Mercato (2012-2014)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tonący brzytwy się chwyta - chciałoby się rzec. Prawda jest taka, że nie ma większych szans na to, żeby V.Persie został w swoim obecnym klubie i dziadzio będąc tego świadomy próbuje "obrzydzić" mu grę w lidze włoskiej. To nie on decyduje o przyszłości zawodnika, może jedynie robić problemy przy negocjacjach. Juventus gwarantuje piłkarzowi grę "o coś" - w Arsenalu na to samo liczyć nie może. Zresztą ojciec Holendra, jak i sam piłkarz zdążyli już powiedzieć, że pieniądze nie są priorytetem; liczą się ambicje sportowe. Nie oszukujmy się - Arsenal nie dostanie raczej za piłkarza przeszło 30 mln €, bo każdy zdaje sobie sprawę z faktu, że za rok kończy mu się kontrakt. Pozycja Arsenalu w negocjacjach nie jest zatem tak mocna, jak się Wengerowi wydaje.Kamex22 pisze:http://www.football-italia.net/20188/we ... -join-juve
A to kutafon jeden... Mam nadzieję, że zmierzymy się z nim w LM i rozbijemy jego teorie
- mambooocha
- Juventino
wszystko super, ładnie, pięknie jeśli chodzi o transfery do klubu. Po oficjalnym zatwierdzeniu Isli, Asamoah'a i Giovinco (a to pewnie kwestia kilku dni) czekam tylko na jakiegoś napadziora z topu i mercato, jeśli chodzi o nasze zakupy, uważam za zakończone.
Pora, żeby Marrotta wziął się trochę za sprzedaże, bo jak pomyślę ilę patałachów jest do opylenia to chyba będzie to dla niego najtrudniejsze zadanie w te wakacje. No bo weź do cholery znajdź kupca na Krasica, Iaquintę, Mottę czy inne wynalazki i to jeszcze takiego, który da za nich w miarę ogarnięte piniąże
Pora, żeby Marrotta wziął się trochę za sprzedaże, bo jak pomyślę ilę patałachów jest do opylenia to chyba będzie to dla niego najtrudniejsze zadanie w te wakacje. No bo weź do cholery znajdź kupca na Krasica, Iaquintę, Mottę czy inne wynalazki i to jeszcze takiego, który da za nich w miarę ogarnięte piniąże

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
- Gigi Buffon
- Juventino
Tuttojuve donosi,że teraz właśnie przedstawiciele Juventusu, Pesacy oraz Marco Verratti i jego prawnik są w tym samym hotelu. Celem oczywiście podpisanie umowy... 
Ja mam pytanie. Co z Estigarribią? Wraca do Paragwaju, a Juve go nie wykupuje?
Sprawa Giovinco mnie osobiście wnerwia, bo kurde najbardziej nie lubię, gdy jakiś pewny transfer się komplikuje... Islę oficjalnie przywitał Vidal, co pewnie ma oznaczać,że jednak dla nas będzie grał, a oficjalna nota Juve w tej sprawie, to kwestia kilku godzin.
Co do transferów z Juve, to ja o sprzedaż Krasicia, Elii i ewentualnie Motty bym się nie martwił. Krasić rok temu grwał wspaniale i nie upłynął jeszcze czas,że nie znajdzie się głupiec, który nie da nam 7 milionów. To samo Elia. Motta w Catanii prezentował się solidnie i kluby typu Atalanty czy Sampdorii chętnie go kupią.
Naszym przekleństwem według mnie może być tego lata : Iaquinta i Martinez z wiadomych przyczyn-kontuzje.

