w ten czy inny sposób skonfiskować lub ograniczyć możliwość ich inwestowania. Jeśli właściciel Milanu dostałby zgodę na inwestycje w Milan zainwestowałby swoje środki, ale z ograniczeniami, które nałożyłby rząd.