Bundesliga
- Zhx123
- Dortmundczyk
Albo Guardiola do Gladbachjackop pisze: Klopp powinien wysłać list z podziękowaniami do Leverkusen.

Mecz Bayer-Bayern i Borussia B -Borussia G różniły się o 360 stopni czyli były takie same. Można je zaliczyć do cyklu "dominacja to za mało, liczy się skuteczność". Lecz Bayern ugrał remis no i mają teraz przewage nad BVB 1 pkt.
A jeszcze co do meczów w Mönchengladbach to straszna pięta achillesowa BVB. Na 8 spotkań tam Borussia Dortmund wygrała tylko jedno.
- Lucas87
- Juventino
Jak widać nawet w uważanej za wzór Bundeslidze, zdarzają się niewytłumaczalne pomyłki sędziowskie. Jednak słowo niewytlumaczalne chyba jest tutaj nieodpowiednie, bowiem wiadomo, że zawsze faworyzuje się bogatszych i silniejszych.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... ligi/ne02d
Identycznie jak w codziennym życiu, tak samo na boisku- nieuczciwość zawsze (lub prawie zawsze) popłaca
EDIT:
@jarmel
To pytanie jest ironią rozumiem
Sędzia, nigdy nie jest sam na boisku, zawsze ma swoich asystentów. Więc jeśli wszyscy mają tak znaczące problemy ze wzrokiem- zapewne dobrze by im zrobiła kuracja w zakładzie penitencjarnym
@Antek666
Nie z mojego doświadczenia, tylko Twój ojciec mi mówił coś podobnego- nie pamiętasz już
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... ligi/ne02d
Identycznie jak w codziennym życiu, tak samo na boisku- nieuczciwość zawsze (lub prawie zawsze) popłaca

EDIT:
@jarmel
To pytanie jest ironią rozumiem

Sędzia, nigdy nie jest sam na boisku, zawsze ma swoich asystentów. Więc jeśli wszyscy mają tak znaczące problemy ze wzrokiem- zapewne dobrze by im zrobiła kuracja w zakładzie penitencjarnym

@Antek666
Nie z mojego doświadczenia, tylko Twój ojciec mi mówił coś podobnego- nie pamiętasz już

Ostatnio zmieniony 19 października 2013, 21:26 przez Lucas87, łącznie zmieniany 3 razy.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- jarmel
- Redaktor
Sugerujesz, że sędzia zrobił to celowo?Lucas87 pisze: Jednak słowo niewytlumaczalne chyba jest tutaj nieodpowiednie, bowiem wiadomo,że zawsze faworyzuje się bogatszych i silniejszych.
Edit
Nie, te pytanie nie było ironią, bo nie wierzę w aż taki perfidny wałek na takim szczeblu rozgrywek. Już nie raz mieliśmy przykład tego, że liniowi są po prostu ślepi.
Najgorzej to chyba w tym wszystkim wygląda Kiesling, który dobrze widział, że nie trafił, a po chwili udaje, że strzelił :roll:
Ostatnio zmieniony 19 października 2013, 12:22 przez jarmel, łącznie zmieniany 2 razy.
#AllegriOut
- Antek666
- Juventino
Mówisz,że kuracja w zakładzie penitencjarnym pomaga naprawić wzrok? Ale,że jak? Jak cię wydyma brodaty,długoletni recydywista lub murzyn z wielką pałą to ci się w oczach na lepsze poprzestawia? Wiesz to z własnego doświadczenia? :CLucas87 pisze:Sędzia, nigdy nie jest sam na boisku, zawsze ma swoich asystentów. Więc jeśli wszyscy mają tak znaczące problemy ze wzrokiem- zapewne dobrze by im zrobiła kuracja w zakładzie penitencjarnym
Mecz rzeczywiście "niesamowity",nie tylko ze względu na bramkę-widmo. Swoją drogą Stefan Kießling powinien dostać za "zdobycie" tej bramki karę banicji na kilka meczów minimum! Tak jak jestem za karaniem symulantów,tak samo i osób które o fair play słyszeli jedynie z gazet. Typ wpierw łapię się za pustą głowę widząc,że przestrzelił minimalnie a później raduje się ze zdobycia gola :?
Mecz pewnie zostanie....powtórzony. W latach 90-tych,w sezonie 93/94 była podobna sytuacja,albo i jeszcze lepsza,bo walczący o tytuł Bayern wygrał z walczącą o utrzymanie Norymbergą 2-1,przy czym zwycięski gol był bramką której nie było,a w powtórce Bayern zdominował mecz i wygrał 5-0
- Cabrini_idol
- Juventino
LOL, dokladnie mi tak samo, zostal mi tylko jeszcze mecz Juve FIora gdzie obstawilem ze Fiora nie strzeli gola, i 3 stowki wpadną do kielni.Skibil pisze:I dobrze, że im zaliczyli tego gola, bo kupon by mi nie siadł.
CO do meczu to niezły skandal i to nie w rumunskiej lidze tylko w jednej z najelpszych w Europie.

