Parma 1-1 Juve (Serie A)
- Medi
- Qualità Juventino
Tylko do graczy Juve?baker pisze: Jednak mimo tych brakow Juve spokojnie powinno wygrac w Parmie, wiec Medi powinnas miec pretensje tylko do graczy Juve, ze nie zdobyli 3 punktow.
Sorry baker, ale po meczu z Milanem zarowno Wy jak i inni kibice wieszaliscie psy na Juve na wszystkich mozliwych forach za bledy sedziowskie na korzysc Juve, nie widze, wiec powodu dla ktorego nie moge tego robic ja w sytuacji odwrotnej, gdyby blad byl na niekorzysc Parmy to byscie robili nam proces przez miesiac..
- baker
- Milanista
Medi. Zwaz na to ze reka w polu karnym byla przy stanie 0-0 (choc nie jestem pewien czy Juve nalezal sie karny). Pozniej Juve strzelilo gola i prowadzilo 1-0. Moglo spokojnie podwyzszyc prowadzenie lub skutecznie bronic jednobramkowej przewagi. W meczu Milanu z Lecce moim zdaniem sedzia rowniez popelnil blad wyrzucajac z boiska Neste i dyktujac rzut wolny, po ktorym padla bramka dla Lecce (konsekwencja braku Nesty byl tez drugi gol dla gosci). Ten blad jednak nie okazal sie bremienny w skutki, bo Milan wczesniej rozstrzygnal losy meczu. Juve tez spokojnie moglo tak zrobic. Wiec w tym przypadku Twoje pretensje do sedziego uwazam za wyraz braku obiektywnego spojrzenia i szukanie winy dookola, a nie w Juventusie. Co ciekawe nikt inny w komentarzach o tym bledzie nie wspomnial. Moze wiec rzeczywiscie Juve spokojnie powinno wygrac nawet pomino niego?
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- Łucja
- Juventino
Sam sobie przeczysz Baker.
Kiedy to milan nie rostrzygnął na swoją korzyść losów meczu z Juventusem, to cały świat był winny, nie Wy. Wy zagraliście jak profesorowie, a Juve mogło podawać Wam piłki. Sędziowie byli przeciwko Wam, a futbolówka zmieniała tor swego lotu tuż przed piłkarzami z Mediolanu. 0-0 to wynik nieuczciwy i Juve powinno się cieszyć, ze udało im się utrzymać ten remis.
Tak samo jak we wczorajszym meczu z Parmą. Tak jak Wy wtedy tak mówiliście i tak samo Milan mógł wtedy rozstrzygnąć losu meczu sam.
Kiedy to milan nie rostrzygnął na swoją korzyść losów meczu z Juventusem, to cały świat był winny, nie Wy. Wy zagraliście jak profesorowie, a Juve mogło podawać Wam piłki. Sędziowie byli przeciwko Wam, a futbolówka zmieniała tor swego lotu tuż przed piłkarzami z Mediolanu. 0-0 to wynik nieuczciwy i Juve powinno się cieszyć, ze udało im się utrzymać ten remis.
Tak samo jak we wczorajszym meczu z Parmą. Tak jak Wy wtedy tak mówiliście i tak samo Milan mógł wtedy rozstrzygnąć losu meczu sam.
- Medi
- Qualità Juventino
Nie moglabym tego lepiej napisacLucid_Dreamer pisze:Sam sobie przeczysz Baker.
- baker
- Milanista
Lucid_Dreamer wcale sobie nie przecze. Mecz z Juve byl na styku. O wyniku mogl decydowac jeden blad sedziego. Ja co prawda nie pisalem, ze sedzia wypaczyl wynik tamtego meczu, ale nie da sie ukryc, ze popelnil kilka bledow, ktore mogly wplynac na wynik. Oczywiscie masz racje, ze Milan wtedy byl duzo lepszy i zasluzyl na zwyciestwo, ale ja bylem i jestem zadowolony z tamtego wyniku (jezeli nie wierzysz, to poczytaj moje wypowiedzi w temacie Juve-Milan). Mecz z Juve pozwolil rossonerim jeszcze bardziej uwiezyc w ich sily i plony tego zbieraja teraz.
Przed meczem z Parma Juve bylo zdecydowanym faworytem i zdecydowanie powinno ten mecz wygrac. Zrzucanie winy na sedziego za state 2 punktow (i to jeszcze po niewielkim jego bledzie i w swietle tego, ze Juve prowadzilo 1-0) to dla mnie wyraz frustracji wynikiem i braku obiektywizmu.
