Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 08:54

urthas pisze:I po co ten Isla?Po co Juventus kupuje zawodnika który ma poważną kontuzje,kontuzje po której zawodnik zawsze nie wraca do swej optymalnej formy?Ogromny minus dla marotty.Trzeba było kupic Modrića ,to jest dopiero genialny zawodnik za nie jakiegoś Isle i to w dodatku z kontuzją.
Nie masz racji "Elemencie 1"...

Dżiowinek, Isla, Asamoah, Veratti, Pogba, Leali - a to wszystko jeszcze w czerwcu załatwione. Świetna robota Dżiuzeppe, ale coś na allegro wystaw również, może się uda...

Wiem, że nie powinno się oceniać zawodnika na podstawie trzech spotkań...
Wiem, że piłka turniejowa znacznie różni się od ligowej...
Wiem, że mecze w reprezentacji to nie to samo, co gra w klubie...
No, ale ten Konopljanka mi się kurde podoba...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 08:55

Marian. pisze:Radzę na razie przystopować z tym świętowaniem, bo na obecną chwile, żaden z wymienionych wyżej przez pumexa piłkarzy nie jest własnością Juventusu.
Spokojnie. Oczywiście, że trzeba poczekać, jednak myślę, że wszystko skończy się dobrze i Asamoah, Isla, Giovinco wylądują w Juve a Verratti trzymany przez nas na smyczy będzie grał w Pescarze.

Jeśli chodzi o dwójkę z Udine, to wyczytałem, że przestój nie jest przez testy medyczne, tylko ze względu na problemy biurokratyczne, jako, że obaj pochodzą z innego kontynentu (nie chodzi o miejsca non-EU), ale nie wiem, ile w tym prawdy.
Natomiast w sprawie Giovinco są ponoć dwie teorie. Jedna jest taka, że jakiś młodzik nie zgodził się na przejście do Parmy (jeśli tak, to w ciemno stawiam Bouy'a), druga, że Parma w ostatniej chwili zażyczyła sobie Padoina, ale jako, że niedawno przyszedł do nas za 5 baniek sam nie za bardzo chce odejść i sama transakcja będzie warta za dużo.

Jeśli wspomniani wcześniej koniec końców będą zawodnikami Juve, a myślę, że będą, to w końcu zaczyna dziać się coś dobrego w naszej drużynie, coś, o co jęczałem tak długo. Mianowicie może raz na zawsze odejdziemy od śmiesznej rywalizacji 'kto gorszy' (Amauri vs Iaquinta, Grygera vs Motta, Poulsen vs Sissoko) i zaczniemy rywalizację 'kto lepszy', która jest standardem w najlepszych europejskich klubach (Vucinic vs Giovinco, Isla vs Lichtsteiner, Marchisio&Vidal vs Asamoah)
yanquez pisze:No, ale ten Konopljanka mi się kurde podoba...
25 baniek - tyle ponoć za niego chce Dniepro.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 09:20

pumex pisze:
Za piłkarza, któremu za rok kończy się kontrakt? :naughty:
On sam ponoć chce do ligi angielskiej, ale faktycznie w tej edycji Mistrzostw jest jak na razie chyba największym objawieniem.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 10:01

Kuben pisze:
pumex pisze:
No nie wiem, tak czytałem :wink:

Wyżej pisałem o sytuacji Giovinco. Podobno pojawiła się opcja nr.3 o której pisze SKY (więc dobre źródło). Ponoć Wolfsburg w ostatniej chwili złożył Parmie ofertę za Giovinco w wysokości 22mln :|

Obrazek
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 10:06

pumex pisze:
Kuben pisze:
pumex pisze:25 baniek - tyle ponoć za niego chce Dniepro.
No nie wiem, tak czytałem :wink:

