Apel do kibiców!!!!!!!!
- Jarojuve
- Juventino
Człowieku, a chodzisz teraz do pracy?Nie zapominaj, że piłka nożna to jest też zawód i kupe ludzi z tego żyje!Wszyscy normalnie chodzą do pracy to dlaczego piłkarze mają nie grać?__tidus__ pisze:Po pierwsze to mecz nie powinien się w ogóle odbyć, przez cały tydzień aż do pogrzebu nic nie powino sie odbywać. Znając klan to teraz jest w nim pokazana żałoba po Papieżu, wieć niech se leci, nawet nie wypada się śmiać z Rysia. Pozatym zgadzam się z przedmówcą że nie powinno być pokazywane nic co wzbudza jakiekolwiek emocje lub przy czym można sie bawić, a jak się nie emocjonować przy meczu Juve? Nawet jak bedzie 0:0 po cieniutkim meczu. Więc leje na te kilka groszy które wydałem na tego smsa i sie dziwie ludziom którzy są oburzeni bo tym razem nie zobaczą Juventusu:/
- Iver.pk
- Juventino
Od wczesnego rana na Merseyside, w hołdzie 39 włoskich kibiców, którzy zginęli podczas meczu Liverpool - Juventus 20 lat temu na brukselskim stadionie Heysel, odbywają się uroczystości czczące te tragiczne wydarzenia. W szacunku dla zmarłych Liverpool planuje rozegranie na stadionie Akademii Klubowej meczu z udziałem kibiców obu drużyn.
Przed wieczornym meczem ćwierćfinału Ligi Mistrzów "The Reds" rozdadzą swoim kolegom z Włoch trzy tysiące opasek w kolorze czerwono-czarno-białym, kiedy będą oni wchodzili na trybuny Anfield Road. Dodatkowo będzie widniał na nich napis, po włosku, "przyjaźń".
Phil Neal, kapitan Liverpoolu z roku 1995 wniesie na murawę flagę braterstwa i wręczy je fanom Juventusu. Zanim rozpocznie się mecz wyświetlony będzie we włoskim języku napis "w pamięci i przyjaźni". Wielka mozaika utworzona z barw klubowych obu zespołów z napisem "przyjaźń" będzie wzniesiona na maszt do góry podczas minuty ciszy. Zapisane tam będą także wszystkie imiona poległych ofiar. Również nazwiska piłkarzy na koszulkach mają być zamienione na imiona tych, co zginęli na Heysel.
Ian Rush, który grał w obu klubach będzie niósł złączone oba szaliki klubowe, promując jedność. Następnie wystosuje prywatne przesłanie do kapitanów obu drużyn. Notka ta zawierać będzie także przeprosiny od Liverpool. Szef klubu Rick Parry ma nadzieję, że ten mecz będzie "Grą Przyjaźni" i pozwoli zarówno klubom jak i fanom zbliżyć się do siebie.
Zrodlo: http://www.sports.pl/index.phtml?show=1&s=16&ns=49390
Ze wzgledu na te uroczystosci, ktorych wiekszosci z nas nie bedzie dane zobaczyc(dzieki TVP) ma pytanie do adminow i moderatorow: Czy bylaby mozliwosc nagrania tego wydarzenia i wrzucenie go do dzialu download lub multimediow
Przed wieczornym meczem ćwierćfinału Ligi Mistrzów "The Reds" rozdadzą swoim kolegom z Włoch trzy tysiące opasek w kolorze czerwono-czarno-białym, kiedy będą oni wchodzili na trybuny Anfield Road. Dodatkowo będzie widniał na nich napis, po włosku, "przyjaźń".
Phil Neal, kapitan Liverpoolu z roku 1995 wniesie na murawę flagę braterstwa i wręczy je fanom Juventusu. Zanim rozpocznie się mecz wyświetlony będzie we włoskim języku napis "w pamięci i przyjaźni". Wielka mozaika utworzona z barw klubowych obu zespołów z napisem "przyjaźń" będzie wzniesiona na maszt do góry podczas minuty ciszy. Zapisane tam będą także wszystkie imiona poległych ofiar. Również nazwiska piłkarzy na koszulkach mają być zamienione na imiona tych, co zginęli na Heysel.
