Mercato (2012-2014)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://fcjuventustorino.blogspot.com/20 ... t=FaceBook
Sienie udało się wykupić połówkę karty Destro. Tym samym do walki o zawodnika włączy się Juve, które wcześniej rozmawiało już z tym klubem. Właścicielem drugiej połówki pozostaje Genoa, której priorytetem jest oddanie piłkarza interowi. O napastnika zabiega także Roma.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99348
Agent Verrattiego przyznał, że kwestia włączenia do transakcji Bouya została już rozwiązana, ale trzeba jeszcze "uporać się z kilkoma problemami".
Swoją drogą Giovinco wypowiedział się już w temacie swojej przeprowadzki do Juve i przyznał, że nie może się doczekać gry w naszym klubie.
http://www.tuttonapoli.net/?action=read ... zia=101343
Na stronie kibiców Napoli pojawił się wywiad z jednym z włoskich dziennikarzy, który także wypowiada się o mega-ofercie za Cavaniego, jaką mielibyśmy wystosować do Napoli. Także jest mowa o włączeniu w transakcję Matriego oraz Giovinco.
EDIT:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99358
Dosłownie przed chwilą pojawiła się informacja, że Juventus i Pescara mają o północy raz jeszcze usiąść do negocjacji. Tym razem Di Marzio twierdzi, że ani Bouy, ani Trosi (wcześniej była mowa jedynie o tym pierwszym) nie chcą przechodzić do obecnego klubu Verrattiego na zasadzie współwłasności. Kluby jeszcze dziś chcą osiągnąć porozumienie w tej kwestii.
Sienie udało się wykupić połówkę karty Destro. Tym samym do walki o zawodnika włączy się Juve, które wcześniej rozmawiało już z tym klubem. Właścicielem drugiej połówki pozostaje Genoa, której priorytetem jest oddanie piłkarza interowi. O napastnika zabiega także Roma.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99348
Agent Verrattiego przyznał, że kwestia włączenia do transakcji Bouya została już rozwiązana, ale trzeba jeszcze "uporać się z kilkoma problemami".
Swoją drogą Giovinco wypowiedział się już w temacie swojej przeprowadzki do Juve i przyznał, że nie może się doczekać gry w naszym klubie.
http://www.tuttonapoli.net/?action=read ... zia=101343
Na stronie kibiców Napoli pojawił się wywiad z jednym z włoskich dziennikarzy, który także wypowiada się o mega-ofercie za Cavaniego, jaką mielibyśmy wystosować do Napoli. Także jest mowa o włączeniu w transakcję Matriego oraz Giovinco.
EDIT:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99358
Dosłownie przed chwilą pojawiła się informacja, że Juventus i Pescara mają o północy raz jeszcze usiąść do negocjacji. Tym razem Di Marzio twierdzi, że ani Bouy, ani Trosi (wcześniej była mowa jedynie o tym pierwszym) nie chcą przechodzić do obecnego klubu Verrattiego na zasadzie współwłasności. Kluby jeszcze dziś chcą osiągnąć porozumienie w tej kwestii.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 23:49 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tharp
Zamiast 'pierdzielic' LO, to pierdzielisz bzdury. Od zawsze wiadomo, a sezon 11/12 w naszym wykonaniu wybitnie tego dowiodl, ze druzyne buduje sie od tyluMate.G pisze:Pierdzielić LO.
Obronę i tak mamy najlepszą w lidze .
Musimy kupić napastnika czyt Cavani.
Potem dopiero obrona.
>> bezpośredniego rywala do walki o Scudetto.@Maras@ pisze:(...) De Laurentis zbyt mocno wybrzydza, a i wiadomo nie od dziś, że raczej nie chciałby wzmacniać bezpośredniego rywala do walki o Scudetto...
>>napoli
>>walka o scudetto
>>mfw

