Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
Nie byłbym taki stanowczy w tej tezie. Di Natale, Pellissier, czasami Miccoli (168 cm wzrostu@D@$ pisze:Taki numer przejdzie w Hiszpanii, we Włoszech nie.pumex pisze:Włączając pełną rozkminę, ciekawe byłoby przestawienie Joveticia podobnie jak zrobiła Barca z Messim. Jo-Jo i Leo sposób gra mają podobny, tylko preferują inne strony boiska. Tylko taki zabieg moim zdaniem bardziej pasowałby do 4-3-3.

Co mogę powiedzieć o transferach Marotty. Może takie małe podsumowanie:
- wzmocnienia na teraz: Asamoah, Isla, Giovinco, (Caceres)
- inwestycje w młodzież: Leali, Verratti
Do tej pory, jak dla mnie nienagannie.
- Łoles
- Juventino
A ja wam mówię że jeszcze będziecie na Giovinco bluzgać, że robi burdel w szatni jak mu przyjdzie grzać ławę.
Nie wiem sam co mam o tym myśleć.
Jak widzę nazwisko Giovinco to pierwsze co przychodzi mi na myśl to nie wspaniały piłkarz a twarz obrażonego gimbazjalisty
Cóż daruję sobie moje opinie na jego temat bo i tak to nic nie da mam tylko nadzieję że koniec końców wyjdzie na moje :C
Liczę za to że na tym nasze okienko do samego końca będzie okazałe i że kiedy przyjdzie do obsadzenia najbardziej newralgicznych pozycji to Marotta nie rozmieni się na drobne i załatwi grajków na poziomie*.
* za takich uważam Asamoah i Isle, papiery na takiego ma Verratti - który ponoć w końcu do nas trafi.
Nie nie hejtuje Giovinvo, wyprzedzam tylko przyszłe wydarzenia
Nie wiem sam co mam o tym myśleć.
Jak widzę nazwisko Giovinco to pierwsze co przychodzi mi na myśl to nie wspaniały piłkarz a twarz obrażonego gimbazjalisty

Cóż daruję sobie moje opinie na jego temat bo i tak to nic nie da mam tylko nadzieję że koniec końców wyjdzie na moje :C
Liczę za to że na tym nasze okienko do samego końca będzie okazałe i że kiedy przyjdzie do obsadzenia najbardziej newralgicznych pozycji to Marotta nie rozmieni się na drobne i załatwi grajków na poziomie*.
* za takich uważam Asamoah i Isle, papiery na takiego ma Verratti - który ponoć w końcu do nas trafi.
Nie nie hejtuje Giovinvo, wyprzedzam tylko przyszłe wydarzenia

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Dante93
- Juventino
Łaj?Łoleś pisze:A ja wam mówię że jeszcze będziecie na Giovinco bluzgać, że robi burdel w szatni jak mu przyjdzie grzać ławę.
PiszesZ:
A chwile wcześniej:Łoleś pisze:Cóż daruję sobie moje opinie na jego temat bo i tak to nic nie da
Łoleś pisze:Jak widzę nazwisko Giovinco to pierwsze co przychodzi mi na myśl to nie wspaniały piłkarz a twarz obrażonego gimbazjalisty

Nie no wcaleŁoleś pisze:Nie nie hejtuje Giovinvo, wyprzedzam tylko przyszłe wydarzenia
Btw: Nie jeden i nie stu proroków sie tutaj już przewinęło :C
Seba to porządny grajek jest.
- Piti
- Juventino
jak zacznie robić dym w szatni to go Conte szybko ogarnie bo jak wiadomo charyzmatyczny Antonio nie da sobie w kasze pluć i psuć atmosfery w zespole z takich błachych powodów. Ale jeśli Giovinco będzie faktycznie wymiatał to nie będzie powodów by go zdejmować
- annihilator1988
- Juventino
Bijmy w dzwonyKuben pisze:Zakupy zakupami, ale co z pozbywaniem się zbędnych? W tej kwestii prócz 'dołączania naszych do ofert' jest raczej cicho...

