Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Taka mała uwaga odnośnie letniego mercato. Mam nadzieję, że Conte i Marotta zachowają się rozsądnie i nie wydadzą 13mln na wykup Estigarribii i Borriello (co nie wydaje się do końca pewne). To byłby finansowy strzał we własną stopę

- Kucharius1
- Juventino
Heh tak wymyśliłem to sobie ;-P
Oglądam sporadycznie mecze Cagliari, poza tym od pewnego czasu jest wyróżniany przez dziennikarzy łapiąc się do 11stki kolejki lub będąc w "obwodzie" tejże jedenastki. Nie jest może tytanem obrony, ale naprawdę może nim się stać jak będzie się dalej rozwijać w tym tempie. Wcześniej miał kontuzje, trochę dochodził do siebie po niej, ale obecnie gra bardziej niż ok. Jego gra podoba mi się dużo bardziej niż belga o trudnym nazwisku z tej samej ekipy.
Ale to tylko moje zdanie.
Oglądam sporadycznie mecze Cagliari, poza tym od pewnego czasu jest wyróżniany przez dziennikarzy łapiąc się do 11stki kolejki lub będąc w "obwodzie" tejże jedenastki. Nie jest może tytanem obrony, ale naprawdę może nim się stać jak będzie się dalej rozwijać w tym tempie. Wcześniej miał kontuzje, trochę dochodził do siebie po niej, ale obecnie gra bardziej niż ok. Jego gra podoba mi się dużo bardziej niż belga o trudnym nazwisku z tej samej ekipy.
Ale to tylko moje zdanie.
- kosciu88
- Juventino
Swieta prawda, ale obawiam sie ze conajmniej jednego z nich wykupiapumex pisze:Taka mała uwaga odnośnie letniego mercato. Mam nadzieję, że Conte i Marotta zachowają się rozsądnie i nie wydadzą 13mln na wykup Estigarribii i Borriello (co nie wydaje się do końca pewne). To byłby finansowy strzał we własną stopę

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
13 najmniej licząc bo suma odstępnego za Estiego to ma być 5 melonów + dodatki za ilość występów i bodajże za awans do europejskich pucharów. Póki co również nie wyobrażam sobie wykupienia tych zawodników.pumex pisze:Taka mała uwaga odnośnie letniego mercato. Mam nadzieję, że Conte i Marotta zachowają się rozsądnie i nie wydadzą 13mln na wykup Estigarribii i Borriello (co nie wydaje się do końca pewne). To byłby finansowy strzał we własną stopę
- @Maras@
- Juventino
Z Padoinem tak właśnie pomyślelipablo1503 pisze:Też mam obawy co do Estiego. Conte ciągle na niego stawia, tak jakby chciał udowodnić, że nadal jest potrzebny drużynie. Boje się, że sobie pomyśli '5mln. to nie pieniądze'

- couec
- Juventino
Kolarov z jego pensją zapewne nie jest nawet brany pod uwagę przez kobre.Mate.G pisze:Jak City sprzeda Kolarova![]()
On jest lepszy od Lichtsteinera. Piękne wrzucał wczoraj w pole karne przeciwników.
Obrona Lichy Chiellini Barzagli Kolarov
![]()
CRACK?
W moim odczuciu żaden Jovetic czy Higuain.
Cavani lub Dzeko.
Nam nie potrzeba typowej dziewiątki, bo jak tworzą się sytuacje to i Matri co pokazał wczoraj potrafi wykończyć nawet 2/2 sytuacje. W ataku potrzebujemy kogoś kreatywnego. Jak dla mnie ktoś z dwójki Lavezzi, Jovetic to idealny wybór.
Wiem, że to nie jest do końca miarodajne, ale na whoscored zbiera niezłe recenzje, tak jak i nasza zimowa mongolska telenowela.Tacchinardi. pisze:Jakiś link / konkrety czy bierze się to z faktu, że każdy na forum wymienia jego nazwisko "bo jest za darmo" ?Kucharius1 pisze:Astori gra od pewnego czasu świetnie, i duzo się o nim mówi w naszym kontekscie.
Wyruszając w świat SF, to może zezol ściągnął Padoina, żeby latem włączyć go jako część rozliczenie za Nainggolana.

kosciu88 pisze:Swieta prawda, ale obawiam sie ze conajmniej jednego z nich wykupiapumex pisze:Taka mała uwaga odnośnie letniego mercato. Mam nadzieję, że Conte i Marotta zachowają się rozsądnie i nie wydadzą 13mln na wykup Estigarribii i Borriello (co nie wydaje się do końca pewne). To byłby finansowy strzał we własną stopę
Widzę, że nie tylko ja mam takie dziwne koszmary. Najgorsze jest to, że niewiadomo czemu ten pseudo-piłkarz z Paragwaju należy do ulubieńców Antka.

