Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 11:03

Taka mała uwaga odnośnie letniego mercato. Mam nadzieję, że Conte i Marotta zachowają się rozsądnie i nie wydadzą 13mln na wykup Estigarribii i Borriello (co nie wydaje się do końca pewne). To byłby finansowy strzał we własną stopę

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 11:10

Heh tak wymyśliłem to sobie ;-P

Oglądam sporadycznie mecze Cagliari, poza tym od pewnego czasu jest wyróżniany przez dziennikarzy łapiąc się do 11stki kolejki lub będąc w "obwodzie" tejże jedenastki. Nie jest może tytanem obrony, ale naprawdę może nim się stać jak będzie się dalej rozwijać w tym tempie. Wcześniej miał kontuzje, trochę dochodził do siebie po niej, ale obecnie gra bardziej niż ok. Jego gra podoba mi się dużo bardziej niż belga o trudnym nazwisku z tej samej ekipy.
Ale to tylko moje zdanie.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 11:35

pumex pisze:Taka mała uwaga odnośnie letniego mercato. Mam nadzieję, że Conte i Marotta zachowają się rozsądnie i nie wydadzą 13mln na wykup Estigarribii i Borriello (co nie wydaje się do końca pewne). To byłby finansowy strzał we własną stopę
Swieta prawda, ale obawiam sie ze conajmniej jednego z nich wykupia :/

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 11:43

pumex pisze:Taka mała uwaga odnośnie letniego mercato. Mam nadzieję, że Conte i Marotta zachowają się rozsądnie i nie wydadzą 13mln na wykup Estigarribii i Borriello (co nie wydaje się do końca pewne). To byłby finansowy strzał we własną stopę
13 najmniej licząc bo suma odstępnego za Estiego to ma być 5 melonów + dodatki za ilość występów i bodajże za awans do europejskich pucharów. Póki co również nie wyobrażam sobie wykupienia tych zawodników.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 12:30

Też mam obawy co do Estiego. Conte ciągle na niego stawia, tak jakby chciał udowodnić, że nadal jest potrzebny drużynie. Boje się, że sobie pomyśli '5mln. to nie pieniądze'

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 12:50

pablo1503 pisze:Też mam obawy co do Estiego. Conte ciągle na niego stawia, tak jakby chciał udowodnić, że nadal jest potrzebny drużynie. Boje się, że sobie pomyśli '5mln. to nie pieniądze'
Z Padoinem tak właśnie pomyśleli :P

ObrazekObrazekObrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 14:04

Mate.G pisze:Jak City sprzeda Kolarova :angry:
On jest lepszy od Lichtsteinera. Piękne wrzucał wczoraj w pole karne przeciwników.
Obrona Lichy Chiellini Barzagli Kolarov
:bravo:
CRACK?
W moim odczuciu żaden Jovetic czy Higuain.
Cavani lub Dzeko.
Kolarov z jego pensją zapewne nie jest nawet brany pod uwagę przez kobre.

Nam nie potrzeba typowej dziewiątki, bo jak tworzą się sytuacje to i Matri co pokazał wczoraj potrafi wykończyć nawet 2/2 sytuacje. W ataku potrzebujemy kogoś kreatywnego. Jak dla mnie ktoś z dwójki Lavezzi, Jovetic to idealny wybór.
Tacchinardi. pisze:
Kucharius1 pisze:Astori gra od pewnego czasu świetnie, i duzo się o nim mówi w naszym kontekscie.
Jakiś link / konkrety czy bierze się to z faktu, że każdy na forum wymienia jego nazwisko "bo jest za darmo" ?
Wiem, że to nie jest do końca miarodajne, ale na whoscored zbiera niezłe recenzje, tak jak i nasza zimowa mongolska telenowela.
Wyruszając w świat SF, to może zezol ściągnął Padoina, żeby latem włączyć go jako część rozliczenie za Nainggolana. :pray: :lol:

kosciu88 pisze:
Swieta prawda, ale obawiam sie ze conajmniej jednego z nich wykupia :/

