Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 17:43

wojczech7 pisze:A Ty co, adwokat? Od tego jest forum, żeby dzielić się opiniami.:
No i widzisz, zaprzeczasz tym stwierdzeniem sam sobie...kiedy ja o tym piszę i wyrażam swoją opinię to spadają na mnie gromy, przede wszystkim od Ciebie...kiedy po Tobie jadą to piszesz o forum jako miejscu do wyrażenia opinii...czy przypadkiem nie zaraziłeś się rozdwojeniem jaźni ?
:lol:

Ale co do Moraty się zgodzę...dla mnie to dobry zakup i rzeczywiście za 35 mln nie ma do wyciągnięcia kogoś sensownego jeśli nie jest dziadkiem u schyłku burzliwej kariery... :ok:

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 18:25

Ja odpowiem za pumexa ;)

Patrząc na zawodników w podobnym wieku do Moraty, mających już nazwisko w profesjonalnej piłce (są piłkarzami gwarantującymi jakiś poziom), można stwierdzić że 35 mln to zdecydowanie za mało.

Można natomiast pozyskać innych piłkarzy, ale oni nie są gwarancją niczego.

Już widzę jak malkontenci przyjmują transfer rewelacyjnych w tym sezonie Edera czy Kalinicia.

Ogólnie tu każdy zawodnik jest dobry, póki nie jest z nami łączony, lub nie zostanie przez nas kupiony ;)

Jedyny zawodnik gwarantujący sukces. http://www.transfermarkt.pl/isaac-succe ... ler/295331
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2015, 18:36 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 18:35

Kucharius1 pisze:Ogólnie tu każdy zawodnik jest dobry, póki nie jest z nami łączony, lub nie zostanie przez nas kupiony ;)
:rotfl: Albo magiczne nazwiska, jak Cavani, Aguero, Suarez - powtarzani jak mantra non-stop

Wszyscy tacy to oczekują że kupimy Napastnika i po 10 kolejkach będzie miał 10-12 bramek - średnia ponad bramkę na mecz w lidzę! Do tego z 5-7 bramek po pierwszych 3-4 meczach w CL :P

Ile Morata rok temu miał bramek po 10 kolejkach? - Niewiele!

Dybala ma już 5

Piłka nożna to gra zespołowa :P Taki Suarez też miał trudny początek w Barcelonie. :P

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 19:13

alessandro1977 pisze:
wojczech7 pisze:A Ty co, adwokat? Od tego jest forum, żeby dzielić się opiniami.:
No i widzisz, zaprzeczasz tym stwierdzeniem sam sobie...kiedy ja o tym piszę i wyrażam swoją opinię to spadają na mnie gromy, przede wszystkim od Ciebie...kiedy po Tobie jadą to piszesz o forum jako miejscu do wyrażenia opinii...czy przypadkiem nie zaraziłeś się rozdwojeniem jaźni ?
:lol:
Jakie znowu gromy? Problem polega na tym, że absolutnie nie rozumiesz, o co mi chodzi, gdy się Ciebie czepiam. W związku z tym obiecuje, że z tym kończę, bo widzę, że nie ma sensu.

Pumex wyparował...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 19:47

Jeśli zarzucasz pumexowi unik to w tym momencie robisz to samo odwracając kota ogonem...
Uproszczę Tobie pewne rzeczy - ja jadę po Marotcie bo nie trawie gościa z sobie tylko wiadomych powodów ale to nie powinno nikogo interesować i nie wymagam od nikogo podobnej postawy...wyrażam swoją opinię...
Ty zaś próbujesz innym narzucić swój tok rozumowania i nie przyjmujesz do siebie tego, że ktoś może mieć odmienne od Twojego zdanie...
Reasumując - nikogo nie obrażam za odmienne zdanie i nie zamierzam tego robić ale nie toleruję kiedy na mnie ktoś psioczy za to, że według mnie Beppe be a Maxiu cacy...
Nie mam nic do Ciebie ale uszanuj zdanie innych...tutaj polemizujemy a nie obrażamy się czy prowadzimy wojnę...
P.S. Nie twierdzę, że akurat Ty obrażasz ale podaję przykład...kiedyś użyłeś zdecydowanie za daleko idących słów ale wszystko wyjaśniliśmy sobie na pw...

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 20:32

http://www.seriea.pl/319873-berardi-odm ... usowi.html

Hmm nie wiem czy już gdzieś to nie było, czy było. No ale dorzuciłem

Tak w ogóle - skoro on nie czuje się na tyle mocny by rywalizować w Wielkim Klubie - a w jego wieku to już normalne - to pytanie czy rzeczywiście ma mentalność Wielkiego Piłkarza?

:think: Możliwe że prędzej będzie takim Di Natale niż takim Van Persiem :P

Prędzej Isco do nas trafi niż on - ja sobie nadziei nie robię już...