- rad
- Juventino
Za to Barzagli ( http://www.whoscored.com/Players/6075/ ) nie ma tam żadnych słabych punktówmiyagi pisze:
Wiem, że to nie jest do końca miarodajne, ale na whoscored zbiera niezłe recenzje, tak jak i nasza zimowa mongolska telenowela.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Estigarribia ma jeden plus i cztery minusyrad pisze:Za to Barzagli ( http://www.whoscored.com/Players/6075/ ) nie ma tam żadnych słabych punktówmiyagi pisze:
Wiem, że to nie jest do końca miarodajne, ale na whoscored zbiera niezłe recenzje, tak jak i nasza zimowa mongolska telenowela.

Na onecie pisali coś o nowym kontrakcie dla Van Persiego, ma wynosić 6 mln funtów więc jeśli Holender podpisze to wszyscy, którzy liczyli na jego transfer przestaną mieć złudzenia. Z drugiej strony jeśli nie złoży podpisu to da czytelny sygnał, że chce odejść.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Okej, okej, ale nie chcialbym potem powiedziec: "a nie mowilem?"...Ouh_yeah pisze:7 miejsc zajmować też nie potrafił a jednak. Czasy się zmieniają. W Milanie zaczęli sobie ładnie wychowywać El Sharawego, my też możemy.Jacky pisze:Juventus nigdy nie potrafil "wychowywac" malolatow
A jak to jest z tym Astorim? Bo jeden tu mowi, ze dobry, fajny itd. a drugi na to, ze to taki sam cieć jak Bonucci i Ranocchia. WTF?
Strasznie mnie korci ten Sahin, ktory jest po prostu lepszym pilkarzem niz Mongol z Cagliari. Rzekłem.
Nareszcie wiem skad jestescie tacy madrzy w tematach kto ile razy zagral w podstawie, na jakiej pozycji, ile oddal strzalow itd. :evil:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- couec
- Juventino
Widziałem jakieś 5-6 meczów Cagliarii i muszę przyznać, że w każdym robił na mnie pozytywne wrażenie. Dzieli i rządzi ich obroną. Po za tym jest za darmo i świetnie nadaje się do rotacji, bo posadzenie 15mln na ławkę to nie porozumienie. Dlatego trzeba sprzedać kalekę Bono i odzyskać cześć kasy za niego, a jego miejsce mamy darmowego lepszego piłkarza do rotacji.Jacky pisze:
A jak to jest z tym Astorim? Bo jeden tu mowi, ze dobry, fajny itd. a drugi na to, ze to taki sam cieć jak Bonucci i Ranocchia. WTF?
Strasznie mnie korci ten Sahin, ktory jest po prostu lepszym pilkarzem niz Mongol z Cagliari. Rzekłem.
Na jakiej zasadzie oceniasz to że Sahin jest lepszym piłkarzem. Na podstawie tego sezonu? A ile razy widziałeś Belga w akcji? O Turka się nie pytam bo jest ciągle połamany albo na trybunach.
Napisałem wyraźnie, że jest to nie miarodajne, ale skoro ktoś chciał czystej statystyki i ocen dziennikarskich, to dostał to co lubi...Jacky pisze:Nareszcie wiem skad jestescie tacy madrzy w tematach kto ile razy zagral w podstawie, na jakiej pozycji, ile oddal strzalow itd. :evil:
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 15:36 przez couec, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mate.G
- Juventino
Racja 100% albo chyba bez tego Jovetica. Jakoś straciłem do niego przekonanie po ostatnim meczu ...miyagi pisze:
Kolarov z jego pensją zapewne nie jest nawet brany pod uwagę przez kobre.
Nam nie potrzeba typowej dziewiątki, bo jak tworzą się sytuacje to i Matri co pokazał wczoraj potrafi wykończyć nawet 2/2 sytuacje. W ataku potrzebujemy kogoś kreatywnego. Jak dla mnie ktoś z dwójki Lavezzi, Jovetic to idealny wybór.
Lavezziego będzie ciężko wyciągnąć podobnie jak
Van Persiego: któremu kończy się kontrakt, a sam Arsenal może nie dostać się do przyszłej LM
To są tylko ploty, ale co jak co musimy mieć w składzie kogoś kto zrobi coś z niczego, kto będzie ciągnął nasz zespół pod bramkę...
Zobaczymy co "kobra" zrobi w lato.
Obyśmy wywalczyli LM, bo tacy zawodnicy będą po prostu nie dostępni.
- Dante93
- Juventino
Tak oglądam któryś kolejny mecz zarówno Cagliari jak i Lecce w tym sezonie (akurat grają ze sobą
) i jestem co raz bardziej pod wrażeniem szczególnie dwójki Kolumbijczyków z Lecce- Cuadrado oraz Muriela
Co do tego pierwszego to naprawde ma motorek w tyłku, jest bardzo szybki dynamiczny i waleczny. Do tego bardzo dobrze drybluje. No i może grać na każdej pozycji po prawej stronie. Jak dla mnie idealny zawodnik zarówno do 3:5:2 jak i 4:3:3. Trzeba by tylko popracować nad jego zapędami do samolubnej gry. Co ma piłke stara sie mijać rywala. Na konkurenta dla Lichego jak znalażł.
Drugi z zawodników którzy wpadli mi w oko to Muriel. Młody (20 lat) i naprawde perspektywiczny grajek. Ma wszystko co potrzeba klasowemu napastnikowi, szybkość, siłe, dynamike, dobre uderzenie. Do tego bardzo dobrze gra bez piłki. Niby jego statystyki nie urywają pupy( chociaż i tak są lepsze od statystyk Vucinicia) to jednak stawiam konia z rzędem, że z chłopaka coś będzie.
Hmm jakby sie tak o ten duecik pokusić latem? Zdecydowanie lepsza perspektywa niż zawodnicy jakich mamy obecnie. A cenowo raczej majątku kosztować nie będą, w końcu to zawodnicy praktycznie spadkowicza.
Edit: A no i słówko o Nainggolanie. Nie przecze, zawodnik ciekawy, kunsztowny, przypomina mi troche Inlera (nie tylko wyglądem
) ale nie jest to piłkarz, tzw Robiący różnice. Dlatego chorym pomyslem było dawanie za niego 15 mln.
Edit2: Drugi gol Lecce, i tym razem kluczowym okazał sie udzial Muriela
Co raz bardziej go lubie
No i warto dodać, że dobrym dośrodkowaniem przy tej sytuacji popisał sie Cuardado.
Jak by za 12-14 mln udało sie wyciągnać obu... byłoby miodzio

