Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
tenAntek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 18:29

Mehehehe pisze:Zespoły, które nie są ustawione skrajnie ofensywnie, z trenerami znającymi się na taktyce (Max :lol: ). Nie będę bardzo się rozpisywać, czemu 3. Juve, ale jednak defensywa jest elementem, w którym lepiej radzi sobie Juventus, niż Real czy Bayern.
Co dobitnie pokazał mecz z Ceseną :ok:

Ja natomiast mam dziwne przeczucie odnośnie dzisiejszych meczów, że zdarzy się coś mniej lub bardziej zaskakującego. Albo Bayern rozwali Szachtar minimum 4 bramkowym zwycięstwem lub z nimi zremisują. Druga opcja to otwarty mecz i wiele bramek w starciu Paryżan z Londyńczykami.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 19:57

Też swoje oczy kieruje dziś w stronę Paryża. Powtórka z przed roku. Imo PSG ma porównywalną siłę co przed rokiem, a Chelsea jest mocniejsza, skoro rok temu awansowała CFC to wniosek jest niestety prosty. Moim zdanie PSG jest trochę znudzone wygrywanie w Lig Ę i dlatego też nie ma teraz najlepszej formy, ale na dzisiejszy mecz z pewnością nie trzeba ich mobilizować. Ibra pewnie jeszcze chce wygrać LM przed końcem kariery, życzę żeby tego dokonał (najlepiej z Juve :prochno: )

Myślę, że typ 2:0 tutaj nie wejdzie bo Mou będzie przede wszystkim zależało by strzelić dziś gola, bo wiemy ile on może dać, tym bardziej, że The Blues na SB goli tracą bardzo mało.

Liczę na dobry mecz i zwycięstwo PSG.

filipoj

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 20:18

Wojtek pisze:Też swoje oczy kieruje dziś w stronę Paryża. Powtórka z przed roku. Imo PSG ma porównywalną siłę co przed rokiem, a Chelsea jest mocniejsza, skoro rok temu awansowała CFC to wniosek jest niestety prosty. Moim zdanie PSG jest trochę znudzone wygrywanie w Lig Ę i dlatego też nie ma teraz najlepszej formy, ale na dzisiejszy mecz z pewnością nie trzeba ich mobilizować. Ibra pewnie jeszcze chce wygrać LM przed końcem kariery, życzę żeby tego dokonał (najlepiej z Juve :prochno: )

Myślę, że typ 2:0 tutaj nie wejdzie bo Mou będzie przede wszystkim zależało by strzelić dziś gola, bo wiemy ile on może dać, tym bardziej, że The Blues na SB goli tracą bardzo mało.

Liczę na dobry mecz i zwycięstwo PSG.
Dziś ja również trzymam kciuki za PSG a Zlatanowi życzę zdobycia gola i okazji do zdjęcia koszulki z powodu akcji Zlatana i World Food Programme. :)

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 21:24

Terry wrzuca, Cahill piętką a kończy Ivanovic w roli środkowego napastnika, akcja dość przypadkowa i 1-0 dla Chelsea. Teraz PSG pod ścianą.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2015, 21:26 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 21:26

konczy Ivanovic co nie zmienia faktu ze akcja stoperów i wykonczenie obroncy .

CHELSEA to najbardziej wyrachowana druzyna wszechczasów .

NIC doslownie nic nie gra ale i taak przejdzie PSG i nic nie grajac pewnie dojdzie do finalu. WKur.. mnie to.

I powiedzcie mi jedno, czy widzicie jakas mega roznice w grze Juve a PSG czy CFC które graja taki sobie futbol a uwazane sa za pretendentów do pucharu? wg mnie tu chodzi tylko o mentalnosc bo poziomem wydaje mi sie sa podobne.

