Co nowego w kinie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 16:28

Zambro ma rację.
Żeby nie było offtopu dodam, że Day Lewis faktycznie wygląda interesująco jako Lincoln, a ten obok w cylindrze to kto?

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 16:48

Łukasz pisze:
pan Zambrotta pisze:
Łukasz pisze:ale ja bym wybierał między Morricone i Kamenem.
a co stworzył takiego Kamen, że stawiasz go przed Williamsem?
Ścieżki do Zabójczych Broni i Szklanych Pułapek - w swoim czasie wyznaczały one trend dla całego gatunku.
Musiałby to być dla kina ciężkie czasy. ;)
Mi z niewymienionych podoba się jeszcze twórczość Howarda Shore.
Rzucilem też okiem na filmwebową listę najlepszych kompozytorów.
Williams nr.1
Kamen nr. 124 :P

Ouh_yeah Steven S. ;)

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 17:01

Juras_Senat pisze:Mi z niewymienionych podoba się jeszcze twórczość Howarda Shore.
tylko błagam, napisz że słuchałeś czegoś więcej niż LOTR :prochno:

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 17:30

Podobał mi się w "Gangach" (cały film mi się podobał, nie wiem czemu tak krytykowano Scorsese :think:) Infiltracji, Wschodnich Obietnicach i Wrogu Publicznym. Jednak moim ulubionym soundtrackiem, jest ten z Amelii.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 17:32

pan Zambrotta pisze:
Łukasz pisze:
pan Zambrotta pisze: a co stworzył takiego Kamen, że stawiasz go przed Williamsem?
Ścieżki do Zabójczych Broni i Szklanych Pułapek - w swoim czasie wyznaczały one trend dla całego gatunku.
Gwiezdne Wojny, Szczęki, Superman, Indiana Jones, E.T., Park Jurajski, Lista Schindlera, Szeregowiec Ryan, Harry Potter - wycinek twórczości Williamsa.

Wiesz już, gdzie możesz się schować ze swoją Szklana Pułapką i Zabójczą Bronią ? 8)

Williams >> Kamen
Święte słowa. Muzyka do "Crimson Tide" to absolutne mistrzostwo świata i zestawianie z takim kompozytorem, jak Zimmer mocno dla mnie anonimowego Kamena to tak, jakby uznać prymat Grzesia Skawińskiego nad Gilmourem ;)

PS. Oglądał ktoś z was "Warrior'a"?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 18:08

pan Zambrotta pisze: Gwiezdne Wojny, Szczęki, Superman, Indiana Jones, E.T., Park Jurajski, Lista Schindlera, Szeregowiec Ryan, Harry Potter - wycinek twórczości Williamsa.

Wiesz już, gdzie możesz się schować ze swoją Szklana Pułapką i Zabójczą Bronią ? 8)

Williams >> Kamen
No właśnie - wszystko jest kwestią gustu. Żadnej z wymienionych przez Ciebie ścieżek zwyczajnie sobie nie przypominam. A to, co Kamen zrobił z Claptonem i Sanbornem nie dość, że kapitalnie komponuje się z obrazem, to jeszcze samo w sobie słucha się znakomicie...

Ale ok - jest was więcej, więc pewnie macie rację
;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 18:34

Juras_Senat pisze: Jednak moim ulubionym soundtrackiem, jest ten z Amelii.
Tiersen! Zaraz chyba obok Bregovicia najładniejszy czarodziej soundtrackowy...
Ale ok - jest was więcej, więc pewnie macie rację
Spoko, jest nas dwóch. Dwóch to już kilkoro.

Kamen jest nieprzyzwoicie stylowy.

A rankingi Filmweba to tylko i wyłącznie rankingi popularności na szczęście.

Że Daniel Day-Lewis sprosta, to jestem pewien. To w końcu chyba najlepszy aktor anglojęzyczny z niespotykaną charyzmą i nawet z beznadziejnego scenariusza potrafi coś wycisnąć, także o to, że gniotem totalnym biografia Abego Lincolna będzie się nie obawiam. Bo jest ten jeden brodaty plus w cylindrze.

Jedyna wpadka DDL to była Nieznośna lekkość bytu. To z półki fatalnych adaptacji genialnej prozy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 18:41

deszczowy pisze:PS. Oglądał ktoś z was "Warrior'a"?
Ja, ja! Film był całkiem dobry, do momentu kiedy zaczął się ten turniej :D Walki jakieś takie naciągane, niewiele w nich było dramaturgii. I jeszcze to finałowe "i love you"...

