Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

135
69%
61
31%

Liczba głosów: 196

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2014, 18:58

annihilator1988 pisze:Roma ordynarnie kopiuje pomysł Juve. Może zarzucać Conte to, że podpatrzył od Napoli 3-5-2, ale drużyna z Turynu miała swój własny styl. Z kolei Roma stosuje "ctr+c". Vidal-Strootman, Pirlo-Pjanić(De Rossi), Marchisio-Nainggolan. Ciekawe kogo sprowadzą, by pełnił Ciekawe kogo sprowadzą, by pełnił rolę odbicia Asy czy Lichego?
A to dopiero niegodziwcy, kopiują pomysły które bardzo dobrze się sprawdzają i przynoszą sukcesy. Jak oni mogą? :naughty:
Mi sytuacja w której ktoś "kopiuje" pomysły Conte nawet się podoba. Widać że staje się co raz to silniejszą postacią we włoskiej piłce. Drugą kwestią jest to, czy Romie uda się grać tak jak Juve :D Niech kombinują, rywalizacja być musi.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2014, 18:59 przez M.R., łącznie zmieniany 1 raz.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2014, 18:59

Zawsze lubię oglądać takie obrazki:

Radja witany przez kibiców Romy na lotnisku.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2014, 21:49

No i Nainggolan w Romie. Warunki transferu jakie podaje goal.com, to 3 mln za wypożyczenie z opcją wykupienia po sezonie za dodatkowych 6mln, i nie piszą tu o połowie karty.
Co jak co, ale 9 mln za tego zawodnika to całkiem niezły deal. Gratulacje dla Romy.
Szikit pisze:We wszystkich źródłach podają, że 6mln za współwłasność + 3mln za wypożyczenie.
A to przepraszam za błąd, nie doczytałem.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2014, 21:57 przez blackadder, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2014, 21:54

We wszystkich źródłach podają, że 6mln za współwłasność + 3mln za wypożyczenie.
Gdyby to było tylko 6mln za połowę karty to miałbym wielkie pretensje do Zezola. No ale skoro wyszło 9mln to rozumiem, że mamy inne priorytety.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2014, 22:14

dobry ruch romy oni musza zajac miejsce dajace gre w Lm wiec inwestują jak zrealizują cel to wyjdzie na duży plus te wzmocnienie i tej wydanej kasy nie odczują . A zobaczymy czym odpowie Inter tez muszą szukać .
My mam spokój i nic nie musimy robic, czy wydawać . U nas bedzie sie działo latem to bedzie masakra, przynajmniej tak sie zapowiada na dzis :)

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2014, 16:18

Nowy dzień, nowe plotki.

Di Marzio informuje, że Milan jest mocno zainteresowany Fernando z Porto. Galliani podobno już rozmawiał z jego agentem i oferuje 3 miliony za sezon. Fernando przyszedłby po sezonie za darmo, chyba, że Milan dogada się z Portugalczykami na jakąś małą kwotę. Czyli podobne zachowanie jak z Hondą.
Fernando to transfer szykowany dla Seedorfa. Holender chce również Dorię z Botafogo oraz napastnika Edersona z Atletico Paranaense.

Dalej...
Podobno prezydent Lyonu nagle się rozmyślił i nie sprzeda kapitana drużyny, Gonalonsa. W Neapolu nerwy, bo Roma kupiła Nainggolana i muszą szukać innych opcji. Dodatkowo mają problem z zakupem nowego obrońcy - Aggera nie chce puścić Liverpool, a N'koulou podpisał nowy kontrakt z klubem.

Roma, kupiła: Nainggolana, Paredesa i Radonjica. Sabatini teraz pracuj nad transferem Antonio Sanabrii. Jakiś gnój z Barcelony, mają zapłacić za niego 3,5 mln.

Inter, cisza. Czytałem jedynie, że Thohir chce, by piłkarze w Interze zarabiali max 2,5 mln euro.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2014, 18:05

Thohir ma rację (jeśli to prawda). Inter i tak nie nie przyciągnie w obecnej sytuacji żadnych prawdziwych gwiazd, a 2,5mln to taka optymalna kwota dla bardzo fajnych ligowców (bodajże Palacio tyle zarabia). Mazzarri zresztą lubi pracusiów i walczaków, więc jakoś tam się dogadają.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2014, 18:12

Il Fenomeno pisze: Roma, kupiła: Nainggolana, Paredesa i Radonjica. Sabatini teraz pracuj nad transferem Antonio Sanabrii. Jakiś gnój z Barcelony, mają zapłacić za niego 3.
Sanabria potwierdza transfer do Romy, naprawdę bardzo dobra praca Sabatiniego w pierwszych dniach mercato. Co do dwóch młodzików (Paredes i Sanabria) może wypalą jak Lamela bo chodzą słuchy, że mają nie małe talenty.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2014, 20:23

Bombardier może iść do Sampy na wypożyczenie, z możliwością wykupu po sezonie za 5 mln + połówka Poliego.

EDIT: A Mexes ponoć bliski odejścia :prochno:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 00:27

Marat87 pisze:Bombardier może iść do Sampy na wypożyczenie, z możliwością wykupu po sezonie za 5 mln + połówka Poliego.

