Wszystko o Milanie
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Od kiedy to wyniki przedsezonowe w ogole moga imponowac? Przeciez dla jednej ze stron to byl ewidentnie mecz o pietruche. Juz widze jak Bayern przegrywa z tym Milanem w meczu o cos... Badzmy powazni. Obecnosc tylu podstawowych graczy Bawarczykow w skladzie nie ma znaczenia, bo najpierw musialoby sie im chciec grac. Tu nawet nie chodzi o etap przygotowan, a nastawienie mentalne. Milanowi ewidentnie sie sie chcialo, nawet tym mlodym i tak sie skonczylo. Zaraz sie okaze, ze Milan taki mocny, bo ogral podstawe Bayernu w duzej czesci rezerwa..
Tak sobie czytam komentarze kibicow Milanu, ktorzy w duzej mierze postrzegaja transfer Bonucciego jako jego chec rozwoju. Niewielu bierze pod uwage, ze w jego przypadku w gre wchodzil tylko kierunek wloski, przez wzglad na chorobe syna. Z Juve bylo mu juz nie po drodze, delikatnie rzecz ujmujac. Bonucci gada o tym, ze jest taki ambitny i co? Opuszcza drugi najlepszy zespol zeszlego sezonu w Europie, ktory i tym razem bedzie walczyl o najwyzsze cele na rzecz Milanu, bo "ciekawy i ambitny projekt"? Ta. Sam Leo wbil juz dwie szpile w Milan. Tuz po transferze zapytany o ten ruch i dlaczego wlasnie Milan odparl, ze chcial pozostac we Wloszech. Zabrzmialo to tak, jakby byl to ruch konieczny, nie skupil sie nawet na klasie tego klubu. Teraz dodal, ze bedzie sie bardzo dziwnie czul w barwach Milanu. Takie slowa raczej srodowisko kibicow Milanu nie podbuduje, choc z drugiej strony on ma po prostu grac, wiec co tam.
Tak sobie czytam komentarze kibicow Milanu, ktorzy w duzej mierze postrzegaja transfer Bonucciego jako jego chec rozwoju. Niewielu bierze pod uwage, ze w jego przypadku w gre wchodzil tylko kierunek wloski, przez wzglad na chorobe syna. Z Juve bylo mu juz nie po drodze, delikatnie rzecz ujmujac. Bonucci gada o tym, ze jest taki ambitny i co? Opuszcza drugi najlepszy zespol zeszlego sezonu w Europie, ktory i tym razem bedzie walczyl o najwyzsze cele na rzecz Milanu, bo "ciekawy i ambitny projekt"? Ta. Sam Leo wbil juz dwie szpile w Milan. Tuz po transferze zapytany o ten ruch i dlaczego wlasnie Milan odparl, ze chcial pozostac we Wloszech. Zabrzmialo to tak, jakby byl to ruch konieczny, nie skupil sie nawet na klasie tego klubu. Teraz dodal, ze bedzie sie bardzo dziwnie czul w barwach Milanu. Takie slowa raczej srodowisko kibicow Milanu nie podbuduje, choc z drugiej strony on ma po prostu grac, wiec co tam.
- Cabrini_idol
- Juventino
10 mln netto pensji. Kasa. Tak jak powiedziała siostra Chiellinigo.
money change everything.
money change everything.

- Makiavel
- Juventino
Tu naprawdę sami mózgowcy. W temacie "grali w Juve" pretensje, że piszą ludzie o byłym graczu. W temacie o Milanie pretensje, że komentowana jest gra Milanu. Porażka.
Prosta sprawa. Milan zagrał świetny mecz przedsezonowy i tyle. Nikt nie pisze, że Milan wygra wszystko. Tylko, że ładnie grali. Co was boli?
Prosta sprawa. Milan zagrał świetny mecz przedsezonowy i tyle. Nikt nie pisze, że Milan wygra wszystko. Tylko, że ładnie grali. Co was boli?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- gpl88
- Milanista
Naucz się czytać ze zrozumieniem to raz a dwa o ile się nie mylę to jest to temat "Wszystko o Milanie".wagner pisze:Oho. Zaczyna się informowanie nas tydzień w tydzień jak to Milan dobrze gra
Jestem zaskoczony wynikiem i tyle, wiem że Bayern to lata świetlne ale taka drużyna nie powinna przegrywać tak wysoko, nawet sparingów w trakcie wakacji. A to że młodzi gryźli trawę to dobrze bo rywalizacja w naszym składzie będzie spora.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Spokojnie panowie, z nim będzie jak z interowcami. Przyjdzie LE, przyjdzie Serie A i po kilku kolejkach przepadnie
Z drugiej strony mam nadzieje, że Milan coś tam powalczy, liga bezdyskusyjnie będzie ciekawsza. Poza tym miło będzie wejść na stronę "miszczów" i poczytać lamenty zwalniające Spala

