Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 20:05

vitoo pisze: Przecież przedłużenie kontraktu przez Alvaro nie ma żadnego związku z 35 milionami ugadanymi z Realem. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale zdaje się, że jest tak, że nawet jeśli Morata podpisze nowy kontrakt z Juventusem to w momencie, gdy Real rzuca tę umówioną kwotę, długość kontraktu z Juve i tak nie ma znaczenia i Alvaro może sobie negocjować z Królewskimi.
Jest dokładnie tak jak piszesz, jedynym wygranym tej renegocjacji jest sam Hiszpan, który zarabiać zacznie najpewniej więcej, a w razie chęci powrotu do Madrytu (i woli samego Realu) nijak mu to nie komplikuje sytuacji.
vitoo pisze: Osobiście nie wiem, co myśleć o Moracie. Talent ma, to oczywiste, ale mam coraz większe wątpliwości co do tego, czy faktycznie będzie takim kozakiem jak byśmy chcieli. Mimo wszystko ucieszyłbym się, gdyby miał z nami zostać dłużej, ale z drugiej strony, gdyby Real nieoczekiwanie wyskoczył z ofertą wykupu - podobnie jak pumex - nie płakałbym po nim.
To że ma ogromny talent jest powszechnie od dobrych trzech sezonów. Rzecz w tym że ktoś, kto oglądał go dwa czy trzy lata temu mógł się spodziewać, że dzisiaj Morata będzie już gotowym piłkarzem na najwyższym poziomie, a nie cały czas dobrze rokującym młokosem z przebłyskami. Za wcześnie rzecz jasna żeby uznać go za "wieczny talent", ale predyspozycje żeby się nim stać ma nie mniejsze niż szanse na osiągnięcie najwyższego poziomu.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 22:46

Morata jak wielu napastników na świecie jest uzależniony od gry reszty drużyny, w dobrze funkcjonującym organizmie może pełnić kluczową rolę, ponieważ ma wiele atutów i mimo wszystko duża uniwersalność w grze ofensywnej.

35 mln owszem spora kwota, ale trzeba myśleć przyszłościowo. Gdy Morata i Dybala dostaną w końcu ofensywnego piłkarza poruszającego się między ofensywną a pomocą to mogą wejść na znacznie wyższy poziom z punktu widzenia kibica. Hiszpan pokazał wielką klasę w poprzednim sezonie, coś czego nie ma wielu zawodników grających od lat na wyższym poziomie niż Alvaro, a mianowicie granie najlepiej w najważniejszych meczach. Myślę, że będziemy mieć wielką pociechę z Moraty nie pozbywałbym się go tak łatwą ręką po pierwszych 3 miesiącach aktualnego sezonu.

Van Der Wiel, Lavezzi, Xabi Alonso (wow), Ivanovic wszystko to zawodnicy bez kontraktu od 2016 roku, może jedyni bardziej drudzy mniej realni, ale można już coś wybrać za logiczną kasę.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 23:06

Tu by wszyscy sprzedawali Morate, narzekają, gorączkują, się niecierpliwią jak dziecko na Mikołaja.
Tymczasem Klub spokojnie, szykuje nowy kontrakt, którego prolongata to kwestia czasu! :P
Ma to wpływ ogromny na jego pozostanie u nas! Dobrze się czuję - chce zostać proste! Żaden Los "Galacticos" nie jest dobry dla jego rozwoju. Nie zapominajmy ! Klauzula jest opcją dla RM, a nie opcją - "bo może Morata zachce wrócić" :D
Sądzę że jego umowa z nami opiera się to na wzajemnym zaufaniu. Jeszcze przed transferem sądzę że tak się dogadali ! :P

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 listopada 2015, 23:08

Ivanovic, z całym szacunkiem do niego, zdziadział i już od jakiegoś czasu nie jest tym samym piłkarzem co kiedyś. Nigdy w życiu bo tani w utrzymaniu nie jest, na środku obrony i tak mamy tłok a na prawą są o wiele lepsze opcje.

Xabiego szczerze też nie rozumiem a widzę, że wiele osób pisze o nim i na włoskich forach. Pamiętam jak w tamtym sezonie Bayern miał okres słabej gry i sporo było gadania komentatorów i innych szpeców od piłki, że to właśnie Hiszpan jest hamulcowym, że za dużo holuje piłkę, robi kółeczka niepotrzebnie a jak już zechce podać to nie w tempo i co najgorsze przeważnie do najbliższego kolegi. Wypisz wymaluj Andrea. Ale to już zależy od trenera i stylu gry jaki będzie preferował.

