Mercato (Zima 2017)
- MaNieK_JuVe
- Juventino
Gdyby w piłce nożnej chodziło tylko o wybijanie, odbieranie i przeszkadzanie rywalowi to ze Sturaro by coś było. Ale jemu brakuje elementarnej techniki w przyjęciu, kontroli, dryblingu i podaniu.
O ile po pierwszym sezonie myślałem, że będziemy z niego mieli pociechę to teraz uważam, że więcej szkodzi na boisku niż pomaga.
Dobra pomoc jest jak wojsko potrzeba generała, majora, kapitana i niskich stopniem. A my mamy głownie szeregowców i sierżantów, piłkarzy o jednopłaszczyznowej charakterystyce.
Przykład Vidal - Sturaro nawet nie trzeba porównywać.
Pirlo - Lemina
Pogba - Asamoah
Dodatkowo irytuje mnie nasze niemobilność w środku pola, nie ma zawodnika który potrafi przyspieszyć, wygrać pojedynek jeden na jeden, zrobić przewagę itp.
Długo by można pisać, Marotta plis Marco Verratti i ktokolwiek kto ma umiejętność zakręcić obroną przed polem karnym a nie na jego boku.
O ile po pierwszym sezonie myślałem, że będziemy z niego mieli pociechę to teraz uważam, że więcej szkodzi na boisku niż pomaga.
Dobra pomoc jest jak wojsko potrzeba generała, majora, kapitana i niskich stopniem. A my mamy głownie szeregowców i sierżantów, piłkarzy o jednopłaszczyznowej charakterystyce.
Przykład Vidal - Sturaro nawet nie trzeba porównywać.
Pirlo - Lemina
Pogba - Asamoah
Dodatkowo irytuje mnie nasze niemobilność w środku pola, nie ma zawodnika który potrafi przyspieszyć, wygrać pojedynek jeden na jeden, zrobić przewagę itp.
Długo by można pisać, Marotta plis Marco Verratti i ktokolwiek kto ma umiejętność zakręcić obroną przed polem karnym a nie na jego boku.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Uważaj. Też niedawno wygłosiłem taki pogląd (nadal podtrzymuję) i przez forumowych omnibusów futbolu zostałem srogo skarcony.MaNieK_JuVe pisze:Gdyby w piłce nożnej chodziło tylko o wybijanie, odbieranie i przeszkadzanie rywalowi to ze Sturaro by coś było. Ale jemu brakuje elementarnej techniki w przyjęciu, kontroli, dryblingu i podaniu.
Stefan to przeciętny grajek, który nadaje się tylko do akcji w stylu "ogniem i mieczem na pełnej k*rwie".

- Wojtek
- Juventino
I to ma być zawodowy piłkarz? Gdyby mnie wzięli to bym też mógł pełnić takie role jak uprzykrzanie grę innym. Biegać to każdy jeden potrafi.Robaku pisze:Gosciu jest typem zadaniowca. ma uprzykrzyć grę innym, ma ich drążnić swoją chamską grą.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Lepszy taki Krycha, niz ten Sturaro 2.0...kubraczek pisze:Krychowiak nie ma sensu i nie przypomina już tego samego piłkarza, którym był przed wakacjami.
Pobozne zyczenia, ze Wenezuelczyk wskoczy po transferze do nas na wyzszy poziom odlozylbym na polke. Duzo lepszy od niego Pjanic do tej pory kopie sie po czole. W Juventusie panuje duza presja, ten chlopak bedzie mial za chwile 29 lat, a kluby w ktorych grywa/ł naprawde nie powalaja.
