Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 22:12

RICTOR pisze:De Sciglio, Darmian, Digne i Spinazzola. Jedynie ten ostatni coś potrafi wnieść z przodu. Ależ nam się szykują boki obrony na następny sezon :lol:
Moim zdaniem, jesli Sandro odejdzie, to na pewno kupimy jakiegoś "silniejszego" bocznego obronce ;-).

A Darmian czy Digne to naprawde wspaniałe wzmocnienia patrzac chociazby na Lichtsteinera ;-).

Swoją drogą, myslalem ostatnio sporo wlasnie o tych naszych flankach i wydaje mi sie jednak, ze Spinazzola bedzie w druzynie pelnic "rolę" Giaccheriniego (raz zagra na lewym wahadle, raz wejdzie jako lewoskrzydłowy, etc). To znaczy, kupimy kogos jeszcze na te lewa obrone.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 22:26

Rezerwowy Barcelony i Włoch, który nie ma nic wspólnego z poważną piłką od
2 lat. Nawet porównując do Lichtsteinera, ciężko doszukiwać się jakichkolwiek pozytywów. :prochno:

Coś długo się zastanawia ten Emre Can nad swoim losem, szkoda że nie mieliśmy zbytnio szans w walce o Goretzke.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 22:26

Nie no jasne, jeśli porównać do obecnego Stefana. Ale jednak kilka lat wcześniej Lichtsteiner to był kawał solidnego gracza a w międzyczasie mieliśmy jeszcze okazję oglądać bardzo fajny sezon Alvesa w naszych barwach. Już nie wspominając o tym, że po drugiej stronie Alex Sandro w formie też nas rozpieszczał. Przy tym jednak takie nazwiska jak De Sciglio, Darmian czy Digne wyglądają bladziutko. A Spinazzola jak z przodu coś tam umie tak obrońca z niego mocno przeciętny jeśli nie powiedzieć gorzej. A, że jednak widmo cięcia po kosztach w jakiejś formacji gdzieś tam z tyłu głowy się kołacze tak nie wiem czy możemy wykluczyć ewentualność skończenia z takim zestawem bocznych obrońców na start sezonu. Chociaż oczywiście w tamtej wypowiedzi było sporo ironii ;)

Myślę, że Can nie pochwali się swoją decyzją na temat przyszłości póki Liverpool dalej będzie grał w LM.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 22:45

To prawda, ze Lichtsteiner jeszcze 3-4 lata temu to byl swietny obronca, aczkolwiek teraz to juz gracz, ktory nie wiem czy zalapalby sie do pierwszej 11 przecietnego zespołu Serie A ;-).

Niemniej, zakladajac, ze Asamoah, Lichtsteiner i Sandro odejdą, to mamy 3 pilkarzy do zastąpienia. Trudno oczekiwac, ze na ich miejsce kupimy trzy bardzo grube nazwiska. Spodziewam sie raczej jednego duzego transferu i dwoch mniejszych, po kosztach. Dlatego Darmian się swietnie wpisuje w ten schemat. Zagra na lewej stronie, na prawej stronie, w dobrej formie powalczy nawet o miejsce w pierwszej 11 z kimś teoretycznie duzo lepszym od siebie. Serio, nie spodziewałbym się transferów Ricardo Pereiry, Sidibe i Jose Gai :prochno:. A raczej byc moze kogos z tej trojki + dwoch rezerwowych z ewentualnym potencjalem na cos wiecej.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 22:53

jakku1 pisze:Spodziewam sie raczej jednego duzego transferu i dwoch mniejszych, po kosztach. Dlatego Darmian się swietnie wpisuje w ten schemat. Zagra na lewej stronie, na prawej stronie, w dobrej formie powalczy nawet o miejsce w pierwszej 11 z kimś teoretycznie duzo lepszym od siebie.
To który będzie tym dużym: Spina, Darmian czy Digne? :)

@jakku1 ale oglądałeś popisy Matteo w United? Ja tak i Włoch nie powalczyłby o miejsce z obecnym Stefanem - nawet teoretycznie. Musiałby wskoczyć o poziom wyżej. Tyle że nie tak jak De Sciglio, który podobno się u nas rozwinął.
RICTOR pisze:Myślę, że Can nie pochwali się swoją decyzją na temat przyszłości póki Liverpool dalej będzie grał w LM.
Chyba wspominał nawet o tym w którymś wywiadzie. Nie zdziwiłbym się, gdyby jednak został skuszony pokaźnym czekiem.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2018, 23:06 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 23:05

To wszystko zalezy od oczekiwan, a moim zdaniem duza czesc osob ma je jednak tutaj za wysokie. Nie jestem w stanie przewidziec roli Spinazzoli w naszej druzynie w przyszlym roku, ale wydaje mi sie - tak jak napisalem wyzej - ze bedzie to bardziej uniwersalny zawodnik, niz raczej przyspawany do swojej pozycji lewy obronca.