Ian Rush, który grał w obu klubach będzie niósł złączone oba szaliki klubowe, promując jedność. Następnie wystosuje prywatne przesłanie do kapitanów obu drużyn. Notka ta zawierać będzie także przeprosiny od Liverpool. Szef klubu Rick Parry ma nadzieję, że ten mecz będzie "Grą Przyjaźni" i pozwoli zarówno klubom jak i fanom zbliżyć się do siebie.
Zrodlo: http://www.sports.pl/index.phtml?show=1&s=16&ns=49390
Ze wzgledu na te uroczystosci, ktorych wiekszosci z nas nie bedzie dane zobaczyc(dzieki TVP) ma pytanie do adminow i moderatorow: Czy bylaby mozliwosc nagrania tego wydarzenia i wrzucenie go do dzialu download lub multimediow

- Peja
- Juventino
SLO-TV2- DzialaIver.pk pisze:Jak masz polsat sport to latwo Ci mowic ze nie powinni puszczac jak i tak obejrzysz ten mecz :? Co do telenowel to np."Klan" leci i co Ty na tokornknot pisze:Ja mam polsat sport wiec na pewno nie bede mial na tyle silnej woli by nie ogladac meczu. Nie mniej jednak uwazam, że jesli jest zaloba narodowa to dobrze, że nie puszczaja meczow, telenowel ani niczego takiego.![]()
Wlasnie skonczylem przegladac zbior programow na cyfrze plus i tak:
kanal 260 to SLO-TV2-odbiera
kanal 592 to SLO-RA2-nie odbiera
kanal 612 to SAT.1-CH-nie odbiera
kanal 665 to SAT.1-nie odbiera
kanal 699 to SAT.1.A -nie odbiera.
Wypisalem ten kanlay bo jak podal DJ Juventinho maja one podobno transmitowac mecz. Okazuje sie ze na cyfrze+ jest tylko jeden z nich(mam platynowy pakiet) i jezeli tam nie bedzie to nie obejrze tego meczu :płaczę: Bardzo mozliwe ze cos mi skopalo z satelita bo przy kanalach ktore mi nie odbieraja w prawym dolnym rogu jest czerwony kwadracik-jezeli ktos ma cyfre i troche czasu to niech z laski swojej sprawdzi czy te kanaly dzialaja.
A co do TVP to bez komentarza :twisted: I nie macie sie co trudzic pisaniem petycji itp bo to jest rownoznaczne z
SLO-RA2- sam dzwiek
SAT.1-CH- nie dziala
SAT.1-nie dziala
SAT.1.A- nie dziala
Oby na SLO-TV2 byl mecz

- wojti-s
- Juventino
Ej mnie równiez strasznie zirytowała ta sytuacja a nawet bardzo sie wkurzyłem :evil: Oczywiście mamy żałobe w kraju, wszyscy ubolewamy nad strata Wielkiego Człowieka jakim był z pewnością Jan Paweł II ale ile można ogladać to samo
Na jaki kanał się nie włączy to ciągle pokazują pielgrzymki Papieża ( tvp1,2,3,tv,tvn,polsat itd...). Ja bym nawet meczów Juve nie mógł tak ciągle ogladac ile oni o Papieżu pokazują. To już troche przegiecie - znaleźli sobie temat i w kółko go drażą. Myśle, iż Papież nie chciałby aby ciągle o nim mówiono ponieważ był osobą nadzwyczaj skromna. A w TV na odwrót... Zapewne w weekend ( i to włącznie z sobotą i niedzielą) będziemy ogladac ceremonie pogrzebu Karola Wojtyły ( na żywo w piątek oki ale zaloże sie że będą cigle pokazywac to samo w sobote i niedziele). Ja już nawet TV przestałem ogladać. Jesli już nasza telewizja tak bardzo upragneła wytransmitowac materiał o Papieżu, to mogli wylączyć np. TVP1 lub TVP2 i na nim ciągle nadawać podczas gdy pozostałe kanały zachowałyby swój pierwotny program. Ale Ci mało inteligentni ludzie raczej nie myśla... :evil: Jeżeli o mnie chodzi to przestalem już ogladać telewizje bo nie jestemw stanie ciągle patrzec na te same obrazy...
Jeśli chodzi o sam mecz, myślę iż w czeskiej telewizji będzie on tramsmitowany ( mam na myśli kanał 2 publicznej telewizji czeskiej). Chociażby ze względu na wystep Nedveda oraz Barosa.Także Ci, którzy maja CT2 moga się cieszyć bo sobie mecz obejrzą ( ja tez
).