Ja mam pytanie. Co z Estigarribią? Wraca do Paragwaju, a Juve go nie wykupuje?
Sprawa Giovinco mnie osobiście wnerwia, bo kurde najbardziej nie lubię, gdy jakiś pewny transfer się komplikuje... Islę oficjalnie przywitał Vidal, co pewnie ma oznaczać,że jednak dla nas będzie grał, a oficjalna nota Juve w tej sprawie, to kwestia kilku godzin.
Co do transferów z Juve, to ja o sprzedaż Krasicia, Elii i ewentualnie Motty bym się nie martwił. Krasić rok temu grwał wspaniale i nie upłynął jeszcze czas,że nie znajdzie się głupiec, który nie da nam 7 milionów. To samo Elia. Motta w Catanii prezentował się solidnie i kluby typu Atalanty czy Sampdorii chętnie go kupią.
Naszym przekleństwem według mnie może być tego lata : Iaquinta i Martinez z wiadomych przyczyn-kontuzje.
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- SKAr7
- Juventino
Doniesienia prasowe mówią, że jego sytuacja jest podobna do sytuacji Borriello- chcemy go wykupić, ale nie za umówioną cenę. To znaczy nie za 5, ale za 2 mln. I w obliczu niezgody, rzekomo próbujemy w obu przypadkach przedłużyć wypożyczenia obu graczy.Gigi Buffon pisze: Ja mam pytanie. Co z Estigarribią? Wraca do Paragwaju, a Juve go nie wykupuje?
- Tharp
tak sobie mysle, zeby czasem Marotta nas nie wystryknal na dudka, stwierdzajac po zakupie Isli, Asamoah i Govinco (+jakis obronca kalibru Stendardo/Knezevic), ze mercato jest skonczone, na szpicy bedzie gral Borriello, a obiecana gwiazda jest Giovinco.
- Łoles
- Juventino
Pisałem o tym wcześniej. Ciekaw tez jestem jakie będą opinie o sprowadzeniu Giovinco jeżeli faktycznie okaże się że to on ma być tym spuerstar ( :rotfl: ) a na szpicy pozostanie właśnie BorielloTharp pisze:na szpicy bedzie gral Borriello, a obiecana gwiazda jest Giovinco.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- blackadder
- Juventino
Taki scenariusz wynikać będzie raczej z braku opcji na rynku. Póki co praktycznie naszymi zawodnikami są już Isla, Asamoah, Giovinco i Verratti. I być może wydatki na tych zawodników w tym okienku nie przekroczą 30mln. Mamy do sprzedania kilku zawodników i jeśli możemy wydać tyle ile średnio przez ostatnie parę sezonów to można liczyć na lewego obrońcę i napastnika za łączną kwotę w granicach 40 mln.Tharp pisze:tak sobie mysle, zeby czasem Marotta nas nie wystryknal na dudka, stwierdzajac po zakupie Isli, Asamoah i Govinco (+jakis obronca kalibru Stendardo/Knezevic), ze mercato jest skonczone, na szpicy bedzie gral Borriello, a obiecana gwiazda jest Giovinco.
Oczywiście to tylko domysły, bo przecież mamy jakąś pożyczkę z Exoru i pasuje myśleć o tym żeby ją spłacić, ale patrząc optymistycznie możemy liczyć na spore dochody ze stadionu, gry w LM i podpisaliśmy też nie mały kontrakt z Jeepem. A i jako mistrzowie nie dostaniemy większej kasy za prawa do transmisji?

To, że grał 'forward-centre' wcele nie znaczy, ze grał na szpicy :doh: Del Piero i Cassano też grali na szpicy cały sezon?Kuben pisze:Posiłkując się TYM. Dość dość...@D@$ pisze: A ile ten Jovetic grał na szpicy?
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jeśli chodzi o trofea, to Van Persie ma takie same szanse na mistrzostwo Anglii w Arsenalu, jak i w Juventusie :CKamex22 pisze:http://www.football-italia.net/20188/we ... -join-juve
A to kutafon jeden... Mam nadzieję, że zmierzymy się z nim w LM i rozbijemy jego teorie
Podobno Viola wydała oświadczenie, że Jovetić jest nie na sprzedaż...
- klama 10
- Juventino
Pewnie po to, aby zwiększyć jego wartość... Ja tam bym się pokusił o transwer Guillaume Hoarau zamiast wykupywać Marco Boriello.yanquez pisze:Jeśli chodzi o trofea, to Van Persie ma takie same szanse na mistrzostwo Anglii w Arsenalu, jak i w Juventusie :CKamex22 pisze:http://www.football-italia.net/20188/we ... -join-juve
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co ciekawe zbiegło się to z informacją o przyjściu Giovinco do nas. Kto wie. Może Marotta wybierał pomiędzy Jovetić, a Seba? Szkoda. Bo Jove to naprawdę ciekawy zawodnik, we Violi już trochę pograł i teraz czas na nowe wyzwania, szkoda, że nie w Juventusie.yanquez pisze:
- @D@$
- Juventino
No dzięki @alina, bo coś mi właśnie nie grało :]alina pisze:To, że grał 'forward-centre' wcele nie znaczy, ze grał na szpicy :doh: Del Piero i Cassano też grali na szpicy cały sezon?Kuben pisze:Posiłkując się TYM. Dość dość...@D@$ pisze:A ile ten Jovetic grał na szpicy?
Ja tam nie wiem jak grała Viola cały sezon, bo ogladałem ich sporadycznie, ale pamiętam Juve-Viola (ten pierwszy), gdzie Jovetic zaczął na szpicy i wyglądało to kiepsko, potem wszedł Gilardino za bodajże Cerciego i już było duzo lepiej.
Nie wiem, warunki fizyczne ma lepsze niż myślałem ataki Rossi jakby był na euro to też na szpicy, ale u nas o srednio widzę...
Czekam za to na Sebę, mam nadzieję, że połówka ostatecznie za nie więcej niż dyszka. Bo ciągle mi to jakoś nie pasuje, Marotta i 11-12 za pół karty.