Na rynku nie ma wielu dostepnych bocznych obroncow wysokiej klasy. A sposrod tych, ktorzy sa tez moga zdarzyc sie gigantyczne wtopy i niewypaly, z roznych wzgledow, jak kontuzje (Mendy, Conti), czy zwyczajnie slaba forma. Kupienie Ricardo Pereiry niczego nie gwarantuje, bo to nie jest gracz na poziomie na tyle wysokim, aby za wszelka cene starac sie go wyciagnac. To samo dotyczy Sidibe, Gai i innych. Niby fajne nazwiska, ale... No wlasnie, ale.

Mamy poza tym rowniez inne potrzeby. I nie mamy tylu pieniedzy, aby kupic trzech graczy na boki obrony po 30-40 milionow kazdy. Darmian to moim zdaniem dobra opcja na uzupelnienie skladu, reprezentant kraju, z duzym potencjalem i forma do odbudowania. A jesli ktos sie spodziewa cudów, to po prostu - tak jak wspomnialem w pierwszym akapicie - bedzie zawiedziony.

Pare stron temu pojawila sie tutaj kandydatura Kasmirskiego i tez byla krytykowana. Mimo, ze facet ma swietny sezon. Za to kazdy prawie by chcial Bellerina, ktory w Arsenalu gra w tym roku słabiutko i trzeba byloby za niego wylozyc z 50 milionów. Nie rozumiem tej logiki.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 23:23

jakku1 pisze:Na rynku nie ma wielu dostepnych bocznych obroncow wysokiej klasy. A sposrod tych, ktorzy sa tez moga zdarzyc sie gigantyczne wtopy i niewypaly, z roznych wzgledow, jak kontuzje (Mendy, Conti), czy zwyczajnie slaba forma.
Jeżeli Marotta po tylu latach nadal opiera mercato na takich założeniach, to faktycznie będzie rozczarowanie.

Z resztą nie tylko Darmian, ale Francuz z Barcelony też jest do odkurzenia, a jak w kwestii pracy nad rozwojem zawodników radzi sobie Allegri (De Sciglio). W zeszłym roku poszliśmy tym tropem i dziś nie mamy prawej obrony. Z kolei wcześniej nie baliśmy się postawić na wyróżniającego się zawodnika i na lewej mamy (jeszcze) Alexa Sandro.
jakku1 pisze:Mamy poza tym rowniez inne potrzeby. I nie mamy tylu pieniedzy, aby kupic trzech graczy na boki obrony po 30-40 milionow kazdy.
Mamy całe 2 (drogie) potrzeby. Środkowy pomocnik i środkowy pomocnik (no i nowy trener ;)) Przód od biedy może zostać jaki jest. Przełknę nawet Chorwata o ile za często nie będzie wychodził w pierwszym składzie. Przy odejściu Buffona kupno drugiego bramkarza wyniesie jakieś drobne. Na operacji Coman <-> Costa jesteśmy na starcie 20 mln w plecy.
jakku1 pisze:Pare stron temu pojawila sie tutaj kandydatura Kasmirskiego i tez byla krytykowana. Mimo, ze facet ma swietny sezon. Za to kazdy prawie by chcial Bellerina, ktory w Arsenalu gra w tym roku słabiutko i trzeba byloby za niego wylozyc z 50 milionów. Nie rozumiem tej logiki.
Co do Filipe Luisa, to nie rozgrywa lepszego sezonu od naszego Brazola + jest starszy + ma gorsze liczby. Fajny, ale półśrodek. Trzeba było go brać po daremnym sezonie w Chelsea, ale o ile pamięć nie myli, w to samo okno sprowadziliśmy Sandro.

Co do Hiszpana, to nie widziałem na tym forum wielu głosów, że prawie każdy by go chciał. Wpisałem w wyszukiwarce Bellerin i w odpowiedzi od początku roku wyskoczyło dosłownie 6 postów z czego 4 w temacie mercato.