- bendzamin
- Redaktor
Tym bardziej, że siatki bramkowe były w przerwie dokładnie sprawdzane...joy pisze:A czy arbitrzy nie mają obowiązku sprawdzić bramek przed meczem?
(źródło)
Kiessling został poddany prawdziwemu testowi na uczciwość i go oblał, ale zastanawiam się, ilu piłkarzy w podobnej sytuacji zachowałoby się inaczej. Na przykład Buffon przyznał się jakieś 1,5 roku temu przy okazji słynnego gola Muntariego, że nawet gdyby miał pewność, że wybijał zza linii, to by arbitrowi nie powiedział.
- Cabrini_idol
- Juventino
No i Bayern mi umoczył 2 kupon, bo Mainz nie mialo prawa strzelic . Bayern jest duzo slabsza druzyna nic rok temu... ogladam ich dosyc sporo w tym sezonie i to juz nie ten sam monolit i agresywnosc co rok temu. LM nie wygraja, obawiam sie, że znowu bedzie to Barca ktora na dzien dziejszy jest najlepsza druzyna w Europie w tym sezonie.

- joy
- Katalończyk
Ale jakich przeciwników miała Barcelona do tej pory? Pierwsze drużyny, które ich zweryfikują to Milan i Real w nadchodzącym tygodniu. Chyba że opierasz się tylko na dotychczasowym bilansie. Zresztą tak naprawdę liczy się forma na wiosnę. Do tego czasu forma każdego z faworytów może zmienić się o 180 stopni. W tym roku w LM mamy sporo solidnych ekip które mogą namieszać. Być może to jedna z "najsilniejszych" edycji ostatnich lat.
- SKAr7
- Juventino
Realizator nawet przypomniał w jaki sposób ów siatki były sprawdzane. Arbiter podszedł, naciągnął siatkę przy słupku i od razu odwrócił głowę w stronę środka bramki, po czym wrócił na swoje miejsce. Stara, dobra, polska szkoła. Aż dziw, że to były porządnickie Niemcy.joy pisze:A czy arbitrzy nie mają obowiązku sprawdzić bramek przed meczem?
To prawda, że zapowiada się ciekawa edycja ligi mistrzów. Ale z dotychczasowych poczynań pretendentów do tytułu nie widzę piłkarskiej klasy, która mogłaby zbliżyć się do tej perfekcji, którą osiągnął zeszłoroczny Bayern. Natomiast sumarycznie klasa, patrząc przekrojowo, wydaje się większa. Real miewa wpadki, ale w zeszłym roku razem z Barceloną był kompletnie bezzębny. Fajnie wygląda gra Arsenalu, fajnie Chelsea. Beyernm, mimo, że póki co go położę półkę niżej niż ten Heynckesa, to wciąż duża klasa.
Nie jestem jakimś wielkim włochofilem, ale chętnie zobaczyłbym Romę w CL zamiast Milanu.
- Kejker
- Juventino
Tak, ukarać Kiesslinga za to, że sędziowie są idiotami/są ślepi! :lol:
On nie miał żadnego obowiązku zgłaszać pomyłki arbitra.
Poza tym strzelił Hoppenheim, więc uj z nimi.
A w Niemczch sędziowie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, chyba w BL są na ten moment najgorsi arbitrzy w TOP5 ligach na świecie.
On nie miał żadnego obowiązku zgłaszać pomyłki arbitra.
Poza tym strzelił Hoppenheim, więc uj z nimi.
A w Niemczch sędziowie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, chyba w BL są na ten moment najgorsi arbitrzy w TOP5 ligach na świecie.
- joy
- Katalończyk
To chyba hiszpańskiej nie oglądaszKejker pisze:A w Niemczch sędziowie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, chyba w BL są na ten moment najgorsi arbitrzy w TOP5 ligach na świecie.

- Zhx123
- Dortmundczyk
Hoffenheim też moze troche sobie podziękować bo to w końcu ich siatka(grali na swoim stadionie).
Co ciekawe zaraz po zajściu żaden piłkarz nawet nie protestował, wszyscy chyba myśleli, że ta bramka wpadła prawidłowo.
Kiessling też dobry, po strzale złapał się za głowie bo wiedział, że strzelił obok bramki a jak się odwrócił i zobaczył, że bramka została uznana to jeszcze się ucieszył
Co ciekawe zaraz po zajściu żaden piłkarz nawet nie protestował, wszyscy chyba myśleli, że ta bramka wpadła prawidłowo.
Kiessling też dobry, po strzale złapał się za głowie bo wiedział, że strzelił obok bramki a jak się odwrócił i zobaczył, że bramka została uznana to jeszcze się ucieszył

- Lucas87
- Juventino
Zaraz, zaraz. Spytam niczym nierozgarnięta blondynka ze stereotypowych dowcipów. Czy sprawdzenie stanu sprzętu do gry, murawy, jak również bramek (również siatek) nie należą przypadkiem do zadań arbitra prowadzącego dany meczZhx123 pisze:Hoffenheim też moze troche sobie podziękować bo to w końcu ich siatka(grali na swoim stadionie).

Mecz ewidentnie wyglądał na drukowany, więc dla mnie sprawa będąca typową łyżką dziegciu w bundesligowej beczce miodu

edit:
@joy aż tak podejrzliwy nie jestem, lecz na tym świecie wszystko możliwe...jednak wystarczy mi już tyle ile wiadomo.
Ostatnio zmieniony 25 października 2013, 15:54 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.