LaLiga
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Raczej co sie dzieje kiedy rywal leci na wariata w czterech na pilke do wysokiego pressingu a ty jestes w tak zalosnje formie, ze zamiast go rozklepac robisz z wrazenia srake i wybijasz na oslep.Cabrini_idol pisze:Wiem, że są tu osobniki sadzące aby z Barca grac ofensywnie. Radzę włączyć mecz Barca Sevilla i zobaczyć co sie dzieje gdy grasz ofenswynie z Barca![]()

Mimo, ze Sevilla jest w fatalnej formie, nie wygrala od pieciu spotkan i gra dzisja jak trzecioligowiec - pierwsza stworzyla dwie swietne okazje na gola (nie liczac strzalu z dystansu Messiego).
Jesli grasz z rywalem, ktory prezentuje skrajnie ofensywny futbol i jest w przecietnje formie, masz swiety obowiazek rozstrzelac go tak jak stalo sie to w Paryzu.
calma calma
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Interwencja Savicia po strzale Ronaldo ma szansę na zdobycie miana parady sezonu
Poza tym względnie spokojnie, choć Bale i Griezmann mieli szansę na gola.
Zaskakująco mało machania łapami jak na Derby Madrytu, aczkolwiek CR7 umiejętność znajdowania się pół metra od arbitra opanował do perfekcji

Zaskakująco mało machania łapami jak na Derby Madrytu, aczkolwiek CR7 umiejętność znajdowania się pół metra od arbitra opanował do perfekcji

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- juvemaroko
- Juventino
Pilkarze Realu zawsze musza miec gotowy komentarz do pracy sedzia.
Jak na moj oko mogl dac ziolta kartka dla Felipe Luis za ostry wyjscia na Ronaldo.
Jak na moj oko mogl dac ziolta kartka dla Felipe Luis za ostry wyjscia na Ronaldo.
- Cabrini_idol
- Juventino
Na razie Atletico na mega farcie, Oblak mecz sezonu a Savić wybija główka z lini bramkowej bombę Ronaldo. Zobaczymy, czy znowu fart będzie po stronie Atletico i dowioza remis.
edit : no i fart dobiegł końca. Atletico bezpłciowe apropo zorganizowanej gry w obronie i nie wybijania przed siebie na oślep jak niektórzy porównują ich gre do Juve
Tak apropo Atletico, jest ktoś na forum kto ich ogląda często ? Chodzi o tego Saula, niby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> talent, widziałem kilka razy co potrafi, ale mówią ludzie, że jest strasznie chimeryczny, zagra jedno dobre spotkanie a przy 3 kolejnych przedrepta. Kiedyś tu była dyskusja, że jest wart ponad 60 mln. Nie wiem, ale ja tych 60 mln nie widzę.
edit : no i fart dobiegł końca. Atletico bezpłciowe apropo zorganizowanej gry w obronie i nie wybijania przed siebie na oślep jak niektórzy porównują ich gre do Juve

Tak apropo Atletico, jest ktoś na forum kto ich ogląda często ? Chodzi o tego Saula, niby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> talent, widziałem kilka razy co potrafi, ale mówią ludzie, że jest strasznie chimeryczny, zagra jedno dobre spotkanie a przy 3 kolejnych przedrepta. Kiedyś tu była dyskusja, że jest wart ponad 60 mln. Nie wiem, ale ja tych 60 mln nie widzę.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Abstrahując od tego, że jedna sytuacja jest z ligi hiszpańskiej, a druga z włoskiej to tak, wybicie Savicia z nieporównywalnie trudniejszej sytuacji. Choćby dlatego, że był ustawiony tyłem/bokiem do linii strzału, a piłka minęła już Oblaka. Wiadomo, że fart jak cholera, ale miał nosa i ustawił się idealnie pędząc sprintem na linię bramkowąwagner pisze:To ? oceniasz wyżej niż to -
?

