JUVENTUS 0:0 Milan (Serie A)
- DeeJay
- Juventino
Ja mysle, ze na kazdym ten wynik zrobil wrazenie. Wazne tylko, ze by Juve sie nie przestraszylo. Ale o to sie raczej nie boje.Alessandro Del Piero pisze:Tak tak... tylko nie zapominajmy że takie mecze rządzą się własnymi prawami. Nie ma znaczenie to czy Milan pokonał Florencje 6-0... zapewniam żena na naszych nie zrobiło to wrażenia. 8)DJ Juventinho pisze:Co do postawy Milanu nikt chyba nie moze miec watpliwosci. Znajduja sie w bardzo wysokiej formie ktora z meczu na mecz rosnie. Do tego w niezly sposob postraszyli ostatnim wynikiem przeciwko Fiorentinie.
Ja jednak mam nadzieje, ze te niewiadome sa. Bo jesli niewiadomych nie ma a Juventus ma sie zaprezentowac w meczu z Milanem tak jak w meczach z Bologna czy Lazio, to nie rokuje nam sukcesu. Fakt faktem, nawet jak nie zachwycamy to dzieki determinacji czy szczesciu wygrywamy. Zauwaz jednak, ze nie czesto zdarza sie nam grac z druzynami pokroju 'Milan' (wogole w tym sezonie chyba nie gralismy z tak mocna druzyna jak ACM).Alessandro Del Piero pisze:Moim zdaniem nie ma żadnych niewiadomych. Zwróćmy uwagę że nawet jeśli nie zachwycamy i mamy dołekto wygrywamy. Aż strach pomyślećco będzie po wyjściu z tego moim zdaniem urojonego doła. Z Bologną i Lazio mieliśmy pewne problemy ale to naturalne... siłą rzeczy takie mecze się zdarzają a przecierz z nikim dziś nie jest łatwo. Ja żadnego doła nie widzę .. wręcz na odwrót.DJ Juventinho pisze:
Z kolei postawa Juventusu jest jedna wielka niewiadoma. Jesli patrzec na wyniki, Juventus nie spuszcza z tonu. Patrzac na gre - gramy coraz slabiej, widac oznaki przemeczenia. Teraz pytanie brzmi: Czy pilkarze Juventusu maja i wykrzesaja z Siebie to, co maja najlepsze? Jest to ostatni mecz w tym roku, po ktorym bedzie sporo czasu do odpoczynku. Ale czy tych sil starczy?
No tak ;] Dla nich pewnie ciekawszy bedzie pojedynek Barcelony z Valencia...Alessandro Del Piero pisze:Pewnie prócz zadufanych Hiszpanów. Oni twierdzą że ten mecz jest nie atrakcyjny a z pewnościąkażdy z nich zasiądzie wdomku przedTVtam gdzie nikt nie będzie widział co robiąDJ Juventinho pisze: Zapowiada sie bardzo emocjonujacy mecz, na ktory z pewnoscia czeka cala pilkarska Europa.![]()
To zdanie laczy sie scisle z nastepnym. Glosy pilkarzy, dzialaczy, trenerow, ktorzy twierdza,ze: Milan interesuje tylko 3 pkt, a Juve bedzie zadowolone z remisu.Alessandro Del Piero pisze:Czyje głosy?DJ Juventinho pisze:Jak na razie mecz na glosy wygrywa Milan
Teraz jednak uwazam, ze juz jest remis
Mimo wszystko z godziny na godzine jestem coraz bardziej pewny zwyciestwa. Bedzie dobrze! Ale emocje... brr...
- ToMeK
- Juventino
http://www.fm.igol.pl/
Z tego co tam pisze,wynika,ze przekazuja wiadomosci z ciekawych meczow pilkarskich,a takim wlasnie jest Juve - Milan,tak,wiec nie wiem w jakim stopniu bedzie ten mecz "relacjonowany"...oby w jak najwiekszym.