Powtórzę znów słowa @pumex
Najogólniej mówiąc, jakby miał dla nas grać to już by to czynił.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 20:39

alessandro1977 pisze:Jeśli zarzucasz pumexowi unik to w tym momencie robisz to samo odwracając kota ogonem...
Uproszczę Tobie pewne rzeczy - ja jadę po Marotcie bo nie trawie gościa z sobie tylko wiadomych powodów ale to nie powinno nikogo interesować i nie wymagam od nikogo podobnej postawy...wyrażam swoją opinię...
Ty zaś próbujesz innym narzucić swój tok rozumowania i nie przyjmujesz do siebie tego, że ktoś może mieć odmienne od Twojego zdanie...
Reasumując - nikogo nie obrażam za odmienne zdanie i nie zamierzam tego robić ale nie toleruję kiedy na mnie ktoś psioczy za to, że według mnie Beppe be a Maxiu cacy...
Nie mam nic do Ciebie ale uszanuj zdanie innych...tutaj polemizujemy a nie obrażamy się czy prowadzimy wojnę...
P.S. Nie twierdzę, że akurat Ty obrażasz ale podaję przykład...kiedyś użyłeś zdecydowanie za daleko idących słów ale wszystko wyjaśniliśmy sobie na pw...
Nie ze wszystkim się zgodzę, ale masz sporo racji, więc posypuję głowę popiołem. Peace. ;)

Nie przedłużając napiszę tylko, że z Moraty będzie jeszcze wiele pożytku. Tylko drużyna musi zacząć odpowiednio funkcjonować.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 20:40

To z całą pewnością zawodnik o wielkich umiejętnościach ale twardo stępa po Ziemi i wie, że jego czas nadejdzie...problem w tym, że on nigdy nie reagował akurat entuzjazmem w kontekście zainteresowania Juve...ja osobiście uważam, że nie trafi on do Juve...
To odnośnie Domenico naturalnie... :)

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 21:47

Morata to piłkarz który bazuje swoją grę na fenomenalnych możliwościach fizycznych. Aktualnie jest dwa tempa wolniejszy niż w poprzednim sezonie. Max zawsze miał ciężkie początki rozgrywek, a zawodnicy narzekali na przetrenowanie. Stąd też kontuzje mięśniowe. Poprzedni sezon jest wyjątkiem, ale przecież to nie on ustawił program przygotowań. Forma ma nadejść w lutym/marcu. Trzymamy za słowo trenerze.

Sam Hiszpan jest chyba dość uczuciowym gościem, który tęskni za kumplem Fernando do tego dręczą go urazy.

Berardiego bym jeszcze nie skreślał. Sam piłkarz nigdzie się nie wypowiada, tylko inni poruszają temat transferu. Moim zdaniem nie po to ustalano klauzule (potwierdzona przez klub Domenico) by Juve z niej nie skorzystało.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 23:03

Kucharius1 pisze:Moim zdaniem nie po to ustalano klauzule (potwierdzona przez klub Domenico) by Juve z niej nie skorzystało.
Tak samo jak klauzula odkupu Moraty :P Wcale klub nie musi korzystać! :P Owszem, tu i tu są różne sytuacje. No ale klauzule są po to, by dany klub zgadzając się miał możliwość zyskać jak najwięcej w razie jakiegokolwiek ruchu.

Ja uważam tak: :think:
Morata nie wróci do Realu M :P
Berardi nie przejdzie do Juve :P

:think:

Nie wiem, mam dziwne przeczucie - że Berardi koniec końców wyląduje w Interze, potem zacznie mówić jak on to nie kochał zawsze Interu, spełnił swoje marzenia (zresztą szczerze) i zacznie być tutaj przez was hejtowany gorzej od Zlatana czy Vidala. Tak się skończy nadzieja na niego i nasza podnieta nim w Juve, ech - SZKODA :(

Takie czarnowidztwo - nie wczuwajcie się :C

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2015, 10:32

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Takie czarnowidztwo - nie wczuwajcie się :C
Akurat pod tym i ja się podpisuję...obyśmy się mylili...

Obrazek
Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2015, 14:55

Podobno nasz skaut obserwował Kapustkę podczas meczu reprezentacji.
Źródło onet :roll: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... tke/bljw8f

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 listopada 2015, 16:57

Di Marzio zaanonsował na antenie Sky jakieś 1,5h temu, że jesteśmy bardzo blisko porozumienia z Lavezzim i jeśli nie dojdzie do jakichś nagłych zwrotów w tej sprawie to w styczniu zawita do nas.

A tu tweet od Sky:
Sky Sport

1 minuto fa

Juventus: Ezequiel Lavezzi ad un passo. Ora tra i bianconeri e l'entourage del Pocho si tratta sull'ingaggio: la scelta giusta per la squadra di Allegri?

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2015, 17:10

Pessos pisze:Podobno nasz skaut obserwował Kapustkę podczas meczu reprezentacji.
Źródło onet :roll: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... tke/bljw8f
Młodziutki chłopak, który miał bezpośredni udział przy 10 bramkach (z 29). Do tego w reprezentacji 3 strzały = 2 bramki. W sumie nie ma się co dziwić, że znalazł się na liście co poniektórych skautów. :cooler:

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2015, 17:36

Był już Szymkowiak, Wawrzyniak, marzenia o Lewandowskim, czas na Kapustkę :)

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Zablokowany