Czy jesteś patriotą?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś patriotą?

Czas głosowania minął 01 lutego 2005, 10:55

Tak
62
67%
Nie
30
33%

Liczba głosów: 92
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 19:24

2MAN

Oczywiscie opowiadanie o umieraniu za ojczyzne jest niepowazne, bo nigdy nie dozyjemy takich czasow, żeby sie wojny powtorzyły lub zagrozenia ze strony innych panstw (przynajmniej mysle za naszego zycia). Ale coz mozna zrobic? Wybory, nagadywanie innych do prawidlowego głosowania, uczciwa praca. Tylko tyle. Politycy to swinie czarne to kazdy wie, ale co mozemy zrobic? Moze przyszle pokolenie (kiedy komunisci przejda na emeryture) cos zrobi z tym. Jak na razie mozna tylko załamywac rece i robic to co wyzej napiasłem.

Edyta mowi że zapomniałem napisac o tym urazeniu mnie. Oczywiscie mnie tez ponioslo, ale starałem sie nie obrazac :) W kazdym razie ironia jest czasem jak najbardziej na miejscu, ale wtedy sie trzeba liczyc z tym ze sie ludzie poobrazaja :wink:

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 11:23

jestem patriota
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2006, 14:09 przez Wessal, łącznie zmieniany 1 raz.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 11:34

_juvel_ pisze:Niejestem niewiadomo kim,
Rzuca sie w oczy...
TAK! Jestem patriotą.
O kurde, jaki ty stanowczy i pewny siebie...
No ale on jest włochem( był papiezem dla niewiedzących ). No ale niebędę opowiadał o ludziach którzy byli w Lidzbarku.

Jakies nowe stanowisko?? Papiez dla niewiedzacych??
Może prawo polskie nie jest na miejscu, ale i tak jestem dumny z Polskim. Przeciez żaden kraj niemoże być idealny.
Mozesz rozwinac to "nie jest na miejscu"?
Mógłbym tu opowiadać i opowiadać, ale niebędę, bo by to zajęło bardzooo duzo.
Dobrze Ci radze, do kazdego tematu tak podchodz. Moglbym duzo napisac, a nie napisze nic. Oszczedzilbys nas troche...

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 11:47

_juvel_ pisze:Wprawdzie niemamy wielkich sportowców
Jeśli według Ciebie nie mamy wielkich sportowcow, to powiedz mi, kto ich ma? Adam Małysz, Robert Korzeniowski - znani na całym świecie, i przez pewien okres czasu, nie mający sobie równych na świecie. Ostatnio Krzynówek, pogromca z Leverkusen, oraz coraz częsciej słychać o polskich piłkarzach, także nie wiem co chciales powiedziec, pisząc to zdanie.
_juvel_ pisze:czy aktorów lub innych "wielkich" osób
Nie mamy "wielkich osób" :lol:
Z całym szacunkiem, nie bede wymieniał, bo moglbym Cie tylko ośmieszyc... :roll:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 12:21

_juvel_ pisze:Wprawdzie np. niemamy wielkich sportowców
Otylia Jędzrejczak, Adam Małaysz, Korzeniowski, Dudek, noi oczywiście Jacek Krzynówek który wymiata na europejskich boiskach.

Jestem dumny z tego że jestem polakiem. Doceniam trud i poświęcenie, oraz przelaną krew przez polskich żołniezy. Myślę że mamy historię której mógłby nam pozazdrościc niejedn kraj. Zawsze kiedy jestem za granica dumnie mówie że jestem Polakiem. Bądźmy dumnie z tego że jesteśmy Polakami.

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 15:37

mowie ze jestem patriota
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2006, 14:10 przez Wessal, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 15:52

_juvel_ pisze: Jezeli nie podobają ci się moje posty to ich nieczytaj, a nie zaśmiecaj forum
Nie osmieszaj sie.
Wyrozniajcym zasmiecaczem jakich ostatnio wielu jestes ty.

p.s.
proponuje abys porobil kolejne aviki i sigi bo te sa boskie :lol:
_juvel_ pisze:P.S: Coś mi się wydaje że Dionizos stał się drugim Rybeqiem. No cóż ale teraz jest taka moda żeby się każdego czepiać :?
Kazdego nie ale nabijaczy owszem.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 16:09

_juvel_ pisze:
Dobrze Ci radze, do kazdego tematu tak podchodz. Moglbym duzo napisac, a nie napisze nic. Oszczedzilbys nas troche...
Jezeli nie podobają ci się moje posty to ich nieczytaj, a nie zaśmiecaj forum
_juvel_ pisze: No dobrze niech ci będzie. Moze i mamy, ale w tym przybadku chodziło mi o siatkarzach, koszykarzach czy piłkarzach. Niektózi są sportowcy, ale są to pojedyńcze osoby,a nie np. reprezentacje
A ty bys sie chociaz postaral zeby te posty,skoro juz nie sa najmadrzejsze,to przynajmniej nie "walily" po oczach brakiem elementanych zasad ortografi i poprawnej pisowni.Choc z drugiej strony jak to napisales w swoim poscie "nie ma wielkich Polakow",co swiadczy o tym ze jestes tak na moj gust w 2 klasie podstawowki i w zwiazku z tym moze nie trzeba wymagac od ciebie zbyt wiele...

_juvel_ pisze:P.S: Coś mi się wydaje że Dionizos stał się drugim Rybeqiem. No cóż ale teraz jest taka moda żeby się każdego czepiać :?
Wiesz jak patrze na ludzi ktorzy nie sa wystarczajaco madrzy by przeczytac swojego posta jeszcze raz zanim go wysla a pozniej jeszcze oskarzaja innych o zasmiecanie to tez mam ochote takim uprzykrzyc zycie..A jesli chodzi o Rybeqa to moze bysmy juz ta sprawe zamkneli?
DjJuve pisze:proponuje abys porobil kolejne aviki i sigi bo te sa boskie :lol:
:lol: :lol: :lol:

Dobra dajmy juz dzieciakowi spokoj,bo sie offtopic robi.

EDIT: Widzicie juz nawet pod naporem naszej krytyki siga usunal,zostawcie go mowie bo sie chlopak zamknie w sobie.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2005, 18:27 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 18:07

_juvel_ pisze:
Rzuca sie w oczy...
Chodziło mi, że niejestem taką osobą która by zrobiłą wysztsko dla polski.
Rzuca sie w oczy....
Jakies nowe stanowisko?? Papiez dla niewiedzacych??
Tu mi chodziło o tym, ze jakbym powiedział że mieszkał Picollonini to inni mogli się pytać kim o był. W takim razie odrazu napisałem, ze był on papieżem
Tu mi chodzilo o tym :lol: ??
Jezeli nie podobają ci się moje posty to ich nieczytaj, a nie zaśmiecaj forum
Mam prawo zwrocic ci uwage. Co tez zrobilem. Rozumiem, ze tobie jest ona niepotrzebna. Bo w sumie po co mialbys sie zmieniac. Nie umiesz pisac, srednio umiesz myslec (nie obrazam cie, tylko wyrazam swoja opinie na podstawie obserwacji), ale robisz fajne avatary, to sie liczy. No i umiesz sie jeszcze osmieszyc.
No dobrze niech ci będzie. Moze i mamy, ale w tym przybadku chodziło mi o siatkarzach, koszykarzach czy piłkarzach. Niektózi są sportowcy, ale są to pojedyńcze osoby,a nie np. reprezentacje
Przybadku; niektózi sa sportowcy; chodziło mi o siatkarzach... Czlowieku tego nie mozna tlumaczyc dysortografia czy czyms takim.
P.S: Coś mi się wydaje że Dionizos stał się drugim Rybeqiem. No cóż ale teraz jest taka moda żeby się każdego czepiać :?
Nikt sie ciebie nie czepia dla zabawy. Wielu z nas zalezy, zeby to forum prezentowalo jakis poziom. Ludzie tacy jak ty, czyli niepotrafiacy czytac ze zrozumieniem, pisac nie robiac 12 bledow w 4 wyrazowym zdaniu, nie majacy zadnej wiedzy na temat futbolu, nie potrafiacy polaczyc najprostszych faktow, sa tutaj zbednym balastem. Moge sie z toba zalozyc, ze najwyzej jedna na sto osob, czytajacych twoje wypociny, nie nazwie ci po tym czlowiekiem glupim. Podkreslam, ja nie chce cie obrazac, bo to by nie mialo sensu, ani nie sprawilo by mi to przyjemnosci, chce ci tylko zwrocic uwage na wszystkie twoje wady. Gdybys posiedzial na tym forum jakies 5 miesiecy, nie piszac, tylko czytajac, to moglbys sie czegos nauczyc i w przyszlosci nie psuc nam tak humoru.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 19:17

Czytam ten temat( czy jesteś patriotą) z dużym zainteresowaniem gdyż zauważyłem , że wywołał poruszenie na forum ujawniając różne ale za to ciekawe postawy i opinie forumowiczów. Natomiast najmniej rozumiem post Juvela.
_juvel_ pisze:A nawet mogę sie pochwalić, że w moim mieście jest zamek, w którym mieszkał Kopernik. Mieszkał nawet Picollonini. No ale on jest włochem( był papiezem dla niewiedzących ). No ale niebędę opowiadał o ludziach którzy byli w Lidzbarku.
Otóż zastanawiam się co to ma do twojego patriotyzmu?! Nie piszemy w tym temacie o zabytkach miasta i kto sławny mieszkał w danym mieście. Tylko mówimy „czy jestem patriotą?” i dlaczego. A co do sportowców to zapomnieliście o m.in. Agacie Wróbel, Syczu , Kucharskim,Kusznierewiczu.
PS. Koledzy mieli racje sporo błędów robisz. A rada jest taka zanim napiszesz odpowiedź na forum to wcześniej to co chciałeś napisać zapisz w Wordzie on błędy wykrywa i będziesz mógł poprawić.

ODPOWIEDZ