PS. Oj sie Jurek Dudek nawyciąga piłki z siatki :twisted:

Jeśli chodzi o sam mecz, myślę iż w czeskiej telewizji będzie on tramsmitowany ( mam na myśli kanał 2 publicznej telewizji czeskiej). Chociażby ze względu na wystep Nedveda oraz Barosa.Także Ci, którzy maja CT2 moga się cieszyć bo sobie mecz obejrzą ( ja tez

PS. Oj sie Jurek Dudek nawyciąga piłki z siatki :twisted:
- aleksander1986
- Juventino
Iver.pk napisal
Ja mam cyfre plus i sprawdzilem to nie jest od tego ze masz cos nie tak z cyfra tylko ten kanaly sa obierane jak przkierujesz talerz cyfry na hot birda.Bynajmniej powinno tak byc jak mowie.Wypisalem ten kanlay bo jak podal DJ Juventinho maja one podobno transmitowac mecz. Okazuje sie ze na cyfrze+ jest tylko jeden z nich(mam platynowy pakiet) i jezeli tam nie bedzie to nie obejrze tego meczu Bardzo mozliwe ze cos mi skopalo z satelita bo przy kanalach ktore mi nie odbieraja w prawym dolnym rogu jest czerwony kwadracik-jezeli ktos ma cyfre i troche czasu to niech z laski swojej sprawdzi czy te kanaly dzialaja.
...Taka miłość jest jedna...Juve
- leniup
- Redaktor
Nic dodać nic ując. Bardzo dobrze. A kto chce ogladać koniecznie mecz, niech idzie do jakiejś knajpy czy innego lokalu.Interia.pl pisze:Fakt, że nawet Włosi zdecydowali się na relacje nie ma dla na żadnego znaczenia - powiedział Jarosław Szczepański, rzecznik stacji z Woronicza. - Nasz kraj jest pogrążony w smutku, a to nie jest dobry moment na oglądanie meczów.
Szczepański dodał, że skróty pojedynków będzie można prawdopodobnie zobaczyć w najbliższy weekend po Sportowej Niedzieli.
Niektóre rzeczy na wszystkich stacjach telewizyjnych są powtarzane po kilka nawet razy. Rzeczywiście może to się znudzić, ale pomyślcie. Jak by to wygądało: Żałoba narodowa a tu w TV mecz, kibice i piłkarze zdobywający bramki i cieszący się. Myśle że TVP wyszła z takiego założenia: Lepiej nie pokazać meczu i narazić się na głosy kibiców że są złodziejami i oszustami niż pokazać mecz i wywołać falę protestów, tych którzy kibicami nie są, i naprawdę bardzo przeżywają to co się stało.. Bo przecież jeżeli by pokazano mecz to napewno odezwało by się wiele głosów krytykujących to. I bezsensowne są tu tłumaczenia że Papież kochał sport i sportowców...
- Martin
- Juventino
Ahhh to nagle bezsensowne jest przytaczanie pasji papieza? Juz widze jak jakas babinka oglada mecz... :naughty: Predzej przelaczy na TVN.leniup pisze:Nic dodać nic ując. Bardzo dobrze. A kto chce ogladać koniecznie mecz, niech idzie do jakiejś knajpy czy innego lokalu.Interia.pl pisze:Fakt, że nawet Włosi zdecydowali się na relacje nie ma dla na żadnego znaczenia - powiedział Jarosław Szczepański, rzecznik stacji z Woronicza. - Nasz kraj jest pogrążony w smutku, a to nie jest dobry moment na oglądanie meczów.
Szczepański dodał, że skróty pojedynków będzie można prawdopodobnie zobaczyć w najbliższy weekend po Sportowej Niedzieli.
Niektóre rzeczy na wszystkich stacjach telewizyjnych są powtarzane po kilka nawet razy. Rzeczywiście może to się znudzić, ale pomyślcie. Jak by to wygądało: Żałoba narodowa a tu w TV mecz, kibice i piłkarze zdobywający bramki i cieszący się. Myśle że TVP wyszła z takiego założenia: Lepiej nie pokazać meczu i narazić się na głosy kibiców że są złodziejami i oszustami niż pokazać mecz i wywołać falę protestów, tych którzy kibicami nie są, i naprawdę bardzo przeżywają to co się stało.. Bo przecież jeżeli by pokazano mecz to napewno odezwało by się wiele głosów krytykujących to. I bezsensowne są tu tłumaczenia że Papież kochał sport i sportowców...
