Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Z racji tego, że Can przychodzi za darmo wcale nie musi to oznaczać rezygnacji z SMS'a. Wiadomo, że ten transfer ma z 1% szansy na sukces ale nie takie akcje się już działy w piłce. Przy pomocy SMS, Can, Pellegrini, Bentancur, Pjanic a do tego Martialem jako następcą Mario to jestem w stanie przeboleć dość średnie boki obrony w składzie :MDS, Darmian, Spinna, Digne.Virgil pisze:Jaki SMS, przecież transfer Cana zamyka sprawę Savica, zresztą sprawy nie było bo Lazio by nam go nie sprzedało. Przyjdą Can i Pellegrini, na obronę Caldara, Spinazzolla, Damian i może ten Digne.
- binio
- Juventino
Mój kumpel, fan Liverpoolu na temat pozyskania Cana powiedział że to cholernie dobry grajek i bardzo żałuje że od nich odchodzi.
Jedyna słaba strona Niemca to gorąca głowa, lubi się czasem podpalić i zbiera żółtka. Poza tym ocenił go bardzo dobrze.
- świetnie się zastawia, przepycha, nie połacze jak go przewrócą
- wygrywa górne piłki
- niezły w przechwytach i odbiorach
- umie kiwnąć i przejść 2 rywali
- umie walnąć z dystansu, tak samo głową
- dobry w podaniach otwierających
- niezłe długie podania
- z klepki też daje radę
Nie jest to Messi środka pola ale jest bardzo solidnym graczem i walczakiem. Sporo pracuje w każdym meczu.
Nie za dużo widziałem meczy z jego udziałem więc to nie moja opinia tylko kolegi.
Jak mamy płacić 100 czy 120 za SMSa to Can wydaje się wcale nie gorszym rozwiązaniem ale darmowym.
Jedyna słaba strona Niemca to gorąca głowa, lubi się czasem podpalić i zbiera żółtka. Poza tym ocenił go bardzo dobrze.
- wygrywa górne piłki
- niezłe długie podania
- z klepki też daje radę
Nie jest to Messi środka pola ale jest bardzo solidnym graczem i walczakiem. Sporo pracuje w każdym meczu.
Nie za dużo widziałem meczy z jego udziałem więc to nie moja opinia tylko kolegi.
Jak mamy płacić 100 czy 120 za SMSa to Can wydaje się wcale nie gorszym rozwiązaniem ale darmowym.