Mnie zmiażdżył nr. 4 Co autor miał na myśli? Tak w ogóle, co z Pogbą?Il Fenomeno pisze: http://fcinter.pl/news/16047-giovinco-n ... -w-interze
Komentarz numer 3
- wloski
- Juventino
Są lepsze kwiatki: "Żeby tam tych z Juventusu posrało . Żerują jak sępy na sawannie . Mam nadzieję , że to tylko chwila jak będą panować w Serii A"
Pogobna pewnie będzie oficjalnie od początku lipca. Cieszy mnie, że kadra będzie na pierwsze zgrupowania już zbierana, a nie gracz dojdzie pod koniec sierpnia i ma być kiepsko przygotowany do sezonu bo zajmował się transferem albo nie po prostu nie miał motywacji do treningu.
Pogobna pewnie będzie oficjalnie od początku lipca. Cieszy mnie, że kadra będzie na pierwsze zgrupowania już zbierana, a nie gracz dojdzie pod koniec sierpnia i ma być kiepsko przygotowany do sezonu bo zajmował się transferem albo nie po prostu nie miał motywacji do treningu.
- Cabrini_idol
- Juventino
A wiec tak :
Mudzyn z Udine to bardzo wielkie wzmocnienie srodka pola w kontekscie przyszlorocznego 3-frontowego sezonu
Isla - nieciekawa kontuzja, troszke znak zapytania , ale jednak transfer na plus j.w(tfu tfu)
Veratti- melodia przyszlosci, a jak to buwa we wloszech , odlegla melodia , lecz transfer oczywiscie na plus pomimo iz liga wloska nie jest przychylnie nastawiona do rozwoju mlodych graczy, szczegolnie przechodzacych z wieku mlodzika w pilke seniorska, powazna.
Giovinco - powiem tyle, dobrze ze wykupili , bo bedzie to karta przetargowa w walce o top strikera , przynajmniej ja mam taka nadzieje, nie lubie tego gracza, technika fakt , strzal fakt, ale to krasnolud, kompletnie nieprzydatny w obronie. A sila Juve z zeszlego sezonu to gra calej druzyny, ktora atakuje wszystkimi formacjami jak i sie broni wszystkimi. kraslonud na nie.
Mam nadzieje oczywiscie jeszcze na typowa ,,9'' , i prosze was zadne Czarnogorce czy inne krasnoludy na szpice, bleee. Dodatkowo LWB (Kolarov) i byloby wspaniale. Oczywiscie chcialoby sie jeszcze jakiegos skrzydlowego, ale ciezko zalatac w jedno mercato wszystkie nasze ,,slabsze'' pozycje. Poza tym po mistrzowskim sezonie nie wymienia sie znowu 1/3 skladu panowie.
Mudzyn z Udine to bardzo wielkie wzmocnienie srodka pola w kontekscie przyszlorocznego 3-frontowego sezonu
Isla - nieciekawa kontuzja, troszke znak zapytania , ale jednak transfer na plus j.w(tfu tfu)
Veratti- melodia przyszlosci, a jak to buwa we wloszech , odlegla melodia , lecz transfer oczywiscie na plus pomimo iz liga wloska nie jest przychylnie nastawiona do rozwoju mlodych graczy, szczegolnie przechodzacych z wieku mlodzika w pilke seniorska, powazna.
Giovinco - powiem tyle, dobrze ze wykupili , bo bedzie to karta przetargowa w walce o top strikera , przynajmniej ja mam taka nadzieje, nie lubie tego gracza, technika fakt , strzal fakt, ale to krasnolud, kompletnie nieprzydatny w obronie. A sila Juve z zeszlego sezonu to gra calej druzyny, ktora atakuje wszystkimi formacjami jak i sie broni wszystkimi. kraslonud na nie.
Mam nadzieje oczywiscie jeszcze na typowa ,,9'' , i prosze was zadne Czarnogorce czy inne krasnoludy na szpice, bleee. Dodatkowo LWB (Kolarov) i byloby wspaniale. Oczywiscie chcialoby sie jeszcze jakiegos skrzydlowego, ale ciezko zalatac w jedno mercato wszystkie nasze ,,slabsze'' pozycje. Poza tym po mistrzowskim sezonie nie wymienia sie znowu 1/3 skladu panowie.

