Seriale
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja przestałem Chucka oglądać po drugim sezonie, kiedy przeczytałem, że w trzecim, Chuck chce zostać prawdziwym szpiegiem. Być może źle zrobiłem, ale pomysł wydał mi się niezbytni.Skibil pisze:btw, ktoś wie kiedy 5 sezon "Chuck'a" poleci?
Obejrzałem Dextera, świetny początek sezonu, godny przeciwnik, nie mogę się doczekać kolejnych odcinków.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Martin
- Juventino
Dexter 6x01 pisze:No to pierwszy odcinek za mną. Nie ma co tu za dużo pisać. Strzału z armaty nie było, epizod nie wgniótł w fotel, a raczej delikatnie, z pełnym namaszczeniem wprowadzłił nas w szósty sezon. Trochę skoczyli do przodu, bo o ile pamiętam Harry w ostatnim odcinku 5 sezonu miał roczek? Teraz idzie do przedszkola.
Liczę na to, że każdy wątek jest sensownie zaakcentowany. LaGuerta awansowała, ale czym to będzie okupione? Oby tylko nie było to na siłę. Deb i Quinn: miało być tak pięknie, ale chyba Quinn się przeliczy. Dexter: pierwszy odcinek i już dwa trupyCudo! No i końcówka. Czy tylko mi się wydaje, że strzelec do tego co zrobił został zmuszony? Jego ruchy... sprawiał wrażenie jakby nie chciał tego robić, ale nie miał wyjścia.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- deszczowy
- Juventino
A ja byłem wczoraj na pokazie "Terra Nova". Słabe to, jak posty usera rzepaa. Drewniane aktorstwo, schematyzm i małe cycki głównej heroiny. Nie polecam.
- steru
- Qualità Juventino
Nie przesadzaj synek aż takie złe to nie było. Potencjał oczywiście ma to większy przez co i oczekiwania są większe. Są denerwujące rzeczy, np. Taylor i jego zachowanie, Josh i jego jazdy z ojcem no i dość słabe efekty specjalne - liczyłem na coś więcej, przy nazwisku Spielberga. Ogólnie pilot nie był tragiczny i dało się oglądać.
PS. Główna bohaterka jest fajna, jak uważasz inaczej to jesteś część roweru, ta od pedałowania
PS. Główna bohaterka jest fajna, jak uważasz inaczej to jesteś część roweru, ta od pedałowania

