Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 14:26

Tony Montana pisze:Esti? Za 2 melony może być na rezerwę, za 5 w żadnym wypadku.
Estiego rozpatrywałem jako alternatywę dla De Ceglie w 3-5-2, ale nagle okazało się, że tę rolę z większym powodzeniem może pełnić Giaccherini, którego i tak już wykupiliśmy, więc w takim wypadku nie wiem, czy jest sens płacić nawet 2mln za Peruwiańczyka
francois pisze:Bouy ponoć ma iść na wypożyczenie do Pescary :whistle:
To jak na razie niepotwierdzona informacja. Sam Raiola mówi, że na razie nic nie wiadomo. Poza tym nie bardzo wiem, gdzie on w przyszłym sezonie miałby grać, skoro to pozycja Verrattiego, który przecież na pewno będzie ich podstawowym zawodnikiem
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 14:29 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 14:28

alina pisze: Del Piero i Cassano też grali na szpicy cały sezon?
Przecież DP prawie w ogóle nie grał :roll:
pęto pisze: 'Konopiejka' dyponuje może trochę lepszą techniką "użytkową" (to krótkie prowadzenie piłki a'la Messi), ale oceniając go w trzech meczach ojro, trzeba stwierdzić, iż jego strzały są na jakimś totalnie absurdalnie niskim poziomie (10 w skali Ćwieląga) i cena za niego to jakaś równie absurdalna przesada.

Jarmolenko jest silniejszy fizycznie, lepiej uderza, jest równie dobry technicznie i bardzo szybki. I chyba mnie hajpu wokół niego ;)
Nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Prócz fajnego rwania lewą stroną młody Ukrainiec pokazał także, że potrafi straszyć gołębie tymi strzałami :wink:
Nad Jarmolenko nie ma takiego fapu, ustrzeliłby coś chociażby wczoraj gdyby partnerzy nie strzelali 'na pałę' tylko pomyśleli i rezegrali bo ustawiał się bdb.
Tony Montana pisze: Esti? Za 2 melony może być na rezerwę, za 5 w żadnym wypadku.
Może to też zagrywka Marotty. Jako tako wykupić go w ogóle nie chce, więc zbija cenę albo będzie dążył do przedłużenia wypożyczenia by mieć go na rezerwie za darmo :think:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 15:42

Drogi pumeksie przecież chelo pochodzi z paragwaju. To tyle, Bo pisze z telefonu i jestem leniwy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 15:50

Kuben pisze:
alina pisze: Del Piero i Cassano też grali na szpicy cały sezon?
Przecież DP prawie w ogóle nie grał :roll:
A co to ma do rzeczy? Przecież nie rozmawiamy o tym, ile grał, ale na jakiej pozycji. Wg Twojej logiki grał na szpicy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 16:02

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99291

Wydaje się jednak, że transfer Verrattiego do Juve jest zagrożony. Wszystko wydawało się być dogadane, tymczasem Bouy odmówił gry w Pescarze. Wszystko się może posypać, bo połówka jego karty miała stanowić integralną część oferty, co z całą pewnością cieszyło obecny klub Verrattiego. Nie wiadomo, czy Pescara pójdzie na wypożyczenie zawodnika - w każdym razie będziemy zmuszeni wymyślić coś innego.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99288

Pewien dziennikarz i komentator telewizyjny twierdzi, że nic nie jest jeszcze przesądzone. Wczoraj wydawało się, że domykamy ten transfer, tymczasem w grze jest jeszcze Napoli. Sytuacja wygląda tak - piłkarz uparł się na nasz klub, natomiast śmieciarze oferują mu lepsze warunki współpracy. Agent pomocnika Di Campli rozmawia właśnie z dyrektorem sportowym neapolitańczyków Riccardo Bigonem...

Mam nadzieję, że mimo to uda się nam pozyskać tego piłkarza, w końcu w nim samym mamy niewątpliwie sprzymierzeńca.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 16:07

Mi sie wydaje, a wrecz jestem pewien ze w przyszlym sezonie bedziemy grac 3-5-2 i wlasnie pod takie ustawienie Conte sciaga graczy.