- Arbuzini
- Juventino
Ciekawe, czy faktycznie tak ostro przetrzepujemy rynek snajperów. Bardzo cenię Cavaniego, ale nie ma co przesadzać z tymi mega ofertami. Dobrze ktoś wspomniał, że niedługo dobijamy do ceny Falcao.
Powiem szczerze, że przetrawię nawet snajpera dobijającego 30 na karku. Milito i Di Natale ciągle pokazują, że stary człowiek też może. Lisandro Lopez za 25 mln E to troszkę sporawo, ale za 20 - witałbym.
Powiem szczerze, że przetrawię nawet snajpera dobijającego 30 na karku. Milito i Di Natale ciągle pokazują, że stary człowiek też może. Lisandro Lopez za 25 mln E to troszkę sporawo, ale za 20 - witałbym.
- Gąsior007
- Juventino
Już sam się pogubiłem jak wygląda na chwilę obecną sytuacja z Gio.
Bardzo mnie to już irytuje. Z resztą na pewno nie tylko mnie.
Nie za bardzo dowierzam w tą ofertę Juve. 40mln+Matri i Gio.
Ponieważ Conte nie po to chciał spowrotem Sebe, żeby pozbyć się go w rozliczeniu za innego piłkarza.
Ponadto to już przesadzona oferta. Z taką ofertą moglibyśmy się postarać wyciągnąć Falcao. Lub też za równowartość tej transakcji.
Bo Atletico chciałoby zapewne czystą gotówkę.
Robić interesy z De Laurentisem interesy to istna masakra
Bardzo mnie to już irytuje. Z resztą na pewno nie tylko mnie.
Nie za bardzo dowierzam w tą ofertę Juve. 40mln+Matri i Gio.
Ponieważ Conte nie po to chciał spowrotem Sebe, żeby pozbyć się go w rozliczeniu za innego piłkarza.
Ponadto to już przesadzona oferta. Z taką ofertą moglibyśmy się postarać wyciągnąć Falcao. Lub też za równowartość tej transakcji.
Bo Atletico chciałoby zapewne czystą gotówkę.
Robić interesy z De Laurentisem interesy to istna masakra

Forza Juve !
- SKAr7
- Juventino
Gość który w niezłej lidze, za to z kompletnie nieogarniętymi taktycznie obrońcami nie jest w stanie walnąć 20 bramek w ligowym miałby być naszym topkiem i zrobić 20 bramek w naszej lidze? Porównania do Falcao i Cavaniego to w ogóle w moich oczach dobry żart :roll:Arbuzini pisze: Powiem szczerze, że przetrawię nawet snajpera dobijającego 30 na karku. Milito i Di Natale ciągle pokazują, że stary człowiek też może. Lisandro Lopez za 25 mln E to troszkę sporawo, ale za 20 - witałbym.
Ale może to ja, mam go za strasznie przecenianego zawodnika, który swoją nadmierną renomę wypracował kilkoma wybitnymi występami w najważniejszych momentach swojej kariery, głównie w LM.
Tylko my mamy zawodników, którzy w najważniejszych momentach są w stanie rozegrać mecz życia. Potrzebujemy zawodnika, który od niedzieli do niedzieli położy do łóżka Catanię z Lecce.
W 99 na 100 przypadków przyznałbym Ci rację, ale nasza obrona miała najmniej straconych bramek w Europie, PDC ogarnia, a Matri z Quaglią już nie bardzo.Tharp pisze: Zamiast 'pierdzielic' LO, to pierdzielisz bzdury. Od zawsze wiadomo, a sezon 11/12 w naszym wykonaniu wybitnie tego dowiodl, ze druzyne buduje sie od tylu
W tej sytuacji przepłacenie napastnika to smutna konieczność, branie swietnego LO po przecenie- tylko dodatek.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Chociaż jakoś nie chce mi się w tą mega-ofertę Marotty wierzyć to wiele wskazuje na to, że coś może być na rzeczy. Matri - 15mln, Seba - powiedzmy, że też 15, + 40mln w gotówce i mamy 70mln, których oczekuje pan Aurelio. W sumie nie byłoby to takie głupie. Zamiast oferować np. 15 mln więcej za Cavaniego ściągamy Giovinco za 11, wyceniamy go na te kilka milionów więcej i dokładamy do oferty za Cavaniego i jesteśmy tak jakby 4 mln do przodu.
Aczkolwiek moim zdaniem oferta 40+M+G jest za duża.
W każdym razie po ostatnich niusach Seba wcale nie musi czuć się pewny pozostania w Turynie. No i widać, że o Cavaniego będziemy walczyć do końca.

Aczkolwiek moim zdaniem oferta 40+M+G jest za duża.
W każdym razie po ostatnich niusach Seba wcale nie musi czuć się pewny pozostania w Turynie. No i widać, że o Cavaniego będziemy walczyć do końca.
- Gąsior007
- Juventino
SKAr7 pisze: Gość który w niezłej lidze, za to z kompletnie nieogarniętymi taktycznie obrońcami nie jest w stanie walnąć 20 bramek w ligowym miałby być naszym topkiem i zrobić 20 bramek w naszej lidze? Porównania do Falcao i Cavaniego to w ogóle w moich oczach dobry żart
Ale może to ja, mam go za strasznie przecenianego zawodnika, który swoją nadmierną renomę wypracował kilkoma wybitnymi występami w najważniejszych momentach swojej kariery, głównie w LM.
Tylko my mamy zawodników, którzy w najważniejszych momentach są w stanie rozegrać mecz życia. Potrzebujemy zawodnika, który od niedzieli do niedzieli położy do łóżka Catanię z Lecce.
Falcao zdobył w tm sezonie w samej lidze 24 gole jakbyś nie wiedział.
Ponadto król strzelców LE.
Owszem Cavani to jest podobna klasa, oraz sprawdzony dodatkowo w Serie A.
Jednak mówienie, że Falcao "nie ma pojary" do Cavaniego, jest grubo przesadzone.
Conte chciał powrotu Gio do Juve. To dzięki niemu prawdopodobnie wróci do nas.
Priorytetem dla Conte jeśli chodzi o top napastnika jest Cavani.
Teraz pytanie, czy go poświęci.
We Włoszech owszem mamy najlepszą obronę. Jednak niewiadomo jak będzie to wyglądać w LM.
Moim zdaniem LO właśnie do LM będzie nieoceniony.
Tak mam na myśli Kolarova