- deszczowy
- Juventino
Ja nie twierdzę, że nie była, bo jest naprawdę apetyczna. Mogłaby mieć większy cyc i byłby ideał. Ale jej aktorstwo - marne.steru pisze:Nie przesadzaj synek aż takie złe to nie było. Potencjał oczywiście ma to większy przez co i oczekiwania są większe. Są denerwujące rzeczy, np. Taylor i jego zachowanie, Josh i jego jazdy z ojcem no i dość słabe efekty specjalne - liczyłem na coś więcej, przy nazwisku Spielberga. Ogólnie pilot nie był tragiczny i dało się oglądać.
- francois
- Juventino
Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek szóstego sezonu Dextera.
Tematyka religijna to bardzo delikatny i grząski grunt, ale w tej konwencji może być solidnym źródłem emocji. I dreszczy.
Już nie mogę się doczekać, kiedy tych dwóch 'panów od węży skonfrontuje się z Dexterem i jak to będzie wyglądać.
Co do strzelaniny to może być jakiś dłuższy motyw, bo jakiś typ tam robił zdjęcia, wiec może się to ciągnąć przez kilka odcinków.
Już czekam na następny odcinek.
A równocześnie oglądam Mentalistę (1. sezon) i White Collar (zamierzam zacząć 3. sezon).
Tematyka religijna to bardzo delikatny i grząski grunt, ale w tej konwencji może być solidnym źródłem emocji. I dreszczy.
Już nie mogę się doczekać, kiedy tych dwóch 'panów od węży skonfrontuje się z Dexterem i jak to będzie wyglądać.
Co do strzelaniny to może być jakiś dłuższy motyw, bo jakiś typ tam robił zdjęcia, wiec może się to ciągnąć przez kilka odcinków.
Już czekam na następny odcinek.
A równocześnie oglądam Mentalistę (1. sezon) i White Collar (zamierzam zacząć 3. sezon).
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Terra Nova trzyma sobie jakiś tam poziom, który powoduje, że miło się to ogląda. Nowy epizod mnie w tym utwierdził. Uważam, że to serial typowo dla całej rodziny, a nie dla fanów sci fi. Jeśli w ten sposób się do niego podejdzie to będzie lepiej podchodził, serio.
Ciekawie zapowiada się również Revenge. Jakaś tam dziewczyna sobie wraca do miasteczka w którym się urodziła, pod innym nazwiskiem, zemścić się na ludziach którzy pogrążyli jej ojca. Bardzo ciekawy debiut, warto poświęcić na niego chwilkę.
Pozostało jeszcze wspomnieć o Homeland. Najlepszy pilot sezonu - zdedydowanie. Do kraju po 8 latach niewoli u talibów wraca amerykański żołnierz. Jedna z analityczek CIA podejrzewa, że nawiązał on jednak współpracę z terrorystami i robi wszystko, żeby tego dowieść. Świetnie się to oglądało i zapowiada się kolejna genialna produkcja od Showtime.
Zacząłem jeszcze pilota Unforgettable, ale w połowie jestem i mi się nie chce patrzeć więcej.
PS. Obejrzałem wczoraj pilota Sancturary i mimo, że mam 3 sezony na dysku to lecą one do kosza. Najgorszy serial ever. Dajcie spokój, jak zobaczyłem syrenę i małpoluda to spadłem z łóżka...
Ciekawie zapowiada się również Revenge. Jakaś tam dziewczyna sobie wraca do miasteczka w którym się urodziła, pod innym nazwiskiem, zemścić się na ludziach którzy pogrążyli jej ojca. Bardzo ciekawy debiut, warto poświęcić na niego chwilkę.
Pozostało jeszcze wspomnieć o Homeland. Najlepszy pilot sezonu - zdedydowanie. Do kraju po 8 latach niewoli u talibów wraca amerykański żołnierz. Jedna z analityczek CIA podejrzewa, że nawiązał on jednak współpracę z terrorystami i robi wszystko, żeby tego dowieść. Świetnie się to oglądało i zapowiada się kolejna genialna produkcja od Showtime.
Zacząłem jeszcze pilota Unforgettable, ale w połowie jestem i mi się nie chce patrzeć więcej.
PS. Obejrzałem wczoraj pilota Sancturary i mimo, że mam 3 sezony na dysku to lecą one do kosza. Najgorszy serial ever. Dajcie spokój, jak zobaczyłem syrenę i małpoluda to spadłem z łóżka...
- francois
- Juventino
Zajmuje się ktoś z Was może robieniem napisów do seriali? Pytam w kontekście Dextera, bo nigdzie nie mogę znaleźć napisów do drugiego odcinka :?
Ps. Electric chair
Ps. Electric chair
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Napisy robi MSaint i pewnie będą standardowo późnym wieczorem, więc spokojnie jeszcze obejrzysz 
Negocjacie z późniejszymi sezonami są trochę bardziej skomplikowane. Nie chodzi o kasę dla samego aktora a ogólny budżet produkcyjny. Dexter tyle nie zarabia
Sam aktor od sezonu czy dwóch jest również producentem i przysługują mu inne "bonusy" pieniężne wynikające ze sprzedaży serialu, płyt DVD, gadżetów i innych rzeczy związanych z Dexterem - więc jego portfel ma się dobrze.