A swoja droga:
. Pozdrawiam.
Przed meczem z Parma Juve bylo zdecydowanym faworytem i zdecydowanie powinno ten mecz wygrac. Zrzucanie winy na sedziego za state 2 punktow (i to jeszcze po niewielkim jego bledzie i w swietle tego, ze Juve prowadzilo 1-0) to dla mnie wyraz frustracji wynikiem i braku obiektywizmu.
A swoja droga:
Ciekawe czy Juve juz bylo w Czestochowie, zeby podziekowac Bogu i Matce Boskiej za Pieriego i BertiniegoMedi pisze:Parma powinna wybrac sie na pielgrzymke do Czestochowy, z podziekowaniami dla (...) i De Santis..
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- Medi
- Qualità Juventino
Dlaczego przeinaczasz moje slowa? nigdzie nie napisalam, ze strata 2 pkt jest wina sedziego po niewielkim (?!?!!??) bledzie..baker pisze: Zrzucanie winy na sedziego za state 2 punktow (i to jeszcze po niewielkim jego bledzie i w swietle tego, ze Juve prowadzilo 1-0) to dla mnie wyraz frustracji wynikiem i braku obiektywizmu.
Stwierdzilam tylko fakt.
Gralismy lepiej, zaliczylismy slupek, mielismy wiecej okazji, Frey wybronil praktycznie "karnego" Zlatana, popelnilismy jeden karygodny blad w obronie i zabraklo nam skutecznosci...do tego sedzia dolozyl swoje trzy grosze..
Z tego co wiem to nie, a trzeba bylo ich wyslac, tak jak ja to zrobilam z Parma i Regginabaker pisze:A swoja droga:Ciekawe czy Juve juz bylo w Czestochowie, zeby podziekowac Bogu i Matce Boskiej za Pieriego i BertiniegoMedi pisze:Parma powinna wybrac sie na pielgrzymke do Czestochowy, z podziekowaniami dla (...) i De Santis... Pozdrawiam.

- pionka
- Milanista
Medi pisze:W meczu z Bologna karnego nie bylo ani jednego a panu Bertiniemu tez nie ma za co dziekowac skoro nie podyktowal karnego dla Juve
Widze Medi, że szybko zmieniasz zdanie :?Medi pisze:Z tego co wiem to nie, a trzeba bylo ich wyslac, tak jak ja to zrobilam z Parma i Regginabaker pisze:Ciekawe czy Juve juz bylo w Czestochowie, zeby podziekowac Bogu i Matce Boskiej za Pieriego i Bertiniego. Pozdrawiam.
Wasze marzenia są naszą rzeczywistością.
"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r
"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r
- Medi
- Qualità Juventino
Oczywiscie, ze nie...pionka pisze:Medi pisze:W meczu z Bologna karnego nie bylo ani jednego a panu Bertiniemu tez nie ma za co dziekowac skoro nie podyktowal karnego dla Juve
Widze Medi, że szybko zmieniasz zdanie :?Medi pisze:Z tego co wiem to nie, a trzeba bylo ich wyslac, tak jak ja to zrobilam z Parma i Regginabaker pisze:Ciekawe czy Juve juz bylo w Czestochowie, zeby podziekowac Bogu i Matce Boskiej za Pieriego i Bertiniego. Pozdrawiam.
Wydawalo mi sie dosc jasne uznanie wysylania kogokolwiek do Czestochowy za zwykly zart... :?
- baker
- Milanista
Twoj pierwszy komentarz do meczu:
:
Po mojej interwencjiMedi pisze:Parma powinna wybrac sie na pielgrzymke do Czestochowy, z podziekowaniami dla Montero i De Santis..
Do tego drugiego nic nie mam. Czy nie mozna bylo tak od razu napisac? Czy przeinaczam Twoje slowa? Hmm. W pierwszej opinii zwracasz uwage tylko na 2 kwestie: blad Montero i sedziowanie De Santisa. Wyglada wiec na to, ze remis Parma zawdziecza w 50% Montero i w 50% sedziemu. Oczywiscie nie stwierdzilas, ze sedzia wypaczyl wynik meczu. I cale szczescie, bo tak nie bylo.Medi pisze:Gralismy lepiej, zaliczylismy slupek, mielismy wiecej okazji, Frey wybronil praktycznie "karnego" Zlatana, popelnilismy jeden karygodny blad w obronie i zabraklo nam skutecznosci...do tego sedzia dolozyl swoje trzy grosze..