Zapytalem sie na ich gadaczu i czekam na odpowiedz.Jesli czegos sie dowiem,to dam znac co i jak.
Z tego co tam pisze,wynika,ze przekazuja wiadomosci z ciekawych meczow pilkarskich,a takim wlasnie jest Juve - Milan,tak,wiec nie wiem w jakim stopniu bedzie ten mecz "relacjonowany"...oby w jak najwiekszym.
Zapytalem sie na ich gadaczu i czekam na odpowiedz.Jesli czegos sie dowiem,to dam znac co i jak.
- baker
- Milanista
Juz tylko godziny dziela nas od meczu Juventus-Milan. Jezeli gospodarze go wygraja, to zbliza sie do scudetto, jednak tak jak napisal suchy, do konca rozgrywek pozostana jeszcze 22 kolejki i wszystko bedzie jeszcze mozliwe. W przypadku zwyciestwa rossonerich, przewaga lidera stopnieje do jednego punktu i moim zdaniem Milan uzyska przewage psychologiczna w kontekscie rewanzu na San Siro. Remis w tym meczu tez wydaje mi sie dobry dla Milanu.
Moja opinie na temat meczu wyraze ustosunkowujac sie do wypowiedzi kilkorga z Was.
Jeszcze odnoscie atmosfery wsrod kibicow.
Wyglada na to, ze Wy juventini juz nie jestescie tak pewni swojego zespolu jak na poczatku sezonu
. Obawiacie sie meczu z Milanem, lecz podobnie jak my, pokladacie wiare w swoj zespol i typujecie wygrana Juve (ewntualnie remis
). Jak bedzie, przekonamy sie juz niedlugo.
Moja opinie na temat meczu wyraze ustosunkowujac sie do wypowiedzi kilkorga z Was.
I vice versa. My, milanisci, rowniez liczymy na otwarty mecz. Mamy nadzieje, ze w przeciwienstwie do poprzednich rywali Milanu, Juventus nie bedzie sie ograniczal tylko do obrony i ze bedzie staral sie czesto atakowac. Dzieki temu rossoneri beda miec wiecej miejsca na boisku. Mimo wszystko uwazam, ze to Milan bedzie prowadzil gre, a bianconeri beda skoncentrowani na rozbijaniu atakow Mediolanczykow i ewentualnym kontrowaniu.Michal17 pisze:Ja uważam, że Juve wygra. A dlaczego?? Bo Milan będzie jedną z niewielu drużyn, które nie będą grały na remis z Juve. Nie będą murowac bramki i atakować z kontry.
Nie liczylbym na to. Sheva na pewno bedzie chcial udowodnic, ze ZP trafila we wlasciwe miejsce i to jeszcze bardziej go zmobilizuje do dobrej gry. Poza tym nie nalezey zapominac, ze spotkanie Juve-Milan, to takze pojedynek lauretow plebiscytu France Football z dwoch ostatnich lat. Wszyscy beda obserwowac rywalizacje Nedveda i Shevy z wielka uwaga (na nich beda skierowane specjelne kamery). To wydaje mi sie dodatkowym czynnikiem mobilizujacym zarowno dla Shevy jak i Nedveda. Inni zawodnicy obu zespolow takze beda masksymalnie zmotywowani.LG pisze:Wygra Juve (jak zwykle będzie 1-0) z jednego powodu, a mianowicie gracze Milanu beda na gigantycznym kacu z okzaji zdobycia Złotej Piłki przez Szeve (a wiadomo jak ruskie umią pić).
Jeszcze odnoscie atmosfery wsrod kibicow.
Nie wydaje mi sie, zebysmy my, milanisci, zadzierali nosa. Podchodzimy do meczu przeciwko Juventusowi z szacunkiem do rywala. Wierzymy jednak, ze nasz zespol jest w stanie osiagnac korzystny rezultat.Maggie Del Piero pisze:Muszą to wygrać .......hmm w sumie nie muszą ale ja w to wierzę utrą nosa Milańskim
juveni pisze:To co mysle przed tym meczem mozna okreslic jako beznadzieja.