Negocjacie z późniejszymi sezonami są trochę bardziej skomplikowane. Nie chodzi o kasę dla samego aktora a ogólny budżet produkcyjny. Dexter tyle nie zarabia

- steru
- Qualità Juventino
No i co tak cicho, nikt Dextera nie oglądał? 
Kolejny "luźny" odcinek. Póki co mało się dzieje w kwestii wątku głównego, więcej wokół wewnętrznych przekonań Dextera. Świetnie sprawdza się Mos Def, budzi wątpliowści nawet w Dexterze mimo, że "potwór nie może się zmienić". Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki i na rozwinięcie mniej znaczących wątków jak np. rozgrywka między Matthewsem a La Guertą, no i oczywiście wątek Masuki i jego pomocnicy

Kolejny "luźny" odcinek. Póki co mało się dzieje w kwestii wątku głównego, więcej wokół wewnętrznych przekonań Dextera. Świetnie sprawdza się Mos Def, budzi wątpliowści nawet w Dexterze mimo, że "potwór nie może się zmienić". Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki i na rozwinięcie mniej znaczących wątków jak np. rozgrywka między Matthewsem a La Guertą, no i oczywiście wątek Masuki i jego pomocnicy

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Kij z Dexterem.steru pisze:No i co tak cicho, nikt Dextera nie oglądał?![]()

- steru
- Qualità Juventino
Ci dam kij z Dexterem...
SoA jest cool, dalej trzyma poziom, sezon jest lepszy od poprzedniego ale... Za dużo trochę tego pecha i problemów w życiu ekipy. Clay średnio raz na odcinek mówi "Holy shit", Jax "Jesus Christ" - zwiastuje nam to kolejne komplikacje. Dalej wyczekuję kolejnych epizodów, ale nic nie poradzę, że Dexter jest "TYM" serialem, który zawsze będzie miał pierwszeństwo.
BTW oglądali American Horror Story? Tego typu produkcji w TV nie było jeszcze. Po obejrzeniu pilota przez chwilę zbierałem szczenę z podłogi. Klimat jest świetny, serial ostro schizowaty. Psychiatra, poparzony koleś, rude bliźniaki, facet w lateksowym stroju, psychiczny dzieciak, dziewczyna z downem, dziwna pokojówka i sąsiadka. Nie mogę się doczekać w jakim kierunku się to potoczy...
SoA jest cool, dalej trzyma poziom, sezon jest lepszy od poprzedniego ale... Za dużo trochę tego pecha i problemów w życiu ekipy. Clay średnio raz na odcinek mówi "Holy shit", Jax "Jesus Christ" - zwiastuje nam to kolejne komplikacje. Dalej wyczekuję kolejnych epizodów, ale nic nie poradzę, że Dexter jest "TYM" serialem, który zawsze będzie miał pierwszeństwo.
BTW oglądali American Horror Story? Tego typu produkcji w TV nie było jeszcze. Po obejrzeniu pilota przez chwilę zbierałem szczenę z podłogi. Klimat jest świetny, serial ostro schizowaty. Psychiatra, poparzony koleś, rude bliźniaki, facet w lateksowym stroju, psychiczny dzieciak, dziewczyna z downem, dziwna pokojówka i sąsiadka. Nie mogę się doczekać w jakim kierunku się to potoczy...
- francois
- Juventino
Także obejrzałem już drugi epizodsteru pisze:No i co tak cicho, nikt Dextera nie oglądał?

W pełni podzielam Twoje uczucia do tego serialu, ale muszę przyznać, że póki co jestem rozczarowany. Brakuje mi tego napięcia, które było obecne w niemal każdym odcinku wcześniejszych serii.
Wątek stażystki Masuki

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Jestem pod dwóch odcinkach i jestem zafascynowany, naprawdę. Klimat miażdży, świetna czołówka, bardzo dobra muzyka i ciekawy montaż. Brakowało mi takiej pozycji. Chyba wstrzymam się z oglądaniem na pare tygodni, by móc oglądać po 2-3 epizody na raz.steru pisze:.
Wreszcie wkręciłem się w "True Blood", po półrocznym odkładaniu zmeczyłem końcówkę pierwszej serii, druga poleciała w niemal dwa dni.

- francois
- Juventino
Najnowszy odcinek Dextera już dostępny wraz z napisami
Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj go obejrzę. Oby w końcu "coś" zaczęło się dziać...
Obejrzał już ktoś

Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj go obejrzę. Oby w końcu "coś" zaczęło się dziać...
Obejrzał już ktoś

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”