- Medi
- Qualità Juventino
Wczoraj zwrocilam uwage tylko na to, poniewaz te 2 bledy zadecydowaly o wyniku..baker pisze: W pierwszej opinii zwracasz uwage tylko na 2 kwestie: blad Montero i sedziowanie De Santisa. Wyglada wiec na to, ze remis Parma zawdziecza w 50% Montero i w 50% sedziemu. Oczywiscie nie stwierdzilas, ze sedzia wypaczyl wynik meczu. I cale szczescie, bo tak nie bylo.
Na pewno pierwszy, drugi oczywiscie jest sprawa wzgledna gdyz przyznanie karnego nie jest jednoznaczne z golem..
- baker
- Milanista
Widze, ze nasza dyskusja do niczego nie prowadzi. Ja Cie nie przkonam, ale moze sprawilem, ze choc przez chwilke sie zastanowilas nad tym co pisalem.
Na pewno czytalas wypowiedzi pomeczowe Capello, w ktorych mowil m.in.:
Na pewno czytalas wypowiedzi pomeczowe Capello, w ktorych mowil m.in.:
Nie przypominam sobie, zeby wspominal o bledach sedziego. Wyglada na to, ze dla niego podobnie jak dla mnie Juventus spokojnie powinien ten mecz wygrac (nawet pomimo niepodyktowania karniaka). Po tym meczu nie rozpetala sie taka nagonka na sedziow jak chocby po meczu Juve z Bologna czy Milanem, wiec moze ten blad nie byl az tak brzemienny w skutki jak Tobie sie wydaje? Ogolnie widze, ze Ty jestes bardzo uczulona na bledy sedziowskie na niekorzysc Juve, wiec pewnie i tak zdania nie zmienisz. Pozdrawiam.Jednak znacznie wcześniej powinniśmy rozstrzygnąć mecz. Mieliśmy ku temu okazje, przecież zaraz po zdobyciu bramki trzy razy mogliśmy umieścić piłkę w siatce. Zabrakło szczęścia albo po prostu przeszkodził nam w tym Frey.
- Jamal_TH
- Juventino
Ciekawe jak Wy byście się zachowywali, jakby za każdy najdrobniejszy błąd sędziego mówiono, że Juve pomagają sędziowie itp pierdoŁy ;-/baker pisze:Widze, ze nasza dyskusja do niczego nie prowadzi. Ja Cie nie przkonam, ale moze sprawilem, ze choc przez chwilke sie zastanowilas nad tym co pisalem.
Na pewno czytalas wypowiedzi pomeczowe Capello, w ktorych mowil m.in.:Nie przypominam sobie, zeby wspominal o bledach sedziego. Wyglada na to, ze dla niego podobnie jak dla mnie Juventus spokojnie powinien ten mecz wygrac (nawet pomimo niepodyktowania karniaka). Po tym meczu nie rozpetala sie taka nagonka na sedziow jak chocby po meczu Juve z Bologna czy Milanem, wiec moze ten blad nie byl az tak brzemienny w skutki jak Tobie sie wydaje? Ogolnie widze, ze Ty jestes bardzo uczulona na bledy sedziowskie na niekorzysc Juve, wiec pewnie i tak zdania nie zmienisz. Pozdrawiam.Jednak znacznie wcześniej powinniśmy rozstrzygnąć mecz. Mieliśmy ku temu okazje, przecież zaraz po zdobyciu bramki trzy razy mogliśmy umieścić piłkę w siatce. Zabrakło szczęścia albo po prostu przeszkodził nam w tym Frey.
Zresztą ta dyskusja do niczego nie prowadzi, każdy przedstawił swój punkt widzenia widzę i najlepiej będzie jak uszanujemy swoje zdanie, kończąc kwestię błędów sędziów...
Dla nas i tak Juve zawsze będzie najlepsze, na dobre i na złe, zresztą każdy prawdziwy fan tak powie o swojej drużynie.
Milan się rozkręca i dobrze. Juve chociaż ma godnego przeciwnika w drodze po scudetto. A nie jakieś.... Udinese :?
W każdym razie, Milan też zawsze znajdzie argument żeby przedstawić Juve w złym świetle... Tak jak wszyscy przeciwnicy ,,Starej Damy'', mam nadzieję, że się dobrze na tym przejadą niebawem...pzdr
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2005, 14:32 przez Jamal_TH, łącznie zmieniany 1 raz.
