Premier League
- pan Zambrotta
- Juventino
pieprzenie. Barcelona budowała swoja potgę kilkadziesiąt lat, Wenger nie zrobi tego na zasadzie "instant sell and buy a boy".YaSq pisze:Wenger stworzyl genialnie dzialajacy i zarzadzany klub. Efekt pracy Wengera nie bedzie widoczny teraz, lecz za jakies 5-10 lat. Kiedy beda miec to co teraz osiagnela Barcelona dzieki Cruijffowi.
Wenger w czasie 15 lat wygrał 3 tytuły mistrza Anglii. Kosmos. Daję sobie rękę uciąć, że gdyby w sezonie 2005-2006 dokupił 3-4 graczy gotowych z miejsca pchnąć drużynę do przodu, powstałaby znacząca siła w europie.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Weźmy go do siebie. Nic nie wygramy ale będziemy mieli same młode talenty, które już za kilka lat...

No tak, bo efekt pracy Wengera przez ostatnich 5 lat zawalił się teraz.YaSq pisze:Wenger stworzyl genialnie dzialajacy i zarzadzany klub. Efekt pracy Wengera nie bedzie widoczny teraz, lecz za jakies 5-10 lat.
- @D@$
- Juventino
Czyli to świawdczy o tym, że jednak ma nosa do sprzedaży, często robi to w dobrym momencie, patrz Vieira.YaSq pisze: On Arsenal bardziej postrzega jak firme za ktora jest odpowiedzialny. Dlatego sprzedaje gwiazdy (btw. praktycznie wszystkie osoby sprzedane przez Wengera w nowych klubach graly juz duzo gorzej - byly sprzedawane w szczycie formy).
Ma ktoś linka do tej bramki co podobno zawalił Alex? Bo na youtube mnie cholera bierze, same odsyłacze do jakiś dziwnych stronek...
edit: Nie tą osobę zacytowałeś, ale dzięki za linka.
Faktycznie kloc z tego Alexa.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2011, 12:40 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- qwerty1337
- Juventino
Polityka transferowa Wengera sprawdza się całkiem nieźle w FMie 

LINKYaSq pisze:
Ma ktoś linka do tej bramki co podobno zawalił Alex? Bo na youtube mnie cholera bierze, same odsyłacze do jakiś dziwnych stronek...
- Osgiliath
- Juventino
Na dobrą sprawę nie doszukiwałbym się strasznej winy Alexa - po prostu dostał podanie nie w tempo i nie w jego kierunku, natomiast fakt, że jakiś młody szczyl dał radę odpychaniu Alexa już idzie na jego konto.
- strong return
- Juventino
Temat Arsenalu z całkiem innej strony:
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... lczy.shtml
Jeśli to prawda-to pewnie poleci chłop po tym sezonie. Chyba, że kibice Arsenalu zrobią @#$%^^ w kierunku właścicieli-tak jak ci z Utd swego czasu.
Co więcej-załóżmy, że te plotki o PSG są prawdą, to co? Jak rozumiem, tam zostanie nagle zakręcony kurek z kasą. Aha. To by było uprawdopodobnienie całkowite hipotezy z tego powyższego artykułu.
Dwa sezony temu Arsenal przegrał wyższe miejsce przez brak..Szczęsnego, sezon temu przez brak ludzi z charakterem. Owszem AW ma swoje za uszami, jak np. ta mało racjonalna niechęć do starszych piłkarzy, czy wzięcie na obronę Silvestre'a-jeżeli już sięga po tych starszych. Ale nawet ze ściąganiem młodzików w nadmiarze Wenger mógłby wygrać słabszą i mniej konkurencyjną ligę jaką jest SerieA, zwłaszcza przy znormalizowanej liczbie kontuzji. Których wskażnik mają niesamowicie wysoki na sezon-tak jak i my.
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... lczy.shtml
Jeśli to prawda-to pewnie poleci chłop po tym sezonie. Chyba, że kibice Arsenalu zrobią @#$%^^ w kierunku właścicieli-tak jak ci z Utd swego czasu.
Co więcej-załóżmy, że te plotki o PSG są prawdą, to co? Jak rozumiem, tam zostanie nagle zakręcony kurek z kasą. Aha. To by było uprawdopodobnienie całkowite hipotezy z tego powyższego artykułu.