Forza Juve !
- SKAr7
- Juventino
Gąsior007 pisze: Falcao zdobył w tm sezonie w samej lidze 24 gole jakbyś nie wiedział.
Jednak mówienie, że Falcao "nie ma pojary" do Cavaniego, jest grubo przesadzone.

Wróć bardzo Cię proszę do szóstej klasy podstawówki, tam dzieci uczą się czytać ze zrozumieniem.
Kiedy przerobisz tamten materiał, to jeszcze raz przeczytaj mojego posta, z uwzględnieniem cytatu do którego się odnosiłem. A kiedy zrozumiesz, że odnosiło się to do Lisandro Lopeza, a nie Radamela Wspaniałego to zrób łaski swojej facepalma nad sobą.
Nie pisz też dwóch postów pod sobą, bo zaraz dostaniesz bana, jest opcja edit.
I witamy na forum

PS. Ale jestem dziś miły, chyba będzie dobry dzień

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ale po co w ogóle wywoływane jest nazwisko Falcao, skoro o zainteresowaniu Juve tym piłkarzem nie było nawet jednej ploty? Pisanie o Kolumbijczyku nie ma sensu, bo Conte chce Edinsona.Gąsior007 pisze:Falcao zdobył w tm sezonie w samej lidze 24 gole jakbyś nie wiedział.
Swoją drogą to można by spróbować wcisnąć Napoli zamiast Seby naszego brazylijskiego króla środka pola. Coś tam ponoć było, że się nim interesowali, on sam też się miło o nich wypowiadał.
Ciekawe jakie są efekty nocnych rozmów w sprawie "nowego Pirlo"...
- Arbuzini
- Juventino
Osobiście uważam fiksację na top snajpera, choćby za cenę ~50 mln E za lekko poronioną. Naprawdę mamy jeszcze inne potrzeby i to nie atak zdobył nam mistrzostwo oraz doprowadził do finału CI.SKAr7 pisze:Gość który w niezłej lidze, za to z kompletnie nieogarniętymi taktycznie obrońcami nie jest w stanie walnąć 20 bramek w ligowym miałby być naszym topkiem i zrobić 20 bramek w naszej lidze? Porównania do Falcao i Cavaniego to w ogóle w moich oczach dobry żart :roll:Arbuzini pisze: Powiem szczerze, że przetrawię nawet snajpera dobijającego 30 na karku. Milito i Di Natale ciągle pokazują, że stary człowiek też może. Lisandro Lopez za 25 mln E to troszkę sporawo, ale za 20 - witałbym.
Zawsze, ale to zawsze na forum wkręci się ludziom jakieś konkretne nazwisko, a każdy inny zawodnik uważany jest za be i fe. Oczywiście najpopularniejszym i najoczywistszym przykładem jest tutaj Vidal, ale przypomnę, że sporo osób kręciło nosem na Pirlo. "To ma być ten mistrz obiecany przez Marottę? Za darmo* i stary. Co to ma być?!". Tak to wyglądało? Tak.
* - jakby to miał być jakiś argument...
Uważam Cavaniego za świetnego napastnika, ale L. Lopez z pewnością też znacząco wpłynąłby na poprawę jakości naszego ataku. Porównywanie go do naszych asów szpicy jest mimo wszystko nie na miejscu. Rynek snajperów jest w tym roku tak... nieopłacalny, że bez problemu przeboleję kupno mniej medialnego zawodnika na tę pozycję, jeśli w parze pójdą bardziej spektakularne wzmocnienia innych stref boiska. Efekt na forum będzie łatwy do przewidzenia i oczywiście często padać będzie nazwisko Giovinco...
- Gąsior007
- Juventino
Po prostu przeoczyłem cytat na górze. Dlatego pomyślałem, że to odnosi się do mojej wypowiedzi. Jednakże coś mi nie pasowało właśnieSKAr7 pisze: Wróć bardzo Cię proszę do szóstej klasy podstawówki, tam dzieci uczą się czytać ze zrozumieniem.
Kiedy przerobisz tamten materiał, to jeszcze raz przeczytaj mojego posta, z uwzględnieniem cytatu do którego się odnosiłem. A kiedy zrozumiesz, że odnosiło się to do Lisandro Lopeza, a nie Radamela Wspaniałego to zrób łaski swojej facepalma nad sobą.
Nie pisz też dwóch postów pod sobą, bo zaraz dostaniesz bana, jest opcja edit.
I witamy na forum mam nadzieję, że nie straciłem czasu na trola, nie zawiedź mnie
PS. Ale jestem dziś miły, chyba będzie dobry dzień