- Marian.
- Juventino
Co prawda zacytowałem tylko Ciebie, ale piję do wielu co już srają ze szczęścia na lewo i prawo.pumex pisze:Ogólnie ciekawe jest to mercato. W zasadzie nawet się oficjalnie nie zaczęło, a jednego dnia Marotta wyskakuje z Asamoah i Islą, drugiego z Giovinco i Verrattim. W to mi graj![]()
Radzę na razie przystopować z tym świętowaniem, bo na obecną chwile, żaden z wymienionych wyżej przez pumexa piłkarzy nie jest własnością Juventusu.
Jak wiecie:
-Isla może mieć jakieś problemy z kolanem i w najgorszym przypadku jego transfer może nie wypalić. Gdzieś czytałem, że Isla i Asamoah to transakcja łączona i jeśli okaże się, że jeden nie przejdzie testów to do transakcji nie dojdzie.
-Giovinco nawet testów medycznych nie przeszedł, dodatkowo Parma oznajmiła, że piłkarz nadal jest ich w połowie ich własnością.
-Verratti? Jego agent mówi co innego, prezydent Pescary co innego.
Oczywiście jeśli ujrzę na juventus.com oficjalne info, że w/w piłkarze stają się graczami Juve to będę fapał razem z Wami, ale na razie jeszcze nic nie zostało potwierdzone w 100% i wolę poczekać w spokoju, żeby się w najgorszym wypadku nie rozczarować.

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
MARIANIE masz całkowita racja - a co do szpicy zobaczycie ze bedzie na niej Boriello, nie wiem czy top (zakładam, że nie) ale bedzie Boriello, bo conte chce miec silnego napastnika, który nie strzela goli, ale zgrywa gorne piłki do wchodzących ze skrzydeł bocznych pomocnikow czyli Vucinic i Giovinco. To dlatego Conte nie patrzy ile strzelil goli Boriello i dlatego jest w stanie sprzedac Matriego - głupota? wg mnie trochę tak, ale to pomysł Conte na drużynę.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- binio
- Juventino
Ale wymyśliłeś. Dobrze, że to Conte myśli o składzie a nie Ty, bo z taką taktyką to daleko byśmy nie zaszli. Może nie zauważyłeś, ale to już nie czasy Ranieriego czy Delneriego, gdzie dużo piłek zagrywane było na napastników i oni mieli ładować bramki. Teraz właśnie wszystko działa poza bramkostrzelnym napastnikiem, którego nam brak, a to właśnie jemy mają zagrywać boczni (i nie tylko) pomocnicy.MishaAveJuve pisze:MARIANIE masz całkowita racja - a co do szpicy zobaczycie ze bedzie na niej Boriello, nie wiem czy top (zakładam, że nie) ale bedzie Boriello, bo conte chce miec silnego napastnika, który nie strzela goli, ale zgrywa gorne piłki do wchodzących ze skrzydeł bocznych pomocnikow czyli Vucinic i Giovinco. To dlatego Conte nie patrzy ile strzelil goli Boriello i dlatego jest w stanie sprzedac Matriego - głupota? wg mnie trochę tak, ale to pomysł Conte na drużynę.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 23:47 przez binio, łącznie zmieniany 1 raz.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Zakład o 4ropak, że nie?MishaAveJuve pisze:a co do szpicy zobaczycie ze bedzie na niej Boriello
Marian. Nie niszcz marzeń i daj posrać tęczą 8)
binio, nie potrafię rozkminić tego co napisałeś w kontekście tego co pogrubiłeś. Coś się nie zgadza

Proponuje wszelkie, dalsze teorie na temat Giovinco prowadzić w temacie o Giovinco, zatytułowanym Sebastian Giovinco - będzie bardziej przejrzyście i nie będę musiał co chwila o nim czytać.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Molek big fun juve
- Juventino
A mnie w tym wszystkim martwi fakt, że kadra nam się robi co raz większa , a o sprzedaży jak dotąd cisza. Żadnych zaawansowanych rozmów, a jak będzie z tym lipa, to nie wiem kto będzie wykładać na ich pensje.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- urthas
- Juventino
I po co ten Isla?Po co Juventus kupuje zawodnika który ma poważną kontuzje,kontuzje po której zawodnik zawsze nie wraca do swej optymalnej formy?Ogromny minus dla marotty.Trzeba było kupic Modrića ,to jest dopiero genialny zawodnik za nie jakiegoś Isle i to w dodatku z kontuzją.
- meda11
- Juventino
Paszoł won trollu.urthas pisze:I po co ten Isla?Po co Juventus kupuje zawodnika który ma poważną kontuzje,kontuzje po której zawodnik zawsze nie wraca do swej optymalnej formy?Ogromny minus dla marotty.Trzeba było kupic Modrića ,to jest dopiero genialny zawodnik za nie jakiegoś Isle i to w dodatku z kontuzją.
Verratti - bardzo dobry deal.