Wyżej pisałem o sytuacji Giovinco. Podobno pojawiła się opcja nr.3 o której pisze SKY (więc dobre źródło). Ponoć Wolfsburg w ostatniej chwili złożył Parmie ofertę za Giovinco w wysokości 22mln :|
Do czego to doszło, że już nawet oficjalna informacja na stronie klubu nie jest pewna... Jak w takim momencie przegramy tego zawodnika, to będzie smutno i strasznie głupio ;/ Mimo wszystko mam nadzieje, że ostatecznie Seba wróci do nas.
pumex pisze:
vinek pisze:(...) Te rewelacje coś nie trzymają się kupy :lol:
O tym samym pomyślałem, ale z drugiej strony SKY rzadko pisze głupoty. Zobaczymy, być może jednak rozchodzi się o tego Padoina bądź Bouy'a :think:
Tak czy inaczej zrobił się syf.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 10:21 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

vinek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 10:07

Pumex najpierw to musieliby odkupić naszą połówkę. Odkupują za 11 (sami tyle chcieli za swoją) i sprzedają za 22 więc są 11 do przodu. Tyle samo ile oferuje im Juventus :wink: w dodatku chyba mocno popsuliby relacje pomiędzy klubami i Marotta już nigdy nikogo tam nie wypożyczy/nie sprzeda połówki. Te rewelacje coś nie trzymają się kupy :lol:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 10:09

vinek pisze:(...) Te rewelacje coś nie trzymają się kupy :lol:
O tym samym pomyślałem, ale z drugiej strony SKY rzadko pisze głupoty. Zobaczymy, być może jednak rozchodzi się o tego Padoina bądź Bouy'a :think:

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 10:24

Dante93 pisze:
Il Fenomeno pisze:http://fcinter.pl/news/16047-giovinco-n ... -w-interze

Komentarz numer 3 :wink:
Ahahahah nie wiem jak to skomentować :smile: :smile: Chociaż...czy Zahor nie mial bracisza o złej orientacji? :prochno: Widać obaj bracia równo Sebe hejtuą :P
No już kiedyś @zahor wspominał że ma brata-kibica Interu, może stąd ta sympatia do Mialnu, na złość bratu :)
Ja tam kiedyś przeżyłem szok na seriea.pl, czytając pod nickiem "zahor" wypowiedź sugerującą sympatię Interowi, już myslałem, że nasz Zahor jest dwulicowy, ale nie.
Arbuzini pisze:Nie byłbym taki stanowczy w tej tezie. Di Natale, Pellissier, czasami Miccoli (168 cm wzrostu :D ) wystawiani są na szpicy. Na boba - przecież wałkowany Jovetic też w tym sezonie grał na tej pozycji. Da się we Włoszech? Da. Pytanie tylko, czy jest sens w Juventusie, ale to już nie nasza, a Conte w tym głowa.
A ile ten Jovetic grał na szpicy? Bo mi się kojarzy w tej roli najpierw Gilardino, potem Amauri a na koniec ten Ljalic czy jak mu tam, ale też nie oglądam Violi non stop.
Szczerze to mnie zdziwiło, że Jovetic ma 183 cm, ale z tym porównaniem do Rooneya to chodziło mi o masywność, w tym sensie Anglik jest większy. I takich graczy na szpice szuka chyba Conte.
pumex pisze:Wyżej pisałem o sytuacji Giovinco. Podobno pojawiła się opcja nr.3 o której pisze SKY (więc dobre źródło). Ponoć Wolfsburg w ostatniej chwili złożył Parmie ofertę za Giovinco w wysokości 22mln :|
Za pól karty? Chyba nie, a za całość to oni sobie mogą Parmie dawać oferty, jak w połiwe to gracz Juve.

To co, już nikt nie chce Dżagojewa? :prochno: Krótka była jego kariera na forum.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 10:51

@D@$ pisze:No już kiedyś @zahor wspominał że ma brata-kibica Interu, może stąd ta sympatia do Mialnu, na złość bratu :)
Ja tam kiedyś przeżyłem szok na seriea.pl, czytając pod nickiem "zahor" wypowiedź sugerującą sympatię Interowi, już myslałem, że nasz Zahor jest dwulicowy, ale nie.
Ale chyba tutaj u nas na forum był Zahor_jr czy coś takiego :-D

Oficjalki co do Giovinco jeszcze nie ma, także ja bym się nie zdziwił z tą opcją z Wolfsburgiem. Ale skoro zawodnik jest współwłasnością dwóch klubów to ofertę muszą zaakceptować oba kluby?? W FMie kiedyś chyba tak było? :) Bo jeśli tak to nadal przecież wszystko w naszych rękach.