A wg mnie nie. Markiz czy Khedira, to zawodnicy ktorych jednym z glownych atutow jest madre stanie, a nie szybki ruch i fizyczna dominacja nad przeciwnikiem. A my wlasnie takiej vidalowskiej sily, ruchliwosci, waleczenosci i dominacji potrzebujemy. Z jednej strony masz racje, ze przydalaby sie jakas nowa koncepcja na pomoc w naszym teamie, z drugiej: MVPP to sprawdzony model. Tyle, ze chyba nie do odtworzenia 1:1 (Verratti = Pirlo; Pjanicia mozna porownac do Pogby tylko, jesli chodzi o ofensywe; Witsel, Krychowiak, Khedira - kazdy slabszy, niz Vidal).19 pisze:Oczywiście jeśli chodzi o personalia to tak na szybko je podałem. Uważam że takie ustawienie i zawodnicy o podobnej charakterystyce rozwiązaliby nasze problemy z brakiem ruchu gdy budujemy akcje, oraz ze schematyczną grą.
W przeslabej reprze, gdzie uparty trener mial swoja wizje, w ktorej to potrzebowal wlasnie takiego siepacza. Obiektywnie: Sturaro jest graczem mocno srednim i jak do tej pory nie pokazal nic nadzwyczajnego (procz wybronienia meczu z Realem), a nam trzeba zawodnikow z czyms nadzwyczajnym wlasnie. Moim zdaniem, to on sie powinien przekwalifikowac na srodkowego obronce, bo nie potrafi nawet prosto w przod podac, nie mowiac o celnym strzale na brame. Aczkolwiek sa przed nim inni do odejscia.Robaku pisze:Smieszy mnie gadanie, że 23 latek mający za sobą debiut w dorosłej reprze, mający grę na EUro - prochu nie wymyśli.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
W moim zamyśle Khedira i Marchisio czyli dwójka która jest najbliżej obrony, ma właśnie ustawiać grę i dyktować tempo, kolejna dwójka (Draxler i Pjaca) oraz Dybala mają być ruchliwi i nie przypisani do pozycjiJacky pisze:
A wg mnie nie. Markiz czy Khedira, to zawodnicy ktorych jednym z glownych atutow jest madre stanie, a nie szybki ruch i fizyczna dominacja nad przeciwnikiem. A my wlasnie takiej vidalowskiej sily, ruchliwosci, waleczenosci i dominacji potrzebujemy. Z jednej strony masz racje, ze przydalaby sie jakas nowa koncepcja na pomoc w naszym teamie, z drugiej: MVPP to sprawdzony model. Tyle, ze chyba nie do odtworzenia 1:1 (Verratti = Pirlo; Pjanicia mozna porownac do Pogby tylko, jesli chodzi o ofensywe; Witsel, Krychowiak, Khedira - kazdy slabszy, niz Vidal).19 pisze:Oczywiście jeśli chodzi o personalia to tak na szybko je podałem. Uważam że takie ustawienie i zawodnicy o podobnej charakterystyce rozwiązaliby nasze problemy z brakiem ruchu gdy budujemy akcje, oraz ze schematyczną grą.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Higuain - Dybala
Pjanic
Witsel - Marchisio - Tolisso
A.Sandro - Bonucci - Rugani - Darmian/De Sciglio
Donnarumma/Perin
Bardzo prawdopodobne, że takie Juve widzą w przyszłości Allegri i Marotta. Dodatkowo gracze tacy jak Chiellini, Cuadrado, Pjaca czy Mandzukic dają możliwość zmiany tego 4-3-1-2 na 3-5-2 lub 4-3-3.
Jeśli Witsela pozyskujemy za darmo, to powinniśmy mieć kasę, aby sprowadzić Tolisso, Donnarummę/Perina i Darmiana/De Sciglio. W zeszłym roku wyszliśmy na zero, a wcześniej zwykle na minusie.
Pjanic
Witsel - Marchisio - Tolisso
A.Sandro - Bonucci - Rugani - Darmian/De Sciglio
Donnarumma/Perin
Bardzo prawdopodobne, że takie Juve widzą w przyszłości Allegri i Marotta. Dodatkowo gracze tacy jak Chiellini, Cuadrado, Pjaca czy Mandzukic dają możliwość zmiany tego 4-3-1-2 na 3-5-2 lub 4-3-3.