A dlaczego skoro ludzie placa abonament to mu sza ciagle ogladac papieza? Co za duzo to niezdrowo. Przeciez jest TVN, jest TVP2, jest polsat, sa telewizjie regionalne, jest masa innych kanalow. Tyle ze wszedzie leci papiez. Szacunek szacunkiem ale ile mozna?
A o ile sie nie myle to jest to telewizja PUBLICZNA a nie KATOLICKA i niekatolicy tez maja prawo sobie cos obejrzec. A jesli nie to ja poprosze o zwrot pieniedzy za abonament za ten tydzien.
Poza tym ci co naprawde szanuja papieza nie powinni, przynajmniej takie jest moje zdanie, spedzac calego dnia przed telewizorem a moze pojsc do kosciola sie za niego pomodlic. Albo chociaz w ustronnym miejscu, a nie tylko TV TV i TV.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Medi
- Qualità Juventino
Sorry leniup ale czy przypadkiem w tej pograzonej zalobie Polsce w niedziele nie rozgrywano przypadkiem meczow?leniup pisze:Nic dodać nic ując. Bardzo dobrze. A kto chce ogladać koniecznie mecz, niech idzie do jakiejś knajpy czy innego lokalu.Interia.pl pisze:Fakt, że nawet Włosi zdecydowali się na relacje nie ma dla na żadnego znaczenia - powiedział Jarosław Szczepański, rzecznik stacji z Woronicza. - Nasz kraj jest pogrążony w smutku, a to nie jest dobry moment na oglądanie meczów.
Niektóre rzeczy na wszystkich stacjach telewizyjnych są powtarzane po kilka nawet razy. Rzeczywiście może to się znudzić, ale pomyślcie. Jak by to wygądało: Żałoba narodowa a tu w TV mecz, kibice i piłkarze zdobywający bramki i cieszący się.
Nie sledze polskiej ligi, wiec moge sie mylic i moze w ostatniej chwili mecze zostaly odwolane ale jesli nie to dla mnie jest to zwykla hipokryzja.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Niedzielne mecze wszystkich kategorii wiekowych i wszystkich lig w Polsce zostały odwolane.Medi pisze:Sorry leniup ale czy przypadkiem w tej pograzonej zalobie Polsce w niedziele nie rozgrywano przypadkiem meczow?leniup pisze:Nic dodać nic ując. Bardzo dobrze. A kto chce ogladać koniecznie mecz, niech idzie do jakiejś knajpy czy innego lokalu.Interia.pl pisze:Fakt, że nawet Włosi zdecydowali się na relacje nie ma dla na żadnego znaczenia - powiedział Jarosław Szczepański, rzecznik stacji z Woronicza. - Nasz kraj jest pogrążony w smutku, a to nie jest dobry moment na oglądanie meczów.
Niektóre rzeczy na wszystkich stacjach telewizyjnych są powtarzane po kilka nawet razy. Rzeczywiście może to się znudzić, ale pomyślcie. Jak by to wygądało: Żałoba narodowa a tu w TV mecz, kibice i piłkarze zdobywający bramki i cieszący się.
Nie sledze polskiej ligi, wiec moge sie mylic i moze w ostatniej chwili mecze zostaly odwolane ale jesli nie to dla mnie jest to zwykla hipokryzja.
- wojtekk03
- Juventino
TVP dysponuje trzema kanałami, więc na dwoch można by pokazywać żałobę i papierza, a np na tvp2 mogliby pokazac mecz. Takie jest moje zdanie, przecież nikt nie ogląda naraz trzech kanałów więc jest to dla mnie nie logiczne. Oczywiście ogromnie przeżywam, podobnie jak wy, śmierć Jana Pawła II, ale życie powinno toczyć się dalej - nie wolno zapominać o papieżu. Mecze nie powinny się wogóle odbywac, ale skoro juz są, to dlaczego z tego powodu kibice mają nieobejrzec meczu, na który wysyłali smsy. Dla niek torych z nich może być to przedostatnia szansa zobaczyc swoich idoli - potem rewanż , jedna drużyna odpadnie i jeżeli ktoś nie ma c+ to musi czekac następny rok, żeby swoj klub zobaczyć w lidze mistrzow
i sie zaczęło SCHOOLTiME 
FORZA JUVe FORZA ALEX

FORZA JUVe FORZA ALEX
- pan Zambrotta
- Juventino
powiem szczerze, że mam mieszane uczucia co do tego. Z jedenj strony Papieżowi należy się wielki szacunek i wspominanie Go przez długie lata. W końcu to jeden z najwybitniejszych ludzi chodzących po świecie.