Szkoda bo myślałem że to będzie coś lepszego, a do takiego "Fightera" nie ma w ogóle porównania.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 09:17

pan Zambrotta pisze:
Juras_Senat pisze:Mi z niewymienionych podoba się jeszcze twórczość Howarda Shore.
tylko błagam, napisz że słuchałeś czegoś więcej niż LOTR :prochno:
Ja go sobie cenię za muzykę z Władcy choć wybór kawałków do drugiej części "Zmierzchu" był bardzo dobry. Podszedł mi ten soundtrack, ale osobiście wolę muzykę stworzoną do filmu jest lepszy klimat. Muza z Transformersów genialna.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 09:25

Łukasz pisze:
pan Zambrotta pisze: Williams >> Kamen
No właśnie - wszystko jest kwestią gustu. Żadnej z wymienionych przez Ciebie ścieżek zwyczajnie sobie nie przypominam. A to, co Kamen zrobił z Claptonem i Sanbornem nie dość, że kapitalnie komponuje się z obrazem, to jeszcze samo w sobie słucha się znakomicie...
;)
to nie jest kwestia gustu, bo mówimy o numerze 1 wśród kompozytorów. Co innego gdybyś powiedział: "wolę Kamena niż Williamsa", wtedy nie można się przyczepić. To jakbyś powiedział: od Cristiano Ronaldo wybitniejszy jest Andrei Arshavin.
bajbek17 pisze: Muza z Transformersów genialna.
za to ciężko ją znaleźć na rynku płytowym :cry: są tylko "składanki" filmowe, czyli te wszystkie Linkin Parki i inne cuda.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 16:09

pan Zambrotta pisze:
bajbek17 pisze: Muza z Transformersów genialna.
za to ciężko ją znaleźć na rynku płytowym :cry: są tylko "składanki" filmowe, czyli te wszystkie Linkin Parki i inne cuda.
W przypadku II i III części to fakt, ale pierwsza ma tylko album "The Score". W tej części to chyba tylko własnie jeden kawałek Linkina a tak to wszystko stworzone pod film.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 23:56

Nie wiem jakim cudem umknęło mi, że do kin lada dzień wchodzi nowy film Finchera. Prozy Larssona nie czytałem (jeszcze), skandynawską ekranizację oglądałem, nawet mi przypadła do gustu (wiem, że fani serii wieszali na niej psy). Czego się można spodziewać po amerykańskiej wersji? Reżysera cenię bardzo, Craiga lubię, nie lubię jak amerykanie kręcą coś, co już nakręcono. ;) Mimo to z ciekawością obejrzę, bo fabuła dobra i mocna. Jest ktoś na forum, kto czeka na ten film?

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 01:25

Juras_Senat pisze:Nie wiem jakim cudem umknęło mi, że do kin lada dzień wchodzi nowy film Finchera. Prozy Larssona nie czytałem (jeszcze), skandynawską ekranizację oglądałem, nawet mi przypadła do gustu (wiem, że fani serii wieszali na niej psy). Czego się można spodziewać po amerykańskiej wersji? Reżysera cenię bardzo, Craiga lubię, nie lubię jak amerykanie kręcą coś, co już nakręcono. ;) Mimo to z ciekawością obejrzę, bo fabuła dobra i mocna. Jest ktoś na forum, kto czeka na ten film?
Jak bys przeczytal trylogie to tez bys wieszal psy na reżyserze za podtarcie sie ta ksiazka :P
Amerykanie wyczaili bardzo dobry scenariusz na film sensacyjny i taki pewnie bedzie, wiec mozna sie spodziewac powyrzucanych multum scen. Ale jak to mowia, jak sie nie ma co sie chce to sie ... co sie ma. Ksiazki nie powstana juz raczej [chodz ponoc troche IV czesci Larson zdazyl napisac, ale nie ma widokow aby ujzalo to swiatlo dzienne... (jego gupia pinda kochanka wszystko zabrala i nie chce upublicznic! ) ] wiec jedynie pozostaje czekac z niecierpliwoscia na film i jakos sie nim nacieszyc :P

KLIK ==>www
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 13:47

A pasuje Ci Craig jako Blomkvist? Która Lisbeth wydaje Ci się bliższa "oryginałowi"? Rapace (czy ona naprawdę musiała mieć takie małe cycki?) czy Mara?

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 15:39

Craig jest moim ulubionym aktorem wiec mi wszedzie pasuje :D - ale w tej ocenie nie jestem obiektywny.
Bardziej pasowala Rapace, chodz byla za stara...czytajac ksiazke wyobrazalem sobie ja jako mlodsza, ladniejsza, bardziej szczupłą i niższą. Co do cyckow, w ksiazke miala male, ale w 2 czy 3 tomie je sobie powiekszyla...W FILMIE TEGO NIE MA! (kolejna zbrodnia przeciwko ludzkosci). Tak samo jak przegieli z Erica... mogli ja troche mlodsza zrobic i pokazac z jedną scene erotyczną... :mrgreen: Ale zeby calkiem nie narzekac to akurat role Blomkvista dopasowali idealnie :)
A co do nowego filmu to po samych aktorach jak Craig czy ta cala Mara juz bedzie wiadomo w jakim stylu bedzie ten film :)

KLIK ==>www
ODPOWIEDZ