Po co sciagal mudzyna i Chilijczyka z Udine, ano po to aby Marchisio, Vidal mieli do rotacji Kwadwo. Isla, Isla bedzie RWB\RM. Dlatego wg mnie nie sciagniemy juz napewno jakiegos lewego obronce, bo Conte dobrze wie ze w 3-5-2 Bonu-Barza-Chiel sa trzonem, a w przypadku kontuzji zawsze moze tam zagrac Caceres.( troszke malo, no ale nie mamy pol naftowych )

Najbardziej martwi mnie jak bedzie wygladal atak , z tego co widze najprawdopodobniej bedzie on zlozony z Boriello/topstriker- Vucinic/Giovinco tyle ze Vucinic/Giovinco bedzie bardziej SS grajacym wokolo CF.

No bo logicznie patrzac, aby przejsc w 4-3-3 potrzebujemy bardzo dobrego lewego obronca, bo De Ceglie fakt gra dobrze , ale to nie jest poziom na LM jeszcze, oczywiscie wg mnie. Potrzebujemy prawego skrzydlowego no i oczywiscie jakiegos soczystego CF. nie wydaje mi sie abysmy byli w stanie sprowadzic LD,RW i CF w jednym mercato( na poziomie europejskim). Dlatego Conte skupil sie na wzmocnieniu srodka pola(rotacja), oraz sprobuje powalczyc o godnego wpychacza goli, a jak sie nie uda zawsze moze wystawic Boriello :prochno:, chyba ze bede mial racje i Giovinco posluzy jako karta przetargowa w walce o ,,gwiazde''.

no bo kto zagra w 4-3-3 na prawym skrzydle ? Pepe ? nie no dajcie spokoj , dobry rezerwowy, i prosze nie wyskoczcie mi czasem ze Seba czy Isla sie tam sprawdza. Giovinco Vucinic to ta sama pozycja wiec sie zdubluja, dlatego uwazam, ze z jednym sie pozegnamy. Chyba, ze jak mowilem Czarnogorzec i Krasnal beda grac SS w 3-5-2 kolo klasycznej ,,9'', i bedzie rotacja w ataku, podobna jaka stosuje np Ferguson w MU.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 16:15

Jeśli mam być szczery to nie wiem jak sobie Conte wyobraża Giovinco w Juve, jeśli wyobraża sobie go w pierwszym skladzie. W ustawieniu 3-5-2 Giovinco nie nadaje się na skrzydłowego, bo Conte na skrzydłach preferuje raczej silnych, szybkich graczy, którzy mają zarówno atuty w ofensywie jak i w defensywie, a Seba to chuchro. W ataku? Tutaj sytuacja jest jasna - Vucinic + Quagliarella, a ma przyjść jakiś mocny napastnik jeszcze. ( Przyjmuję, że Matri odchodzi).

Tak abstrachując trochę od tego, myślę, że nie ma sensu sprowadzać na wszelką siłę napastnika. Jeśli nie ma okazji na rynku to dajmy sobie spokój w tym okienku. Boje się wywalenia kasy w błoto, przez to, że na siłę Marotta będzie chciał kogoś ściągnąć

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 16:22

filippo pisze: W ataku? Tutaj sytuacja jest jasna - Vucinic + Quagliarella, a ma przyjść jakiś mocny napastnik jeszcze. ( Przyjmuję, że Matri odchodzi).
No nie jest taka jasna jak by sie wydawalo, ostatni sezon powinien Ci dac to do zrozumienia. Na dzien dzisiejszy Boriello jest naszym 2 napastnikiem w 3-5-2 kolo czarnogorca, nie po to Antos chce kupic/dalej wypozyczyc naszego playboya.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 16:27