PO: gruby transfer/MDS
LO: gruby transfer/Darmian lub Digne lub Spina lub X

Mniej mnie nie usatysfakcjonuje, a najbardziej to chciałbym pozostania Alexa.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 23:43

jackop pisze:Na operacji Coman <-> Costa jesteśmy na starcie 20 mln w plecy..
Ty, ale o czym Ty mówisz? Przecież Coman już jest dawno rozliczony, w zeszłym roku już uregulowali nam.

https://www.transfermarkt.pl/kingsley-c ... ler/243714

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 23:56

Jasne, niedopatrzenie. Rok (2017) się zgadza, ale ubzdurało mi się, że kasa wpłynęła na początku tego sezonu, a nie pod koniec poprzedniego.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2018, 11:19

To jak wygląda sytuacja z tym Emre Canem?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2018, 11:27

deszczowy pisze:To jak wygląda sytuacja z tym Emre Canem?
W drugim temacie napisałem, że wg włoskich źródeł już prawie możemy mówić o done dealio. Może razić niektórych stawka za rok jego kontraktu, no ale przyszedł za free i also "panie płacąc 3mln/rok to gwiazd nie ściągniesz".

Poza tym jeśli faktycznie do pomocy ściągniemy jeszcze Pellegriniego z Romy i SMS z Lazio to spokojnie możemy robić przewietrzenie również pod kątem sprzedaży.

Cały czas liczę, że umiejętnie dawkowana wazelina działaczom lazio pozwoli na zmiękczenie tego parcha lotito w sprawie SMS. No i mam nadzieję, że przy okazji Beppe drugim okiem łaskawie będzie dłubać przy De Vriju.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2018, 11:43

Can,Pellegrini,Savić to chyba troszku jednak za dużo dobrego by było.Pjanić to dalej pewniak w 11, do tego Matuidi też raczej nie będzie zadowolony z ławki, jest przecież jeszcze Bentancur. Zostają Markiz z Khedirą,którzy mogą odejść. To byłby niezły przepych w pomocy.
Priorytet to powinien być klasowy ŚO do pary z Giorgio oraz oczywiście PO.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2018, 11:45

AdiJuve pisze:Can,Pellegrini,Savić to chyba troszku jednak za dużo dobrego by było.Pjanić to dalej pewniak w 11, do tego Matuidi też raczej nie będzie zadowolony z ławki, jest przecież jeszcze Bentancur. Zostają Markiz z Khedirą,którzy mogą odejść. To byłby niezły przepych w pomocy.
Przecież francuz jest takim niewypałem, że to głowa mała. Biega jak porażony prądem, piłka się od niego odbija. Ława to max dla niego.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2018, 12:05

Poprostu pisze:
AdiJuve pisze:Can,Pellegrini,Savić to chyba troszku jednak za dużo dobrego by było.Pjanić to dalej pewniak w 11, do tego Matuidi też raczej nie będzie zadowolony z ławki, jest przecież jeszcze Bentancur. Zostają Markiz z Khedirą,którzy mogą odejść. To byłby niezły przepych w pomocy.
Przecież francuz jest takim niewypałem, że to głowa mała. Biega jak porażony prądem, piłka się od niego odbija. Ława to max dla niego.
Dla mnie to największe zaskoczenie in minus poprzedniego mercato i prócz Khediry pewny kandydat na sprzedaż. Srsly, w meczu z interem lepszy od Francuza to już był Benta (z resztą mam wrażenie, że byłby lepszy, gdyby grał zamiast niego lub Niemca). Markiza pewnie nie ruszymy, bo wiadomo...

Stąd opcja Can/Pjanic/SMS i Benta/Markiz/Pellegrini wydaje się całkiem słuszna. Biorąc pod uwagę, że uzupełnienia wymagają boki obrony, środek i atak takie rozwiązanie to finansowo chyba max.

W domyśle za Markiza będzie Mandragora i być może dlatego wycofaliśmy się z wyścigu o podpis Barelli, którym też byliśmy łączeni przy okazji rozmów z Cagliari dotyczących Hana.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2018, 12:10

Jaki SMS, przecież transfer Cana zamyka sprawę Savica, zresztą sprawy nie było bo Lazio by nam go nie sprzedało. Przyjdą Can i Pellegrini, na obronę Caldara, Spinazzolla, Damian i może ten Digne.

Prawdopodobnie przyjdzie ktoś bardziej kreatywny do pomocy jeszcze i koniecznie zastępca dla Higuaina.

Więc i tak wydatki pewnie będą spore bo te transfery to koszt pewnie ok 80mln euro.

Wątpię abyśmy sprzedawali Dybale, jak odejdzie Sandro to za niego kogoś może sprowadzimy.

Zablokowany