Ale przecież TVP ma 3 kanały które są ogólnodostępne i na jednym może lecieć program papieski, a na pozostałych inny program. Poza tym mogliby pokazać jak futbol oddaje cześć Zmarłemu, a nie tylko puszczają transmisje z kościołów. Zresztą kościoły mamy pod ręką i wiemy co się tam dzieje. A właśnie od tego jest telewizja - żeby pokazywała nam to, czego nie mamy pod ręką.
Kolejną sprawą są nasze SMSy - nie chodzi mi tutaj o te 1,22, tylko o postępowanie: przecież dali nam wolną rękę. Wybraliśmy, zapłaciliśmy i teraz powinniśmy oglądać.
A poza tym sport to nie taka zabawa, jak np. muzyka czy taniec. Nie bawimy się przy piłce nożnej tak jak przy czymś innym. Wg mnie można puścić mecz. Jednak mimo wszystko do TVP żalu nie mam. Ich decyzja też miała mocne argumenty.
Ale przecież TVP ma 3 kanały które są ogólnodostępne i na jednym może lecieć program papieski, a na pozostałych inny program. Poza tym mogliby pokazać jak futbol oddaje cześć Zmarłemu, a nie tylko puszczają transmisje z kościołów. Zresztą kościoły mamy pod ręką i wiemy co się tam dzieje. A właśnie od tego jest telewizja - żeby pokazywała nam to, czego nie mamy pod ręką.
Kolejną sprawą są nasze SMSy - nie chodzi mi tutaj o te 1,22, tylko o postępowanie: przecież dali nam wolną rękę. Wybraliśmy, zapłaciliśmy i teraz powinniśmy oglądać.
A poza tym sport to nie taka zabawa, jak np. muzyka czy taniec. Nie bawimy się przy piłce nożnej tak jak przy czymś innym. Wg mnie można puścić mecz. Jednak mimo wszystko do TVP żalu nie mam. Ich decyzja też miała mocne argumenty.
Leniup, a kto powiedział, że będą się cieszyć? kto powiedział, że kibice będą szaleć na trybunach ? skąd to wiesz ? mecz piłki nożnej można rozegrać w żałobie.leniup pisze: Jak by to wygądało: Żałoba narodowa a tu w TV mecz, kibice i piłkarze zdobywający bramki i cieszący się.
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2005, 15:30 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- leniup
- Redaktor
Ja tylko wyraźiłem swoje zdanie, iż uważam że mecz nie powinien zostać pokazany.
Ileż można ogląać jedno i to samo?? hmm Martin ja myślę że aż do pogrzebu Papieża tak właśnie powinno być, by były same wspomnienia. Z drugiej strony jak już pisałem mnie również denerwuje puszczanie Klanów i innych...
Ileż można ogląać jedno i to samo?? hmm Martin ja myślę że aż do pogrzebu Papieża tak właśnie powinno być, by były same wspomnienia. Z drugiej strony jak już pisałem mnie również denerwuje puszczanie Klanów i innych...
W sobote 2 mecze zostały rozegrane, a 2 zostały przełożone decyzją działaczy klubów. A w niedziele nie było już nic, po śmierci Papieża wszystko zostało zawieszone, żużel, liga piłkarska itd.Medi pisze:Sorry leniup ale czy przypadkiem w tej pograzonej zalobie Polsce w niedziele nie rozgrywano przypadkiem meczow?
- Kogucik
- Juventino
Rozumiem,że jest żąłoba ale 120 minut nic sie niestanie!Przecież Jan Paweł II kochał sport,więc nierozumiem decyzji TVPBIANCONERI pisze:Według mnie to jest już lekka przesada.Jestem ciekaw co dokładnie będzie pokazywane w czasie,kiedy miał odbywac sie mecz,bo z tego co słyszałem nie będzie to żaden programu o Papieżu tylko jakiś film..Sytuacja robi sie po prostu śmieszna.