Więc tak jak mówię przeoczenie, a nie nieumiejętność czytania ze zrozumieniem czy coś w tym stylu.
P.S Zajrzałem sobie w końcu na forum. Wcześniej udzielałem się tylko pod newsami tutaj

Co do Lisandro Lopeza. Uważam, że nie jest on żadnym rozwiązaniem w kwestii wspomnianego "dzika" do ataku.
Forza Juve !
- SKAr7
- Juventino
A czy ja mówię, że mamy być zafiksowani na Cavaniego i Falcao i półkę 30mln+? Wymyślasz sobieArbuzini pisze: Osobiście uważam fiksację na top snajpera, choćby za cenę ~50 mln E za lekko poronioną. Naprawdę mamy jeszcze inne potrzeby i to nie atak zdobył nam mistrzostwo oraz doprowadził do finału CI.

Lopez to po prostu jest gracz który nie zasługuje na 25 mln, nie zasługuje na 20, ani nie zasługuje na Juve. I jest większa szansa, że stanie się dla nas kolejnym problemem, niż jakimkolwiek rozwiązaniem.
Niższa półka? Nie mam problemu. Rzekomo Dżeko jest do wyjęcia po przecenie. Jest Damiao, którym jesteśmy zainteresowani. Zrobił na mnie niezłe wrażenie w tych kilku spotkaniach, które widziałem. Teoretycznie jest Lewandowski, ale w praktyce w tym okienku trzeba by za niego przepłacić.
Mam wrażenie, że niektórzy tutaj patrząc na poczynania głównych rywali w Mercato- w lidze już są pewni zwycięstwa w przyszłym sezonie i trzeba się zbroić na LM, gdzie piłka będzie bardziej otwarta.
Problem w tym, że zdrowy Milan w obecnym jest w stanie spokojnie zdobyć komplet punktów z wszystkimi Pescarami, Chievami i Cataniami w przyszłym sezonie. My z takim atakiem jaki mamy- na pewno nie.
- pumex
- Juventino
Chciałbyś Lisandro - 30-latka za 20mln? Grubo :shock: Chciałbym poznać motywy. W zasadzie czuję, że je znam i nie są do końca racjonalne. Po prostu Lopez jest graczem ligi francuskiej, na punkcie której masz fioła. Ot cała historiaArbuzini pisze:Powiem szczerze, że przetrawię nawet snajpera dobijającego 30 na karku. Milito i Di Natale ciągle pokazują, że stary człowiek też może. Lisandro Lopez za 25 mln E to troszkę sporawo, ale za 20 - witałbym.
Przemyśl Arbuzini, z czym wiązałby się taki transfer w trochę dłuższej perspektywie...
Matkomrozzi pisze:Dosłownie przed chwilą pojawiła się informacja, że Juventus i Pescara mają o północy raz jeszcze usiąść do negocjacji.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pumi jak zwykle wytacza najcięższe argumenty w postaci wieku
Bo Juventus powinien kupować piłkarzy do 23 roku życia, żeby w razie niewypału sprzedać ich jeszcze z zyskiem.
A kupowanie piłkarza "na lata" zwykle kończy się sprzedażą po dwóch sezonach
Co nie zmienia faktu, że ja Lopeza nie chcę bo nigdy mnie nie przekonywał.

A kupowanie piłkarza "na lata" zwykle kończy się sprzedażą po dwóch sezonach

Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2012, 08:57 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- pakman
- Juventino
@Maras@ pisze:pumex pisze:Estiego rozpatrywałem jako alternatywę dla De Ceglie w 3-5-2, ale nagle okazało się, że tę rolę z większym powodzeniem może pełnić Giaccherini, którego i tak już wykupiliśmy, więc w takim wypadku nie wiem, czy jest sens płacić nawet 2mln za PeruwiańczykaTony Montana pisze:Esti? Za 2 melony może być na rezerwę, za 5 w żadnym wypadku.
Esti to Paragwajczyk nie Peruwianczyk

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !