JUVENTUS 0-1 Sampdoria
- M.
- Juventino
Bez przesady. Jedna czy dwie porażki nie decydują o zdobyciu Scudetta. Jednak nie oznacza to, że możemy tracić punkty w taki sposób. Duża przewaga do Milanu topnieje :evil: . Zostało jeszcze (aż?, tylko?) pięć punktów. Teraz trzba sobie zadać pytanie, czy to my gramy dobrze i rozwalamy innych, czy też my gramy źle, a przeciwnicy jeszcze gorzej. Juventus nie jest w jakiejś wybornej formie i zabrakło trochę szczęścia w meczu z Sampdorią i porażka gotowa. Sampa to niezły zespół, jednak chcąc zdobyć Scudetto nie możemy przegrywać z takimi zespołami :roll: . Cieszy mnie, że Alex wraca do formy. Wreszcie rozegrał pełne 90 minut i nie zawiódł. Mecz z Sampdorią pokazał, że grając bez Nedveda, Juve gra "nijak". Nie możemy opierać gry tylko na jednym zawodniku, bo jeśli go zabraknie może być tak jak wczoraj :roll: . Oczywiście porażka w tej części sezonu jeszcze niczego nie przesądza, ale jeśli Nedveda miałoby zabraknąc na mecze z Realem?Szymek pisze:W następnym meczu nie możemy sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę punktów, bo jeśli stracimy 3 ptk to żegnaj scudetto![]()
:roll:
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Nie zawiodl ale rowniez nie zachwycil chcialbym zaznaczyc. Po prostu byl, biegal, strzelal ze dwa razy... tak sobie tam gral, akurat na przecietna note, czyli taka jaka prezentuje teraz forme.
pozdr
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- darel
- Juventino
Druga porażka w tym sezonie. To oczywiste, że kiedys ten momemnt musiał nastapić, lecz chyba nikt sie nie spodziewał, że nastąpi to w meczu z Sampdorią.
Bardzo szkoda straconych punktów, przegranego meczu, tym bardziej, że gra zasługiwała na dorobek punktowy. Oczywiście w meczu były okresy lepszej i gorszej gry. Problem w tym, że Juve nie potrafiło wykorzystać ani jednej akcji. Strzały były albo minimalne niecelne, albo bramkarz Sampy stawał na wysokosci zadania.
Z dobrej strony pokazał się Del Piero - gdyby wszyscy zawodnicy Juve grali z takim zaangazowaniem i chęcia walki, to wynik powinien byc zupełnie inny. Alex tym wystempem udowadnił, że nie mozna go przekreslać, i że cały czas powinien byc brany pod uwaga w ustawianiu wyjsciowej 11.
Gra według mnie troszke lepsza niz w dwóch ostatnich spotkaniach, ale zawsze brakowało tej kropki nad I. Trzeba miec nadzieje, że Juve szybko ta kropke postawi, i w nastepnych meczach będzie pewnie zmierzało po Scudetto.
Ta porazka oczywiście niczego nie przekresla w walce o Mistrza Włoch. To Juve ma 5 pkt. wiecej niz Milan i to Milan musi gonić. Juve musi grac swoje, kontynuować ciężka prace, a efekty będą widoczne.
Bardzo szkoda straconych punktów, przegranego meczu, tym bardziej, że gra zasługiwała na dorobek punktowy. Oczywiście w meczu były okresy lepszej i gorszej gry. Problem w tym, że Juve nie potrafiło wykorzystać ani jednej akcji. Strzały były albo minimalne niecelne, albo bramkarz Sampy stawał na wysokosci zadania.
Z dobrej strony pokazał się Del Piero - gdyby wszyscy zawodnicy Juve grali z takim zaangazowaniem i chęcia walki, to wynik powinien byc zupełnie inny. Alex tym wystempem udowadnił, że nie mozna go przekreslać, i że cały czas powinien byc brany pod uwaga w ustawianiu wyjsciowej 11.
Gra według mnie troszke lepsza niz w dwóch ostatnich spotkaniach, ale zawsze brakowało tej kropki nad I. Trzeba miec nadzieje, że Juve szybko ta kropke postawi, i w nastepnych meczach będzie pewnie zmierzało po Scudetto.
Ta porazka oczywiście niczego nie przekresla w walce o Mistrza Włoch. To Juve ma 5 pkt. wiecej niz Milan i to Milan musi gonić. Juve musi grac swoje, kontynuować ciężka prace, a efekty będą widoczne.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- DamKam
- Juventino
No szkoda szkoda straconych punktow
Z tego co czytalem to Juventus gral lepiej i zaslugiwal na 3 pkt, no ale coz.... zeby wygrac trzeba strzelic conajmniej o jedna bramke wiecej od przeciwnika- a w tym meczu brakowalo nam skutecznosci !!!
Cieszy mnie jednak (podobno) dobra postawa Del Piero
Trzeba sie wziasc w garsc i dalej do przodu po 28 Scudetto !!!!
I jeszcze jedna wazna sprawa: czytalem ze na meczu bylo zaledwie... 10.000 kibicow :?
To w tym sezonie niechlubny rekord jesli chodzi o frekfencje na Delle Alpi w Serie A !!!!

Z tego co czytalem to Juventus gral lepiej i zaslugiwal na 3 pkt, no ale coz.... zeby wygrac trzeba strzelic conajmniej o jedna bramke wiecej od przeciwnika- a w tym meczu brakowalo nam skutecznosci !!!
Cieszy mnie jednak (podobno) dobra postawa Del Piero
Trzeba sie wziasc w garsc i dalej do przodu po 28 Scudetto !!!!
I jeszcze jedna wazna sprawa: czytalem ze na meczu bylo zaledwie... 10.000 kibicow :?

- juveluck
- Juventino
Raz, ze to nie twoj problem i martw sie o siebie. Uwage zwracac moze mi nawyzej matka nie tytomcatmi6 pisze:juveluck, nie przystaje moderatorowi JP robic takie bledy ort nie sadzisz? Bo tego nie czytaja tylko "sami swoi" ale rowniez goscie z innych witryn i co mialby powiedziec dajmy na to kibic Barcelony albo Realu widzac jak mod pisze, cytuje :"ktory zaczol bardzo obiecujaco", "Caplello sciagnol Sandro przesowajac ", " Kiedy tylko wszedl odrazu nasze poczynania sie ozywili.", " To ze bez Nedveda gramy kiepkso nie jest nowino i nie trzeba o tym pisac. ". Wiecej nie wklejam... ale to troche obciach moim zdaniem.
Dwa, ze wiekszosc tych bledow to literowki, wynikajace z szybkiego pisania. Jest tez kilka ortow, ale raz ze pisalem to jakos kolo 1 w nocy dwa ze po kilku piwach.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Moj problem bo ja to czytam. To ze pisales to o 1 w nocy i po kilku piwach nic nie tlumaczy... jestes moderatorem i wydaje mi sie ze chociaz mody powinny trzymac jakis poziom na tym forum... chyba ze nie zalezy wtedy bedzie wszystko wiadomo. O siebie nie mam sie co martwic bo po pierwsze nie zajmuje tu zadnej odpowiedzialnej funkcji (tak jak Ty) a po drugie nie robie literowek w prostych zdaniach. Rozumiem ze nie wolno zwrocic szanownemu moderatorowi uwagi? Czy moze urazilem dume szanownego moderatora? mi to zupelnie wisi czy "chlales jak *cenzura*" ile piw piles i o ktorej to pisales, wg mnie jak masz moda to znaczy ze odpowiadasz za co piszesz,....
A mi sie wydaje ze uwage moze zwrocic kazdy uzytkownik tego forum, bo nie prowadzicie go dla siebie tylko dla uzytkownikow i to Wy macie dbac o jakosc tego forum... ale widze ze czesc modow ma to, obrazowo mowiac, w dupie.
Ale widocznie tak musi byc... szkoda, bo zauwazylem ze forum jp schodzi na psy...
pozdr
PS. pozatym zawsze jest opcja "edit"
PS2. taki byles powazny jak zwracales uwage w topicu o wyjezdzie, a teraz zachowujesz sie jak 10 latek.
A mi sie wydaje ze uwage moze zwrocic kazdy uzytkownik tego forum, bo nie prowadzicie go dla siebie tylko dla uzytkownikow i to Wy macie dbac o jakosc tego forum... ale widze ze czesc modow ma to, obrazowo mowiac, w dupie.
Ale widocznie tak musi byc... szkoda, bo zauwazylem ze forum jp schodzi na psy...
pozdr

PS2. taki byles powazny jak zwracales uwage w topicu o wyjezdzie, a teraz zachowujesz sie jak 10 latek.

- juveluck
- Juventino
tomcatmi6 pisze:Moj problem bo ja to czytam. To ze pisales to o 1 w nocy i po kilku piwach nic nie tlumaczy... jestes moderatorem i wydaje mi sie ze chociaz mody powinny trzymac jakis poziom na tym forum... chyba ze nie zalezy wtedy bedzie wszystko wiadomo. O siebie nie mam sie co martwic bo po pierwsze nie zajmuje tu zadnej odpowiedzialnej funkcji (tak jak Ty) a po drugie nie robie literowek w prostych zdaniach. Rozumiem ze nie wolno zwrocic szanownemu moderatorowi uwagi? Czy moze urazilem dume szanownego moderatora? mi to zupelnie wisi czy "chlales jak *cenzura*" ile piw piles i o ktorej to pisales, wg mnie jak masz moda to znaczy ze odpowiadasz za co piszesz,....
pozdr
Jezeli twierdzisz, ze nie interesuje mnie to co dzieje sie na forum i nie trzymam poziomu popelniajac blady ort i literowki w wypowiedziach to jestes smieszny. Jako, ze tak twierdzisz to tez jestes smieszny 8) Odpowiedni poziom zachowoje piszac madrze i z sensem, w odroznienu od niektoruch osob ktore wala co im tylko palce podpowiedza, a zeby byl kolejny post. Staram sie myslec nad kazdym napisanemy zadniem. Bledy jakie popelnie nie maja tu nic do rzeczy. KAzdy kto chial doskonale zrozumial co napisania i rozczytal sie w kazdym zdaniu.
Co do zwracania uwagi to regulamin punkt 4 e mowi ze uzytkownik nie moze na forum zwracac uwagi innemu uzytkownikowi. W ten oto sposob ty zlamales ragulamin ja swoimi literowkami i bledami nie

- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Trudno, wlep mi za to kartke jesli zlamalem regulamin. A moje zdanie na temat moderatorow piszacych z bledami ortograficznymi i po pijaku mam prawo wyrazac, chyba ze znow nie wiem o ktoryms z podpunktow magicznego regulaminu. Ty sie osmieszasz piszac takie posty jak tamten z ktorego bralem cytaty, bo to nie przystoi moderatorowi. Podtrzymuje twierdzenie ze nie trzymasz poziomu nie potrafiac pisac po polsku... chyba ze sie myle wtedy mnie popraw. Widze ze slowo "pokora" jest dla Ciebie obce i trudno Ci zaakceptowac slowa krytyki... bo w sumie co taki gosc jak ja, nie majacy nawet 200 postow moze wiedziec o tak wielkiej personie jak TY. Co do pisania madrze i z sensem polemizowalbym, patrzac na posta o ktorym wciaz rozmawiamy. Wiadomo ze kazdy doskonale zrozumie pismo z bledami ortograficznymi ale to ze dorosly czlowiek je popelnia swiadczy tylko o nim samym, a taka odpowiedz jaka udzieliles na zwrocenie Ci uwagi swiadczy o tym ze jestes zadufany w sobie i nie potrafisz uznac krytyki... to juz nie moj problem Ciebie nie zmienie, chcialem tylko dowiedziec sie dlaczego innym zarzucasz dziecinnosc, a samemu zachowujesz sie mniej dorosle...