- cooler
- Juventino
Jeżeli prawda z tym Canem, to się bardzo cieszę. To darmowy zawodnik, do tego młody czyli wciąż rozwijający się. Daje nam na pewno wzmocnienie w pomocy, bo nie sądzę, by Matuidi lub Khedira w obecnej dyspozycji byli jacyś lepsi. Zestaw Can + Pjanić + SMS (oby, oby) oraz Pellegrini + Bentancur + Marchisio wygląda sympatycznie. Wydaje mi się, że Markizowi ławkowanie jakoś nie przeszkadza tak bardzo, jak jego żonie. Wchodzi, kiedy trzeba i rozumie, że dla dobra drużyny lepiej jak siedzi, jednocześnie będąc dobrym zabezpieczeniem/zmianą (oczywiście gdy wchodzi Sturaro zamiast np. Claudio, to tego nie rozumiem :v ).
Zastanawiam się, jak będzie z tym Pjacą - czy jeszcze go gdzieś potrzymają, czy może do nas wróci? Wiązałem z nim spore nadzieje i wciąż się tego trzymam, ma czas na rozwój, zobaczymy. Nie wiem tylko czy nadaje się bardziej na rezerwę na skrzydło czy może na zastępstwo dla Higuaina. A może warto sprowadzić Keana by czasami odciążył Gonzalo? Kwestia czy by sobie poradził, bo na pewno dużo by siedział i czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby znowu wypożyczenie. I jeszcze w tle widmo faktu, że grubas jest jego agentem, także gdyby się rozkręcił, szybko by został sprzedany.
Zastanawiam się, jak będzie z tym Pjacą - czy jeszcze go gdzieś potrzymają, czy może do nas wróci? Wiązałem z nim spore nadzieje i wciąż się tego trzymam, ma czas na rozwój, zobaczymy. Nie wiem tylko czy nadaje się bardziej na rezerwę na skrzydło czy może na zastępstwo dla Higuaina. A może warto sprowadzić Keana by czasami odciążył Gonzalo? Kwestia czy by sobie poradził, bo na pewno dużo by siedział i czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby znowu wypożyczenie. I jeszcze w tle widmo faktu, że grubas jest jego agentem, także gdyby się rozkręcił, szybko by został sprzedany.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
jezeli chodzi o strzaly i asysty to lipa o skutecznosc ponan napewno w TOP 3 drybling chyba tez, ponizej wysokiegonpoziolu nie schodzi bardzo solidny i rowny.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Gracz dobry ale wiekowo to rok różnicy od Marchisio. Przy wymianie Sturaro-Can, już mamy podniesioną jakość, teraz by podnieść jeszcze bardziej nie będzie tak łatwo a Dembele ma jeszcze 1 rok kontraktu więc nie będzie darmowy- lepiej $ gdzieś w innym miejscu spożytkować.Poprostu pisze:Od jakiegoś czasu łączy się nas z Dembele z Totków. Ktoś by go chciał?
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Chyba trochę inaczej rozumiemy słowo przepychAdiJuve pisze:Can,Pellegrini,Savić to chyba troszku jednak za dużo dobrego by było.Pjanić to dalej pewniak w 11, do tego Matuidi też raczej nie będzie zadowolony z ławki, jest przecież jeszcze Bentancur. Zostają Markiz z Khedirą,którzy mogą odejść. To byłby niezły przepych w pomocy.

Jak dla mnie trzeba ściągnąć 2 mocne nazwiska, oraz przemyśleć kogo odpalić po sezonie i za kogo można jeszcze dostać dobrą ofertę - bo w pomocy robi się tłoczno, a jakości brak.
- mzm
- Dortmundczyk
No proszę, jakbym czytał o Jodłowcu. :lol:binio pisze:
- wygrywa górne piłki
- niezłe długie podania
- z klepki też daje radę
A tak poważnie, Can to średniak, poczytajcie sobie choćby opinie na polskim forum LFC, nikt jakoś strasznie po nim nie płacze. Oczywiście, przychodzi za darmo, więc to zawsze jakaś wartość dodana, ale trzeba mieć na uwadze, że będzie pobierał też wysoką pensję i zabierał miejsce w kadrze, a to oznacza, że wiążecie z nim poważne plany na przyszłość i nie będzie żadnego SMS-a. Żaden upgrade w stosunku do Khediry, od Matuidiego różni się tym, że może trochę mniej i wolniej biega, a za to wyżej skacze i lepiej wywraca rywali, bo jest większy. Turyńskiego środka pola nie zbawi.
Mam wrażenie, że bierzecie go przede wszystkim ze względu na oczywisty w tym przypadku wysoki stosunek jakości do ceny (koniec kontraktu) przy innych, zbliżających się sporych wydatkach (boki obrony, stoper, ktoś do przodu, wykup Costy itp.).
On się nawet na rezerwę w Schalke nie nadaje.cooler pisze: Nie wiem tylko czy nadaje się bardziej na rezerwę na skrzydło czy może na zastępstwo dla Higuaina
- albertcamus
- Juventino
@mzm - uwielbiam czytać Twoje posty, bo śmieję się przy nich bardzo głośno. Jesteś taką naszą małą trollowatą maskotką. Nie ma to jak być kibicem przesłabej Borussi, udzielać się na forum Juventusu i krytykować ten klub na każdym kroku. Wiesz jakie będzie nasze okienko? Dużo lepsze od pewnego niemieckiego zespołiku.
Moim zdaniem Can nie wyklucza SMSa.
Igła i Pjanic też mieli nie przyjść
Moim zdaniem Can nie wyklucza SMSa.
Igła i Pjanic też mieli nie przyjść