O Van Der Wielu cisza a szkoda za to na Lavezziego pewnie się rzucimy jak wygłodniały zabiedzony wilk na starą owcę.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 08:42

Zadziwiające jest to, na jak bardzo pstrym koniu łaska kibica jeździ.

Można mówić, że Morata jest bez formy i na jego ostatnie występy psioczyć, ale żeby od razu odbierać mu talent i nieprzeciętne umiejętności, jakie bez wątpienia ma?

Nie przestajecie mnie zaskakiwać.

@pumex - znowu zgrywasz bohatera. Podaj 3 nazwiska napastników, których moglibyśmy kupić w miejsce Alvaro za te 35 mln.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 09:12

wojczech7 pisze: Można mówić, że Morata jest bez formy i na jego ostatnie występy psioczyć, ale żeby od razu odbierać mu talent i nieprzeciętne umiejętności, jakie bez wątpienia ma?
Z ciekawosci zapytam kto, kiedy i gdzie napisal ze Morata nie ma talentu czy umiejetnosci? Ja na ostatnich stronach niczego takiego nie znalazlem.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 09:19

zahor pisze:
wojczech7 pisze: Można mówić, że Morata jest bez formy i na jego ostatnie występy psioczyć, ale żeby od razu odbierać mu talent i nieprzeciętne umiejętności, jakie bez wątpienia ma?
Z ciekawosci zapytam kto, kiedy i gdzie napisal ze Morata nie ma talentu czy umiejetnosci? Ja na ostatnich stronach niczego takiego nie znalazlem.
Masz rację, wkradła się niepotrzebna nadinterpretacja.

Nie zmienia faktu, że czekam na odpowiedź pumexa, choć spodziewam się czegoś w stylu "nie moja w tym głowa, żeby wiedzieć na kogo, ale te 35 mln można lepiej zainwestować...".

Czy mnie zaskoczy podając choćby jedno sensowne nazwisko? :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 11:31

Najpierw niechcący wkradła się w Twoją wypowiedź nadinterpretacja, zaś teraz niechcący będziesz wszystkich tu zgromadzonych przekonywać, że mając zastrzyk 35 milionów euro nie można myśleć o sprowadzeniu piłkarza, który stanowiłby realny trzon wyjściowej jedenastki częściej niż raz na pięć spotkań.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 12:39

pumex pisze:Najpierw niechcący wkradła się w Twoją wypowiedź nadinterpretacja, zaś teraz niechcący będziesz wszystkich tu zgromadzonych przekonywać, że mając zastrzyk 35 milionów euro nie można myśleć o sprowadzeniu piłkarza, który stanowiłby realny trzon wyjściowej jedenastki częściej niż raz na pięć spotkań.
Oho, cały Ty. Kolejny nieudolny unik. :lol:

Swoją drogą ja przyznałem się do nadinterpretacji, ciekaw jestem, czy Ciebie stać na to samo. Gdzie ja próbuję kogokolwiek przekonać, że "mając zastrzyk 35 milionów euro nie można myśleć o sprowadzeniu piłkarza, który stanowiłby realny trzon wyjściowej jedenastki częściej niż raz na pięć spotkań"? Hm?

Chciałbym jedynie usłyszeć Twoją propozycję, kto mógłby to być.

PS Pisanie, że Bayern kupił Douglosa Costę za 30mln nie jest odpowiedzią na moje pytanie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 13:13

wojczech7 pisze:
pumex pisze:Najpierw niechcący wkradła się w Twoją wypowiedź nadinterpretacja, zaś teraz niechcący będziesz wszystkich tu zgromadzonych przekonywać, że mając zastrzyk 35 milionów euro nie można myśleć o sprowadzeniu piłkarza, który stanowiłby realny trzon wyjściowej jedenastki częściej niż raz na pięć spotkań.

Swoją drogą ja przyznałem się do nadinterpretacji, ciekaw jestem, czy Ciebie stać na to samo. Gdzie ja próbuję kogokolwiek przekonać, że "mając zastrzyk 35 milionów euro nie można myśleć o sprowadzeniu piłkarza, który stanowiłby realny trzon wyjściowej jedenastki częściej niż raz na pięć spotkań"? Hm?
Ok, biję się w pierś i przyznaję do nadinterpretacji. Skoro nie próbujesz nikogo przekonywać, że z 35 milionami w garści nie można powalczyć o kogoś dającego prawdziwe gwarancje jakości, to musi znaczyć, że jest to możliwe, a w takim razie nazwiska ode mnie nie są Ci potrzebne, no bo po co? :dance:

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 13:34

pumex pisze:
wojczech7 pisze:

Ok, biję się w pierś i przyznaję do nadinterpretacji. Skoro nie próbujesz nikogo przekonywać, że z 35 milionami w garści nie można powalczyć o kogoś dającego prawdziwe gwarancje jakości, to musi znaczyć, że jest to możliwe, a w takim razie nazwiska ode mnie nie są Ci potrzebne, no bo po co? :dance:
Mam akurat okienko transferowe w Fifie, chciałem skorzystać z porady znawcy.