Dodaj jeszcze do myslenia nad kazdym zdaniem, chwilke spedzona na sprawdzeniu tego zdania czy nie ma literowek i czy zdanie to jest gramatycznie poprawne. Mysle ze moderator majac swoje przywileje powinien rowniez miec jakies obowiazki i godnie reprezentowac to forum. Coz mylilem sie widocznie, krytyka na tym forum jest zabroniona z tego co widze. Trudno ja bede krytykowal takie rzeczy bo z takich wypowiedzi ludzie bywajacy na tym forum sie po prostu smieja... o tym poscie dowiedzialem sie od kolegi ktory powiedzial ze mamy fajnych modow. No nic widocznie taki stan rzeczy jest normalny i zwracajac uwage mozna tylko kartke oberwac.
W takim razie nie bede juz Twojej dumy nadstawiac na szwank, o wszechwiedzacy i wszechmocny modzie.
pozdr
PS. dobry slownik znajduje sie tu jak masz jakies watpliwosci co do pisanego tekstu : http://sjp.pwn.pl/
EDIT:
co do punktu w regulaminie to zwracam Ci uwage na pisownie a nie na lamanie go. Nie mam zamiaru pisac do innego moderatora ze nie umiesz po polsku tworzyc zdan ... po prostu Ci wytknalem to i owo.
Dodaj jeszcze do myslenia nad kazdym zdaniem, chwilke spedzona na sprawdzeniu tego zdania czy nie ma literowek i czy zdanie to jest gramatycznie poprawne. Mysle ze moderator majac swoje przywileje powinien rowniez miec jakies obowiazki i godnie reprezentowac to forum. Coz mylilem sie widocznie, krytyka na tym forum jest zabroniona z tego co widze. Trudno ja bede krytykowal takie rzeczy bo z takich wypowiedzi ludzie bywajacy na tym forum sie po prostu smieja... o tym poscie dowiedzialem sie od kolegi ktory powiedzial ze mamy fajnych modow. No nic widocznie taki stan rzeczy jest normalny i zwracajac uwage mozna tylko kartke oberwac.
W takim razie nie bede juz Twojej dumy nadstawiac na szwank, o wszechwiedzacy i wszechmocny modzie.
pozdr
PS. dobry slownik znajduje sie tu jak masz jakies watpliwosci co do pisanego tekstu : http://sjp.pwn.pl/
EDIT:
co do punktu w regulaminie to zwracam Ci uwage na pisownie a nie na lamanie go. Nie mam zamiaru pisac do innego moderatora ze nie umiesz po polsku tworzyc zdan ... po prostu Ci wytknalem to i owo.

- _Jah
- Juventino
Ałła, co Ty nie powiesz? dostałem bana za rozmowę o płatkach, i Ty mnie jeszcze raczysz pouczać? traktujecie tu wszystkich z góry. Ambicjonalni pachołkowie, którzy ciągle muszą być w centrum uwagi. Róbcie tak dalej..Yari pisze: PS: Przypominam niektórym osobom że czat juvepoland to nie kuchnia dalekiego wschodu . :evil:
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Szymek
- Juventino
Hey, Yariego zostaw bo jest w porządku_Jah pisze:Ałła, co Ty nie powiesz? dostałem bana za rozmowę o płatkach, i Ty mnie jeszcze raczysz pouczać? traktujecie tu wszystkich z góry. Ambicjonalni pachołkowie, którzy ciągle muszą być w centrum uwagi. Róbcie tak dalej..Yari pisze: PS: Przypominam niektórym osobom że czat juvepoland to nie kuchnia dalekiego wschodu . :evil:
To nieprawda że patrzą na wszystkich z góry, prędzej bym powiedział że niktórzy userzy patrzą na niktórych z góry a nie są Moderatorami, adminami ani nie mają qualitki. Te osoby wiedzą o kim mówie, wy też wiecie, wystarczy spojżeć na temat "Chwila refleksji..."
