Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 09:43

Takie hejty na Nzonziego, że już brak wzmocnień środka jest entuzjastycznie rozpatrywany :D Pytanie tylko jaką różnicę nam zrobi Bentancur, skoro "walczących o pierwszy skład" pomocników to akurat mamy w tej chwili z pięciu.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 09:48

B@rt pisze: Już choćby ze względu na to, jaką klub musi uprawiać gimnastykę przez to, że sprowadzając Urusa zużywa jedno miejsce na piłkarza spoza UE, oczekiwałbym, że gość dostanie szansę. Inna sprawa, że Bentancur na pewno nie jest piłkarzem o charakterystyce N'Zonziego, więc jeśli Allegri chce mieć w środku tankera, to w dalszym ciągu nie będzie go miał.
I w LM Hajto w spotkaniach Juve z innymi drużynami będzie mówił o centymetrach w polu karnym przeciwników :D

A tak na poważnie, Bentancur pewnie będzie do rotacji z Pjaniciem, a Marchisio z Khedirą, co daje całkiem przyjemną na papierze równowagę. Jeżeli Allegri chce jakiegoś siłacza do pomocy to tak naprawdę zastanawiam się po co, bo nie było to naszym mankamentem w zeszłym sezonie. Defensywę opieraliśmy na poruszaniu się na własnej połowie i uniemożliwianiu przeciwnikowi dobrego podania, N'Zozi tego by nie zmienił.

Zrozumiałbym jeszcze chęć takiego rozwiązania, gdyby Pjanic potrzebował "ochrony", ale pod koniec sezonu jego gra na pressingu wyglądała bardzo dobrze i sam zresztą niesamowicie podciągnął się w defensywie, właśnie dzięki skutecznej taktyce poruszania się i krycia poszczególnych stref. Brak centymetrów i kilogramów jak dla mnie nie jest żadnym minusem. Ten brak będzie bardziej widoczny u nas w obronie za rok/dwa. Ani Bonucci, ani Rugani, ani Caldara siłaczami nie są.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 09:50

naszym silaczem w defensywie byl Mario :D
a jesli mamy szukac skrzydlowych i za niego gralby taki Costa, to logiczne ze w defensywie nie da nam tyle co Chorwat. (o ile w ogole cos da :D)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 09:54

Ouh_yeah pisze:Takie hejty na Nzonziego, że już brak wzmocnień środka jest entuzjastycznie rozpatrywany :D Pytanie tylko jaką różnicę nam zrobi Bentancur, skoro "walczących o pierwszy skład" pomocników to akurat mamy w tej chwili z pięciu.
Głos rozsądku. Sam nie jestem zwolennikiem N'Zonziego, ale jednocześnie uważam, że środek pola musowo porządnie wzmocnić, a nie stawiać na dzieciaka, który pierwszy raz widzi Europę od środka.
Vincitore pisze:Panowie poddaję temat pod rozkminkę, bo mnie to nurtuje od rana. Kto według was był lepszym piłkarzem - Bernardeschi w minionym sezonie czy Dybala 14/15 w Palermo? Płacimy za nich praktycznie podobne pieniądze, Bernardeschi będzie troszkę droższy, ale patrząc przez pryzmat wywórconego rynku transferowego przez te dwa lata, to raczej nie jest wysoka różnica w cenie. Ja swój rozrachunek mam w głowie, ale zatrzymam go dla siebie, za to chętnie skonfrontuję w głowie swoje argumenty z tym co wy uważacie. Serio ciekawi mnie wasza opinia, tylko prosiłbym aby wypowiedziały się faktycznie osoby, które kojarzą jednego i drugiego z w/w sezonów. Nie chcę żadnych porównań statystyk, że ktoś strzelił więcej bramek etc. Kto według was wykazywał większy potencjał?
Kto był lepszym piłkarzem - nie potrafię powiedzieć, tym bardziej, że obaj w tych poszczególnych sezonach pełnili inne boiskowe role. Jeśli chodzi o potencjał, moim zdaniem wyższy wykazywał Dybala. Przede wszystkim wyglądał (i nadal wygląda) na bardziej błyskotliwego, bardziej dynamicznego i mimo wszystko nieco bardziej zaawansowanego technicznie.

Moim zdaniem cena Bernardeschiego jest zawyżona. Gdyby nie grał we Florencji, tylko np gdzieś we Francji, i gdyby nie był Włochem, to prawdopodobnie kosztowałby jakieś 30% mniej.

edit:
Cabrini_idol pisze:Aha i Rincon już rozmawia z Atalantą odnośnie kontraktu (oficjalnie). Raczej wyląduje tam. I dobrze. Odzyskać hajs. Pozbyć się balastu.
..a miał być 'idealnym rezerowoym' - tak przynajmniej wieściła gawędź JP, tzn ta jej część, która zawsze próbuje umotywować słuszność wyborów Marotty ;)
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2017, 09:57 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 09:54

Aha i Rincon już rozmawia z Atalantą odnośnie kontraktu (oficjalnie). Raczej wyląduje tam. I dobrze. Odzyskać hajs. Pozbyć się balastu.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 10:05

Niekoniecznie bo niektóre informacje głoszą, że Rincon ma być bonusem mającym przekonać Violę do sprzedaży Berny. Viola podobno pozytywnie na to reaguje ale codziennie to co innego. Za Rincona Juve chce od Atalanty 8 mln.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 10:10

Nie będzie żadnych Rinconów Sturarów w ofercie za Berne.