Z drugiej strony mam nadzieje, że Milan coś tam powalczy, liga bezdyskusyjnie będzie ciekawsza. Poza tym miło będzie wejść na stronę "miszczów" i poczytać lamenty zwalniające Spala

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Chwila chwila. Są też tacy wśród kibiców Juventusu, którym dobro Milanu wcale na sercu nie leży a wręcz byli zadowoleni oglądając Rossonerich paplających się w ekstrementach. Nie to żebym osobiście pałał jakąś wielką nienawiścią do nich, ale chyba zapomnieliście, że oni mimo, że byli również zamieszani w Calciopoli karę dostali znikomą, dostali pozwolenie na grę w LM i dodatkowo ją wygrali. Tak samo jak Inter skorzystali na naszej degradacji. Także może trochę wyhamujcie z tym życzeniem im dobrze.
- gpl88
- Milanista
Było nie ustawiać meczów to kary by nie było, ale lepiej mieć żal, że my dostaliśmy mniejszą. Widocznie mieliście więcej na sumieniu, tyle.
Ja tu wpadłem pogadać o piłce a nie przechwalać się więc wyniki Milaniu nie będą miały wpływu na moją aktywność, jak mi się znudzi to się ulotnię.
Ja tu wpadłem pogadać o piłce a nie przechwalać się więc wyniki Milaniu nie będą miały wpływu na moją aktywność, jak mi się znudzi to się ulotnię.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2017, 22:12 przez gpl88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale czego się spodziewałeś ? Nikt nie ma tu do Ciebie pretensji. Chodzi o to, że Bonucci to frajer a sam Milan nie jest lubiany w kręgach kibiców Juve, może nie tak jak Inter ale jednak Milan to nie jest klub przyjazny Juve. Bonucci odszedł do was i naraził się na krytykę, jest zdrajcą. Moze i userzy czy kibice niedzielni mają to gdzieś, no i ich te slogany ,,szacunek'' , ,, co macie do innych zespołów w serie A'' itd . Sorry ale futbol bez kibiców, bez wojenek jest niczym. Oczywiscie nikt nie namawia do przemocy ale jak mówię, nie można mieć pretensji do kibiców, że nienawidzą Interu czy Milanu. Kurde.
Idz na Curvę i powiedz im, żeby nie śpiewali przyśpiewek wyzywających Interu, Milany czy ich kibiców. Powiedz im, że są dziecinni i tak nie można. Heh. Tak się nie da. Futbol to boisko ale również trubuny i kibice na co dzień. Tyle.
Milan, fajnie jakby wbił do LM. Bo silna Serie A to silny Juve. Tak czy owak Milan nie ma podjazdu do tego co stworzyli przez 6 lat w Turynie i jest to zespół 2 półki niżej od JUVENTUSU. Nadal jest dużo słabszym klubem, tyle, że z możliwościami, które pozwolą im MOŻE wrócić tam gdzie jest obecnie Juve. Tyle, że my nie będziemy w tym czasie stać w miejscu i będziemy nadal się wzmacniać i ugruntujemy swoją pozycję w Europie, dołączając do Realu i Bayernu, którzy są na topie od wielu lat.
Idz na Curvę i powiedz im, żeby nie śpiewali przyśpiewek wyzywających Interu, Milany czy ich kibiców. Powiedz im, że są dziecinni i tak nie można. Heh. Tak się nie da. Futbol to boisko ale również trubuny i kibice na co dzień. Tyle.
Milan, fajnie jakby wbił do LM. Bo silna Serie A to silny Juve. Tak czy owak Milan nie ma podjazdu do tego co stworzyli przez 6 lat w Turynie i jest to zespół 2 półki niżej od JUVENTUSU. Nadal jest dużo słabszym klubem, tyle, że z możliwościami, które pozwolą im MOŻE wrócić tam gdzie jest obecnie Juve. Tyle, że my nie będziemy w tym czasie stać w miejscu i będziemy nadal się wzmacniać i ugruntujemy swoją pozycję w Europie, dołączając do Realu i Bayernu, którzy są na topie od wielu lat.