I przestańcie już dyskutować na tematy nie związane z meczem (czyt. ryż, płatki, ortografia) bo sie off-topic robi.
- _Jah
- Juventino
To nie ja poruszyłem ten wątek, dlatego nie obwiniał mnie za to, że nieco zeszliśmy z tematu.Szymek pisze:
Hey, Yariego zostaw bo jest w porządku![]()
To nieprawda że patrzą na wszystkich z góry, prędzej bym powiedział że niktórzy userzy patrzą na niktórych z góry a nie są Moderatorami, adminami ani nie mają qualitki. Te osoby wiedzą o kim mówie, wy też wiecie, wystarczy spojżeć na temat "Chwila refleksji..."
I przestańcie już dyskutować na tematy nie związane z meczem (czyt. ryż, płatki, ortografia) bo sie off-topic robi.
Jaki widzisz sens w swoim poście, w którym starasz się bronić Yariego?
Ja jedynie pragnę, aby wytłumaczył mi dlaczego dostałem bana? gdyż ja w żadnym wypadku nie poczuwam się do winy.
Wiem, że to nikogo z Was nie interesuję, ale mnie owszem. Komentarze więc są zbędne, jeno przydałyby się jakieś słowa wytłumaczenia z jego strony?
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Yari
- Juventino
Wiedz , że napewno nie dostałeś bana za ,,prowadzenie rozmowy o płatkach" , przynajmniej nie z mojej ręki._Jah pisze:Ałła, co Ty nie powiesz? dostałem bana za rozmowę o płatkach,Yari pisze: PS: Przypominam niektórym osobom że czat juvepoland to nie kuchnia dalekiego wschodu . :evil:
Kto powiedział że miałem akurat Ciebie na myśli ? Napisałem ogólnie ._Jah pisze: i Ty mnie jeszcze raczysz pouczać?
Nie oburzaj się tak . Zresztą modzi są od pouczania

Prosze o dowody ._Jah pisze: traktujecie tu wszystkich z góry.
Ech. Przykro mi że tak myślisz. Każdy mod jest ,,skreślany" odrazu za to że jest modem ? Co by było gdybym nim nie był ? Napisałbyś to samo ?_Jah pisze: Ambicjonalni pachołkowie, którzy ciągle muszą być w centrum uwagi.
Natomiast co do sytuacji na czacie. Spójrz.
Przyszedłem na czat , aby poczytać relacje osób które starały się w jakiś sposób komentować mecz. Oczywiście z obowiązku pilnowałem aby był przestrzegany regulamin. Mniejsza jednak o to .
Zrobiliście sobie pogaduszki o jedzeniu ryżu , płatkach itp itd , trwało to całą pierwszą połowe :? .
Ja rozumiem chwilke porozmawiać , rozluźnić się ok . Ale ludzie, Wy zrobiliście totalny burdel , większośc osób ściskała jak najmocniej szalik/koszulke Juve , nerwowo czekała na jakikolwiek sygnał o dobrej akcji Bianconerich , golu , a Wy jakby nigdy nic konwersowaliście o ... ryżu . Odniosłem wrażenie że mecz Was nie obchodził , jeżeli tak to trza było zmienić pokój , tak trudno to zrobić ?
Podobno propagujecie walke z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nabijactwem itp .
Jak można z kimś/czymś walczyć zanim nie pozna się dobrze samego siebie ? ( Sun Tzu

Spójrzcie na siebie , potem oceniajcie innych.
- juveluck
- Juventino
tomcatmi6 pisze:Trudno, wlep mi za to kartke jesli zlamalem regulamin. A moje zdanie na temat moderatorow piszacych z bledami ortograficznymi i po pijaku mam prawo wyrazac, chyba ze znow nie wiem o ktoryms z podpunktow magicznego regulaminu. Ty sie osmieszasz piszac takie posty jak tamten z ktorego bralem cytaty, bo to nie przystoi moderatorowi. Podtrzymuje twierdzenie ze nie trzymasz poziomu nie potrafiac pisac po polsku... chyba ze sie myle wtedy mnie popraw. Widze ze slowo "pokora" jest dla Ciebie obce i trudno Ci zaakceptowac slowa krytyki... bo w sumie co taki gosc jak ja, nie majacy nawet 200 postow moze wiedziec o tak wielkiej personie jak TY. Co do pisania madrze i z sensem polemizowalbym, patrzac na posta o ktorym wciaz rozmawiamy. Wiadomo ze kazdy doskonale zrozumie pismo z bledami ortograficznymi ale to ze dorosly czlowiek je popelnia swiadczy tylko o nim samym, a taka odpowiedz jaka udzieliles na zwrocenie Ci uwagi swiadczy o tym ze jestes zadufany w sobie i nie potrafisz uznac krytyki... to juz nie moj problem Ciebie nie zmienie, chcialem tylko dowiedziec sie dlaczego innym zarzucasz dziecinnosc, a samemu zachowujesz sie mniej dorosle...
pozdr
EDIT:
A krytykuj dalej jak chcesz, przynajmniej bede mogl sie posmiac. Ilosc twoich postow nie ma tu zadnego znacznenia. Krytyki natomiast do siebie nie dopuszczam poniewaz bawiesz sie w jakiegos nieskazitelnego czlowieka i probujesz mnie oceniac po jednym poscie, w ktorym wylapales bledy i literowki. Nie wiesz o mnie przypuszczalnie nic ale mimo to poddajesz ocenie, co jest najzwyczajniej smieszne. Pozatym trzymanie poziomu to ogolna postawa danej osoby na forum, zrobienie ilus tam bledow w jakims poscie ma naprawde znikomy na to wplyw. Naprawde watpie zeby ktokolwiek z Modow i Adminow kierowal sa ta kwesta przy nominacji do znaczka Q, czyli takich ktore prezentuja wyzszy i lepszy poziom niz reszta. DLatego jednak sie mylisz, a ja jak prosiles poprawilem cie. Pozatym prosil bym zebys nie przeinaczal moich wypowiedzi bo ja nie napisalem, ze bylem pijany.

- _Jah
- Juventino
W takim razie przepraszam. Tylko jeżeli nie Ty, to kto? przyzna się ten ktoś? jak w takim wypadku można Was szanować?Yari pisze: Wiedz , że napewno nie dostałeś bana za ,,prowadzenie rozmowy o płatkach" , przynajmniej nie z mojej ręki.
Masz dowód.Yari pisze: Natomiast co do sytuacji na czacie. Spójrz.
Przyszedłem na czat , aby poczytać relacje osób które starały się w jakiś sposób komentować mecz. Oczywiście z obowiązku pilnowałem aby był przestrzegany regulamin. Mniejsza jednak o to .
Zrobiliście sobie pogaduszki o jedzeniu ryżu , płatkach itp itd , trwało to całą pierwszą połowe :? .
Ja rozumiem chwilke porozmawiać , rozluźnić się ok . Ale ludzie, Wy zrobiliście totalny burdel , większośc osób ściskała jak najmocniej szalik/koszulke Juve , nerwowo czekała na jakikolwiek sygnał o dobrej akcji Bianconerich , golu , a Wy jakby nigdy nic konwersowaliście o ... ryżu . Odniosłem wrażenie że mecz Was nie obchodził , jeżeli tak to trza było zmienić pokój , tak trudno to zrobić ?