Widzę, że nie tylko ja mam takie dziwne koszmary. Najgorsze jest to, że niewiadomo czemu ten pseudo-piłkarz z Paragwaju należy do ulubieńców Antka. :angry:

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 14:49

miyagi pisze:
Wiem, że to nie jest do końca miarodajne, ale na whoscored zbiera niezłe recenzje, tak jak i nasza zimowa mongolska telenowela.
Za to Barzagli ( http://www.whoscored.com/Players/6075/ ) nie ma tam żadnych słabych punktów :cool:

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 15:04

rad pisze:
miyagi pisze:
Za to Barzagli ( http://www.whoscored.com/Players/6075/ ) nie ma tam żadnych słabych punktów :cool:
Estigarribia ma jeden plus i cztery minusy :)
Na onecie pisali coś o nowym kontrakcie dla Van Persiego, ma wynosić 6 mln funtów więc jeśli Holender podpisze to wszyscy, którzy liczyli na jego transfer przestaną mieć złudzenia. Z drugiej strony jeśli nie złoży podpisu to da czytelny sygnał, że chce odejść.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 15:04

Ouh_yeah pisze:
Jacky pisze:Juventus nigdy nie potrafil "wychowywac" malolatow
7 miejsc zajmować też nie potrafił a jednak. Czasy się zmieniają. W Milanie zaczęli sobie ładnie wychowywać El Sharawego, my też możemy.
Okej, okej, ale nie chcialbym potem powiedziec: "a nie mowilem?"...

A jak to jest z tym Astorim? Bo jeden tu mowi, ze dobry, fajny itd. a drugi na to, ze to taki sam cieć jak Bonucci i Ranocchia. WTF?

Strasznie mnie korci ten Sahin, ktory jest po prostu lepszym pilkarzem niz Mongol z Cagliari. Rzekłem.
Nareszcie wiem skad jestescie tacy madrzy w tematach kto ile razy zagral w podstawie, na jakiej pozycji, ile oddal strzalow itd. :evil:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 15:34

Jacky pisze:
A jak to jest z tym Astorim? Bo jeden tu mowi, ze dobry, fajny itd. a drugi na to, ze to taki sam cieć jak Bonucci i Ranocchia. WTF?

Strasznie mnie korci ten Sahin, ktory jest po prostu lepszym pilkarzem niz Mongol z Cagliari. Rzekłem.
Widziałem jakieś 5-6 meczów Cagliarii i muszę przyznać, że w każdym robił na mnie pozytywne wrażenie. Dzieli i rządzi ich obroną. Po za tym jest za darmo i świetnie nadaje się do rotacji, bo posadzenie 15mln na ławkę to nie porozumienie. Dlatego trzeba sprzedać kalekę Bono i odzyskać cześć kasy za niego, a jego miejsce mamy darmowego lepszego piłkarza do rotacji.

Na jakiej zasadzie oceniasz to że Sahin jest lepszym piłkarzem. Na podstawie tego sezonu? A ile razy widziałeś Belga w akcji? O Turka się nie pytam bo jest ciągle połamany albo na trybunach.

Jacky pisze:
Nareszcie wiem skad jestescie tacy madrzy w tematach kto ile razy zagral w podstawie, na jakiej pozycji, ile oddal strzalow itd. :evil:
Napisałem wyraźnie, że jest to nie miarodajne, ale skoro ktoś chciał czystej statystyki i ocen dziennikarskich, to dostał to co lubi...
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 15:36 przez couec, łącznie zmieniany 2 razy.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 15:35

miyagi pisze:
Kolarov z jego pensją zapewne nie jest nawet brany pod uwagę przez kobre.