Dwa sezony temu Arsenal przegrał wyższe miejsce przez brak..Szczęsnego, sezon temu przez brak ludzi z charakterem. Owszem AW ma swoje za uszami, jak np. ta mało racjonalna niechęć do starszych piłkarzy, czy wzięcie na obronę Silvestre'a-jeżeli już sięga po tych starszych. Ale nawet ze ściąganiem młodzików w nadmiarze Wenger mógłby wygrać słabszą i mniej konkurencyjną ligę jaką jest SerieA, zwłaszcza przy znormalizowanej liczbie kontuzji. Których wskażnik mają niesamowicie wysoki na sezon-tak jak i my.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- @D@$
- Juventino
Kryzys nie kryzys, nieważne. Niech Udinese ich pyknie, żygać mi się już chce tą ligą angielską, jeden ich klub mniej w LM to zawsze plus 
Szkoda tego Boltonu wczoraj, mieli dobry początek, myślałem że coś tam ugrają z MC.

Szkoda tego Boltonu wczoraj, mieli dobry początek, myślałem że coś tam ugrają z MC.
- strong return
- Juventino
Trudno. Nie to nie.@D@$ pisze: Niech Udinese ich pyknie, żygać mi się już chce tą ligą angielską, jeden ich klub mniej w LM to zawsze plus

Jestem z powodów rodzinnych za kanonierami. Poza tym sam nie chcę, żeby ten klub pogrążył się w już wielkim chaosie-to się stanie, jak nie awansują. A na Udinese mi zwyczajnie nie zależy. Nie wyczuwam interesu ani w tym, żeby zarobili sobie "10" mln, albo więcej za udział w tych rozgrywkach, bo albo sobie je przeputają-albo gorzej-sprowadzą dobrego zawodnika. Udinese nigdy nie było Wielkim klubem i nigdy nim nie będzie. W LM nie zagwarantuje oszałamiającego poziomu sportowego-na dłuższą metę IMO-tak czy siak. To czy SerieA wróci na dawny poziom zależy głównie od tego jak będzie za parę lat wyglądała sytuacja u nas i w Milanie, a także w gorszej części Mediolanu, czy Romie.
EDIT:
SAF po prostu rządzi-i co tu więcej gadać no. W większości wie kogo potrzebuje i kogo wprowadzić do kadry zespołu. Patrząc na szybkość rozegrania i kreatywność, łatwość w grze takich uznanych piłkarzy, jak Rooney, Nani czy powiedzmy Young(żywe srebro) i rewelacyjną postawę młodych Welbeck'a, czy Cleverley'a, który posłał fenomenalne dośrodkowanie do tego pierwszego przy akcji bramkowej, można zapytać póki co-po co drużynie z takim potencjałem Sneijder? Pierwsza połowa średnia. W drugiej Koguty od 60min. ratuje głównie Friedel, czasem wyjdą z jakąś kontrą. Ostatnie słowo należało koniec końców do weterana Giggsa, który dograł do owłosionego Rooney'a na 3:0.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Puszka
- Juventino
Chelsea 3-1 Norwich.
Ogladalem od ok 60min kiedy to katastrofalny blad popelnil Hilario i Norwich strzeliło na 1:1. Niedlugo pozniej kontuzja Drogby. Bramkarz piastkowal ale trafil w glowe Drogby gdy ten był w powietrzu, naprawde strasznie to wygladalo gdy nieprzytomny spadl na ziemie. Podobno ma tylko lekki wstrzas mozgu, na szczescie. Ramires vs GK Norwich, rzut karny i czerwien. Lampard wykorzystal choc niewiele bramkarzowi brakowalo zeby to wyciagnac. Przewaga Chelsea,czasami jakis atak Norwich no i dwie setki dla tego klubu ktore powinni wykorzystac. Debiut Lukaku i Maty, ten drugi w koncowce zdobyl gola na 3:1.
Chelsea prowadziła gre, przewazala choc jakos ich gra nie wywarla na mnie wrazenia. Ciekawe jak bedzie w dalszej czesci sezonu, gdy juz wszyscy dojda do formy i wpoja w siebie wizje Villasa-Boasa
Ogladalem od ok 60min kiedy to katastrofalny blad popelnil Hilario i Norwich strzeliło na 1:1. Niedlugo pozniej kontuzja Drogby. Bramkarz piastkowal ale trafil w glowe Drogby gdy ten był w powietrzu, naprawde strasznie to wygladalo gdy nieprzytomny spadl na ziemie. Podobno ma tylko lekki wstrzas mozgu, na szczescie. Ramires vs GK Norwich, rzut karny i czerwien. Lampard wykorzystal choc niewiele bramkarzowi brakowalo zeby to wyciagnac. Przewaga Chelsea,czasami jakis atak Norwich no i dwie setki dla tego klubu ktore powinni wykorzystac. Debiut Lukaku i Maty, ten drugi w koncowce zdobyl gola na 3:1.