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 21:48

Oj szkoda tego PSG i choć wiadomo, że nie są jednak faworytami w tym dwumeczu to jedna kontra broniącej się prawie przez całą pierwszą połowę Chelsea stawia ich w trudnej sytuacji. Sam mecz jednak można powiedzieć, że zbytnio nie zachwyca, ale mi się wydaje, że sprawa awansu nawet przy jednobramkowej wygranej Chelsea pozostawałaby sprawa otwartą. Choć mam nadzieję, że Paryż przynajmniej doprowadzi do remisu.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:37

Bardzo mi szkoda PSG. The special five jak zwykle przyfarcił...jeden strzał i gol, a PSG sto strzałów i tez tylko jedna bramka, szkoda. "Kurtuła" dziś bronił wyśmienicie. Na SB będzie zupełnie inny mecz, ale nie skreślałbym PSG ;)

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:37

Ale piękna była ta druga połowa. Jeśli chodzi o awans to lekkie wskazanie na Chelsea, aczkolwiek PSG wciąż ma całkiem spore szanse, procentowo powiedziałbym że pewnie coś koło 40-60.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:38

Matko z córką, ależ ta Chelsea wredna jest. Pół sytuacji przez cały mecz stworzyli i wywieźli bramkowy remis.

Verratti jest świetny. Najzabawniejsze jest to, że Conte "wskrzesił" Pirlo, który kopie się po czole od dłuższego czasu, a młody Marco będzie grzał ławę w reprezentacji, bo maestro musi grać... :lol:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:40

Cabrini_idol pisze:
I powiedzcie mi jedno, czy widzicie jakas mega roznice w grze Juve a PSG czy CFC które graja taki sobie futbol a uwazane sa za pretendentów do pucharu? wg mnie tu chodzi tylko o mentalnosc bo poziomem wydaje mi sie sa podobne.
Na takim poziomie liczą się już szczegóły personalne. A tu zwolnienie Pirlo, albo Bonucci poślizgnie się w nieodpowiedniej chwili, a to Tevez nie nastawi celownika, a to Buffon wpuści coś pod ręką ... :wink:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:46

Cabrini_idol pisze:
Może nie poziomem co doświadczeniem/cwaniactwem. Chelsea gra tak z ciężkimi rywalami bardzo często, jednak prawie zawsze wywożą wtedy korzystny rezultat. My natomiast kiedy tak gramy to nie kończy się to dobrze :P

#AllegriOut
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:50

mateelv pisze:
Cabrini_idol pisze:
Na takim poziomie liczą się już szczegóły personalne. A tu zwolnienie Pirlo, albo Bonucci poślizgnie się w nieodpowiedniej chwili, a to Tevez nie nastawi celownika, a to Buffon wpuści coś pod ręką ... :wink:
Pełna zgoda, zeszły sezon to popis takich zachowań w fazie grupowej LM. W tym było ciut lepiej i awans jest.

W Doniecku chyba jednak mała niespodzianka, kto wie, jak Guardiola znowu wymyli coś dziwnego taktycznie to może być sensacja w Monachium.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:52

Cabrini_idol pisze:I powiedzcie mi jedno, czy widzicie jakas mega roznice w grze Juve a PSG czy CFC które graja taki sobie futbol a uwazane sa za pretendentów do pucharu? wg mnie tu chodzi tylko o mentalnosc bo poziomem wydaje mi sie sa podobne.
Grasz tak jak przeciwnik pozwala, spotkały się dwie mocne ekipy, jedna nastawiona żeby nie przegrać. Gdyby tak zestawić nas z PSG to wychodzi Bonucci<Silva, Pirlo<Verratti i Morata<Ibra. Różnica klas, która zapewne przesądziłaby o wyniku. Do tego nasz kompletny brak umiejętności gry pod presją.

Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:57

Bayern wylosowal chyba mozliwie najlatwiejszego przeciwnika, ktory nawet obecnie nie moze grac na wlasnym stadionie i monachijczycy graja taka padake.

Mozna juz oficjalnie powiedziec to co Guardiola chce tak udowodnic tymi wszystkimi zmianami: tak, to Bayern Pepa. Z tym Juppowskim nie ma nic wspolnego. Zupelnie inny styl, na ogromny minus.

Teraz Szachtar wykorzysta np jakis staly fragment i Bayern bedzie musial zdobyc 2 gole bez straty zadnego zeby nie odpasc.

Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 23:06

wojczech7 pisze:Matko z córką, ależ ta Chelsea wredna jest. Pół sytuacji przez cały mecz stworzyli i wywieźli bramkowy remis.
Kiedyś to się nazywało "włoski styl" :whistle:

Zablokowany