Zasadniczo próbowałem przekonać, że potrafisz tylko rzucać pustymi hasłami i mi się w sumie udało. Nie ma sensu brać Twoich uwag na poważnie.

Śmieszny gość z Ciebie. Zrobiłbyś karierę w Sejmie. :ok:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 13:54

Próbujesz mi cisnąć dlatego, że na Twoje zawołanie nie rzucam nazwiskami z rękawa? Kopsnij ze dwie stówki to wtedy uzyskasz ekspercką pomoc, a jeśli chcesz przyoszczędzić to odpal sobie na ekranie składy poszczególnych drużyn z najlepszych lig i prześledź ile zawodników stanowiących o sile swoich zespołów kosztowało ~35 mln ojro bądź mniej. Wyglądasz na inteligentnego, więc chyba nie jest ponad Twoje siły?

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 14:40

pumex pisze:Próbujesz mi cisnąć dlatego, że na Twoje zawołanie nie rzucam nazwiskami z rękawa? Kopsnij ze dwie stówki to wtedy uzyskasz ekspercką pomoc, a jeśli chcesz przyoszczędzić to odpal sobie na ekranie składy poszczególnych drużyn z najlepszych lig i prześledź ile zawodników stanowiących o sile swoich zespołów kosztowało ~35 mln ojro bądź mniej. Wyglądasz na inteligentnego, więc chyba nie jest ponad Twoje siły?
Nie próbuję, a cisnę (zasadnicza różnica) dlatego, że po raz kolejny rzucasz puste hasło.

Ja Ciebie nie pytam, jaka drużyna wzmocniła się za 35mln, tylko o to, o kogo Ty byś się postarał za te pieniądze. Chcę poznać Twoją opinię o tym, kto kosztujący ~35mln, mógłby, Twoim zdaniem, dać nam więcej, niż daje Morata. Takie trudne?

No chyba, że nie masz zdania na ten temat, ale w takim razie - po co się wypowiadasz? :think:

Swoją drogą równie dobrze mógłbyś napisać: nie będę płakał, jak sprzedamy Ruganiego do Napoli za 20mln. Rozsądnie dysponując taką kwotą można kupić kogoś, kto da tej drużynie zdecydowanie więcej, niż podgrzewanie ławki rezerwowych. :hellyes:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 17:13

wojczech7 pisze:

Ja Ciebie nie pytam, jaka drużyna wzmocniła się za 35mln, tylko o to, o kogo Ty byś się postarał za te pieniądze.
:facepalm: Chlopie nie kompromituj sie. pumex Ci podal sposob zebys sobie to sprawdzil, ale Ty oczywiscie tego nie zrobisz, bo by nie wyszlo na Twoje. Wzamian piszesz zeby kibic napisal Ci kogo by sprowadzil za te pieniadze...moze dyrektora sportowego sie zapytaj ?

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2015, 17:18

Alexinhio-10 pisze:
wojczech7 pisze:

Ja Ciebie nie pytam, jaka drużyna wzmocniła się za 35mln, tylko o to, o kogo Ty byś się postarał za te pieniądze.
:facepalm: Chlopie nie kompromituj sie. pumex Ci podal sposob zebys sobie to sprawdzil, ale Ty oczywiscie tego nie zrobisz, bo by nie wyszlo na Twoje. Wzamian piszesz zeby kibic napisal Ci kogo by sprowadzil za te pieniadze...moze dyrektora sportowego sie zapytaj ?
A Ty co, adwokat? Od tego jest forum, żeby dzielić się opiniami. Pytam Pumexa, nie Ciebie, o opinię.

Zadałem proste pytanie i fakt, że oczekuję prostej odpowiedzi, to kompromitacja?

:ok:

PS polskie znaki nie gryzą ;)

Swoją drogą bardzo ciekawe zjawisko. Osoba, która uważa, że nasz dyrektor sportowy ma problemy z robieniem mądrych zakupów pisze, że nie szkoda by było Moraty, bo 35 mln za niego otrzymane mogłyby być mądrze zainwestowane... :lol:

Zablokowany