Go hard, or go home.
- Medi
- Qualità Juventino
Nie ma nic dziwnego w tym, ze Capello nic nie mowi o bledzie sedziego, nigdy o nich nie mowi..baker pisze:Na pewno czytalas wypowiedzi pomeczowe Capello, w ktorych mowil m.in.:Nie przypominam sobie, zeby wspominal o bledach sedziego. Wyglada na to, ze dla niego podobnie jak dla mnie Juventus spokojnie powinien ten mecz wygrac (nawet pomimo niepodyktowania karniaka).Jednak znacznie wcześniej powinniśmy rozstrzygnąć mecz. Mieliśmy ku temu okazje, przecież zaraz po zdobyciu bramki trzy razy mogliśmy umieścić piłkę w siatce. Zabrakło szczęścia albo po prostu przeszkodził nam w tym Frey.
oczywscie, ze Juventus powinien spokojnie wygrac, co nie zmienia faktu, ze karny mogl zmienic (poprawic) sytuacje..i tylko dlatego o tym wspomnialam.
nagonka???? chyba zartujesz???baker pisze:Po tym meczu nie rozpetala sie taka nagonka na sedziow jak chocby po meczu Juve z Bologna czy Milanem, wiec moze ten blad nie byl az tak brzemienny w skutki jak Tobie sie wydaje? Ogolnie widze, ze Ty jestes bardzo uczulona na bledy sedziowskie na niekorzysc Juve, wiec pewnie i tak zdania nie zmienisz. Pozdrawiam.
po meczu z Bologna <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> powiedzial w wywiadzie zaraz po meczu , ze pierwszego karnego nie bylo (karnego, ktorego wszyscy uwazali za ewidentnego, podczas gdy co do drugiego opinie byly podzielone z przewaga na "nie") gdyz on sam stracil rownowage juz wczesniej i upadlby nawet bez "pomocy" Thurama ( zakladajac, ze takowa byla), a w TV i gazetach dalej twierdzono, ze karny powinien byc..
(chociaz przyznam, ze niektorzy kibice innych druzyn wczoraj probowali, ale juz sie tak utarlo, ze bledy pro-Juve to skandal a bledy contro-Juve to zwykla rzecz...przyklad mecz z Reggina).
PS. I nie jestem uczulona na bledy contro Juve ale na tych, ktorzy widza tylko bledy pro-Juve i robia z tego skandal, nie myslac o tym, ze wczesniej czy pozniej sytuacja sie odwroci..
Co tydzien jest multum bledow w kazdym meczu, ale jesli sa na korzysc Juve to mowi sie o tym przez 3 godziny, na temat innych czasami nie ma nawet wzmianki..to znaczy jest: "dzisiaj niestety bylo mnostwo bledow takze w innych meczach, ale nie mamy juz czasu na pokazanie reszty.."
- baker
- Milanista
Moze zlego slowa uzylem. Chodzilo mi o to, ze po meczu Bologna-Juve nasilily sie dyskusje na temat wprowadzenia analizy video dla ulatwienia pracy sedziom. Po meczu Juve-Milan na oficjalnej stronie Realu cieszono sie, ze mecz w CL Real-Juve nie bedzie sedziowany przez Wlocha.Medi pisze:nagonka???? chyba zartujesz??? (na sedziow - dod. baker)
Medi i Jamal_TH wierzcie mi, ze jestem przeciwnikiem spiskowej teorii dziejow. Po meczu z Reggina pisalem, ze Juve nalezal sie karniak, teraz tez pisze, ze rzeczywiscie Bovo zagral reka w polu karnym. Przypominam, ze to Ty Medi zaczelas cala dyskusje na temat sedziow. Przyznaje, ze rozumiem Wasze poruszenie w zwiazku z bledami sedziowskimi. Tyle razy juz Juventusowi wypominano pomylki sedziow na ich korzysc, ze to musialo stac sie irytujace. Proponuje jednak nie przeginac w druga strone. Na pewno de Santis wyniku meczu Parma-Juve nie wypaczyl. Gdybys Medi na samym poczatku skomentowala mecz tak jak tutaj:
calej polemiki by nie bylo. Pozdrawiam.Medi pisze:Gralismy lepiej, zaliczylismy slupek, mielismy wiecej okazji, Frey wybronil praktycznie "karnego" Zlatana, popelnilismy jeden karygodny blad w obronie i zabraklo nam skutecznosci...do tego sedzia dolozyl swoje trzy grosze..