- mzm
- Dortmundczyk
Co do Cana przekonamy się za kilka miesięcy/rok, co do SMS - jak widzisz, nie tylko ja jestem tego zdania, co do Pjacy - trzeba nie mieć oczu, żeby nie widzieć, że to zwykły leszcz, zresztą to, że w Schalke nie podnosi się z ławki nie ja wymyśliłem. 
Poza tym nie mówię, że Can to wafel, tylko że żaden z niego zbawiciel i że bierzecie go głównie dlatego, że jest dostępny za darmo, a będziecie mieli też inne wydatki (a portfel nie jest z gumy; chociaż jak rok temu pisałem to samo, to byli tacy, co twierdzili inaczej
).

Poza tym nie mówię, że Can to wafel, tylko że żaden z niego zbawiciel i że bierzecie go głównie dlatego, że jest dostępny za darmo, a będziecie mieli też inne wydatki (a portfel nie jest z gumy; chociaż jak rok temu pisałem to samo, to byli tacy, co twierdzili inaczej

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Pjaca gra mało bo jego kolano nie jest jednak jeszcze do końca zdrowe co było już poruszane w mediach.mzm pisze:Co do Cana przekonamy się za kilka miesięcy/rok, co do SMS - jak widzisz, nie tylko ja jestem tego zdania, co do Pjacy - trzeba nie mieć oczu, żeby nie widzieć, że to zwykły leszcz, zresztą to, że w Schalke nie podnosi się z ławki nie ja wymyśliłem.
.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jak napisałem przed sezonem, że to półprodukt to mnie wyklinali "znafcy" na JPPoprostu pisze:Przecież francuz jest takim niewypałem, że to głowa mała. Biega jak porażony prądem, piłka się od niego odbija. Ława to max dla niego.

- Shadow Marshall
- Juventino
Transferem Cana nie jestem zachwycony, ale transfer na pewno na +
Mam nadzieje, że ten beton Sturaro w końcu odejdzie bo jest kompletnie bezproduktywny. Khedira pewnie za namówienie rodaka dostanie swoją działkę :lol:
Mam nadzieje, że ten beton Sturaro w końcu odejdzie bo jest kompletnie bezproduktywny. Khedira pewnie za namówienie rodaka dostanie swoją działkę :lol:
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
No xd źle się wyraziłemTony Montana pisze:Chyba trochę inaczej rozumiemy słowo przepychAdiJuve pisze:Can,Pellegrini,Savić to chyba troszku jednak za dużo dobrego by było.Pjanić to dalej pewniak w 11, do tego Matuidi też raczej nie będzie zadowolony z ławki, jest przecież jeszcze Bentancur. Zostają Markiz z Khedirą,którzy mogą odejść. To byłby niezły przepych w pomocy.Ja odbieram je w ten sposób, że mamy takie bogactwo jakości w danej formacji, że nie wiadomo kogo wystawić. My natomiast mielibyśmy bardzo liczną pomoc, ale jeśli chodzi o jakość to obecnie nie mamy ani jednego prawdziwego topa i to nowi zawodnicy o ile przyjdą, będą dopiero świadczyli o sile tej formacji. Po przyjściu Savicia i Cana przepychu nie będzie - ot normalna pomoc kogoś chcącego bić się o LM tylko tyle i aż tyle
Jak dla mnie trzeba ściągnąć 2 mocne nazwiska, oraz przemyśleć kogo odpalić po sezonie i za kogo można jeszcze dostać dobrą ofertę - bo w pomocy robi się tłoczno, a jakości brak.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Can i De Vrij to normalnie koszt 30-40 mln. Gdyby tak udało się zakontraktować ich obu za darmo 
Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze można by przeznaczyć na pełnowartościowych bocznych obrońców, a nie półśrodki w postaci F.Luisa i Darmiana.

Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze można by przeznaczyć na pełnowartościowych bocznych obrońców, a nie półśrodki w postaci F.Luisa i Darmiana.