EDIT: A Mexes ponoć bliski odejścia :prochno:
I to do Monaco. Projekt Fra-Mon, cos jak Ital-Juve? :prochno:
Nie rozumiem wykupowania przez nich oldbojow. Nie wystarczy im Abidal i Carvalho? Po cholerke jeszcze Mexes ?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 08:22

Do tej pory nadziwić się nie mogę, że:
1. Milan dał się nabrać na Matriego
2. miałem jakiekolwiek wątpliwości w momencie odejścia Bombardiera (uwielbiam to określenie w jego przypadku) i było mi go trochę żal. Co ja wtedy brałem? :doh:

Kibice Romy mogą a nawet powinni się mocno cieszyć z transferu Nainggolana, ponieważ oznacza, że na boisku rzadziej będą oglądać Bradley'a, który jest czymś w rodzaju naszego Marco Motty. Natomiast wracając jeszcze do Milanu, jeśli sprzedadzą Mexesa w ziemie, będą pacanami. Ile za niego wezmą? Z 5 baniek? Może nie byłaby to da nich jakaś wielka utrata jakości, ale w zimie nikim rozsądnym go nie zastąpią, a patrząc na ich, ekhm, defensywę to nie wiem czy wytrzyma ona jeszcze jakiekolwiek roszady in minus.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:42

pumex pisze:Kibice Romy mogą a nawet powinni się mocno cieszyć z transferu Nainggolana, ponieważ oznacza, że na boisku rzadziej będą oglądać Bradley'a, który jest czymś w rodzaju naszego Marco Motty.
pumex, proszę Cię. Coraz częściej widzę takie dziwne opinie pisane przez Ciebie, ale nie chce mi się odpisywać. Amerykanin jest solidnym zmiennikiem. Może sugerujesz się opiniami niektórych Romanistów, którzy zarzucają mu, że nic nie potrafi. Tak, mało daje z przodu, ale to jest defensywny pomocnik i w destrukcji spisuje się dobrze. Poniżej pewnego poziomu nie zejdzie, sporo odbierze, a nawet czasem da punkty, jak w Udine.
Podobno Bradley może odejść w przypadku przyjścia Parolo.
A Roma rzuca się na kolejny "młody talent", tym razem gnojek ze Szwecji (poproszę kartkę) Valmira Berishę.

Co do Mexesa, to słyszałem, że przede wszystkim chcą wypchnąć Matriego z Milanu - podobno jest zainteresowana Sampdoria (Poli, te sprawy), a wtedy wysoki kontrakt Mexesa już nie będzie tak przeszkadza i zostanie.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:59

Il Fenomeno pisze:
pumex pisze:Kibice Romy mogą a nawet powinni się mocno cieszyć z transferu Nainggolana, ponieważ oznacza, że na boisku rzadziej będą oglądać Bradley'a, który jest czymś w rodzaju naszego Marco Motty.
pumex, proszę Cię. Coraz częściej widzę takie dziwne opinie pisane przez Ciebie, ale nie chce mi się odpisywać. Amerykanin jest solidnym zmiennikiem. Może sugerujesz się opiniami niektórych Romanistów, którzy zarzucają mu, że nic nie potrafi.
Ekhm... no właśnie to miałem na myśli :doh: Przecież wyraźnie napisałem sugerując, że kibice Romy tak cieszą się z oglądania Amerykanina jak my z oglądania "Stanu Umysłu".

Jak już weźmiemy po uwagę tylko i wyłącznie umiejętności czysto piłkarskie Bradley'a przekładając je na Juve, to jego status podskoczy co najwyżej po poziomu Padoina, nie wyżej. Czyli - dalej cienko.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 17:16

Ostatnio byla gadka: Nainggolan w Romie, zatem kto do odstrzalu ze środka pola? padaly propozycje jak np. Pjanic ale dzis juz wiadomo.

BRADLEY odchodzi do Toronto

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 17:44

pumex pisze: Przecież wyraźnie napisałem sugerując, że kibice Romy tak cieszą się z oglądania Amerykanina jak my z oglądania "Stanu Umysłu".
Niezbyt wyraźnie :wink: "jest czymś w rodzaju" brzmi tak, jakby to był Twój sąd :)
pumex pisze: Jak już weźmiemy po uwagę tylko i wyłącznie umiejętności czysto piłkarskie Bradley'a przekładając je na Juve, to jego status podskoczy co najwyżej po poziomu Padoina, nie wyżej. Czyli - dalej cienko.
Co masz na myśli pisząc "czysto piłkarskie"? Jakiś fifowy overall na który składają się skille techniczne, fizyczne i szeroko pojęta inteligencja boiskowa?
Bo to porównanie do Padoina jest wyjątkowo słabe, jako że to zawodnicy o kompletnie innej charakterystyce - jeden wali po oczach na boisku swoimi odbiorami i błędami, drugi gra asekuranta i jego pracę można właściwie zobaczyć dopiero na pomeczowej analizie.
Szczególnie, że mam dla Ciebie znacznie lepsze - Felipe Melo. No tylko tamten przyszedł za 3 miliony, a my zaliczyliśmy efektowny przechwyt Felipe za marne 25 milionów :roll:

ODPOWIEDZ