Aha, proszę, nie szukajcie znowu dalekosiężnych teorii, że Parma zdementowała bo Marotta rzucił się na Joveticia lub Seba zostanie od razu sprzedany dalej, bo to jednak mało prawdopodobne i przypomina mi historie jak to Beppe rok temu "robił zasłony dymne żeby ściągnąć Aguero".
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 13:23 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
To przez to słońcealina pisze:Coś Ci się chyba pokićkało. To Juve wykupiło połowę Spinazolli, po dwóch rocznych wypożyczeniach. Gdzie trafi na razie nie wiadomo.francois pisze:Niech się ogrywają, zwłaszcza Immobile. Dziwi mnie, że Spinazzola trafił od razu do Serie A - to aż taki talencik z niego?Gigi Buffon pisze:Juventus oficjalnie poinformował o losach kart zawodniczych: Stefano Beltrame, Leonardo Spinazzoli, Alberto Libertazziego oraz Ciro Imobile.

Tajemnicze ruchy Marotty :twisted:vieira4 pisze:Ponoć kupiliśmy też jakiegoś Elvisa Kabashiego z Empoli.
A tak na serio to dobrze, że w Juve myślą także o Primaverze.
Bouy ponoć ma iść na wypożyczenie do Pescarypumex pisze:O tym samym pomyślałem, ale z drugiej strony SKY rzadko pisze głupoty. Zobaczymy, być może jednak rozchodzi się o tego Padoina bądź Bouy'avinek pisze:(...) Te rewelacje coś nie trzymają się kupy :lol:

I coraz bardziej mi się ta opcja podobaKuben pisze:Posiłkując się TYM. Dość dość...@D@$ pisze: A ile ten Jovetic grał na szpicy?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- pęto
- Juventino
Mnie zdecydowanie bardziej Jarmolenko (czyniąc te same, co powyższe, założenia).yanquez pisze: Wiem, że nie powinno się oceniać zawodnika na podstawie trzech spotkań...
Wiem, że piłka turniejowa znacznie różni się od ligowej...
Wiem, że mecze w reprezentacji to nie to samo, co gra w klubie...
No, ale ten Konopljanka mi się kurde podoba...
'Konopiejka' dyponuje może trochę lepszą techniką "użytkową" (to krótkie prowadzenie piłki a'la Messi), ale oceniając go w trzech meczach ojro, trzeba stwierdzić, iż jego strzały są na jakimś totalnie absurdalnie niskim poziomie (10 w skali Ćwieląga) i cena za niego to jakaś równie absurdalna przesada.
Jarmolenko jest silniejszy fizycznie, lepiej uderza, jest równie dobry technicznie i bardzo szybki. I chyba mnie hajpu wokół niego ;)
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Esti? Za 2 melony może być na rezerwę, za 5 w żadnym wypadku.SKAr7 pisze:Doniesienia prasowe mówią, że jego sytuacja jest podobna do sytuacji Borriello- chcemy go wykupić, ale nie za umówioną cenę. To znaczy nie za 5, ale za 2 mln. I w obliczu niezgody, rzekomo próbujemy w obu przypadkach przedłużyć wypożyczenia obu graczy.Gigi Buffon pisze: Ja mam pytanie. Co z Estigarribią? Wraca do Paragwaju, a Juve go nie wykupuje?