Nam nie potrzeba typowej dziewiątki, bo jak tworzą się sytuacje to i Matri co pokazał wczoraj potrafi wykończyć nawet 2/2 sytuacje. W ataku potrzebujemy kogoś kreatywnego. Jak dla mnie ktoś z dwójki Lavezzi, Jovetic to idealny wybór.
Racja 100% albo chyba bez tego Jovetica. Jakoś straciłem do niego przekonanie po ostatnim meczu ...
Lavezziego będzie ciężko wyciągnąć podobnie jak
Van Persiego: któremu kończy się kontrakt, a sam Arsenal może nie dostać się do przyszłej LM
To są tylko ploty, ale co jak co musimy mieć w składzie kogoś kto zrobi coś z niczego, kto będzie ciągnął nasz zespół pod bramkę...
Zobaczymy co "kobra" zrobi w lato.
Obyśmy wywalczyli LM, bo tacy zawodnicy będą po prostu nie dostępni.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 15:57

Tak oglądam któryś kolejny mecz zarówno Cagliari jak i Lecce w tym sezonie (akurat grają ze sobą :smile: ) i jestem co raz bardziej pod wrażeniem szczególnie dwójki Kolumbijczyków z Lecce- Cuadrado oraz Muriela :prochno: Co do tego pierwszego to naprawde ma motorek w tyłku, jest bardzo szybki dynamiczny i waleczny. Do tego bardzo dobrze drybluje. No i może grać na każdej pozycji po prawej stronie. Jak dla mnie idealny zawodnik zarówno do 3:5:2 jak i 4:3:3. Trzeba by tylko popracować nad jego zapędami do samolubnej gry. Co ma piłke stara sie mijać rywala. Na konkurenta dla Lichego jak znalażł.
Drugi z zawodników którzy wpadli mi w oko to Muriel. Młody (20 lat) i naprawde perspektywiczny grajek. Ma wszystko co potrzeba klasowemu napastnikowi, szybkość, siłe, dynamike, dobre uderzenie. Do tego bardzo dobrze gra bez piłki. Niby jego statystyki nie urywają pupy( chociaż i tak są lepsze od statystyk Vucinicia) to jednak stawiam konia z rzędem, że z chłopaka coś będzie.
Hmm jakby sie tak o ten duecik pokusić latem? Zdecydowanie lepsza perspektywa niż zawodnicy jakich mamy obecnie. A cenowo raczej majątku kosztować nie będą, w końcu to zawodnicy praktycznie spadkowicza.

Edit: A no i słówko o Nainggolanie. Nie przecze, zawodnik ciekawy, kunsztowny, przypomina mi troche Inlera (nie tylko wyglądem :smile: ) ale nie jest to piłkarz, tzw Robiący różnice. Dlatego chorym pomyslem było dawanie za niego 15 mln.

Edit2: Drugi gol Lecce, i tym razem kluczowym okazał sie udzial Muriela :ok: Co raz bardziej go lubie :prochno: No i warto dodać, że dobrym dośrodkowaniem przy tej sytuacji popisał sie Cuardado.
Jak by za 12-14 mln udało sie wyciągnać obu... byłoby miodzio :smile:
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 16:22 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 16:01

Mate.G pisze:
miyagi pisze:Nam nie potrzeba typowej dziewiątki, bo jak tworzą się sytuacje to i Matri co pokazał wczoraj potrafi wykończyć nawet 2/2 sytuacje. W ataku potrzebujemy kogoś kreatywnego. Jak dla mnie ktoś z dwójki Lavezzi, Jovetic to idealny wybór.
Racja 100% albo chyba bez tego Jovetica. Jakoś straciłem do niego przekonanie po ostatnim meczu ...
Straciłeś przekonanie do Jo-Jo po jednym meczu? :roll: Jazda!

Jak już jesteśmy przy Joveticiu, to dodam od siebie, iż nie wierzę, że do wyciągnięcia go z Florencji będzie potrzeba kwota 30mln+. W tym przypadku ważna będzie wola samego zainteresowanego. Jeśli wyrazi chęć pozostania w Italii, Corvino może zapomnieć o wyciągnięciu wspomnianej wcześniej kwoty. O utrzymaniu Czarnogórca na następny sezonu również.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 16:38

Mówcie co chcecie, ale nadal potrzebujemy napastnika, który będzie kończył każdą akcję. Matri jest świetnym piłkarzem na ławkę w LM. Potrafi się dobrze zmobilizować, wejść i strzelić.

Obrazek
Zablokowany