Chelsea prowadziła gre, przewazala choc jakos ich gra nie wywarla na mnie wrazenia. Ciekawe jak bedzie w dalszej czesci sezonu, gdy juz wszyscy dojda do formy i wpoja w siebie wizje Villasa-Boasa
- strong return
- Juventino
1. Edin Dzeko dołączył do chlubnego grona piłkarzy, którzy nie sprawdziliby się w SerieA zdaniem, niektórych userów-geniuszy z JP i strzelił dziś zaledwie cztery gole. Abstrahuję od możliwości zakontraktowania go w tej chwili.
2. Manchester nadal gra dobrze, szybko i zdecydowanie i prowadzi 3:0. Glory SAF.
3. Jak się trzyma średniaków i szrot w pierwszym składzie(boki obrony) to się z Utd, przegrywa dając sobie wkopać trzy bramki. Skutki polityki zarządu i pewnie też potrosze Wengera-w stylu nie wydam więcej niż 15mln. euro, bo nie wydam i na tygodniówki też nie będzie. Coś mi to przypomina. Strach pomyśleć co MU zrobiłoby z Udine w środę.
PS. Ani karny po niepotrzebnym faulu Evansa ani gol Walcotta nie bardzo zmieniają obraz sytuacji.
PS2. Nani, Rooney i Young niszczą system. Słyszałem, że ten pierwszy miał przyjść do Juve, gdyż nie będzie chciał siedzieć na ławce. I, że nie jest taki dobry, bo w dryblingu i technice -średni.
2. Manchester nadal gra dobrze, szybko i zdecydowanie i prowadzi 3:0. Glory SAF.
3. Jak się trzyma średniaków i szrot w pierwszym składzie(boki obrony) to się z Utd, przegrywa dając sobie wkopać trzy bramki. Skutki polityki zarządu i pewnie też potrosze Wengera-w stylu nie wydam więcej niż 15mln. euro, bo nie wydam i na tygodniówki też nie będzie. Coś mi to przypomina. Strach pomyśleć co MU zrobiłoby z Udine w środę.
PS. Ani karny po niepotrzebnym faulu Evansa ani gol Walcotta nie bardzo zmieniają obraz sytuacji.
PS2. Nani, Rooney i Young niszczą system. Słyszałem, że ten pierwszy miał przyjść do Juve, gdyż nie będzie chciał siedzieć na ławce. I, że nie jest taki dobry, bo w dryblingu i technice -średni.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2011, 18:59 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Osgiliath
- Juventino
Tak patrzę na ManU i jak widzę ich determinację i wolę walki przy składzie tak młodym, to aż chce się im kibicować, by wygrali PL.
Widać też zgranie tych piłkarzy, a przecież od wieków graja 'ponoć' staromodnym 4-4-2.
Wydaje mi się, że w tym roku walka będzie między City, United a Chelsea o tytuł. Arsenal, jak tak dalej będzie grać - będzie musiał się bronić przed spadkiem...
Widać też zgranie tych piłkarzy, a przecież od wieków graja 'ponoć' staromodnym 4-4-2.
Wydaje mi się, że w tym roku walka będzie między City, United a Chelsea o tytuł. Arsenal, jak tak dalej będzie grać - będzie musiał się bronić przed spadkiem...
- strong return
- Juventino
Osgiliath
Zgranie? Welbeck, Smalling, Young, Cleverley, Jones. Oni nie powinni być przynajmniej na papierze jakoś wybitnie zgrani z resztą zespołu. W odwodzie Vidić i Ferdinand na obronę pozostają jeszcze.
Zgranie? Welbeck, Smalling, Young, Cleverley, Jones. Oni nie powinni być przynajmniej na papierze jakoś wybitnie zgrani z resztą zespołu. W odwodzie Vidić i Ferdinand na obronę pozostają jeszcze.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Osgiliath
- Juventino
Może i nie powinni, ale sąstrong return pisze:Osgiliath