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 10:51

http://www.football-italia.net/20188/we ... -join-juve

A to kutafon jeden... Mam nadzieję, że zmierzymy się z nim w LM i rozbijemy jego teorie ;)

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 11:01

zoff pisze: Ale chyba tutaj u nas na forum był Zahor_jr czy coś takiego :-D
Ano byl, calkiem niedawno chyba zreszta.
zoff pisze: Oficjalki co do Giovinco jeszcze nie ma, także ja bym się nie zdziwił z tą opcją z Wolfsburgiem. Ale skoro zawodnik jest współwłasnością dwóch klubów to ofertę muszą zaakceptować oba kluby?? W FMie kiedyś chyba tak było? :) Bo jeśli tak to nadal przecież wszystko w naszych rękach.
No tak, na logike - Parma nie ma zadnego prawa do rozporzadzania nasza polowka karty Seby. Wierze, ze jesli wczoraj bylismy juz tak bardzo blisko sciagniecia naszego wychowanka z powrotem, to nie bedziemy nawet rozmawiac z Wilkami. Zreszta, do nich wrocil z Hiszpanii Diego, niech sie odczepia od Seby :prochno:

A pan Wenger niech sobie siedzi w swoim swiecie i bawi sie ze swoimi dzieciakami. Cygan i spolka mu w zeszlym roku pokazali w pierwszym meczu, ile jest warty prestiz Premier League. Zreszta, skoro jest pewny, ze zostanie, to dlaczego nie podpisza z nim nowego kontraktu i (podobno) wystawili go na liste transferowa?

Aha, taka ciekawostka:
• 12th July, 2011: Wenger "confident" Cesc Fabregas will remain an Arsenal player.
• 12th July 2011: Wenger "confident" Samir Nasri will remain an Arsenal player.
• 13th June 2007: Wenger "guarantees" Thierry Henry will remain an Arsenal player.
• 29th July, 2004: Wenger "confident" Patrick Vieira will stay at Arsenal.
:lol:

Matri i jego agent maja dzisiaj rozmawiac z klubem na temat sytuacji zawodnika.

Obrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 11:09

Kamex22 pisze:http://www.football-italia.net/20188/we ... -join-juve

A to kutafon jeden... Mam nadzieję, że zmierzymy się z nim w LM i rozbijemy jego teorie ;)
No tak, wszystko wskazuje na to, że Wenger nie puści Holendra nawet kosztem tego, że za rok odejdzie za darmo. W sumie Arsenal stać na taki krok. Co jak co, ale z kasą to u nich nie ma najmniejszego problemu. W ogóle to wydaje mi się, że ciężko będzie sprowadzić do nas kogokolwiek z naszej listy top playerów. Cavaniego nie chce puścić Napoli, to samo wyczytałem ostatnio o Joveticiu, teraz Wenger wyskakuje z tekstem o Persilu. Lista zaczyna się kurczyć, pozostają w orbicie naszych zainteresowań jeszcze Torres, Dzeko i Suarez, ale ciekawe jak długo. Tego ostatniego też ponoć nie puści nowy menedżer Liverpoolu. O Falcao nawet nie wspomnę, bo ten to w ogóle jest poza naszym zasięgiem. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać na rozwój wypadków.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 11:14

@D@$ pisze:Ja tam kiedyś przeżyłem szok na seriea.pl, czytając pod nickiem "zahor" wypowiedź sugerującą sympatię Interowi, już myslałem, że nasz Zahor jest dwulicowy, ale nie.
To by sie z Panem Z. dogadał :prochno:

NIE dla RVP za 35+mln. O 10 za dużo. Ale jak nie on to kto..? Ja bym ryzykował i jeżeli serio ciężko będzie jakiegoś tap strajkera wyciągnąć to bym robił podchody do Joveticia. A nóż wypali na szpicy.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 11:31

@D@$ pisze: A ile ten Jovetic grał na szpicy?
Posiłkując się TYM. Dość dość...
zoff pisze:
@D@$ pisze:No już kiedyś @zahor wspominał że ma brata-kibica Interu, może stąd ta sympatia do Mialnu, na złość bratu :)
Ale chyba tutaj u nas na forum był Zahor_jr czy coś takiego :-D
Dokładnie, pamiętam jeszcze jak w jednym temacie po sobie cisnęli :smile:

Co do Giovinco i rzekomej oferty Wilków... ale problem wycenić swoją połówkę na 20 mln i zablokować transfer :twisted:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 11:32

Problemem było by zmuszenie Seby, do przyjęcia oferty wilków

Zablokowany