Wyglada na to, ze Wy juventini juz nie jestescie tak pewni swojego zespolu jak na poczatku sezonu
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- P!otr
- Juventino
Mam nadzieje że będzie to widowisko jakiego jeszcze w tym sezonie nie oglądałem w wykonaniu Juve! Po wypowiedziach graczy Milanu można by stwierdzić że oni ten mecz już wygrali
Są zbyt pewni siebie jak dla mnie a gracze Juventusu potrafia sie niesamowicie zmotywowac na wazne mecze np: jak to było z Realem w 2003r. Mam nadzieje iż bedzie to widowisko jednego aktora jak to miało miejsce meczu Braca-Real.

- Lypsky
- Juventino
To co uwazasz cieszy mnie gdyz podobnie moze myslec wasz trener.baker pisze: Mimo wszystko uwazam, ze to Milan bedzie prowadzil gre, a bianconeri beda skoncentrowani na rozbijaniu atakow Mediolanczykow i ewentualnym kontrowaniu.
W tym samym momecie moze przyjsc spore zaskoczenie czyli zupelnie odmienny styl gry Juve.
Upatruje w tym spora szanse i wierze ze don Fabio wyciagnie asa z rekawa 8)
Sheva i Pavel to prawdziwi mistrzowie i do jednego z nich ten mecz bedzie nalezalbaker pisze: Wszyscy beda obserwowac rywalizacje Nedveda i Shevy z wielka uwaga (na nich beda skierowane specjelne kamery). To wydaje mi sie dodatkowym czynnikiem mobilizujacym zarowno dla Shevy jak i Nedveda. Inni zawodnicy obu zespolow takze beda masksymalnie zmotywowani.

Mozesz mowic tylko za siebie a co do niektorych to ja juz wiem swoje.baker pisze:Nie wydaje mi sie, zebysmy my, milanisci, zadzierali nosa. Podchodzimy do meczu przeciwko Juventusowi z szacunkiem do rywala. Wierzymy jednak, ze nasz zespol jest w stanie osiagnac korzystny rezultat.
Dlaczego mamy nie byc pewni swego??Fotel lidera jest nasz na polmetku rozgrywekbaker pisze:Wyglada na to, ze Wy juventini juz nie jestescie tak pewni swojego zespolu jak na poczatku sezonu. Obawiacie sie meczu z Milanem, lecz podobnie jak my, pokladacie wiare w swoj zespol i typujecie wygrana Juve (ewntualnie remis
). Jak bedzie, przekonamy sie juz niedlugo.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Andryk
- Juventino
Mecz bedzie według mnie bardzo ciekawy, a frekwencja z tego co wiem bedzie równie dobra. Jestem jednak wiecej niż pewien, że Milan, który co raz to mówi, że graja bardzo szybką piłke w tym meczu tego nie pokaża. Obrona Juve zapewne nie pozwoli przeciwnikowi na nic, choć sytuacje podbramkowe napewno jakies się zdarzą. Co do pomocy Camor - emerson , nedved i blasi to chyba w tej kadrze najbardziej rozsadny wybór. W ataku zapewne zlatan i alex. Sądze, że Zlatan w tym meczu bedzie chcial sie pokazac z jak najlepszej strony i bedzie bardzo aktywny podczas tego spotkania. Mam nadzieje również, że aktywności nie zabraknie Alessandro Del Piero, który ostatnio czesto borykał sie z przeróżnymi kontuzjami. Co do Jedynastki Milanu to główną siłą bedzie Sheva. Pod tym wzgledem duże znaczenie może jeszcze odegrac brazylijczyk Kaka. Wynik, który chciałbym zobaczyc na Delle alpi tp 3-1 dla Juve. Ale zadowliłbym sie 1-0. Wszystko jednak okaże sie podczas meczu.