- gpl88
- Milanista
Cabrini
Spoko nie mam z tym problemu, bardziej mi zależało na tym żeby podyskutować o piłce, Serie A itd a wyrzuciłem post nie licząc na jakieś pochwały ale bardziej informację jakby kogoś poczynania włoskich drużyn interesowały bo pewnie są tacy, których oprócz klubu interesuje Serie A. Ja tam do Juventusu nic specjalnie nie mam, w finale nawet wam kibicowałem. Na san siro pojadę pewnie w przyszłym roku pierwszy raz więc jeszcze nienawiści do innych nie zaznałem, jak będzie po tej wizycie nie wiem. Ale wątpię żebym bawił się w ultrasa, raczej wolę czystą przyjemność z oglądania piłki. No z wyjątkiem interu, ich nie cierpię, ale mam kolegów merdaczy i po gębach ich nie biję, bo i po co.
Spoko nie mam z tym problemu, bardziej mi zależało na tym żeby podyskutować o piłce, Serie A itd a wyrzuciłem post nie licząc na jakieś pochwały ale bardziej informację jakby kogoś poczynania włoskich drużyn interesowały bo pewnie są tacy, których oprócz klubu interesuje Serie A. Ja tam do Juventusu nic specjalnie nie mam, w finale nawet wam kibicowałem. Na san siro pojadę pewnie w przyszłym roku pierwszy raz więc jeszcze nienawiści do innych nie zaznałem, jak będzie po tej wizycie nie wiem. Ale wątpię żebym bawił się w ultrasa, raczej wolę czystą przyjemność z oglądania piłki. No z wyjątkiem interu, ich nie cierpię, ale mam kolegów merdaczy i po gębach ich nie biję, bo i po co.
- Cabrini_idol
- Juventino
Także nie ma co się spinać. Pisać o futbolu możemy, ale nie spodziewajmy się, że nagle zaczniemy składać ohy i ahy nad Milanem (nawet jakbyście grali na super poziomie i weszli z buta do Europy). Tak się nie da. Przynajmniej w moim przypadku.
Futbol jest piękny właśnie przez te wojenki, kibiców itd. Jakby każdy sobie wchodził w du... to byłby to najnudniejszy sport na świecie. A jak ktoś uważa, że kibice to dodatek do futbolu to sorry nie zna się. Klub to kibice PRZEDE WSZYSTKIM. Szczególnie na takim poziomie o którym rozmawiamy. Można powiedzieć, że kibic to klient i odbiorca usługi, tylko bardziej sentymentalny i romantyczny klient, ze swoimi upodobaniami i sentymentami.
ps nie znoszę tylko interistów. No ale tego nie potrafię zmienić
. Dla mnie Inter i kibice tego klubu to ... zresztą jestem już blisko 3 kartki 

Futbol jest piękny właśnie przez te wojenki, kibiców itd. Jakby każdy sobie wchodził w du... to byłby to najnudniejszy sport na świecie. A jak ktoś uważa, że kibice to dodatek do futbolu to sorry nie zna się. Klub to kibice PRZEDE WSZYSTKIM. Szczególnie na takim poziomie o którym rozmawiamy. Można powiedzieć, że kibic to klient i odbiorca usługi, tylko bardziej sentymentalny i romantyczny klient, ze swoimi upodobaniami i sentymentami.
ps nie znoszę tylko interistów. No ale tego nie potrafię zmienić

- Pango1987
- Interista
Zaczynam się zastanawiać który chinczyki są lepsze, chyba te w Milanie bardziej konkretniejsze niż te w Interze. Zobaczymy jak sie to wszystko jeszcze potoczy.
@Cabryni_Idol
Nie udawaj ze tak nienawidzisz Interu, nie urodziles sie w Turynie, nie masz tego wpojone od dziecka jak tamtejsi ludzie. Zaczales kibicowac Juve od 2012 z tego co widze a kurcze pieczone true Juventino zgrywasz.
@Cabryni_Idol
Nie udawaj ze tak nienawidzisz Interu, nie urodziles sie w Turynie, nie masz tego wpojone od dziecka jak tamtejsi ludzie. Zaczales kibicowac Juve od 2012 z tego co widze a kurcze pieczone true Juventino zgrywasz.