Drugi z zawodników którzy wpadli mi w oko to Muriel. Młody (20 lat) i naprawde perspektywiczny grajek. Ma wszystko co potrzeba klasowemu napastnikowi, szybkość, siłe, dynamike, dobre uderzenie. Do tego bardzo dobrze gra bez piłki. Niby jego statystyki nie urywają pupy( chociaż i tak są lepsze od statystyk Vucinicia) to jednak stawiam konia z rzędem, że z chłopaka coś będzie.
Hmm jakby sie tak o ten duecik pokusić latem? Zdecydowanie lepsza perspektywa niż zawodnicy jakich mamy obecnie. A cenowo raczej majątku kosztować nie będą, w końcu to zawodnicy praktycznie spadkowicza.
Edit: A no i słówko o Nainggolanie. Nie przecze, zawodnik ciekawy, kunsztowny, przypomina mi troche Inlera (nie tylko wyglądem
Edit2: Drugi gol Lecce, i tym razem kluczowym okazał sie udzial Muriela

Jak by za 12-14 mln udało sie wyciągnać obu... byłoby miodzio
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 16:22 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Straciłeś przekonanie do Jo-Jo po jednym meczu? :roll: Jazda!Mate.G pisze:Racja 100% albo chyba bez tego Jovetica. Jakoś straciłem do niego przekonanie po ostatnim meczu ...miyagi pisze:Nam nie potrzeba typowej dziewiątki, bo jak tworzą się sytuacje to i Matri co pokazał wczoraj potrafi wykończyć nawet 2/2 sytuacje. W ataku potrzebujemy kogoś kreatywnego. Jak dla mnie ktoś z dwójki Lavezzi, Jovetic to idealny wybór.
Jak już jesteśmy przy Joveticiu, to dodam od siebie, iż nie wierzę, że do wyciągnięcia go z Florencji będzie potrzeba kwota 30mln+. W tym przypadku ważna będzie wola samego zainteresowanego. Jeśli wyrazi chęć pozostania w Italii, Corvino może zapomnieć o wyciągnięciu wspomnianej wcześniej kwoty. O utrzymaniu Czarnogórca na następny sezonu również.