- Bob
- Juventino
Stawiam na wynik 2-0 dla nas a bramki bedzie strzelał Zlatan zobaczymy czy sie sprawdzi 
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- pieny
- Juventino
No i bez bramek wynik ani zły ani dobry z jednej strony jestesmy liderem i gramy u siebei to powinnismy wygrać ale osttanimi czasy to Milan jest chyab w troszke lepszej formie szczególnie strzelckiej wynik mimo wszytsko bym zaliczył do tych gorszych ale żle to nie jest .
OLSZAN
- białas
- Juventino
po przebiegu meczu możemy się cieszyć z wyniku, bo to Milan przeważał. ogólnie jest dobrze, bo utrzymaliśmy przewagę nad nimi. to oni muszą nas gonić, a nie my ich. jak na taki hit, to mecz stał na niskim poziomie...
- leniup
- Redaktor
Komentarz nie będzie obszerny bo po takim meczu nie można nic dobrego o grze Juve napsiać. Juventus nie spisał się tak jak oczekiwano. Wymęczony był ten remis. Dobrze że utrzymaliśmy przewagę. Alex słabo zszedł już po pierwszej połowie ale Zalayeta też nic nie pokazał. Szkoda że nie był to piekny mecz.
- BIANCONERI
- Juventino
To miało być widowisko,szlagier nie tylko tej kolejki,ale też całego sezonu,świadczyła o tym chociażby frekfencja na stadionie Alpejskim,ale niestety obie drużyny,a zwłaszcza Juventus zawiodły.Dzisiejszego wieczoru triumfowała taktyka i gra defensywna,zwłaszcza po stronie Juventusu,gdzie znakomicie spisywała się para środkowych obrońców;Thuram i Cannavaro,na tym samym wysokim poziomie zaprezentowali się po stronie gości Nesta i zastepujący Maldiniego Costacurta.W pierwszej połowie zdecydowaną przewage miał Milan co było widoczne po częstych akcjach ofensywnych,w których górowali Szewczenko i Crespo;obaj popisali się świetnymi strzałami z dystansu,a po strzale Urkainca piłka trafiła w słupek.W drugiej połowie gra się wyrównała,ale nie było to zasługą lepszej gry Juventusu tylko obniżka gry Milanu.Capello widząc słaba postawe ofensywy Juventusu wprowadził Zalayeate za Del Piero,ale ta zmiana w niczym nie pomogła,a akcje Juve wciąż nie było zagrożeniem dla obrony Milanu.Po meczu z silnym przeciwnikiem,a takim niewątpliwie jest Milan można stwierdzić,że w słabej formie znajdują się Del Piero i Nedved,a Ibrahimovic musi jeszcze sporo poprawić jeśli chce się stac prawdziwą gwiazdą włoskich boisk,bo niestety w dzisiejszym meczu wyróżniał się tylko i wyłącznie faulami.Wynik 0-0 z przebiegu meczu jest nawet korzystny,ale forma zaprezentowana przez naszych piłkarzy na pewno nie może cieszyć.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Vincitore
- Juventino
No i po meczu 0-0 bezbramek z lekkim wskazaniem na ... Milan bo w 1 połowie mieli miażdżącą przewagę w 2 połowie Juve zagrało nieco lepiej mieli kilka ciekawych akcji,okazji Starć po między zawodnikami najlepszy w Juve według mnie Nedved walczył do upadlego pod koneic widac było że chciał powtórzyć to co zrobił tydzień temu w Bolognie jednak mu sie nie udało szkoda boli że nie udało sie wygrać ślinka cieknie na samą myśl że mozna było wydusić te 2 punkty wiecej a Milanowi odebrać ten jeden i odskoczyć na 7 punktów Milan w pewnych momentach tak nas naciskał ze zakrywałem sobie bluzą oczy! naszczęści nic złeggo sie nei stało bo mamy Gigiego no cóż czuć niedosyt ale wynik sprawiedliwy brawo Juve!