mrozzi pisze:Wydaje się jednak, że transfer Verrattiego do Juve jest zagrożony. Wszystko wydawało się być dogadane, tymczasem Bouy odmówił gry w Pescarze.
Szczerze mówiąc, nie dziwię się młodemu Holendrowi. Miał obiecane przetransferowanie do pierwszego zespołu Ajaxu. Mało tego, Ajax ponoć bardzo w niego wierzył i chciał na niego od razu stawiać. Bouy zrezygnował z tego na rzecz Juve, po czym trafił do Primavery, skąd ma przenieść się do beniaminka SerieA i to na zasadzie współwłasności (czego podobno piłkarze bardzo nie lubią), gdzie nawet nie wiadomo, czy najdzie się dla niego miejsce, bo przez kolejny sezon Verratti zostaje tam, gdzie jest, niezależnie od porozumienia z Juve. Na miejscu Bouya, mając opinię takiego talentu jak on, również czułbym się wydymany i nie zgodziłbym się na takie rozwiązanie.
Tak czy inaczej bardzo liczę na transfer Verrattiego i mam nadzieję, że sam Marco nie ulegnie Napoli. De Laurentiis wyczuł, że może zrobić taki sam interes, jak kiedyś z Hamsikiem. Marotta, nie spiernicz tego :!:
Nevermind pisze:Drogi pumeksie przecież chelo pochodzi z paragwaju.
Dzięki Never, jesteś nieoceniony :wink:

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 16:36

Cabrini_idol pisze: z tego co widze najprawdopodobniej bedzie on zlozony z Boriello/topstriker- Vucinic/Giovinco tyle ze Vucinic/Giovinco bedzie bardziej SS grajacym wokolo CF.
Rozumiem niechęć do Borriello ale jest jeszcze Matri i Quagliarella, którym szło nieco lepiej.
Z obecnego ataku powinien zostać Vucinic i Matri, resztę trzeba pożegnać. Problem tylko w tym że na rynku panuje taki deficyt napastników że ciężko będzie kogokolwiek wyrwać.
Suarez, Cavani, Van Persie to zawodnicy kluczowi dla swoich obecnych zespołów. Higuain może nie jest tak niezbędny ale kosztowałby z 50 milionów. No i faktycznie musimy chyba zacząć przyglądać się zawodnikom takim jak Torres, Dzeko czy wrócić do tematu Teveza.
Jeśli się nie uda nikogo ściągnąć to nie ma mieć co pretensji do Marotty bo sytuacja na rynku jest bardzo ciężka.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 16:58

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99302

W temacie transferu Giovinco wypowiedział się sam prezydent Parmy. Nie ma jeszcze mowy o końcu negocjacji, choć on sam jest dobrej myśli. Seba otrzymał ponoć poważne oferty od 3 różnych klubów z 3 lig, ale ostatecznie ma się przenieść do Turynu.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 17:06

Mediaset bawi się, jak połowa forum JP i proponuje własny skład na kolejny sezon: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7428_n.jpg

Let the flame war begin!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 17:11

Skibil pisze:Mediaset bawi się, jak połowa forum JP i proponuje własny skład na kolejny sezon: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7428_n.jpg

Let the flame war begin!
Uuuu... ciekawe. 3-4-3 z czterema środkowymi. Gęsty środek, ale czy wypaliłoby to na boisku?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 17:13

Skibil pisze:Mediaset bawi się, jak połowa forum JP i proponuje własny skład na kolejny sezon: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7428_n.jpg

Let the flame war begin!
Może styl zabawy ten sam, ale dillera na pewno mają lepszego. Widzę wyraźny "kolumbijski" wpływ, jeśli wiecie, co mam na myśli.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 17:13

Tylko, ze ludzie na forum JP chyba czesciej zachowuja jakas logike w swoich rozwazaniach. Asamoah na lewym skrzydle? Widzialem takie rozwiazanie chyba tylko w FM 12 :roll: Pirlo w de facto dwuosobowym srodku pomocy tez sie nie prezentuje tak dobrze, jak w 3-osobowym. No i ta Ranocchia, az oczy bola.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 17:15 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany