Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- kamil-8853
- Juventino
Mnie zastanawia brak Ronaldo w ostatnim meczu. Nie wierzę w tłumaczenia że był zmęczony po środowym spotkaniu, to nie jest ten typ zawodnika. Może transfer do innej ekipy już jest dograny a klub nie ryzykował ewentualnej kontuzji ? Do tego ten wpis samego zawodnika i nagonka dziennikarska od kilku tygodniu gdzie to Ronaldo nie wyląduje po tym sezonie.... Sam jestem ciekawy jak to się skończy. Swoją drogą mówimy o odejściu króla strzelców z tego sezonu z drugiej jednak Cristiano zdarzały się wpadki, w kilku spotkaniach praktycznie nie dawał nic drużynie. Na barkach dźwiga łatkę zawodnika inkasującego 30 mln za rok gry (a z tej kasy spokojnie można opłacić rok gry dla 3 zawodników z TOP-u) Zobaczymy co z tego będzie ....
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Czy ja wiem, Maignan ryzykiem? Podstawowy bramkarz mistrza Francji. 21 czystych kont w lidze.
Nabycie Dollarummy to zaciskanie pętli na szyi, mam nadzieję, iż nikt z Juve nie jest tak szalony. Gość nawet jak na chwilę obecną jest przepłacany, a chce więcej. Będzie kolejnym niesprzedawalnym piłkarzem z chorą pensją i agentem, który podwyższy koszt ewentualnego transferu. Komin płacowy miast likwidować, to dobudujemy kolejne metry. Sportowo to też, na chwilę obecną, żaden skok, jak nie gorzej.
Donnarumma pokazał swój mental, śmieszkując po 3-0 w plecy, rzeczywiście... Do tego to Milan go stworzył, czasy pandemii, a ten tylko na kasę leci. Pierdzielił o przywiązaniu do klubu, a przy ofercie Milanu, i tak szczodrej, z opcją klauzuli, podwyżki, i tak leci po 2-3 miliony więcej bo mu mało, a nic do tej pory nie pokazał, co by usprawiedliwiało chociażby jego obecne zarobki. Do czterech liter z jego mentalem.
Nabycie Dollarummy to zaciskanie pętli na szyi, mam nadzieję, iż nikt z Juve nie jest tak szalony. Gość nawet jak na chwilę obecną jest przepłacany, a chce więcej. Będzie kolejnym niesprzedawalnym piłkarzem z chorą pensją i agentem, który podwyższy koszt ewentualnego transferu. Komin płacowy miast likwidować, to dobudujemy kolejne metry. Sportowo to też, na chwilę obecną, żaden skok, jak nie gorzej.
Donnarumma pokazał swój mental, śmieszkując po 3-0 w plecy, rzeczywiście... Do tego to Milan go stworzył, czasy pandemii, a ten tylko na kasę leci. Pierdzielił o przywiązaniu do klubu, a przy ofercie Milanu, i tak szczodrej, z opcją klauzuli, podwyżki, i tak leci po 2-3 miliony więcej bo mu mało, a nic do tej pory nie pokazał, co by usprawiedliwiało chociażby jego obecne zarobki. Do czterech liter z jego mentalem.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Nie przesadzaj z tym mentalem. Po tym śmieszkowaniu zachował 3 z rzędu czyste konta ( z czołowymi drużynami ) pomagając Milanowi w awansie do LM. Słaba gra nogami to też mit, jest młody a nikt w jego wieku asem kompletnym na tej pozycji nie jest i raczej nie był.
Jak dla mnie chłopak idzie do PSG.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
PSG przedłużyło Navasa niedawno.MRN pisze: ↑25 maja 2021, 08:47 Nie przesadzaj z tym mentalem. Po tym śmieszkowaniu zachował 3 z rzędu czyste konta ( z czołowymi drużynami ) pomagając Milanowi w awansie do LM. Słaba gra nogami to też mit, jest młody a nikt w jego wieku asem kompletnym na tej pozycji nie jest i raczej nie był.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja bym na Dollara nie wybrzydzał, podoba mi się w ogóle koncept sprowadzania najlepszych włoskich piłkarzy. Tylko że:
1. Nie jest wart takiej pensji. Tłumaczenie będzie oczywiście to samo, co w przypadku Rabiota czy Ramseya i odpowiedź na to też ta sama: co to obchodzi resztę drużyny? Rozrost komina płacowego pozostanie faktem.
2. Nadal mam złe przeczucie, że w swoim stylu władujemy się w problem sprzedażowy, w tym przypadku z Wojtkiem, który też przecież zgarnia dużą bańkę. Żeby nie skończyło się na jakimś wypożyczeniu do Wolves z opłacaniem części jego pensji.
1. Nie jest wart takiej pensji. Tłumaczenie będzie oczywiście to samo, co w przypadku Rabiota czy Ramseya i odpowiedź na to też ta sama: co to obchodzi resztę drużyny? Rozrost komina płacowego pozostanie faktem.
2. Nadal mam złe przeczucie, że w swoim stylu władujemy się w problem sprzedażowy, w tym przypadku z Wojtkiem, który też przecież zgarnia dużą bańkę. Żeby nie skończyło się na jakimś wypożyczeniu do Wolves z opłacaniem części jego pensji.
- MRN
- Juventino
Ale Navas ma 34 lata już ( do tego zarabia 11 mln ), Donnarumma to świetny bramkarz na lata. Święcicki podał tutaj trafne spostrzeżenie. Donnarumma wpisuje się w plan odbudowy Juve i ja byłbym za tym aby go pozyskać. Oczywiście, Ramsey, Rabiot to też darmowi zawodnicy z których Ramsey to nie wypał ale tą sama miarą nie można mierzyć Dollara gdyż on już jest ograny zarówno w lidze jak i Europie. Jeżeli byłaby szansa aby go sprowadzić to jestem za. Czytałem jakiś czas temu ( czy to prawda nie wiem ), że Donnarumma to jedyny zawodnik mogący potencjalnie trafić do Juve z którym w negocjacje osobiście zaangażowany jest Agnelli, który takimi sprawami nie zaprząta sobie głowy. Ostatnia taka sytuacja miała miejsce w przypadku Ronaldo. Wojtek w tym sezonie pokazał, że jednak obniżył loty i nie jest już pewnym punktem a swoje lata też już ma czyli potrzebujemy bramkarza a okazja do tej może się nie pojawić. Poza tym nie oszukujmy się, za 5 lata można byłoby go sprzedać z dużym zyskiem a każdy z czołowych potentantów finansowych bez problemu sprosta jego oczekiwaniom. Osobiście nie wierze w niego ale wierzę w to, że Agnelli robi wszystko aby z takiej okazji skorzystać. Same pieniądze to nie wszystko co powoduje,że odchodzi z Milanu. Milan w porównaniu do Juve czy innych zagranicznych klubów jest mimo wszystko klubem drugiego sortu, z mniejszymi perspektywami rozwoju i gry o najwyższe cele. Milan miał bardzo dobry sezon ale za wcześnie aby wyrokować czy to jedyny wyskok, czy też zagoszczą w czołówce na dłużej.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2021, 11:21 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Na pewno atutem Donnarummy jest to, że jest młody, ma już spore doświadczenie jak na 21 latka, ma spore umiejętności, no i jest Włochem... Na minus raczej będzie jego pensja, ale skoro nasi będą mieć na to kasę, to spoko, zdecydowanie już wolę żeby zainwestowano kasę w niego niż w jakichś 30 letnich łamliwych Ramsejów. Fakt, że jego agentem jest Mino Raiola, a to oznacza, ze tzreba mieć kasę, ale Raiola ma akurat warsztat jednych z najlepszych graczy. Niestety jak chce się istnieć w dzisiejszej piłce, to za gwiazdy trzeba bulić.
Mnie tam jara perspektywa z Gigio na bramce, po Buffonie będzie to godny następca, choćby miał nim być tylko kilka lat. Najwyższy czas powrócić do tradycji kupowania tego co najlepsze we Włoszech i odbudowania trochę ItalJuve z czego zazwyczaj słynęło Juve.
Mnie tam jara perspektywa z Gigio na bramce, po Buffonie będzie to godny następca, choćby miał nim być tylko kilka lat. Najwyższy czas powrócić do tradycji kupowania tego co najlepsze we Włoszech i odbudowania trochę ItalJuve z czego zazwyczaj słynęło Juve.
- MRN
- Juventino
Niestety tak jest - chcesz mieć topowych graczy to musisz im płacić jak topowi gracze sobie życzą. Jak przychodził Ronaldo to były teksty : a co się martwisz, Twoja kasa ? O pieniądze się nie martw, Agnelli wie co robi.
Agnelli zapowiedział kiedyś, że czas na kolejnych Ronaldów na swoich pozycjach. Był De Ligt, może czas na Donnarummę ?
Jak dla mnie to kolejny element nowego, silnego Juve a trzon zespołu w postaci Donka, Chiesy, Kulu i De Ligta wygląda obiecująco. Jakiego widzielibyście bramkarza w Juve ? Mieliśmy Perina, Neto, którzy okazali się tanimi niewypałami, które poszły szybciej jak przyszły.
Agnelli zapowiedział kiedyś, że czas na kolejnych Ronaldów na swoich pozycjach. Był De Ligt, może czas na Donnarummę ?
Jak dla mnie to kolejny element nowego, silnego Juve a trzon zespołu w postaci Donka, Chiesy, Kulu i De Ligta wygląda obiecująco. Jakiego widzielibyście bramkarza w Juve ? Mieliśmy Perina, Neto, którzy okazali się tanimi niewypałami, które poszły szybciej jak przyszły.

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Akurat do Neto jakoś szczególnie nie miałem zastrzeżeniem, wiadomo, że nie jest to klasa typu Buffon, ale jako zmiennik idealnie sprawdził się. Jako, że chciał grać w pierwszym składzie, to go opchnęliśmy i tyle, ale był stabilnym zmiennikiem.MRN pisze: ↑25 maja 2021, 10:04 Niestety tak jest - chcesz mieć topowych graczy to musisz im płacić jak topowi gracze sobie życzą. Jak przychodził Ronaldo to były teksty : a co się martwisz, Twoja kasa ? O pieniądze się nie martw, Agnelli wie co robi.
Kurdę tak sobie myślę, że przy prawdziwym trenerze, który poukładałby to wszystko i ogarnął młodzież, to z tej drużyny może coś być. Do tego kilka mądrych transferów i na nowo moglibyśmy się cieszyć oglądaniem naszej drużyny.
Donnarumma, Locatelli, CHiesa, De Ligt, Kulusevsky, Cuadrado na takich graczach budować drużynę, o tak, jestem za!
- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie jestem w stanie zrozumieć sytuacji Perina. Zwyczajnie nie rozumiem co się stało. Za słaby na Juventus? Nie wiem. Może. Może nie. Według mnie tak na serio to szansy nie dostał, ale ok. Zbyt słaby dla nas, zbyt kulawy dla Sportingu/Porto czy jakiegoś tam klubu - ale zdrowy i w świetnej formie dla Genoi. Pytam tak serio bez żadnych uszczypliwości - może mi ktoś tą sytuacje rozjaśnić bo ja zwyczajnie jej nie rozumiem.
- MRN
- Juventino
Może presja go przerastała, tutaj wszystko waży więcej : oczekiwania, wyniki, opinia publiczna etc.
Dla mnie Neto był słaby, niewiele różnił się od Perina, którego osobiście cenię znacznie wyżej.
Pamiętajmy również, że może już wszystko jest przyklepane aby młody się nie rozpraszał przed ME. Raiola był miesiąc temu w Turynie przez kilka dni i raczej nie sprawdzał kulinarnych możliwości J-Hotel.
Dla mnie Neto był słaby, niewiele różnił się od Perina, którego osobiście cenię znacznie wyżej.
Pamiętajmy również, że może już wszystko jest przyklepane aby młody się nie rozpraszał przed ME. Raiola był miesiąc temu w Turynie przez kilka dni i raczej nie sprawdzał kulinarnych możliwości J-Hotel.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Rozumiem, że Amerykanie czy nawet Włosi zapisują przekręcają końcówki nazwisk na Kulusevsky czy Szczesney, ale żyjemy w kraju, w którym "-ski" to najpopularniejsza końcówka

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Nie będę robił wyliczanki nazwisk, bo nie śledzę aż tak wszystkich rozgrywek, ale zacytuję Amici Sportivi z fejsa:
I to się nazywa upolować okazję. Kilkanaście milionów za 25-letniego bramkarza z zespołu mistrza Francji. Dodatkowo Maignan to goalkeeper, który miał najwięcej czystych kont (21) spośród wszystkich bramkarzy z lig Top 5. Jest też powołany na Euro i ma spore szansę, aby być numerem 1 między słupkami reprezentacji trójkolorowych w przyszłości.
Czysto teoretycznie Milan ubija świetny interes i prawdopodobnie nie będą płakać po Donnarummie, tym bardziej że uwolnią się od Raioli. Zobaczymy, jak mu się powiedzie w Mediolanie, ale na papierze wygląda to jak idealny transfer i ja bym się nie obraził na takiego następcę Buffona. Tyle tylko, że w Juve by to nie przeszło, bo dobrze wiemy, że Agnelli i spółka mają swoje romantyczno-konserwatywne podejście do niektórych spraw i staną na głowie, żeby tylko następca Gigiego był Włochem. Dlatego kiedyś zaufaliśmy Perinowi, dlatego robiliśmy zakusy na Mereta i dlatego teraz się ślinimy do bramkarza Milanu.
No i żeby była jasność, ja akurat jestem zwolennikiem przyjścia Donnarummy - i już nawet nie chodzi mi o to, że to Włoch (choć sam tęsknię za ItalJuve na najwyższym poziomie), ale wiek, doświadczenie i margines rozwoju sprawiają, że jego kandydatura naprawdę wygląda atrakcyjnie. Ale wiadomo, że najpierw trzeba by znaleźć chętnego na Wojtka.