Od niepamiętnych czasów nie ma transferów,w których oprócz kasy wrzuca się zawodników.

edit: wiem wiem, ale to mało realne. Poza tym oficjalnie rozpoczęły się negocjacje Rincona z Atalanta więc raczej tam trafi.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2017, 10:17 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 10:15

Takie są dzisiejsze ploty, nie moje domysły.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 10:48

MRN pisze:TS : uderzamy po Mbappe :prochno:

Jedno jest pewne - wczoraj była saga z Ibrą, dzisiaj będzie to samo z Mbappe :smile:

Momblano zapodał info, że Conte chce Higuaina :rotfl:

Calcionews24 : Chelsea chce za Sandro zaoferować kwotę pieniężną plus Marcosa Alonso :lol:

Conte : odwal się :papa:
Antek dawaj 80 za Higuaina i uderzamy po młodego Mbappe :D

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 10:50

My tu gadu gadu o narzekaniu w kwestii mercato a u naszego starego znajomego Conte prawdziwy armagedon. Prawie pewny Lukaku w ostatniej chwili zostaje sprzątnięty z przed nosa Chelsea przez United. W jego miejsce Londyńczycy sprowadzą .... Llorente :) Całe zamieszanie między tymi klubami może nam wyjść na dobre - mianowicie :

Matić miał się przenieść do United (w jego miejsce miał przyjść Tiemoue Bakayoko) w związku z sytuacją Lukaku Chelsea podobno zablokowało transfer Serba. Monaco się niecierpliwi i niewykluczone że całkowicie zerwie negocjacje. Dzięki temu Bakayoko może wrócić na listę transferową. Kto wie może Marotta pochyli się nad tym tematem :think:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 10:50

Dokładnie tak samo o tym pomyślałem. Higuaina za 80 mln do CFC i za 100 kupić Mbappe.

Wiadomo nierealne ale to byłby dobry deal.

https://pbs.twimg.com/media/DEHwID2XUAAV_V5.jpg

Neto w drodze do Valencii. Czyli na dniach można się spodziewać Szczęsnego.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 11:21

Jeśli chodzi o Mbappe, to ostatnio pisze się o kwocie 130 mln, więc skończcie wypisywać te brednie. To temat o mercato, a nie "moja wymarzona jedenastka Juve".

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 11:23

A dlaczego mielibyśmy być stratni na Igle ? Miał dobry sezon, na biednego nie trafiło to doić ich ile wlezie. Mogą dać i 95 baniek, Romek nie zbiednieje a Antoś będzie happy ;)
Antoś bardzo niezadowolony bo zarząd robi go w ciula ( pewnie już tęskni za Agnellim i Marottą ). Alternatywą dla Lukaku jet Morata ale Real wiedząc, że Chelsea ma nóż na gardle nie zamierza zejść poniżej 90 mln :rotfl:
Morata co prawda dużo młodszy od Igły ale do jego poziomu raczej nie dobije. Perez woła od frajerów 90 mln za swojego rezerwowego :lol:

I teraz wychodzi na to, że Antoś wchodzi do restauracji ze 100 E w kieszeni ale nie może zjeść obiadu za 10 E, a to Ci niespodzianka :D
Yaro417 pisze:Jeśli chodzi o Mbappe, to ostatnio pisze się o kwocie 130 mln, więc skończcie wypisywać te brednie. To temat o mercato, a nie "moja wymarzona jedenastka Juve".
Właśnie - ale to nie my podajemy brednie tylko osoby, które żyją tym na co dzień i niby jakieś wtyki mają. A może to EXOR postanowił zrobić prezent kibicom ? ;)
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2017, 11:47 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 11:31

Yaro417 pisze:Jeśli chodzi o Mbappe, to ostatnio pisze się o kwocie 130 mln, więc skończcie wypisywać te brednie. To temat o mercato, a nie "moja wymarzona jedenastka Juve".
Ale to nie my piszemy tylko gazety i redaktorzy, którzy na co dzień mieszkają we Włoszech i w Turynie. Wiadomo 80 % to ściema. Ale to temat o mercato i o spekulacjach. Jak jest na TT czy np GDS na głównej stronie Juventus zainteresowany Mbappe to dlaczego nie możemy o tym napisać i podyskutować w temacie MERCATO - dyskusja ?

Jesteśmy na prawdę blisko Manolo Portanovy ( 17 lat) z Lazio. Di Marzio pisze i nie tylko on. Tak to syn Daniala Portnanov, tego z Bologni. MU i Bayern również go chcieli.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2017, 11:49 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 11:44

Cuda się dzieją, cuda. PL jest niesamowita. 80-85 za Lukaku, 90 Morata. Sandro 70. Szok. Za chwilę forumowi eksperci będą po 5-10 baniek.

Zablokowany