Jeśli Witsela pozyskujemy za darmo, to powinniśmy mieć kasę, aby sprowadzić Tolisso, Donnarummę/Perina i Darmiana/De Sciglio. W zeszłym roku wyszliśmy na zero, a wcześniej zwykle na minusie.
- wagner
- Juventino
Ja mam cichą nadzieję, że jednym z naszych przyszłych gracz będzie któryś z zawodników AS Monaco (Silva, Lemar, Fabinho, Sidibe). Zawodnicy z księstwa prezentują obecnie fajny football, spodziewam się dla nich mistrzostwa kraju oraz wielkiego wykupu latem 2017 roku.
- cinek_uk
- Juventino
Calciomercato.com infromuje, ze Juventus zgodzil sie na zaplacenie klauzuli wysokosci 30mln euro za pomocnika Sevilli N'Zonzie i to juz w styczniu.
http://www.calciomercato.com/en/news/tr ... lder-68136
Jesli nasza formacja wygladalaby tak ja wczoraj, tyle ze zamiast Sturaro wystepowalby Francuz, byloby pieknie. Brakuje nam fizycznosci Pogby a N'Zonzi pasowalby idealnie...
http://www.calciomercato.com/en/news/tr ... lder-68136
Jesli nasza formacja wygladalaby tak ja wczoraj, tyle ze zamiast Sturaro wystepowalby Francuz, byloby pieknie. Brakuje nam fizycznosci Pogby a N'Zonzi pasowalby idealnie...
Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Dlatego bardziej stawiam, że przyjdzie w letnim mercato. Teraz przyjdzie Witsel lub jakiś solidny średniak z Serie A.Robaku pisze:jeśli tak będzie to znaczy, że pewnie Zenit przyblokował nas z Witselem. Wszystko fajnie, ale brak Francuza w LM może być dla nas znaczący.
Nzonzi bardzo przypomina Pogbę jeśli chodzi o grę w defensywie. Równie długie nogi i duża siła. Jeśli chodzi o grę nogami i szybkość to bliżej mu do Pogby niż Momo Sissoko. Przydałby się bardzo taki piłkarz. Ale czy będzie chciał odejść w środku sezonu?
Higuain-Dybala
Pjanic
Nzonzi-Marchisio-Witsel
Sandro-Chiellini-Bonucci-De Sciglio
Buffon
Tak powinna moim zdaniem wyglądać podstawowa jedenastka w przyszłym sezonie, a że to temat o zimowym mercato to przydałoby się już teraz ściągnąć Witsela. Ruski chcieli nam go sprzedać latem tylko było mało czasu na znalezienie zastępcy. Teraz będą mieli miesiąc by to zrobić. Jak znajdą to pewnie Witsel będzie nasz.
FORZA JUVE!!!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Moim zdaniem byłaby to głupota. N'Zonzi to bardzo dobry piłkarz, nie mam tu wątpliwości, ale wywalanie 30 mln na gracza, który nie będzie nam mógł pomóc w LM? Bez sensu. W lidze włoskiej poradzimy sobie bez niego, powinniśmy natomiast poszukać zawodników (przynajmniej na wypożyczenie), którzy nie grają obecnie w pucharach. Witsel tak dobry nie jest, ale w przeciwieństwie do gracza Sevilli mógłby nas wspomóc w LM.
Mówimy tu o ewentualnych wzmocnieniach w zimie, ale w lecie musi nas zasilić jakiś kozak, bo nasza linia pomocy potrzebuje odczuwalnych wzmocnień.
Mówimy tu o ewentualnych wzmocnieniach w zimie, ale w lecie musi nas zasilić jakiś kozak, bo nasza linia pomocy potrzebuje odczuwalnych wzmocnień.
- deszczowy
- Juventino
Ja tym bym się dudżim Mudżinem z Sevilli jarał ale kwestia jest już wyżej omówiona: o ile środek pola w Serie A jakoś wygląda, o tyle na LM to, co mamy jest niewystarczające. To już naprawdę lepiej byłoby skupić się na Witselu.