Mój też, akurat wyszedłem do łazienki i nie widziałem gola, ale skoro Pepe, to zapewne stały fragment gry.Cabrini_idol pisze:edit : no i fart dobiegł końca. Atletico bezpłciowe apropo zorganizowanej gry w obronie i nie wybijania przed siebie na oślep jak niektórzy porównują ich gre do Juve
Nie tak często jak eikpy z Drewnoligi, aczkolwiek zgadzam się z powyższym. Koke również obniżył loty i gra dość nierówno. Z kolei Ferreira-Carrasco, którym przez krótki czas część osób jarała się w temacie mercato to taki belgijski Cuadrado.Cabrini_idol pisze:Tak apropo Atletico, jest ktoś na forum kto ich ogląda często ? Chodzi o tego Saula, niby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> talent, widziałem kilka razy co potrafi, ale mówią ludzie, że jest strasznie chimeryczny, zagra jedno dobre spotkanie a przy 3 kolejnych przedrepta. Kiedyś tu była dyskusja, że jest wart ponad 60 mln. Nie wiem, ale ja tych 60 mln nie widzę.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- wagner
- Juventino
Akurat to, że piłka minęła Oblaka to spore ułatwienie. Nie musiał asekurować tej części bramki, którą krył bramkarz. Mandzukić w tej sytuacji Buffona po prostu nie widział.jackop pisze:a piłka minęła już Oblaka
- juvemaroko
- Juventino
:hellyes: no i Griezman wyrownuje.
Grand Derby bedzie jak wielki final szkoda ze bedzie po spotkanie rewanzowym z Barcelona!
Na pytanie o Saula to faktycznie nie gra zbyt rowno ostatnio jest malo widoczne. Zgadzam sie z opinia o Carrasco ze to Belgijski Cuandrado ale ma ta przewaga ze jest mlodsze i moze sie rozwinac.
Grand Derby bedzie jak wielki final szkoda ze bedzie po spotkanie rewanzowym z Barcelona!
Na pytanie o Saula to faktycznie nie gra zbyt rowno ostatnio jest malo widoczne. Zgadzam sie z opinia o Carrasco ze to Belgijski Cuandrado ale ma ta przewaga ze jest mlodsze i moze sie rozwinac.
- gregor_g4
- Juventino
Czegoś nie kumam joy? Przecież Macie 3 pkt w plecy do lidera i tyle samo meczów, jak wygracie z Malagą to mecz do przodu będziecie.
- juvemaroko
- Juventino
Jesli Barca wygra na Santiago Bernabeo za dwa tygodnie (i ma na to duze szanse) to faktycznie kwestia zdobycia tytul mistrza bedzie w nogach pilkarze Barcelony.
- joy
- Katalończyk
Tak. Real oczywiście ma zaległy mecz. Ale jest jeszcze mecz bezpośredni, gdzie wygrana dałaby Barcelonie lidera (przy założeniu ofc, że pozostałe mecze zostaną wygrane, lub potracimy tyle samo punktów co Real). Zależni od siebie, miałem na myśli że oprócz zwycięstwa w el clasico nie musimy liczyć na to, że Real pogubi gdzieś indziej punkty.gregor_g4 pisze:Czegoś nie kumam joy? Przecież Macie 3 pkt w plecy do lidera i tyle samo meczów, jak wygracie z Malagą to mecz do przodu będziecie.
Albo mówiąc prościej: jeżeli Barcelona wygra wszystko do końca (wliczając mecz z Realem) zdobędzie majstra bez względu na wyniki Realu

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Najpierw Barcelona musi wygrać dzisiaj co nie jest pewne z uwagi na to, że Malaga to rywal dla niej niewygodny. Coś jak Genoa dla Juve - ze wszystkimi bęcki będzie zbierała a z Juve wygra 
Edit: a Barcelonie znowu Sandro wcisnął, chłop ma patent na Barcę. Katastrofalne zachowanie obrony a konkretnie Mathieu

Edit: a Barcelonie znowu Sandro wcisnął, chłop ma patent na Barcę. Katastrofalne zachowanie obrony a konkretnie Mathieu